sn izci mukayeseye bile gelmez demsiş la aynı sermaye ye sahip ikiside sanayi şirketi , pay fiytı silverden yüksek saçma sapan birşey
piyasanın bilançoya felan baktığı yok diyesi geliyor insanın....
Printable View
2017/12 Bilançosunu görmemiz lazım. Görmeden bir şey demek yanlış olur. Nasıl bu hisseye 2017/9 Bilançoyu görerek girdiysek, böyle hisselere yine aynı şekilde görerek hareket etmek lazım.
Şimdiye kadar tüm paylaşımlarımda hep 2017/09 bilançosunu yorumladım. O bilançoya göre piyasa değerini ölçtüm. Yıl sonu bilançosu için hiç bir zaman çok iyi bekliyorum veya şu gelecek, bu gelecek dediğimi hatırlamıyorum. 2017/12 bilançosunu görelim. Yine aynı şekilde açık bir şekilde bilançoyu yorumlayacağım. Net ifadeler kullanacağım. 2017/12 kötüsü ve iyisiyle her türlü duruma hazırlıklı olmak lazım. Kar 9 da gelebilir, 15 de gelebilir. Baştan beri tahminim 12 Milyon TL. Fakat iddialı hiç bir zaman konuşmadım. O tahmini de arkadaşlar istedi, son ana kadar da söylemedim.
Bilançolarda istikrar yok. Bizim ülkemizde en büyük handikap bu. Eğer 10 Milyon TL'nin altında kar açıklarsa (9.999 ve altı) her ne kadar öyle bir iddiamız olmadıysa bile, şapkamı önüme koymam gerek. Sn. Kitapçının dediği gibi analizde bir sıkıntı var. Aslında bu başarısızlık değil. Ekonomide istikrarsızlık. Tüm şirketler için de geçerli. Yine de profil resmimi değiştireceğim, şapkasız olacağım. Nasip olur da burada olursak 2018/3 aylık da istediğimiz gibi gelmezse o zaman da profil resmimi tıraş edeceğim. Sakalsız olacağım.
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi, anladığımız kadarıyla bu profil değiştirme işi; ilk önce şapka çıkacak, ardından tıraş olunacak. Daha sonrasında ne olacak, soyunmalar filan gelecek mi?
CEVAP:
-Evet, her olumsuzlukta soyunma olacak, tutti furitti, dona kadar.
SORU:
-Abi bu forum kurallarına aykırı olmasın?
CEVAP:
-Yapacak bir şey yok. Size de tavsiye ederim.
Keşke birde yönetimde azda olsa söz sahibi olabilseydik.
-Birleşmenin mutlak surette yapılması gerek.Finansallara etkisini geçtim, piyasanın patronlara güvenini arttırır.Belki burda biz alıştık yaza yaza ama 2 ayrı şirket güven anlamında ciddi sıkıntı.
-Neden hiç silverline reklamı görmüyorum.Yurtiçi satışları reklamsız bu seviyelerde ,reklamla hiç mi artmaz?Hadi diyelim sağlam bir reklam kampanyasının maliyetinin ciroya pozitif etkisinden fazla olabileceğini hesap etmek lazım.
Ama marka bilinirliği diye bir şey var.Arçelik ,beko hiç reklam yapmasalar ,nüfus bir göbek değişene kadar ne ürettikleri bilinecek.Gerçekten tabanda Bilinen bir markanın ,bu finasallarla, bu beklentilerle bu fiyatlarda olması mümkün mü.Bölünmediğini düşünsek bile 10-20 kat arasında olabilirdi. Bir yakınıma hisseden bahsettim , ne üretiyorlar dedi beyaz eşya ankastre dedim, haa bizde ütüsü var dedi.Hani ütü mü yaptık öneden diye ben bile sordum kendime.
Hepsi boş sayın kitapçı haklı bilançosu eksi yazan uçuyor 10 m karı olan şirket yerlerde sayın izci isteseler 5 olsada götürülür bu piyada tam bir oç
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaslar bu turquality desteginden yararlanma ihtimali var mi bu sirketin?bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi?
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış yapıyoruz arkadaşlar, belki piyasa böyle fiyatlıyor olamaz mı. Yüksek ihtimallerle bile olsa gözümüzün tanıklık etmediğine elimizi ve dilimizi alet etmeyelim. Lütfen.
Turquality den zaten yararlanıyor yıllardır alıyor desteğini bu sene 5. Senesi 5+5 bir destek programı 2018 sonunda karar yılı olacak tamam mı devammı şeklinde
“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
sn axaray asagida verdigim link kapsaminda magaza kirasi dekorasyonu kapsaminda destek aliyor mu silver?cok ciddi rakamlardan bahsediliyor..?
http://turquality.com/destekler/turquality-destekleri
Çok değerli arkadaşlarım bu hisse mutlaka birgün değerine gidecek ama yarın ama 1 yıl sonra. İster spek olsun ister firma ortağı meç amca, kimse piyasanın karşısında duramaz.
“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
Yurt dışı mağazası yok, irtibat bürosu var.
E bunun için firma yöneticilrinin , firmanın görünür , tercih edilir olabilmesi insanların mutfaklarını yenilemeri için , ellerini ceplerine atıp ulusal tv kanallarında reklamlarını döndürmeleri gerekiyor, ben haldun dormenden beriye reklam hatırlamıyorum ,hatta bir ara kendi kendime silver battı mı acaba diye de sorguladım......
Bu arada yabancı oranıda artmaya başlamış şimdi günlük para girişi olan hisseler arasında görmeyi bekliycez
Baktık bilanço berbat, başka bir hisse buluruz. Hayırlısı olsun.
Sayın izci,
silverline nasıl yapıyor bilmiyorum ama 4.ceyreklerde gelen bilanço önceki çeyreklere yakışmayan şekilde kapanıslar gerçekleştiriyor diye biliyorum.
Bu aslında yeni bir şey de değil kronik demeye dilim varmıyor ama önceki 4.çeyrek bilançolara bakarak bi kıyaslama yapabilirsiniz.. Saygılarımla..
tamamen kişisel görüşlerimdir, yatırım tavsiyesi değildir..
Forum bugün çok sessiz.Herkes perşembeyi bekliyor anlaşılan.Güzel haberler gelirde keyfimiz yerine gelir inşallah herkese selamlar.
Forumun havası, kağıdın son dönemdeki hareket tarzı şunu gösteriyor kanımca; bilanço sanki 13 14 arası gelecek gibi. Yani ümitvar şekilde bırakacak yatırımcıyı ve yukarı hareket olsa bile sınırlı olabilir ve yatırımcılarda 3 aylık bilanconun beklenmesine yönelik beklenti bırakacak ve gene sürtünmeye devam edecek. Kararlı bir şekilde yukarı gidecek tahta bu saatte bu fiyatta olmaz. Tamamen kendi beklentim bu yönde. Tabiki uzun vadede buralarda kalacağını sanmıyorum. Ytd
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. mastori bilançonun açıklanmasına az bir zaman kalmasına rağmen hissede ufak bir hareketin olmaması kağıdın keşfedilmediğinden midir yoksa farklı bilanço beklentisinden midir? TEŞEKKÜRLER.
Bence her ikiside
Abi ben artık piyasanın adaletine inanmıyorum
Bende inanmamaya başlayacağım yakındır
E hani sen piyasaya sonuna kadar inananlardandın
E nasıl inanayım ki baksana şu kipaya pireyi deve yaptılar migrosu geçti piyasa değeri , Sahibide inceleme istemiş benim hisse bu kadar etmez , kim nereye niye götürüyor diye
Ağzı olanın konuştuğu gibi , parası olanda götürüyor , adamın parasının kahyası değiliz ki , hem ben market hisselerini almıyorum sadece piyasanın adaletsizliğine dikkat çekmek için örnek verdim.
Abi sen genede piyasanın adaletine inan piyasa yanlış yapmaz
Tamam piyasa er yada geç her hissenin hakkını verir vermesine de , geç gelen adalet adaletmidir , o tartışılır...
"Eğer dikkatli olmazsanız gazeteler mazlumlardan nefret etmenizi, zalimleri ise çok sevmenizi sağlar."
Malcolm X
Son tahlilde bilanço felan hepsi hikayeymiş gibi kalıyor , adam gibi hisseyi yukarılara taşımayı kafasına koymuş spek gerek , anele sayfasında yazmıştım , burada da olsun istedim YTD
Kesinlikle doğru spek isteyecek gücü de olacak. Böyle bir tahtada capulcu spek ile yol gidilmiyor malesef. Seyinde d.n olan spek lütfen
Sn izci ve sn kitapçı keyifle okuduğumuz soru - cevap köşelerinin bir tanesinin ana konusunu speke ayırsanız nasıl olur acaba? Hatta spekler arasında bir rekabete sebep olurda bakarsınız çaplı bir spekle yola devam ederiz.
Bu baskıda patronun parmağı yoksa ben de bir şey,bilmiyorum. Bilançonun,kötü gelmesini beklemek için sebep yok. Bilançoyu açıklamalarından birkaç gün önce basacaklar bence yukarı.
Arkadaşlar Kızmazsanız bu konu ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Söylemlerim kişilere karşı değildir. Lütfen yanlış anlamayın.
Yatırım yapıyorsak bazı sorunlara katlanacağız, yapacak bir şey yok. Dünyada hangi iş konusunda dürüstlük var. Zaten hayatımız imtihan dünyası değil mi. Sahtekarlıkları dile getirmek, kızmak ve küfretmek günaha girmekten başka bir işe yaramaz. Burada olduğumuza göre bunları kabul edelim, biz işimize bakalım, hatayı karşımızda değil, kendimizde arayalım.
Analiz yapalım, tutmazsa başka bir hisse peşinde koşalım, rızkımızı arayalım. Yine tutmadı, vardır bir hikmeti. Hikmette sual olmaz arkadaşlar. Çekeceğimiz varmış deriz. Spek miş, tahta yapıcıymış, bunlar boş işler. Faydalı işler peşinde koşalım.
Hatayı ve zararı sadece ve sadece kendimizde arayalım. Güzeli ve kar etmeyi de Allah tan bilelim. Biz doğrusunu yapmaya çalışalım, yolunda bulunalım, birbirimize yardım edelim, bildiklerimizi paylaşalım. Gerisi ya nasip, ya kısmet.