https://www.youtube.com/watch?v=Bf_e-4OR9uk
Syg,
Printable View
İnanmayın 30 lu oranlara
Bu sene icin son olabilir ama ben kasim ya da aralik ayinda kucuk bir dokunus daha yapacaklarini dusunuyorum. Enflasyon eylul verisi ile beraber 21 22 olabilir ama problem su ki. Dusmesini beklerken kisa vadeli de olsa yukari ivme yakalanabilir. Ufe ile tufe arasinda ki 15 puanlik fark kapanmali.
Ufe de dusus olsa bile sinirli olur. Eylul ve ekim de tufe de negatif baz etkisi devam edecek.
Tahminim yil sonunda faizlerin yuzde 30 bandina yukselmesi ve enflasyonun da 24 25 civarinda bu yil icin tepe yapmasi. 25 enflasyona gore 30 politika faizi az rekabetci degil diger ulkeler ile. 25 enflasyonda 35 (yuzde 40 uzeri) mantikli olur.
Ben tcmb olsam direk 30 a ceker ve bu yil icin bu son derdim ve topu maliyeye atardim. Boylelikle yil sonuna kadar tcmb konusulmazdi ve bu orani onumuzdeki 12 18 ay dusurmeyecegimi gerektiginde ek sikilastirma yapabilecegimi belirtirdim. Merkez bankalari ongorulebilir olmali. Eger bunu yapsa merkez bankasi guclenir ve dik bir durus sergilerdi.
Simdi olay ovp de. Bu karari destekleyici adimlar atilmasi lazim. Gevsek maliye politikasi son bulmali. Bir de rahip krizi sona ererse guzel olur
Bunlar olmalo cunku son 3 ay dunya da kritik gelismeler olacak. Turkiye zaten kotu fiyatlaniyor ve en azindan biraz yaralarini iyilestirmeli
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burgan 27 yi duydum bir arkadaştan
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
4 peçete getirene bir yıl sonra 1 peçete bedava veriyollamış diyolla...
Şu an .....menkul şirketinde gecelik 25 var pazarlık edin