mesela günlük 0,06 ortalama getiri oluyor
getiri=anapara*0,06*32/100
Printable View
mesela günlük 0,06 ortalama getiri oluyor
getiri=anapara*0,06*32/100
Hayırlı olsun..benim 3 sene once basima geldi. Komple vermiştim
Tek tek can sıkıcı git gel vs. Birinin hatasını digeri kabul etmez. Malzemeleri onceden belli et hatta kendin al. Sonradan kaliteyi düşürüyorlar. O dahil degil şu olmaz gibi laflarla karşılaşırsın. Eşin gitsin içine sinsin.. aceleye de getirme.. ayak üstü kazikliyorlar
Ziraat bankasinin oranlari cazip. Kredi verirlerse kredi kullanayim bari.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
'Ekonomi seçim sonrası McKinsey'e teslim'
https://www.aydinlik.com.tr/ekonomi-...lari-mart-2019
Finansçıların söylediğine göre "acı reçete" hazır.
"Acı" beklenenden de "acı" olacak.
Kamu hizmetlerine yüksek zamlar. Bakanın şimdiden açıkladığı "verginin tabana yayılması" sloganı altında gayrimenkul kira geliri, emlak, binek araçları yıllık vergisinde yüksek oranlı artışlar...
Halen uygulanmakta olan pek çok vergi muafiyetinin kaldırılması. (Bakan açıkladı)
Çalışanların ücretlerinin fiilen düşürülmesi.
HSK, cumhurbaşkanına hakaret davasında beraate hükmeden hâkime ceza verdi - Diken
http://www.diken.com.tr/hsk-cumhurba...me-ceza-verdi/
hukuk mu guguk mu?
Enflasyon faiz kararını etkiler mi? - Ekonomi haberleri
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...er-mi-3772831/
Ziraat ın kredi oranları nasıl arkadaşlar? Sizce daha da düşer mi? Çünkü yeni yeni başladı faiz indirimleri?
Fonları satarken stopaj kesilir denilmiş. Şuan denizden 9674 tl tutarındaki 11700 adet ppf fonunu satarken yine hesabıma 9674 tl yatıyor. Peşin mi kesiyor acaba.
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
19 gündür sahibim fonlara. 90 tl gibi bir getirisi oldu. Sattığım, aldığım günler oldu. Yani alım satım yaparken görebildiğim bir kesinti olmadı, onun için şaşırdım. Şuanki gösterdiği getiriden kesinti yapmıyorsa kaymaklı ekmek kadayıfı
Fon bu mu:https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=DLY
Bu ise fiyatı sizde görünen ile aynı mı
son yazdığınız cümleden şunu mu anlıyorum? bir örnek üzerinden gidelim, 44 yaşındayım, otomatik sisteme kayıt oldum, % 3 minimum kesiliyor, ama ben daha fazla kesilsin max devlet katkısı almak için yatırıyorum. 2 sene sonra 46 yaşında başka bir BES hesabı daha açıyorum, ona da max devlet katkısı kazanmak için yatırıyorum. her ikisinde de 56 yaşında max devlet katkısı alabilecek miyim?
Evet aynı fon, bende gözüken fiyatta aynı
Kesmemesi mümkün bu stopajı
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satmadım ama satmaya çalıştığımda hesaba geçen tutarda aynı. Ekteki ekran görüntüsü gözüküyorsa kontrol edebilirsiniz. Anlamadım hala :) Ek 21930
Evet doğrudur. Biri BES ve biri Otomatik Katılım Sistemi(OKS) olmak üzere iki ayrı hesabınız olursa 2 hesap için ayrı hesaplanır devlet katkısı tutarı. 2019 yılı için konuşursak BES hesap(larınız)için maksimum 7675 TL devlet katkısı alabilirsiniz. Ama bir tanede OKS hesabınız varsa 7675 TL'de OKS hesabınız için kadar devlet katkısı alabilirsiniz. Bu durumuda 2019 yılı için 15350 TL devlet katkısı elde edersiniz.
faizciler gün sizin gününüz dünyanın en yüksek faizini alıyorsunuz. kurlar sabit şekilde ! 100 bin euroyadolaraaltına ayda 2 bin alıyorsunuz !
vallahi kerizlik yaptık faizciler cennette bizim hayatımız cehennem oldu bu nasıl islami düzen !!
05 Mart Salı 10:03 TCMB: VERGİ ETKİSİ ARINDIRILDIĞINDA ÇEKİRDEK ANA EĞİLİMİ ARTTI
05 Mart Salı 10:03 TCMB:YILLIK ENFLASYON PETROL FİYATLARINDAKİ GÖRÜNÜME BAĞLI OLARAK ENERJİ GRUBUNDA YÜKSELDİ
05 Mart Salı 10:02 TCMB: HİZMET FİYATLARI BU DÖNEMDE GÖRECE ILIMLI BİR ARTIŞ GÖSTERDİ
05 Mart Salı 10:01 TCMB: GIDA YILLIK ENFLASYONU GERİLEMEKLE BİRLİKTE YÜKSEK SEVİYESİNİ KORUDU
05 Mart Salı 10:00 TCMB: ÇEKİRDEK ENFLASYON GÖSTERGELERİNİN YILLIK ENFLASYONU YAVAŞLADI
05 Mart Salı 10:00 TCMB ŞUBAT AYLIK FİYAT GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRMESİNİ YAYIMLADI
hocam çok değerli bir bilgi, sağolasınız.
o zaman Allah ömür verirse strateji şu:
44 yaşında, daha önce ayrılmış olduğum, OKS'ye tekrar girmek.
46 yaşında, daha önce ayrılmış olduğum, gönüllü bir BES hesabı açmak.
her ikisine de defaten yıllık ödemeler yaparak her yıl mak devlet katkısı almak.
56 yaşında da %100 devlet katkısı kemiksiz, % 5 vergi kesintisi ile fon getirilerini alıp parayı yemek :))))
Burada 384 gün 27 den bağladığımı söyleyince(3 ayda bir ara ödemeli) forumda bazıları faizler daha da yükseleceğini bazıları doların daha fazla kazandığını bazıları da 1 aylık faizi 1 günde dolardan kazandığını söylüyordu. O dönem stopaj avantajı olduğu için en az 30 dan bağlamış oluyorum.Ayrıca ara ödemelerde ayrı hesapta değerleniyor ve elimden geldiğince para ekliyorum.(Ayrı hesapta stopaj var)Diyeceğim şu her yatırım kendine göre risklidir.Zararını ve karını iyi hesaplayarak yapılmalıdır. O zaman chucky çok isabetli yatırım olduğunu keyfinize bakın demişti.Ben de şu anda keyfime bakıyorum.Seçimden sonra faizler artsa da bu seviyelere gelmesi zor görünüyor.Ekime kadar kafam rahat en azından herkese bol kazançlar.(Dolarcı arkadaşların çoğu eskisi gibi görünmüyor onu da belirtmek isterim.)
Dövizin son 1 yıldaki getirisi %41. (5.38TL/3.80TL). Buna %4 brüt DTH faizini de eklersek toplam NET getiri %46.
Bu nasıl cehennem ?
Şu anki mevduat faizinin yıllık net getirisi %18. 3 yılda dahi bu getiriye yetişemiyor o da faizler sabit kalırsa. Kalmaz ise bu getiriye ulaşması minimum 5 yıl. O da döviz sabit kalırsa. Kalmaz ise en az 15-20 yıl. Ve hatta tanımsız uzak bir nokta.
Bu ancak Dante'nin cehennemiminin 1.katı olabilir.
Bende %27 den 1 yıl değilde 6 ay bağladığıma pişmanım sanırım.