cepteteb ve enpara iyi.. ama aşırı dalgalanmalarda tüm bankalar makası otomatik açacaktır. normal.
Printable View
DOLARI DURDURAMAZSAN enflasyon da 50-70 gibi oranlara çok rahat ulaşır. Pazarda artık hiçbir meyva ve sebzede 5 TL nin altında bir şey satılmıyor. Köylü kadınlar kendi ürettiği ürün olan biber, domatesi 10 TL satılıyorsa bu işten artık çığrından çıkmıştır.
Zabıta ile bu işi çözemezsin. Zaten bu önem bile nasıl çaresiz kalındığını gösteriyor.
Bizim belediye hala ekmeği 75 kuruştan satıyor, ben dahil satıcıya acıyıp poşet parası gibi adlarla daha fazla teklif ediyoruz. Unun tonu 120 den 180 e çıkmışsa, doğalgaza yüzde 37 zam gelmişse bu ekmek nasıl üretilecek, bayilere nasıl dağıtılacak?
Belediyeler ucuz ekmek dağıtmak için zarar ediyorsa bunun faturası yine vergi ile tüm halka çıkmıyor mu?
Faizde aynı hatalar yapılırsa artık 6-8 puanlık artışlar da para etmez.
Ki zihniyette pek değişme olmayınca deneme-yanılma yöntemine devam edecekler gibi...
Faizde 14 iken emirle getirilen baraj şimdi 25 olmuş. 24 enflasyona (o da şimdilik) sen 24 faiz teklif ediyorsan bu işten hiçbir b_k anlamamışsın demektir.
Reel faizde direnip dolar 10 lu seviyelere gittiğinde ülkede batmayan kaç şirket kalacak merak ediyorum.
Teşekkürler. Her ikisine de baktım. https://dovizborsa.com/banka/ burası ile pek bir farkı yok gibi geldi bana.
Bloomberg-HT de sanki kayyum var gibi.
Yakında adı Bloomberg-HT yerine Bloomberg-A olur.
FED başkanının çok kötü durumda olan gelişmekte olan ülkelerden kimi kastettiğini bile telaffuz edemiyor Barış....
Aslında çok acıyorum adama.
Tiyatro mu yapsın program mı iki arada kalıp duruyor.
Hele seçilen konuklar Halk TV de iş bulamayacağından yorumları objektif olamıyor.
Sanki ulusa sesleniş havasında geçiyor programları...
270k türkishbank 27
Anadolubank 26,10 verdi bugün. 32 güne
29 u 27,5 e çekti hscb, 260k için.
Ilerki donemde hem faizi hem kuru ayni anda yukselisine izin vermezler...birinden birini feda edecekler..buda dolar olacaktir..yani yuksek faiz yerine yuksek kuru tercih edeceklerdir...bununda sinyallerini aliyoruz zaten...kısa vade mevduat yapip faizler dahada yukselecek %40 gelecek vs gibi reisin oldugu yerdeki sehir efsanelerine kanmayin...faiz firsati yalanci bahar gibidir...guneş açar gibi yapar mevduatci yoldaşlar hava ısındı zannedip uzerine ince giyer sonra aniden dolu yağiverir ne oldugunu anlamaz....o bakimdan faiz işi vur-kaç işidir...firsat bir yuksek faizde uzun baglamak her zaman olmasada cogu zaman kazançlidir...herkez %30 faizi gorup gaza gelip daha yukarisi var zanneti bugun durum ortada...kaçani kovalayacaksin..sonrada uzulmeyeceksin...
Chucky..........yeşil parkali bebek
yemek (tl mevduat) salatasız(dolar) ayransız (altın) olmaz boğazına takılır yutamazsın ! ! bir daha asla yemek yerken salatasız ayransız kalmam ders oldu boğuluyordum nerdeyse
Yatırım tavsiyesi değildir
O yüzden nick bu abi [emoji16][emoji16][emoji16]
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En son birde stokçuluk/fırsatçılık boş söylemler dedik...
Reis de gele gele "siz zabıtaya bildirin biz gerekeniz yaparız"a geldi...
Ama helal olsun Reis e
Toplumun hatrı sayılır bir bölümüne fiyat artışlarını sorumlusu olarak "olmayan fırsatçıları/stokçuları" kabul ettirdi...
Helal olsun...
Kendisi neredeyse elini yıkadı çıktı/sıyrıldı işin içinden...
Bir kaç sokak röpartajı izledim...
Bu söyleme inanan çok...
Bu başlıkta bile güya ünüversite mezunu,güya muhalif arkadaşlarımız bile bu söyleme inandılar/kandılar yahu...
Pesss
saygılar/başarılar
odeabankın sevmedigim 2 yonu vardır birincisi gunluk hesabında en az 4000 den baslayıp 12500 e kadar vadesizde para bırakması 2.cisi faizler yukseldiginde geriden yansıtması geri kalması ...ha eskiden cok iyiydi gunluk hesap her ay 2 adet bedeva sinema bileti verirdi ben 4 ya da 6 adet alırdım her ay bedeva ....ama gucluluk bakımında guclu bir bankadır ...sermayesi guclu lubnanlı bank audi nin bankası onun da arkasında alman deutshebank var buyuk ortak ....9 aylık bilancolar daha gelmedi ama muhakkak her banka gibi rasyoları etkilenmistir ...6 aylık bilancoya gore sektordeki en yuksek sermaye yeterliligi onlarda idi %20 ile ...kucuk sınıf bankalar arasında buyukluk ve kar bakımından 1.banka idiler..9 aylık bilanco gelince birdaha bakmak lazım .
Burgan dcd yapmiyor.aktif odea da yapmıyor mu?
Öğleden sonra oran alan var mı? Dünkü enflasyon oranı Ve bugünkü dolar artışının faize etkisi oldu mü acaba
yahu enflasyonun oranlara yansıması nerde gorulmus nasıl mevduatcısınız bunu diyenler taze mevduatcısınız belli:) mb faiz artırmadan ya da ust banttan fonlama ya baslamadan tl mevduat oranlara yansıma nerde ne zaman olmus :) varsa bizde gidek..hos mb faiz artırınca bile oranlara 10 gunde anca yansıyor ..bi ogrenemediniz gitti :)
domates zaten 20 tl ..bak isimde veriyorum anadolu yakası cagrı marketleri nde ...dunku domates fiyatları soylim en ucuzu yenmiyecek mal dedigin 10 tl ...salkım 15 tl çeri 20 tl idi ...pazarda bile 7-8 liradan asagı yoktur artık . domates 30 tl olur kar yagınca markette ..pazardada 15 tl .
eyy gencligimizde neydi heryer hayvan kaynıyordu deniz kumu gibi koylerde adamın canı et mi cekti et almakta neymis direk gider koyunu keserdi daha mı kalabalık geldi dana keserdi oyle coktu hayvan :) ...o zamanlar koylululere ozal ve ecevit hayvan dagıtırdı inek dana koyun tavuk falan ..yemde ucuzdu adam hem kendine yetiyor cogunuda satıyordu elde ettigi yumurta olsun yaptıgı peynir olsun hayvanları cogaltıp kurban bayramında istanbula hayvan satmaya geliyorlardı...simdide devlet hayvan veriyor amaalan yok niye yem pahalı ..birde simdi bak hayvan da ithal ...ne diyelim .
borsa para piyasasında gecelik brüt 23.7 oran veriliyor
1 haftadır gecelik gidiyorum ama kısa vadede faizlerin yukarı yapacağı yok gibi
birde güvenilir bir yatırım şirketinin özel tahvil bonosu var 49 gün vadeli brüt 27.5 neti 26.1 e geliyor
bu koşullarda ne yapmamı önerirsiniz?
1-2 puan fazla kazanacağım diye içinde ne olduğunu bilmediğiniz şeyleri almayın!
Gedik Yatırım Holding A.Ş. Nitelikli Yatırımcılara Finansman Bonosu İhraç Ediyor
Alıntı:
Gedik Yatırım Bono İhracı Özet Bilgileri
İhraçcı Kuruluş
Gedik Yatırım Holding A.Ş.
ISIN Kodu
TRFGKYHA1822
Aracı Kurum
Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
İhraç Tutarı
5,82 Milyon TL
İhraç Yöntemi
Nitelikli Yatırımcılara Satış
Kıymet Türü
İskontolu
Kotasyon
Borsa İstanbul - Borçlanma Araçları Piyasası
Faiz Türü
Sabit
Vade
63 Gün
İhraç Tarihi
08 Ekim 2018
İtfa Tarihi
10 Aralık 2018
Basit Faiz Oranı
%29,00
Bileşik Faiz Oranı
%32,71
Kredi Derecelendirme Kuruluşu
JCR Rating A.Ş.
Kredi Derecelendirme Notu
Uzun Vadeli ‘A+’- Kısa Vadeli’A-1’
İtfa Metodu
Anapara ve Faiz ödemesi vade bitiminde tek seferde yapılacaktır
bunun da neti 26.1 denk gelir
günlük mü bu mu?
ne dersiniz?
bu gedik yatırımı bistten bilirim birde ayda 3-4 kez onunden gecerim kartalda e5 kenarında ..nerde godaman var spek var hepsi ordadır sahibide zengin dir epey ama cimridir beyagı ..baska hisselerde oynarlar kurum olarak ama kendi hisseleri hep nanaydır yıllardır ...sahibi kendi hisselerine 10 larca milyon tl yatırmıstır ama hisse fiaytları hep nanaydır bistte anlamadıgım grup kagıtlarından en onunde gelir .
Peki birsey soracagim. Is kuran, uretim yapan bir girisimci mutlaka kar edecek para kazanacak diye bir kural mi var? Sonucta is kurdun risk aldin, risk gerceklesti kriz oldu. Eee, ben bilmem kardesim kur yukseldi, maliyet yukseldi, ben hammadde aliyorum, elektrige zam geldi, uretir, maliyetin ustune kar marjini koyar okuturum, kimse de karisamaz. Boyle bir mantik var mi? Migros'a git, adam yazmis, cikis su fiyat satis su fiyat arada daglar kadar maliyet unsuru, kar marji vs. Kardesim, normal durumda bunu yap ama ulke bu durumdayken bu nedir dalga gecer gibi. Millet 20 yil okuyor, is bulamiyor issiz, oteki ekiyor yagmur yagiyor dolu yagiyor urun gidiyor, adam doktor oluyor biri gelip vuruyor. Yani hicbirsey garanti degil, senin kar etmen para kazanmak nasil garanti? Bence devletin fiyatlari kontrol etmesi bu gibi hallerde normaldir. Zaten polis ya da zabita ya da devlet, kanunlarda bulunmayan bir yetkiyi kullanamaz.
Bu durumdan iktidarin politikalari sorumlu. Dogrudur, ulkeyi kim yonetiyorsa butun olan bitenden sorumludur. Secimler olur, begenmeyenler baskalarini iktidara getirir. Ama o zamana kadar elindeki yetkilerle, devletin gucunu kullanir. Ben kar edemiyorum diyorsa, dukkani kapatir. Zorla ureteceksin, bedava vereceksin diyen de yok. Serbest piyasa o kadar da serbest degil demek ki. Bu tuccar, esnaf, sirketler deli gibi kar ederken, ey ahali cok para kazandik alin bu da bizden olsun mu dedi?
Mevduatlar Gunluk :wave:
Yakın vadeli , Tüfe + endeksli tahviller (-) eksi faizden işlem görmeye başladı !!!
20.02.2019 tahvil ( kupon 1.75)
alıcı %-0.45 ......... satıcı% -3.01