Dün ev felan alamazdın kardeşim devlet bankası en fazla 200-300 bin kredi veriyor bu paraya araba bile alamazsın. Son kampanya da kredi aldın aldın yoksa kredi işi boş iş sadece nakit in varsa ev alabilirsin.
Extra öz 15 TL olmuş
https://i.hizliresim.com/5zgjhee.jpeg
Borsa istanbul eksisozlukte gündemde ilk sırada. Eskiden gündeme girmezdi daha büyük düşüşlerde bile, son aylarda nasıl halka yayıldığının herkesin borsaya koştuğunun göstergesi bu. %7 gibi kaşar borsacilar için vakayı adiye sayılacak düşüşte bile ortalık ayağa kalkıyor. Neyse, düşüş yaşamadan borsacı olunmaz, tecrübe olur yenilere.
https://twitter.com/lordsinov/status...FsXPQC8yiqoj5Q
Pompaci Gundi
Kahrolsun Gidivanizm
Sanki baska bir ulkede yasiyoruz..
Sanki hic maasli calisan tanidik yok cevremizde.
Kendi kizim bizzat iki senedir bir ilac sirketinde calisiyor, yuksek lisansi da var kimya muhendisi hem de yurtdisindan ve iki de yabanci lisani var ama aldigi maas asgarinin bir tik ustu..
Bu yaz Datca'da devre mulkte bir devre kiraladim. Sosyal tesisin bir kosesinde bir kac tane beyaz yakali calisiyordu onlarla tanistim, sohbet ettim, hepsi pril pril iyi egitimli cocuklar ama aldiklari ucret asgari ucretten cok da fazla degildi, %25 gibi bir fark vardi.
Tr nin en buyuk islenmis et ureticilerinden birinde cfo pozisyonunda adamin aldigini biliyorum, yakin arkadasim, daha bu yaslarda yeni hisse biriktirmeye giristi yoksa emekli olamayacak adam.
Bana tum ucret skalasini elemanindan ceosuna anlatti.
Gelmis buraya pompa yapiyor sanki bizim dunyadan haberimiz yok.
Bu kadar pompa yeter gercekten mide bulandirmaya basladi bu is..
Syg,
Burada rakam verirken verdiğim rakamlar 1 e 1 kişisel yüzyüze görüşmelerin iledir..
24 yaşında TEB de sıfır iş tecrübesi ile bir arkadaş 21.000 brütle İŞE BAŞLADI..IT bölümünde
Yok öyle asgarinin bir tık üstü falan..
Bugün 10.000 maaş BULK tecrübesiz işe alımlarda uygulanan rakam..Bankadaki gişeci kızlar gibi..
Sallaması bedava üzgünüm..
Dudu bişeyi hesaplamıyorum..
Burada kahrolsun gıdıvanizm , HEKTS topiğinde 2023 de 100 den aşşağısı kurtarmaz..
Biraz dürüst ol diyorum..İki yüzlü olma..
4 tl den 40 olmuş..1 senede oda..2019 dan beri 70 kat mı ne..
Yatırım karlılık cart curtla mı 10 kat gitti bu kağıt..
Sende bende nasıl neden gittiğini çok iyi biliyoruz..
100 olacak sa da nasıl neden hangi şartlarla olacağını da..
Hiiiiçççç tatava yapma..
gıdıvanizm ın tadını çıkar..
Bugün tabana çakıldı borsa..
Daha laçka para politikasından (senin meşhur gıdıvanizm) vazgeçmediler
şu an genç olsam hiç vize final prof egosu stresine girmeden bir sitede kapıcılık kapmaya çalışırdım ya da belediye de çöpçülük sorumluluk yok stres yok kafan rahat akşam da pompa yaparsın bitti gitti beyaz yaka oldunmu yok bu semtte oturmam yok bu marka giymezsem benim karizmayı çizer arada sırada lokantaya gidip 500 bayılıp instagrama koymazsam asosyal derler uzarrr giderrr Gıdıvan şu konuda haklı gerçekten basit gördüğümüz bazı iş kolları hiç umulmadık ciddi paralar kazanıyor
Maserati satislarina baktim.
https://shbd.io/s/pSp879Cb
Herkes bu arabalara biniyor ilginc [emoji39]
Bosporus gelsin alicam.dip yapmasini bekliyirum fiyatlarin.
Bizim insanımız ağlaklıyı kendini acındırmayı çok sever bayılır..
Çuval çuval para kazanan iş adamına git..Ehhhh geçen seneyi mumla arıyoruz yeğenim der..
Kimse ben pohh gibi kazandım demez..
Üsküdar meydanındaki o amca hariç..
80 lerde de vardı 90 larda da
5 sene önce de bu muhabbetler vardı..
Geçen sene de vardı..
Önümüzdeki sene de olacak..
Her sene sıfır araç satışları rekor kıracak ev satışları rekor kıracaz beyaz eşya mobilya..Elektronik satışlar cirolar patlayacak..
Tatil köyler full+full çekecek..(bu sene dolar biraz yükselince aralık ocakda falan turizm batar eder deniyordu...bende full çekeriz demiştim..yine bi ton laga luga edildi idi...güya kimse de gidecek para yoktu falan..) full çektik ağzına kadar dolu idi güney...adım atacak yer yoktu..
Onun için bırakın şu kahve deki pişpirikci dayı muhabbetleri allah aşkına..
Maserati dedin mi
V8 olacak kimse kusura bakmasın
Sonradan para için türetilmiş modelleri sevmem Grecale, Levante, Ghibli gibi.
Icon olacak ! Quattroporte
https://i.hizliresim.com/47084tz.jpeg
https://i.hizliresim.com/6owgp2j.jpeg
https://i.hizliresim.com/78h92dp.jpeg
Is bilenin kilic kusananin derler buyuklerimiz pompaci Gundi.
Cocuklarimi da yatirimci yapacagim.
En verimli insan kendine calisan insandir.
Kahrolsun Gidivanizm
Syg
Dudu beyin yazdığı doğru, doğrudan sektörün içinden bilgi veriyorum, ilaç ve gıda sektöründe ücretler düşük, sirkülasyon yüksek. Gençler iş alanı geniş diye gıda ve kimya mühendisliği tercih ediyor ama ücretler hayal kırıklığı. Yabancı sermayeli şirketler de aynı.
Bugün özel okul istatistikleri vardı internette, öğrencilerin yüzde dokuzu özele yüzde doksan biri devlet okullarına gidiyormuş. Maddi gücü yeten çok büyük olasılıkla özeli seçiyor kabul etsek yani çocuğunu özel okula gönderen kafadan ilk yüzde onluk dilimdedir. Özel okulun da ucuzu var pahalısı var, gundwane beyin yazdığı önü lüks arabadan geçilmeyen özel okullar yüzde bir ikilik dilime hitap ediyor olsa gerek.
Ülkenin çoğu Bangladeş kıvamında ne yazık ki.
2022 yılında o bu şu derken tl portföyü %57 civarı büyütmüşüz.
o kadar emek zaman ve uğraşı boşunaymış.
attığımız taş ürküttüğümüz kurbağa değmezmiş.
tuvalet kağıdı alıp satsaymışız daha karlı olacakmış.
neyse seçimde tuvalet terliği bile olsa ona oy veririm artık.
Biz de is alani genis diye kimya-bioloji muhendisligini secmistik ama IT secmek gerekiyormus.
Sirket yabanci ama ucret malesef dusuk.
Novartis bu sektorde en iyisi imis.
Evden calisiyor ve ilk isi diye katlaniyor simdilik.
Iki katini verseler ne olacak ki?
Yine bir apartman dairesi bile alamayacak bu Z kusagi.
Ulke bitik.
Bosuna kacmiyor beyas yakali yurtdisina.
En azindan cocugumu belese okutsam kar diyor.
Oralarda da ucretler 3000 Evro gibi ortalama.
Yani ancak vasat bir hayat yasatir.
Zengin etmez kimseyi.
Inanmayan girsin baksin payscale gibi sitelerden.
Syg,
Ulkenin icinde iki ulke var.
%10 luk bir kesim Belcikali gibi %90 lik bir kesim de Bengaldesli gibi yasiyor.
Syg,
Son 5 yıldır ailevi nedenlerle yılda 3-4 kez Almanya'ya gider gelirim. Şu an yine Almanya'dayım. Bugüne dek burada dışarıda yemek ve giyim-kuşam işleri bana hep çok pahalı gelmişti. Bu hafta fark ettim ki Türkiye artık restoran ve kıyafet fiyatlarında Almanya'yı yakalamış.
https://twitter.com/uguruzyilmaz/sta...5EcnNv1UQ&s=19
Geçen gün ekşide Almanya'ya göçen doktorların pişman olduğu yazılıp çiziliyordu. Sebep ise çok komik gelecek ama maddi. Ortam, medeniyet, insanların ışıklarda/yaya geçidinde durması/geçmesi falan fıstık hepsi tamam ama bu sefer de adam kafayı Mercedes'te çalışan işçi ile aynı ücreti almasına takmış :kahkah:
İşçi 3000 Eur alıyorken ben niye 3500 Eur alıyorum keşke ABD'ye gitseydim demiş twitterda :kahkah:
Dur linkini de bulayım:
https://eksisozluk.com/almanyaya-goc...lmasi--7505081
https://twitter.com/drhakanbahadr/st...32702433812481
https://i.imgur.com/IB2cM0J.png
Özel okul olayı tam fiyasko.ozel okul öğrencisi özel universiteye gdyor.defter tutmasını not almasını bilmiyor.sinav sorularının cevaplarını tahtadan kağıda gecirmekten acizler.diploma notu 98-100 arası ama bilgi 0.universiteye gdnce cuvalliyirlsr.bugun yakın bı dostum geldi oğlu 7tepe elektronikte paralı okuyordu çakmış kimyaya geçiyormuş.bi tanıdığın kızı bilkent reklamcılık haxirlik sınıfını geçemedi dil öğrenmeye Amerika'ya gönderdiler.ozel okulda okudu oysa ...özel okul kavramı bu ülkenin geleceğine konulmuş dinamittir....ytd
Bu ülkenin güncel yaşam kalite analizini yapabilmek için
Öncelikle 2000 ve sonrası doğumluları hadi biraz daha geriye gidelim 1995 ve sonrası olanları irdelemek gerek.
Hayata yeni yeni anca atılan bu jenerasyon 5-6 büyük şehirde eli yüzü düzgün bir muhitte en iyi ihtimal 2 milyondan başlayan bir daire alsın bakalım alabiliyor mu ya da aile ana baba dede desteği olmadan ya da aylık en iyi senaryoyla 8-10.000 kira verebiliyor mu
altına en kötü 500 binlik araba çekebiliyor mu müreffeh bir yaşam sürebilecek mi
Doğum tarihi 1970-1985 arasında olan bir üst jenerasyon ise 2005-2015 yılları arası (tarihi salladım) düşük faizli ve görece enflasyonsuz, dövizin yıllarca sabit kaldığı alice harikalar diyarı sıcak para pompalaması lale devri zamanında çalışkan olan aklını kullanan evini arabasını iyi kötü almıştır ve şu an nispeten ortalama üzeri bir yaşam standardı vardır.
1970 ve üzeri doğumlu olupta emekli olanlar zaten ikramiyeleri ve kenarda köşedekilerle bırak şehir evlerini, yazlığını bile iyi kötü alan vardır çoğunun.
Şimdi 2000 doğumlu ve sonrası olanlar hayata atılanlar alsın bakalım alabiliyor mu bu yaşam standartlarına ulaşabiliyorlar mı
Ha yapan ya da yapacak olanlar illaki olacaktır kendi ayakları üzerinde durup destek almadan gidip başaracak varsa boynuna madalyasını ben takacağım.
Başaracakların oranı ise % 6,89 civarı
Özel ünide okuyanlar okudukları okula özel denmesine de çok kızıyorlar. "Vakıf üniversitesi" diyecekmişiz. :kahkah: Ne kadar kasılsa da zorlanmadan, emek vermeden bazı şeyler sırf parayı basarak elde edilemiyor.
Çocuğun önüne gerçekçi bir hedef koyulmazsa, çocuk matematik, yabancı dil vs öğrenmek için iştahlı davranmaz. Zorunda olduğu için o anlık öğreniyormuş taklidi yapar, ertesi gün hepsini unutur.
Görece varlıklı ailelerde doğan çocukların çoğu bu problemi yaşıyor. Her şey çocuğun elinin altında, araba istese var, ev istese var, yurtdışına gitmek istese 2 dakikalık iş.
Niye çalışsın emek harcasın ki?
Oturup roman okuyacağına, matematik problemi çözeceğine gider bilgisayar oynar, insta'ya foto atar. :kahkah:
Sadece kalburüstü zengin aileleleri değil, koskoca asırlık holdingleri bile bitiren bir girdap bu.
Zincir marketler "indirim" ve "fiyat sabitleme" yarışına girdi
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/zin...-girdi/2780089
Enflasyonun beli böyle kırılır işte.
İndirimde yarış var yarış.
Şimdi ortalık çok hassas herkes gergin diye yapılan bir tiyatro olarak görüyorum
yakın geçmişte de böyle polisiye ve hatır gönül vs tedbirlerle çok sürdürülemedi bu işler
Ha tabi gönül isterki hep ama hep böyle sürsün şeffafça
Zannımca şubat itibariyla çanakkale ezinelere 150 den 200’e etiketi yapıştırır çoğu
Zincir marketler "indirim" ve "fiyat sabitleme" yarışına girdi
Bunun Türkçe mesali şöyle;
Biz gıdıvanlar el birliği ile AKP nin devam etmesini istiyoruz
Ülkenin Burjiva takımı AKP ile devam kararı almış...Bakalım Halk da aynı fikirde mi!!!!.
Sosyal Medyada Emekli gruplarında 3500 den 5500 maaşı çıkanlar memnun görünüyor , ama 3501 tl bile alan adam ciddi şekilde gergin ve şikayetçi...Memur Kesimi sarı sendikaların kendine kazık attığını söylüyor ama onlarında düşük bir kısmı hala AKP diyor...Geriye asgari ücretli ve beyaz yaka kalıyor ..Beyaz yaka sektörüne göre mutlu olan da var mutsuz olanda...
Asgari tarafında kurumsalda çalışmayanların bir kısmı işsiz kalmaya veya part-time dönmeye başladılar..Bizim bölgede 30 personeli olan bir restoran asgariden sonra 10 personeline yol vermiş, geçen yazılım şirketi işi kökten çözerek kira olayınıda halledecek şekilde ofisi komple kapatmış...Kurumsallar bakalım ne yapacak!!!!
Kur bu seviyede fazla kalamaz , seçime bir an önce gidilmesi veya seçime gidene kadar kur patlaması yaşanması gerekiyor..Bakalım ne olacak..........