Sayfa 604/1001 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,825 - 4,832 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1. Burada bahsedilen aylık 15-25 arası alan Özel sektörde beyaz yaka çalışan vs bunlar

Aylık araba masrafıydı yakıtıydı üst baş kıyafet ayakkabı kuaförüydü / berberiydi traşıydı öğle arası döneri iskenderi latte cappuçino derken 1 aya vurduğunda maaşının en az % 25 - 30 u bu tarz fasilitilere gider

Çoğunluğu günlük yaşar bankada kenarda falan fazla aman aman nakiti yoktur

Diğer yaşamsal faaliyet mutfak gideri / ev kirası / ev ödemesi / kredi kart ekstresi / diğer nereye gittiği belli olmayan antin kuntin şeyleride eklersek

Çocuk yapma operasyonunu / çocuklu olma bunları daha hesaba katmadık

ay sonuna doğru bi bakmış kenara koyacak 2.000 - 3.000 i ya vardır ya yoktur. Tasarruf ve yatırımdan uzaktır geneli

Tabi genellememek lazım istisnalar mutlaka vardır ama çoğunluk böyledir.

2. Post

Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

3.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    Arkadaş, insanları neden yoruyorsun. İnternet sitesi dedik, yazdık ama halen inanmıyorsun. Sabır mı deniyorsun. Al işte link. Gir bak. https://www.qnbfinansbank.com/vadeli-mevduat-urunleri
    Bak kardeşim önce bi üslubuna dikkat et. Saldırmanı gerektiren bir şey yok. Mevduat topiğinde nadir mevduat konuşanlardan birisiyim, dostane bir şekilde kendi aramızda sohbet eder havasındayım. Ne ahtapot konuşurum, ne spor salonundaki antrenörlerden bahsederim. Kalkıp azarlar gibi konuşamazsın. Haddini bil ve biraz saygılı, nazik ol

4.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Aralık son haftası 27.50 kampanyası vardı fınansbank'ın 3 şubesiyle görüştüm ama sitelerinde yazan kampanya oranını vermemek için kırk takla atıyorlar 27.50 oranı 1000 k ve üstüne veriyorlarmış bu miktara da en uzun vadeyi ancak 120 gün yapabiliyorlarmış.500 bin başka bir bankada olan paraya 26.5 oran ve en uzun vade mart ayı sonu dediler kabul etmemiştim odeabankta bağladım.
    Ben de bankaların sitelerinde her açıkladıkları kampanya şartlarının altında sonradan başka şeyler çıkmasına alışkın olduğum için bu kampanyayı deneyimlemiş mevduatçı arkadaşlara buradan bir sorayım dedim ama haddini bilmez bir ukala zırtapozun "vaktimizi alıyorsun kardeşim bak orada link var" şeklinde saygısızca bir azarıyla karşılaştım.

5. *Nebati: Makro göstergelerde rekor kıran tek ülke var, Türkiye

https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...iwwFUALzA&s=19
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6. 2 yıl önce aldıgımız evi bazı proplemlerden dolayı satmayı düşünüyorruz. O şüreçte ev fiyatı 5 kat arttı. Gayrimenkul değer artış vergisi varmış 5 yıl önce satış yapılınca . Hesap kurdunda hesaplama aracında hesapladım 2 yıllık eve ödenen faizler, masraflar ve enflasyon degerlemesi düşünce evin şuanki piyasa değerinin yaklaşık % 15 kadar vergi çıkıyor.

Oturduğumuz ev, herhangi bir yatırım felan değil. İnsanın kendi evinde huzurla oturamayacagı durumlar ortaya çıkınca mecbur kalıyor.

Evi düşük göstersem diyecegim , fakat exper zorunlu tutuldu biliyorum. Bu konuda yol gösterici yazacak biri varmıdır.

Emlak topiğinden bir yazı....

2 yılda 5 kat artış....

Meali yüzde 500 kazanç...

Mevduatta tutanlar 2 yılda yüzde 20+25= 45 gelir ederken...

Yüzde 45 nerde yüzde 500 nerede..

Sen mi bu ülkenin "milli parası" ile tasarruf yapan....

Borsa ve emlak dışında para kazanan yok bu ülkede...

Herkesin 30-40 yıllık birikimleri yeterince Çöp olmamış ki yeni konut kampanyası çıktı...

Bu yüzde 500 kazançlı konut önünümüzdeki yıla kadar en az yüzde 100 prim yapsa kazanç yüzde 1000 olacak...

Mevduat ise yüde 45+ 25= yüzde 70...

İnsanların tüm birikimlerini BETON ve müteahhtler kazansın diye servetlerini SIFIRLADILAR....
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

7. Emlakçı arkadaşım var. Küçük bir kentte dün 950 bine satılan 2. el konutu sahibi bugün 1250 yapmış...

Alın size beleş kredi.

Dün devlet bankasından 1,4 ile kredi çekip yıllık yüzde 16 ile 950 bine faiz öderken bugün 1250 ye yüzde 9 ile faiz ödeyeceksiniz.

Hangisi daha karlı?

Üstelik dün 2. el ve ev sahibi olma, 5 yıl satmama gibi şartsız kredi kullanıyordunuz.

Dün alsanız daha karlıydınız...

Ancak sıfır ev satan müteahhitler dün satamazken bugün hem fiyat artırıp hem satış yapıyorlar...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Alıntı Originally Posted by Mombasa kampala Yazıyı Oku
    Hisar okullarının fiyatını sosyal medyada biri ortaya attı sanırım 700 diye

Öyle birşey yok hocam kendi web sitelerine girince ortalama fiyat 150 diyor
    yanılıyor olabilirim
    hisarın kemerburgaz kemer contry tarafında bi okulunda abk sabuk fiyatlar vardı
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 604/1001 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •