vodafon yeni güncelle yüklemiş internet kotamı aşınca daha önce 9 kusur olan fiyatı 12.90 a güncellemiş
dalga geçer gibide internet hizmetinde fiyat güncellemesi olmuşur diyor
sanki başkası arttırmışta onlarda yeni haberdar olmuşlar havasında
Printable View
vodafon yeni güncelle yüklemiş internet kotamı aşınca daha önce 9 kusur olan fiyatı 12.90 a güncellemiş
dalga geçer gibide internet hizmetinde fiyat güncellemesi olmuşur diyor
sanki başkası arttırmışta onlarda yeni haberdar olmuşlar havasında
Bunun yanında transaction sunucularını Türkiye'de bulundurma ve tüm transactionların bankalar gibi tcmb üzerinden kayıt ettirilmesi zorunluluğu getirilmişti. Paypal vergi kısmını kabul etti ancak yurt içi merkezi kayıt sistemine geçmeyi kabul etmedi. O nedenle faaliyetlerine son verildi.
meydan okuma gibi bi swap hareketinden sonra boyumuzun ölçüsünü alacağımızı düşünüyorum.
sağlam zıpladı
Dolar varlıklardan bahsediyorum. Soda, Egeen, Tüpraş gibi şirketler dolar varlıktır. Dolar yatırım değildir. Eurobond yatırımdır. Doların yükseleceğine inanıyorsanız biraz risk alınırsa bir potansiyel var onu paylaşıyorum. Hisse alın demiyorum, doların yönü konusunda da sizle aynı fikirdeyim.
Swap kısıtlamasi kaldirilmis . Var birseyler
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hiperpower enflasyon.!!
Hiperpower stagflasyon.!!!
Keklemeler kekler beleş.!!
CRASH Tüm HIZIYLA otobanda.!!
KAOS tüm HIZIYLA otobanda.!!
IMF tasması tüm HIZIYLA otobanda.!!!
Daha önce alıntı yaptığım haberdeki 3000 kripto FETÖ cü acaba nerede? :-) :) bence KGF kredisi iyice sulandı. Çürümüşlük var işin içinde. Buram buram FETÖ kokuyor!
Amcası, dayısı olan, bankayla arası iyi olan sanayici krediyi aldı, dolara yatırdı bekliyor dolar yükselsin bozdurayım diye
https://tr.sputniknews.com/amp/ekono...-ne-yapacagiz/
Döviz kurunda yaşanan hareketlilik sonrası ülke ekonomisinde yaşanan olumsuzluk hakkında da konuşan Sivridağ şu ifadeleri kullandı:
"Nefes kredileri verildi. Doların bugün artışının altında yatan yüzde 10 sebepten biri nefes kredileridir. Çünkü kredibilitesi yüksek olan, amcası, dayısı olan, bankayla arası iyi olan sanayici krediyi aldı, dolara yatırdı bekliyor ‘Dolar yükselsin bozdurayım' diye. Krediyi kime veriyoruz? İhtiyacı var mı? Banka müdürü yanımda arıyor, ‘Ağabey çok ucuz kredi çıkıyor, sana vereyim arsa alırsın' diyor.
‘ZİRAAT BANKASI VE HALK BANKASI ASLİ GÖREVLERİNE DÖNSÜN!
Diğer taraftan Ziraat Bankası ve Halkbank'ın kapısını aşındırıyorum, ‘İhracat yapıyorum makinemi yenileyeceğim' diyorum. ‘Bir düşünelim, teminat ne vereceksin?' diyor. Ziraat Bankası'nın ve Halkbank'ın asli görevlerine dönmesini istiyorum. Çiftçiye ve esnafa destek olması gereken bankaların ihracat yapan, üretim yapan sanayiciye destek olmasını istiyorum. Kredi kartı vermesini, su faturası almasını istemiyorum."
Tamam yazmayacağım ama gelirinin %95'i dolar cinsi olan egeen gibi bir şirkete TL varlık diyorsun.
Mesela Tüpraş sadece Bist'te olduğu için şu an y.dışındaki rafinerilere göre %50 daha düşük fiyatlanıyor. Kasasında 50 milyon$ fazlası var, cirosu dolar stoğu petrol, bunun neresi TL varlık?
Tarihte en yüksek CDS ne zaman, hangi ulkenin olmuş?
Böyle bir bilgi var mı acaba?
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ilginç saat 18 i geçti ama benim baka makası halen açmadı
https://pbs.twimg.com/media/Dl7fVjJX4AIXGaa?format=jpg
There's legitimate questions over endogeneity of the credit impulse and what signal -- if any -- it has for growth. But here the credit slowdown is exogenous, the product of a sudden stop in the BoP. We rank Turkey as the most credit dependent EM, contraction in 2019 is likely.:kahkah:
En yüksek anlık olarak teoride 9500 civarını gördü diye biliyorum Venezuella için. İflas ettikten sonra zaten CDS işlem göremez yani tanımsızdır. Teorik maksimum 9999 puan olabilir ama 9000'den sonra işlemler kesintiye uğramaya başlar. 9500 civarı zaten ülke direk fiili anlamda iflasını açıklamıştır.
vay vay hiç bize kar payı vermediler ama borçlu çıktık İYİ Mİ!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Başkanı Necdet Takva ise ", "Ekonomimiz bir örümcek ağı gibi ve her şirket birbirine bağlı halde. Şirketlerin borcu, 81 milyon Türkiye vatandaşının borcu haline geldi" yorumunu yapıyor.
https://www.gazeteduvar.com.tr/ekono...isesi-artiyor/
@BORSA KAPLANI benim düşündüğümü yazmış. :-)
https://twitter.com/BorsaKaplaniFun
FETÖ hala tam kadro aktif!
DÖVİZ OPERASYONU içeriden...
TCMB KRİPTOLARI ve diğer kurum kriptolarını 2 senedir yazıyorum.
EKONOMİ KADROLARI ağırlıklı KRİPTO dolu!
"Hasta" tedavi edilmiyor, öldürülmeye çalışılıyor!
Teşekkür ederim yanitiniz için.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de faiz artışı beklemeyenlerdenim
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu an eski fiyatlardan ve hazır stoklardan üretilen eski anlaşmalar teslim ediliyor. Bu teslimatların sonrasında keskin duruşlar başlayabilir. Sanayinin içinden bildiriyorum ses ciddi anlamda azalmaya başladı. En son 2009 yılında buna benzer bir sessizlik hatırlıyorum. Nihai resmi görmek için acele etmeyin şu anki hareketliliğe aldanmayın 1-2 ay sonra daha etraflıca değerlendirin derim.
Dalır gene çoşkulu
Tablo kaldığı yerden devam mı..
Yoksa a-b-c oluştu. C=w ve şu an bu bir X mi? Az sonra..
72150 yazıyor 106000 i görmüş galiba yanlış bakmadıysam.İngilizcem yok
http://www.worldgovernmentbonds.com/...zuela/5-years/
KGF kredisi verilenlerin acaba % kaçı FETÖ cü?
Daha önceki KGF lerde aynısı oldu. Ucuz TL KGF krediyi alanların önemli bir kısmı döviz aldılar. Vadesi gelince dövizin kısmını bozdurdular ve TL ile olan KGF borcunu ödediler.
PowerPC bunu zamanında yazmıştı. Bence zaman onu haklı çıkardı. KGF kredilerinin belki de çoğu kripto FETÖ cülere verildi, onlar da döviz alıp müthiş kar ettiler!
Hem yukarı hem aşağı...Şimdi de aşağı...
Makas 6.41-6.92
Bilgi sistemlerini Türkiye ye kurmadıkları için BDDK’dan izin alamadılar.
Şaka gibi ama mevzuat böyle der..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buradakilerin hoşuna gitmiyor uzatmayayım ama yazdığım şirketler aldıkları borçlarla yavuz sultan selim köprüsü gibi geri dönüşü olmayan işler yapan şirketler değil. Tüpraşın borcu uzun vadeli ve döviz açığı yok. O borcun karşısında 1,2 milyar dolardan fazla petrol stoğu var. net döviz pozisyonu artıda. Tüpraşı kaldırıp fransaya koysak, ederi 40$. Bunu bistte 18$a alabiliyorsun. Tüpraş olmaz sise olur, soda olur. Sonuçta ihracat geliri olan şirketleri almak cazip diyorum. İç piyasanın çökeceğine, TL'nin dayak yiyeceğine ben de katılıyorum. Gidip EKGYO dan bahsetmiyorum. Umarım fikrim anlaşılmıştır.
Dövizde yükselişi kaçıran müzmin TL'cilerin kayıplarını telafi edebilmeleri için gecikmeli olarak tepki veren yüksek miktarda döviz portföyü bulunan, yüksek oranda ihracat yapan, sahipleri kurumsal, güvenilir şirketler iyi fırsatlar sunuyor. Özellikle bilanço dönemleri yaklaştıkça.
Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus son üç aylık finansal tablolarda net döviz pozisyonunu ve kurlardaki değişimin dönem karı üzerinde ne kadar kar veya zarar oluşturacağı kur riski senaryolarını gözden geçirmeyi ihmal etmeyiniz.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Bu Meral AKŞENER neden el pençe ve şirine gibi durmaya başlamış karşısında ?