Sayfa 602/719 İlkİlk ... 102502552592600601602603604612652702 ... SonSon
Arama sonucu : 5748 madde; 4,809 - 4,816 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

  1.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    ilaç zam işi de yalan oldu, napcak bu üreticiler taş mı yiyecek, böyle olacaksa devlet yapsın bu işi. ben ilaç üreten olsam bırakırım bu işleri, istediğin fiyatı veremiyorsun.paranı geç alıyorsun enflasyon ortamında stoktan zarar yazıyorsun gibi gibi.
    Ben bu haftasonu bekliyorum. Geldi geldi, gelmedi geçmiş olsun. Batan batar, kalanlar pazarını büyütür. Ama ort enflasyonun %50 olduğu, ücret be naaşların %60-100 arası arttığı yılda %25 ilaç zammı batın demektir.

    Yerli üretici neyse de, yabancı bu fiyattan neden ilaç satıyor. Ben yabancı firma olsam ilaç filan göndermem Tr ye.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

  2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben bu haftasonu bekliyorum. Geldi geldi, gelmedi geçmiş olsun. Batan batar, kalanlar pazarını büyütür. Ama ort enflasyonun %50 olduğu, ücret be naaşların %60-100 arası arttığı yılda %25 ilaç zammı batın demektir.

    Yerli üretici neyse de, yabancı bu fiyattan neden ilaç satıyor. Ben yabancı firma olsam ilaç filan göndermem Tr ye.
    temmuz 3. veya 4. hafta diyorlardı zam işi ondan 23 temmuz olur diye bekledim, olmazsa bizler için sıkıntı büyür, elektrik vb şeylere istenilen zamlar yapılıyor, ilaç eğerki ekmek gibi zorunlu ihtiyaç görülüyorsa ekmeğe ne kadar zam yapılıyorsa buna da yapın. ayrıca son 2 haftada diğer ilaçcılar serbest arttı deva düştü, 2. 3 aylık kötü gelecek görüntüsü çiziiyor. zarar büyürse fk artar pd yükselir. yoksa şu an bu kağıda bakan fk 3,24 pddd 0.89 kağıt bedava zanneder.

  3. piyasa ortalama % 20 civarı zam bekliyordu peki Zam gelmez ise ne olur

    1-kar marjı çok düşük olan ilaçlar piyasadan kaybolur bunlar genellikle akut ilaçlar sonbahar mevsiminin gelmesi ve okulların açılması ile birlikte insanlar elinde reçete eczane eczane gezer ilaçlar bulunamıyor diye akşam ana haberlerde hergün haber olur.
    2-düşük kar marjı ile ithal edip satan distribütörler piyasadan kaybolur
    3- etken madde üretmeyen yada başkasının ruhsatlı ilacını kar payı ödeyerek üreten üreticiler piyasadan kaybolur
    4- etken madde ve kendi ilacını üretebilen firmalar bu firmaların pazar paylarını kapar.
    5- ucuz olan ve piyasada artık zor bulunan bu ilaçları satabilen firmalar bu ilaçları satarken bu ilaçlar için önceden verdiği promosyon ve iskontoları artık vermek zorunda kalmaz buradan bir miktar marj yaratabilir
    6- kimsenin satmadığı lakin piyasanın ısrarla istediği ilacı üretip satabilen firmalar bu ilacı satar iken bunu pazarlama ürününe dönüştürebilir bu ilacı istediğin kadar veriyorum lakin yanından şu kadar şundan şu kadar şundan veriyorum şeklinde piyasaya süreceği yeni ilaçları yada vitaminleri de pazarlayabilir
    7- zam gelmez ise zararı ne oluru bilmek için pazar payını ne kadar artırabildiğini görmek lazım zam gelmez ve yurt içi pazar payını % 10 artırırsa daha hayırlı bir sonuç olur deva için.

  4.  Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    Bunun yönetim kurulu başkanı Sülün Osman mıydı?
    Olabilir.O zamanlar k/y ya köprüyğ satmıştı,şşmdş de DEVA yı sattı.

  5. Dolaşımda 35 milyon civarı lot var. Üç aylık takaslara bakıyorum. kurumlarda bir milyon lot bile değişim yok. !!!

    Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  6.  Alıntı Originally Posted by anlshn70 Yazıyı Oku
    Dolaşımda 35 milyon civarı lot var. Üç aylık takaslara bakıyorum. kurumlarda bir milyon lot bile değişim yok. !!!

    Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    düşüşün başladığı 24.06.2024 den bakarsanız citi 1,5 milyon deutche 618 bin azalmış bugünde bu ikisinden 500 bin daha düşecek salının satışı olan 500 bin yani ez cümle son bir ayda yabancı 3 milyon lot sattı garanti iş yapıkredi deniz karşıladı bu satışları
    bir önceki partidede yatırım fonlarının 3 milyon lot satmıştı güncel halinde yabancı + yatırım fonu + emeklilik fonu hepsini toplasan 4 milyon lot kaldı kurumsalda
    4 ay önce kabaca kurumsal toplam takası 12 milyon lottu bugün kurumsal takasnda 4 milyon lot kaldı 8 milyon lot diğerlerine geçti varsa tahta yapıcıya yoksa yerli yatırımcıya geçmiş oldu blok satışlara karşı hep blok alımlar oldu sanki tahta yapıcı var gibi görünüyor

  7. bu hareketlerin tek nedeni bilanço kaynaklı duruyor. 2023-2024 yıllarını yedi bitirdi.

  8. Bilanco ne kadar kötü gelebilir ki, her çeyrek ert vergi olmayacağı gibi enf da baz etkisiyle düşecek. Satış hacminde fazla daralma yok üstüne ihracat artışı var.

Sayfa 602/719 İlkİlk ... 102502552592600601602603604612652702 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •