Bir abimiz varadı kendisi akıllı fikirli bir abimizdi, İTÜ yüksek makine mühendisi mezunu , Almanyada master yapmış harbi 3 dil filan biliyordu lakin KAFAYI BORSAYA takmıştı . Tanıdığımda bizim Tl portföyün 2 katı parası vardı, kafayı sıyırtmadan 2 yıl önce 16 yıllık borsacılık macerası sonunda portföy bizimkinin 1/5 ne düşmüştü. Borsa yatırımından emekli olacağım diyen yatırımcılara söyleyeyim dedim.
Durum kötü ama crash crash diye de bir yere varılmaz.
g.menkulden bahsetmedim. bir kaç ayda soda %60 arttı, Sise %50 arttı, döviz geliri ve fazlası olduğu halde borsa düşünce fiyatı düşen bu hisseleri almaktan bahsettim. Eggen %95 ihracat yapan şirket TL göçtüyse ne olmuş. Tüpraş londrada tahvil satıp borçlanabilen dev bir şirket. Geliri dolar bazlı. TR daralsa ne olur?
Y.dışı rafinerilere göre %50 daha ucuz şu anda. Bu işten nasıl kazançlı çıkılır buna kafa yoruyorum.
Eğer tcmb'nin bugünkü swap hamlesi Londra'ya bir çeşit rest anlamı taşıyorsa 13 Eylül için belirttiğim 300 baz puanlık faiz artışı yeterli gelmeyebilir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
orada bir süre kalmıştım,çokkk iyi tanırım vizyonsuzluklarını.yıl 2003, fabrika sahibi bendeki müdür 1600tl alıyor diye övünüyordu! manyak yemin ederim manyak. onlara göre çalışan köledir,açlık sınırında onlara hizmet etmelidir.bu kafayla beyin çekemedikleri için fasonda demir dövüyorlar.
Yer İmleri