gedik satışı bitmek üzere..
Printable View
gedik satışı bitmek üzere..
Benim için uygun şartlar oluştuğu
için yazıyorum
tavsiye değildir
hacim nispeten yükseldi bir kaç gündür. bakalım kapa ne bildirecekler...
Bunun yönetim kurulu başkanı Sülün Osman mıydı?
İmkanı olsa cumartesi ve pazar günü de düşer.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ilaç zam bugüne olur diye tahmin etmiştim tutmadı. yıllar önce bu kağıttan kar ederim diye aldım bu tahminimde tutmadı. enflasyon endeks döviz bazında eritti paramızı sağlık olsun artık napalım.
ilaç zam işi de yalan oldu, napcak bu üreticiler taş mı yiyecek, böyle olacaksa devlet yapsın bu işi. ben ilaç üreten olsam bırakırım bu işleri, istediğin fiyatı veremiyorsun.paranı geç alıyorsun enflasyon ortamında stoktan zarar yazıyorsun gibi gibi.
Ben bu haftasonu bekliyorum. Geldi geldi, gelmedi geçmiş olsun. Batan batar, kalanlar pazarını büyütür. Ama ort enflasyonun %50 olduğu, ücret be naaşların %60-100 arası arttığı yılda %25 ilaç zammı batın demektir.
Yerli üretici neyse de, yabancı bu fiyattan neden ilaç satıyor. Ben yabancı firma olsam ilaç filan göndermem Tr ye.
temmuz 3. veya 4. hafta diyorlardı zam işi ondan 23 temmuz olur diye bekledim, olmazsa bizler için sıkıntı büyür, elektrik vb şeylere istenilen zamlar yapılıyor, ilaç eğerki ekmek gibi zorunlu ihtiyaç görülüyorsa ekmeğe ne kadar zam yapılıyorsa buna da yapın. ayrıca son 2 haftada diğer ilaçcılar serbest arttı deva düştü, 2. 3 aylık kötü gelecek görüntüsü çiziiyor. zarar büyürse fk artar pd yükselir. yoksa şu an bu kağıda bakan fk 3,24 pddd 0.89 kağıt bedava zanneder.
piyasa ortalama % 20 civarı zam bekliyordu peki Zam gelmez ise ne olur
1-kar marjı çok düşük olan ilaçlar piyasadan kaybolur bunlar genellikle akut ilaçlar sonbahar mevsiminin gelmesi ve okulların açılması ile birlikte insanlar elinde reçete eczane eczane gezer ilaçlar bulunamıyor diye akşam ana haberlerde hergün haber olur.
2-düşük kar marjı ile ithal edip satan distribütörler piyasadan kaybolur
3- etken madde üretmeyen yada başkasının ruhsatlı ilacını kar payı ödeyerek üreten üreticiler piyasadan kaybolur
4- etken madde ve kendi ilacını üretebilen firmalar bu firmaların pazar paylarını kapar.
5- ucuz olan ve piyasada artık zor bulunan bu ilaçları satabilen firmalar bu ilaçları satarken bu ilaçlar için önceden verdiği promosyon ve iskontoları artık vermek zorunda kalmaz buradan bir miktar marj yaratabilir
6- kimsenin satmadığı lakin piyasanın ısrarla istediği ilacı üretip satabilen firmalar bu ilacı satar iken bunu pazarlama ürününe dönüştürebilir bu ilacı istediğin kadar veriyorum lakin yanından şu kadar şundan şu kadar şundan veriyorum şeklinde piyasaya süreceği yeni ilaçları yada vitaminleri de pazarlayabilir
7- zam gelmez ise zararı ne oluru bilmek için pazar payını ne kadar artırabildiğini görmek lazım zam gelmez ve yurt içi pazar payını % 10 artırırsa daha hayırlı bir sonuç olur deva için.
Dolaşımda 35 milyon civarı lot var. Üç aylık takaslara bakıyorum. kurumlarda bir milyon lot bile değişim yok. !!!
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
düşüşün başladığı 24.06.2024 den bakarsanız citi 1,5 milyon deutche 618 bin azalmış bugünde bu ikisinden 500 bin daha düşecek salının satışı olan 500 bin yani ez cümle son bir ayda yabancı 3 milyon lot sattı garanti iş yapıkredi deniz karşıladı bu satışları
bir önceki partidede yatırım fonlarının 3 milyon lot satmıştı güncel halinde yabancı + yatırım fonu + emeklilik fonu hepsini toplasan 4 milyon lot kaldı kurumsalda
4 ay önce kabaca kurumsal toplam takası 12 milyon lottu bugün kurumsal takasnda 4 milyon lot kaldı 8 milyon lot diğerlerine geçti varsa tahta yapıcıya yoksa yerli yatırımcıya geçmiş oldu blok satışlara karşı hep blok alımlar oldu sanki tahta yapıcı var gibi görünüyor
bu hareketlerin tek nedeni bilanço kaynaklı duruyor. 2023-2024 yıllarını yedi bitirdi.
Bilanco ne kadar kötü gelebilir ki, her çeyrek ert vergi olmayacağı gibi enf da baz etkisiyle düşecek. Satış hacminde fazla daralma yok üstüne ihracat artışı var.
yıllardır kar ediyor kağıt artmıyor, zarar edenler tavan tavan gidiyor. bizde buna uyum sağlayalım eyyy spec. bak zarardayız hadi götür bizi yukarı.
ecilc selec korelasyonu aynen devam her zaman aynı fiyatla devam ediyorlar, umarım bizde onlara uymayız.
Geçmiş olsun.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu konuları konuşmayı sevmem, ama yeri geldi söyleyeyim. YTD getirim %120 civarı, devaya rağmen böyle yani. 40 yaşında profesyonel iş hayatımı bırakıp finansal Özgür olarak kendi portföyümü yönetiyorum, özetle benim tuzum kuru, ona göre yazdıklarımı okuyun.
Gedik üzerinden yapılan satış bir bitsin bakalım, 2-3 milyon lotu alanlar bakalım ne yapacak. Mal gelmiyor deniyordu, alın size mal dedi yabancı, mal değilseniz götürürsünüz mesajı vermiş oldu
bilançolar gelsin kötü bilanço nasıl olur görür o arkadaşlar bir çok sektörde hem adet bazında hem ciro bazında çok sert düşüşler olacak deva gibi hem adet olarak büyüyen hem enflasyon muhasebesi uygulanmış hali ile cirosunu büyüten faaliyet karı üretebilen bakalım kaç sanayi şirketi gelecek enflasyon muhasebesi bir bize uygulanacak sanki
bugün takasta 2 milyon yabancı kaldı dün ve bugünkü akdleride katarsak 1,5 milyona düştü yabancı payı bist 100 deki tahtalarda da yabancı satışı oldu fakat onları emeklilik ve yatırım fonları karşıladı bizde her iki fonda olmadığı için iş tahta yapıcıya kaldı oda süzüle süzüle topladı bütün mal onda bakalım ne yapacak
tepeden yüzde 35 düşürecek ne oldu , endeks veya global merkezli bir şey olsa aşağıda sevdiği rakamlar var. hani kademeleri 2 şer kuruşun olduğu. 10 kuruş kademeleri 2 -3 bu sene geçen senede 1 gün görebildik. gün göstermiyor hain spec.
2023 Mayıs başından Gedik yatırım 2.6 milyon hisseyi 70.4 tl ortalama ile almış
2024 20 Mayıs dan sonra 2.528 bin adet 76 tl ortalama hisse ile satmış
artık bitmiş olmalı...
Gedik iyi kar etmiş, bizden çok kazanmış.
Bilanço tırt gelirse asıl film o zaman başlayacak. Korkulan olmaz umarım. Olursa torun tombalak için iyi bir yatırıma dönüşür. Dolar bazlı grafikte 2 dolar altına gittiğinde olanlara bakınca...
BEDELİ ÖDENECEK İLAÇLAR LİSTESİNE (EK-4/A) EKLENEN İLAÇLAR
FLUZAVIR 12 MG/ML ORAL SUSPANSIYON HAZIRLAMAK ICIN TOZ (75 ML)
VERIDEX 1 MG FILM TABLET (28 TABLET)
https://www.sgk.gov.tr/Duyuru/Detay/...07-24-04-24-57
22 Temmuz 2024 tarlhinde kapta yayınlanan "şirket genel bilgi formu" na göre Azerbaycan'da Devatis LLC ünvanlı şirket kurulmuş.
Aynı listenin 4a bant hesabına dahil edilenler sayfasında ise aşağıdaki ilaçlar var.
DEKLARIT 500 MG I.V. INFUZYONLUK COZELTI HAZIRLAMAK ICIN LIYOFILIZE TOZ VE COZUCU
SPAZMOL 20 MG/ML IM/IV/SC 6 AMP (SPAZMOL 20 MG/ML IM/IV 6 AMP)
REPIGO 400 MG I.M./I.V. ENJEKSIYONLUK COZELTI HAZIRLAMAK ICIN TOZ VE COZUCU
PINGASTRO 50 MG 40 FILM TABLET
PINGASTRO 50 MG 80 FILM TABLET
REVOPAG 25 MG 14 FILM KAPLI TABLET
RITMOLL 150 MG FILM KAPLI TABLET (30 TABLET)
Tam olarak 4a bant hesabına dahil edilmenin ne demek olduğunu bilmiyorum. Anladığım kadarıyla eşdeğer grupta %1 pazar payına ulaşan/geçen ilaçlar
Burada Revopag fiyatıyla dikkat çekiyor.
Ritmoll ise tek rakibi Abbot'un Rytmonorm ilacı olmasıyla. (Kalp Ritim bozuklukları tedavisinde kullanılıyor)
Şirketin pazar payını artırmasına bir gösterge midir bu liste? Bilenlere sormuş olalım.
Gedik üzerinden yabancı satışı bitmiş gibi, normalde satmakta başlardı açılıştan itibaren.
Kağıt biraz rahatlar artık, eğer gerçekten satış bittiyse haftaya 80 üzerine atması lazım.
2019 da, yani hisse.net kuruluşundan bu yana aktif olarak forumda yazdım. 2000 li yıllarda ana sayfada da yazılarım olurdu(KMX filan da yazardı o zaman).
Önce vadeli işlemlerle kısıtladım yazılarımı, sonra beyaz yaka yatırım koçluğu başlığımda yazdım. Bir de burada 2019 da orta-uzun vade poz aldığımdan, biraz da ahde vefa duygusuyla yazdım.
Ama maalesef ne idüğü belirsiz, dün üye olup yazmaya başlayan istediği gibi konuşup hakaret ediyor. Adamın yaşı kadar forum geçmişim var, aynı isimle yazmışım. Bana mal pazarlıyorsun diyor mal.
Bu başlıkta da yazmam artık, değmez çünkü. Yabancı deli gibi çıktı, dipten satmayın diye yazayım dedim, pazarlamacı olduk.
Bu hakaretlere sadece yazı silerek tepki gösteren forum yönetimine de bravo, böyle devam edin!
Ali bey, bu üç beş densiz kişi daha öncede defalarca şahit olduğunuz gibi bir müddet sonra ortadan kaybolacaklar ya da nik değiştirip bir müddet daha egolarını tatmin edecekler ama sonunda bırakacaklardır bu sayfayı.
hisse fiyatının hak ettiği seviyenin çok gerisinde olmasından dolayı; özellikle hissede uzun süredir umutla bekleyen yatırımcı açısından sinirlerin gerilmesine yol açması normaldir. ancak, fiyatlama konusunda tepkiyi göstereceğimiz öncelikli merci, şirket yönetimin bizzat kendisidir. temel gerekçem de; şirketin, mevcut faaliyet ve projeleri hakkında yatırımcıya doyurucu ve şirketi tanıtıcı bilgi vermemesidir. konuyu uzun uzun yazabilirim ama özeti budur. fiyatlamaya konjonktürel olarak olumsuz etki eden konular var var tabi..
ancak; konu hakkındaki gerginlik yada kızgınlığın adresi Cauti gibi; donanımlı, bilgili, yazdıklarında ölçülü, solrumluluk duygusu taşıyarak yazan birinin "pazarlamacılıkla" suçlamak olamaz. cauit'yi yıllar evvel beyaz yaka başlığında okumuştum.. twitterde de takip ederim.. hakkındaki kanaatim olumludur.. yatırımcıyı kandırmaya, yanılmaya yönelik bir çabasına şahit olmadım. bilgilidir.. teknik, temel, takas konularında bilgilidir, konularını takip eder ve bunu da samimi olduğuna inandığım şekilde paylaşır.. hatalar müstesnadır ve tabi ki onun da muhakemede hata ettiği vakitler olur.
bu başlığı çok yakın takip ederim.. sosyal medyada deva hakkında çıkan verileri, webdeki bilgileir sıkı takip ederim. burdaki kimi yazarları bilirim.. kimi ortaklarla zaman zaman web ve sosyal medya dışı iletişirim.. cautiyi de yıllardır burdan da izlerim.. devadaki hisse payının ufak olduğunu da ve devaya (kendi yatırım vizyonu açısından tutarlı sebepler) hiç bir zaman büyük pay vermeyeceğini de yıllar evvel burda yazmıştı. yani; burda bizi yanıltmak için kuvvetli finansal bir motivasyonu da olmasa gerek..
webde ve sosyal medyada pazarlamcı ve çete halide soygun düzeni kuranlar yok mu? var; hemde gırla.. KYnin büyük ksımı onları da biliyor zaten ama KYnin oradaki vizyonu da oluşan trendden faydalanmak oluyor. bu da büyük bir başka sorundur.. orda da otoritenin (SPK ve hatta Masak) etkisizliği sorunu var. isveç ve hollanda gibi "melek insanlar ülkesinin" mafyalarının Türkiye'de cirit atması tesadüf değil; di mi? bu mafya ve çete düzeninin bisti boş bıraktığını zannetmeyelim.. hırsızlık düzeni burda da var. umarım Ali Yerlikaya buraya da el atar.. SPKdan yeterli bir fayda görmedi bist yatırımcısı..
cauti ortağı twitter'de takip etmenizi tavsiye ederim..