Bilmiyoruz ne olduðunu, yýl içinde 1.83 den 21.40 kadar yükseliyor sonra taban tabana kimseye mal satmaya fýrsat vermeden 6 ya kadar indi.
hissede olanlar kaput
20 üstü alanlar kalpten gitmediysede feci þekilde küfür ediyordur.
Printable View
Tepkiye oynayayým dersin eyvallah ama böyle hissettirmeden hipnoza ugramissin gibi epey bir aþaðýda kendini bulma ihtimalin çok yüksek. Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bence malýn en az yuzde 40ý 18 22 arasýnda verýldý kalan malý verecek buralardan
Nisandan beri isgsy'deyim. Artýr azalt þeklinde gidiyorum ama killanmamak elde deðil.
10 gün evvel söyledik size kardeþim -afakidir" dedik.. gidip kimse bakmadý mý sözlüðe afaki ne demek diye, yazýk günah
vade sonu teslimat sorunu aþýldý.. yarýnki eþleþmenin nakiti 3.ekim pazartesi eþleþeceðine istinaden, son iþlemler bugün realize oldu, vadeli t+1, spot t+2 kuralýna istinaden.. sýkýþýk blok mallar takasbank güvencesine alýndý, biraz volatilite oldu tabii, aldýlar-verdiler falan, piyasada normal bunlar
yarýndan itibaren yukarý fiþeklemesini bekliyorum, füze gibi, dimdik.. tek sýkýntý var, yarýnki hisse uzlaþmalarý, bunu nasýl oynayacaklarý belirsiz, yani kapanýþý yine düþük isteyebilir piyasa.. ama bu durumda bile kapandýktan sonra ralli baþlamýþ demektir..
katýlýyorum zaten.3-4 sene yatay gider yada bekletir diye birþey yok....
"al bekle sat bekle " diyorum .ama bu bekleme süresi 1 günde olabilir 3-4 senede olabilir .ben opersayo yemiþ kaðýt bekletire karþýyým....
iþin dahada incesi aslýnda ki siz benden çok daha iyi bilirsiniz....
iyi þirketlerin toplamasý zor daðýtmasý kolay
kötü þirketlerin toplamasý kolay daðýtmasý zordur.
Grafikleride ona göre þekillenir.
he kendim operasyon yemiþ kaðýda giremisin diye sorarsan girmem yada girerim diyemem fiyatýna bakarým diyorum.beklemye deðecek kadar ucuzsa neden girmeyeyim ? (ama deðmesi lazým iþde )
Adam otuz birim mal topluyor mesela ama yukarý cikartmasi için 5 birim yeterli olabiliyor. Piramit yapa yapa beþ birim bir gun sag tarafta ertesi gün sol tarafta oluyor. Tavana yapýþtýrýp gittiklerinde ise her tavanda önce kendi alýþlarý oluyor. Sonra millet abaninca tavaný bozmadan alýcýlara veriyorlar boþa para düþünce ertesi gün yine ayný oyun. 30 birim hala devrede deðil. On kata çýkýnca çakýþlar baþlýyor. Millet çok düþtü dedikçe çalýyorlar. En güzel mal burasý tepki yeri dediðinde oluyor. 1 tl lik 25 birim mal 2/3 TL ye kadar satýlýyor. Gerisi daha da aþaðýya indirmek için.
Hacimlerle bakýn operasyon kaðýtlarýnda acaip bir hacim vardýr mesela 200 milyon hacim ama takasta beþbin on bin artý eksi vardýr. Millette zanneder acaip kaðýt el deðiþtirdi. Oysaki tiriviri. Sað cep sol cep. Fiktif hacim.
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Operasyona denk gelince öyle, yabcak biþii yok
Geçmiþ olsun demekten baþka
Birazda suç bizde aslýnda, hep fizana gidecek sanýyoruz, hýrs ve biran önce zengin olma hayali ile ava giderken avlanýyoruz, kaat bi yýlda nerdeyse 20 kat gitmiþ birileri kar alýyým derse tahta ne olur diye düþünmek lazým.
tamam borsada fýrsatlar hiç bitmiyor, her gün para daðýtýyorlar burda ama bazanda böyle toptan geri alýveriyorlar, tobe etsen ne fayda giden parayý geri vermiyorlar
Araya not..
5 ekim ecb toplantýsý, güney kýbrýsta
Ýþ Kuleleri Ýstanbul ilinin Beþiktaþ ilçesinin Levent semtinde yer alan, 2011'e kadar Türkiye'nin en yüksek binasý unvanýný korumuþ yapý. 1995 yýlý yaz aylarýnda baþlanan inþaatý resmen 26 Aðustos 2000 tarihinde tamamlandý. Ýþ Kuleleri Türkiye Ýþ Bankasý'na ait üç gökdelenden oluþmaktadýr. Vikipedi
Bina yapýlýþ tarihinden günümüze 27 yýl olmuþ.
1995 yýlý inþaat teknolojisi ve beton kalitesinin ömrü ne kadardýr.?
Güncel yapýlan benzer kulelerin 60-70 sene ömrü var.
Bu konuyu yani binanýn kalan ömrünü göz ardý etmeyin.(+deprem olasýlýðý da var)
Hadi biraz kafalarý karýþtýrayým. :cool:
YTD
"50 YILLIK BÝNALAR SATIN ALINMASIN"
Atilla Uluð, Türkiye'deki saðlýksýz eski binalarýn yýkýlýp yerine yenilerinin inþa edilmesi gerektiðini söyledi.
Bir binanýn ömrünün 50 yýl olduðunu ifade eden Uluð, þöyle devam etti:
''50 yýlda bina deforme olur.
https://www.haberturk.com/ekonomi/em...-omru-ne-kadar
50 yýl diyen de var.?
YTD
Ankaranýn zamanýnda en yüksek binasý olan iþ bankasý genel müdürlüðü 1978 den beri faaliyettedir. Genel müdürlük taþýnýnca yýllarca iþ bankasýnýn çeþitli birimlerine hizmet etmiþ ve 2000 yýlýnda bddk ya kiralanmýþtýr. Halende taþ gibidir. Mükemmel kalitede yapýlmýþtýr. Bence millet 0 kilometre finans merkezi binalarýna dikkat etsin
44 senelik bina dimdik duruyor
uyanýn artýk millet. böyle operasyonlar sonrasý yükseliþ sadece tepkiden ibaret oluyor...
banka karlarý yüksek ama el bombasýnýn üzerine atlayan askerler onlar ya da mayýna basýp mekanizmayý çalýþtýran kurbanlar. iktidar deðiþince aylar sonra gelenler ilk olarak faizleri kallavi arttýracaklar o zaman derinliði sýfýr olan faiz piyasasýnda yüzde 10'luk tahvilleri ne yapacaklar????
ne kadar gerçek bataklari var??? enflasyon muhasebesi ne geçince o kârlar ne olacak??? karlar artýyor ama ozsermaye karlýlýðý nerede???
bankalarý unutun millet. hareket bitti sadece tepkisi var ondan faydalanalým yeter:yes:
Kulelerden ev alanlara tapu dairesinde binanýn ömrü hakkýnda bilgi verilmesi gerekir,satýn alan kiþi imza atarken binanýn kullaným ömrünü kabul etmiþtir.(herkes bu konuyu bilmez)
eskiden koçbank var idiydi... her sene bu banganýn þubelerinde mobilyalar yenilenirdi tadilat falan filan þantirifinton. neden acaba ? :hah:
mesela baþka bir konu ; koçla ilgili deðil... inþaat yapýyorsun X þirketinde... ustaya iki duvar döktürüyorsun yan yana , sonra mühendis gelip elinde a4 kaðýt, iki duvar arasýna býrakýyor , yok olmamýþ eðri bu deyip yýktýrýyor sonra tekrar yaptýrýyor... sonra bi daha geliyor yok olmamýþ yýk... bir daha yaptýrýyor... kanunda açýk yakaladý mý ticari bunu dibine kadar sömürür...
1 Aðustos 2018 ile girdiðimiz kibrit kurusunun içinde tam 4 yýl 1 aydýr debelenmiþiz.
Naci de kýrar gibi olup, çok sert dayak yemiþiz. Onun dýþýndaki ilk geçiþ çabamýz bu.
Buradan amasýz fakatsýz yazýyorum yarýndan sonra ROK ROK ROK ROK ROK ROKEEEEETTTTT TAR TAR TAR TAR TAR gitmesi lazým.
gider gitmez BEN BÝLMEM.
Giderse gider.
Gitmezse çay demleriz huammuna
TOKI konut baþvuru sayýsý 5 milyon olmuþ deniyor. Satýlacak arsa 1 milyon parsele çýkarýlacakmýþ.
5 milyon kiþi iktidarýn bu projesine girmek istiyor.
Görüntü derin devlet de bir dönem daha cumhur diyor.
CHP temsilcisi geçen TV'de ABD iktidarý destekliyor dedi. Gerilimin artmasý muhafazakar ve milli duygularý aklýn önünde olan seçmeni iktidara yanaþtýryor bence.
Bu ortamda muhalefetin iþi gerçekten zor, dýþardan bakýnca kaybedenler birliði gibi gözüküyor. Cem Uzan'ýn yarattýðý havayý yaratamadýlar hala.
,
Kaðýt bazýnda gideriz. Tepki yapa yapa aþaðýlara bir degeriz sonrasýna bakilir. Semaver hazirlasaniz iyi olur.
Bu lavuklar bu operasyona erken girmeyip Eylül gibi piyasa kendi dinamiginde ralli yapsaydý güzel olacaktý kimse de yadirgamayacakti. Ama anomali yaratýldý ve normal ritueline dönmesi için zaman gerekiyor. Makinalarin, piyasa bilesenlerinin korelasyonlardan ayarlamalar yapmasý gerekiyor. Matriksteki Neo gibi çýktý bu bademler. Hesapta olmayan birþey oluþtu. Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün dedim
Trend is my firend deyip vuracaklar zopayý nosfecagri abi malesef hemen roket ralli moduna girme :he:
Memedabi önce bizim ocaðýmýza incir aðacý dikti, son geliþinde de lönkcülerin ocaðýna incir aðacý dikecek demedim mi
Memedabi bu diker abi
Yabcak biþii yok, zevk almaya bakýcaz :cheers:
Vob yapmayýn
orada C35 beton kullanýlmýþtý. fena deðil yani. mesela gene istanbul' da sapphire' de temelde C60 kullandýlar , binada da c50 kullandýlar. bir de radye jenarel yaptýlar orayý ... var öyle baþka yüksek kaliteli beton kullanýlan binalar. mesela sabancýlar C30 kullanmýþtý.
Baþkan nasibimizde yokmuþ, zopa yemedik desek yalan olmaz bin þükür.
Bitek þu sasaya shortu kalýn basamadým totom yemedi. Ona yanýyorum.
Oktoberfest'de birer bira parasý kazandýk sasa corddan.
Ekim vade 2. haftasý gidiþat belli olur, bu vade olmazsa öbürü, o da olmazsa öbüründe ralli gelir. Elimdeki kaðýtlar bana göre ucuz, acelem de yok ihtiyacým da, þimdi buradan basar demek çok aþýrý iddialý geliyor bana. Gitmesi daha büyük ihtimal.
Bu çarþafa dolanan tayfa cambaza bak da olabilir, bu ucuzlukta bu kaðýtlar buralarda kalmaz ben baya boðayým yarýn mal alabilirsem.
Þu an %70 maldayým. Kaldýraç yok.
Avrupa borsalarý düþüþle kapandý
BRÜKSEL (AA) - Avrupa borsalarý iþlem gününü düþüþle tamamladý.
???????Kapanýþta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 1,67 deðer kaybederek, 382,89 puana geriledi.
Ýngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,77 azalarak 6.881,59 puana, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1,71 düþerek 11.975,55 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,53 deðer kaybýyla 5.676,87 puana ve Ýtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 2,4 gerileyerek 20.352,98 puana indi.
Avro/dolar paritesi TSÝ 19.16 itibarýyla yüzde 0,61 azalarak 0,979 seviyesinden iþlem gördü.
Almanya'da enflasyon eylülde yüzde 10'a çýkarak Aralýk 1951'den bu yana en yüksek orana ulaþtý.
Almanya Baþbakaný Olaf Scholz, tüketicileri ve þirketleri yüksek enerji maliyetlerinden korumak için 200 milyar avro deðerinde fon oluþturulacaðýný bildirdi.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Kadýn külotu ve sütyeni satan Suwen 17 den 40 liraya gelmiþ , fk 28 pd/dd 10 , piyasa deðeri tam 2 milyar 156 milyon...
Sözün bittiði yerlerden biri....
ABD'de eski gökdelenlerin yýkým görüntüleri oluyor.
Bizde fazla o tip durum yok gibi. Karayollar Müdürlüðü binasý eski filmlerde iþ adamýnýn merkez ofisi gibi lanse edilirdi, sonra tarihi anýt olarak tescillendi diye hatýrlýyorum.
Ankara GIMA binasý en eski yüksek binalardan olmalý,
https://www.gzt.com/gztmzt/turkiyeni...a-1959-3422585
Okmeydaný IETT Hilton Sitesi de eski sayýlýr, 1957 denmiþ.
https://www.imar.istanbul/tr/proje/o...-iett-bloklari
https://i.hizliresim.com/ouk7bwc.jpg
Ýþ adamýna verilen para genelde enflasyona yol açmýyor ama vatandaþa verilen para hemen enflasyona yansýyor. Aralýk ayýnda asgari ücret, Ocak ayýnda da memur ve emekli zamlarý var.
Hazaran ayýna kadar döviz muhtemelen tutulacak, dövize girmek isteyen büyük paraya Londra aracýlýðý ile yüksek faiz veriliyor gibi.