6 7 tane var benim bildiğim :)
Printable View
Kordsa'nın düşük temettü dağıtmasının sebebi ortaklık yapısı yada karın esas faaliyet gelirlerinden gelmemesi değil. Türkiye'deki ana şirket Kordsa'nın sahibi olduğu yurtdışında kurulu bir çok şirket (bağlı ortaklık) var bu şirketlerin faaliyetleri de karı da tabii ki esas faaliyet karını oluşturuyor. Düşük temettü dağıtmasının sebebi SPK mevzuatına göre şirketlerin VUK.'na göre hesaplanan kardan fazlasını dağıtamaması, Kordsa UFRS ye göre yurtdışındaki tüm şirketlerin bilançosunu konsolide (toplam) açıklıyor. Ancak yurtdışındaki şirketler bu karlarını kar transferi yoluyla Türkiye'deki ana şirket kordsa'ya aktarmadıkları için yani vergi mevzuatına göre gelir tablosuna temettü geliri olarak yansıtmadığı için yurtdışı şirketlerin elde ettiği karlar dağıtıma konu olmuyor. Bu durum tamamen yönetimsel bir tercih, şirket yönetimi cüzi bir temettü dağıtmayı ve bu şirketlerin borçlarını azaltarak finansal yapısını güçlendirmeyi düşünüyor olabilir ki bence doğru bir karardır. Yoksa yönetim istese yurtdışındaki şirketlerin karını Tr'deki ana şirket Kordsa'ya aktarıp bunu da temettü olarak dağıtabilir bunun önünde bir engel yok.
Gece 2 de bilanço mu açıklanır kardeşim yatın uyuyun sabah açıklarsınız😀
kordsa 3ç 18m kar göndermiş.. biz 150m bekliyorduk fon yöneticileri haklı çıktı :(
Avrupa Afrika Ortadoğu bölümü 65 milyon son çeyrek zarar açıkladı finansman gideri etkili oldu bunda tüm yük bu bölümde
Amerika kıtasında işler iyi...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KORDSA BİLANÇO YORUMU
Sabancı Holding bünyasinde faaliyet gösteren Kordsa dünyanın birçok yerinde üretim ve satış faaliyetlerine devam ediyor.
Pandemi etkisi ile 2.çeyrek bilançosunda bekleneni veremeyen Kordsa'da 3.çeyrekte de pandemi etkisini görebiliyoruz.
Kordsa 2020 yılı 9 aylık bilançosunda 93,9 milyon net kar elde etti.
Kordsa 3.çeyrek bilanço analizini Ziraat Yatırım'dan alalım:
Kordsa Teknik tekstil (KORDS, Nötr): Kordsa 3Ç2020'de 19,6mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Şirket bir önceki çeyrekte 15,4mn TL, bir önceki yılın üçüncü çeyreğinde ise 77,5mn TL ana ortaklık karı kaydetmişti. Bizim beklentimizi Şirket'in bu çeyrekte 23mn TL kar elde etmesi yönündeyken, piyasanın ortalama kar beklentisi 19mn TL idi. Şirket'in satış gelirleri 3Ç2020'de 1.079mn TL gerçekleşerek yıllık %16,1 oranında gerilerken, brüt kar %37,4 oranında düşmüş ve 146,7mn TL'ye inmiştir. Brüt kar marjı da yıllık 4,6 puan azalarak %13,6 olmuştur. FAVÖK ise 3Ç2020'de 96,4mn TL (piyasa beklentisi 102mn TL) gerçekleşerek geçen yılın üçüncü çeyreğine göre %45,1 oranında gerilerken, FAVÖK marjı %8,9 olarak gerçekleşmiştir. 3Ç2019'da FAVÖK marjı %13,7 idi. Diğer yandan, Kordsa bu çeyrekte 71mn TL net finansman gideri kaydetmiştir.
Üçüncü çeyrek karı sonrasında Şirket'in 2020 yılının ilk dokuz ayındaki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %65,1 oranında gerileyerek 93,9mn TL olmuştur.
Kaynak: ZİRAAT YATIRIM
Bilançolarda bekleneni veremeyen Kordsa hissesi yıllık bazda %9,25 değer kaybetmiş görünüyor.
Dün bilanço öncesi gelen alımlarla %6,07 oranında değer artışı kaydederek 11.54 TL'den günü kapattı.
20 Günlük Ortalama: 12.012
52 Günlük Ortalama: 11.506
Haftalık En Düşük: 10.74
Haftalık En Yüksek: 12.05
Aylık En Düşük: 10.74
Aylık En Yüksek: 12.95
Yıllık En Düşük :7.9522
Yıllık En Yüksek: 15.3893
Baz Fiyatı: 11.54
http://borsaajans.com/Haber/kords-ko...i-hisse-yorumu
Aynı şeyden bahsediyoruz. Ancak bizim ülkede aynı şeyden bahseden 3 kişiyi aynı odaya koyun, hepsi saatlerce tartışır.
Temettü açısından, Kordsa'nın diğer şirketlerin gelirlerini bilançoda konsolide olarak göstermesinin bir anlamı yok. Çünkü VUK'a tabi olan gelirler bunlar değil. Doğrudan Kordsa bünyesinde değil bunlar. Elbette Kordsa, Kordsa Inc.'e %100 oranında sahip. Ancak o şirket karı dağıtmadan, Kordsa da dağıtamaz. Ve dağıtabileceği, kendisine ait olan karlar sadece VUK'da gösterilen ve doğrudan kendi bünyesinde olan karlar. Yani dolaylı olarak aslında konsolide edilmiş bilançodaki o iştirakin iştiraklerinden gelen karlar doğrudan esas faaliyet geliri değil, temettü açısından bakacaksak. Çünkü bunlar Kordsa'nın kasasına girmiyor. Başka bir şirketin sahip olduğu başka şirketlerin kasalarında o paralar.
Bu durumun sebep olduğu düşük fiyatlamaya holding iskontosu denir. Çünkü kar doğrudan şirketin kasasında değil, iştirakinin iştirakinin kasasındadır. Ve bu karlar her daim dağıtılmaz. Sözde engel yoktur, ama sözde. Konsolidedeki rakamlar kağıt üzerindedir. Ve bu durum, Brisa ile Kordsa arasında neden fiyatlama farkı oluyor sorusunun cevabıdır. Brisa 15 f/k'dan işlem görürken, Korsa ortalama 8 f/k'dan işlem görecek.
Demek ki neymiş, Korsa'nın düşük temettü dağıtmasının sebebi ortaklık ve iştirak yapısıymış.
Hatta bununla da kalmıyor: Kordsa'nın daha düşük f/k'dan değerleniyor olmasının sebebi de ortaklık ve iştirak yapısıymış.
Aynı şeyden bahsediyoruz ancak aynı sonuca varamıyoruz, ben düşük temettü dağıtmasının sebebini ortaklık yada iştirak yapısına bağlamıyorum dediğim gibi yönetim isterse bu karları Türkiye'ye transfer edip dağıtabilir. Şirket son dönemde yurtdışı şirket satın almaları ile ciddi bir borç yükü altına girdi. Bu borçlar, dolayısıyla finansal giderler makul seviyelere inene kadar düşük temettü dağıtması hele ki sektörün içinde bulunduğu durum düşünülürse oldukça mantıklı görünüyor. Düşük temettü uygulaması sonsuza kadar devam edecek bir durum değil sizin yorumlarınızdan ortaklık yapısı gereği yurtdışı şirketlerin karı sanki hiç bir zaman dağıtılamayacak gibi bir sonuç çıkıyor.
Elbette, benim söylediklerimden o anlam çıkmasın. Karlar istenirse dağıtılır ama bu genelde o şekilde olmuyor. Örneklerini holdinglerden görebiliriz, temettü verimleri çok düşüktür.
Bir de benim vurguladığım nokta, ne kadar temettü dağıtır hususundan ziyade (ben buraya %3-4 temettü verimi olacağı düşüncesiyle geldim, fazla beklentim olmaz, mesela bu kağıt 30-40 lira olup yıllık 1 milyar lira kar açıkladığı zaman, benim maks. temettü beklentim 1 tl. Yani 200 milyonunu dağıtacaktır düşüncesindeyim.) neden iskontolu işlem gördüğü üzerineydi. Onun da sebebi belirttiğim gibi nakite olan uzaklık, yani iştirak yapısı.
Teoride evet, o karları dağıtabilir. Ama genelde öyle bir şey olmuyor. Zaten kar dağıtma hususunu da 5 yıldan önce ele almamalıyız. Borçlar mevcut ve yeni şirketlerin de satın alınma beklentisi var.
Güçlendirme lideri Kordsa, COVID-19 salgınının ekonomik etkileri tüm dünyada hissedilmeye devam ederken, aldığı stratejik kararlar ve güçlendirme teknolojileri ile faaliyet gösterdiği tüm coğrafyalarda iş sürekliliğini sağlamaya devam etti. Yılın ilk 9 ayında Kordsa’nın cirosu 3.086 milyon TL, net kârı ise 94 milyon TL oldu. Aynı dönemde faiz amortisman vergi öncesi karı ise 363,9 milyon TL olarak gerçekleşti.
Kompozit alanında 2018 ve 2019 yıllarında ABD’de yaptığı satın alımların ardından bu alandaki ürün portföyünü tamamlayan Kordsa, lastik güçlendirmeden uzay sanayisine uzanan geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Katma değerli ve sürdürülebilir büyüme için teknolojik inovasyonlara odaklanan Kordsa, uzay endüstrisi için çok önemli bir iş birliğine de imza atıyor. Bugüne dek gidilmiş en uzak mesafeye astronot taşıyacak ve geri getirecek uzay aracı Orion kapsülünde kullanılan turuncu balonların kompozit yapısı Kordsa’ya emanet.
Kordsa’nın ABD’deki şirketlerinden Fabric Development, ilk defa 2011 yılında Style 2150 adıyla ürettiği ve Orion kapsülünde de kullanılacak bu kumaşı dokumaya başladı. Kordsa, bu iş birliğiyle uzaya kadar uzanan güçlendirme vizyonunu pekiştirdi.
Yılın üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Kordsa CEO’su Ali
Çalışkan, şunları söyledi: “Güçlü şirket yapımız ve sürecin etkin yönetilmesi sayesinde ekonomik olarak zorlu bir dönemde istikrarımızı koruyoruz. Çevik yapımızla işletme sermaye yönetiminde etkin aksiyonlar aldık ve nakit yaratmayı sürdürdük. Pazarın taleplerini karşılamaya ve akılcı yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz. Yaşamın her alanını güçlendirme vizyonumuz doğrultusunda sürdürülebilir büyümemize katkı sağlayacak inovasyonlarımıza, iş birliklerine ve yatırımlara devam ediyoruz. Bugüne dek gidilmiş olan en uzak mesafeye gönderilmesi planlanan bir uzay aracında, Orion’da, Kordsa’nın da imzası olacak. Bu hem Kordsa hem de ülkemiz adına heyecan ve gurur verici bir gelişme.”
Güçlendirme 50 bin tl kentsel dönüşüm 250 bin..
Talep olacağı kesin ama asıl beklentim inşaatdan ziyade elektrikli araçlerde kulanmaya başlasa daha hacimli şekilde..
Merhabalar,
KORDS 2020/9 bilançosuna göre çıkardığım tablo ve grafikleri aşağıdaki linkte paylaşıyorum. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar
Bilanço hayal kırıklığı. Hele tevekkeli , CEO Ali Çalışkan eskiden ayda bir TV de çıkardı , pandemi sonrası kimya oldu yani görünmez olmuştu. Dolar bazlı satışlar ve gelirken bekleneni karşılamadı maalesef ve gelecek bilançolarda yani yeni kapanmalarla sıkıntı devam edecek gibi duruyor. Ne zaman uçaklar havada görünür ; o zaman...
Bence Kordsa'nın kelepir fiyatta işlem görmesinin sebebi temettü değil sadece keşfedilmemiş durumda. Piyasada bu tip anomaliler olabiliyor, bazen yabancılar satıp fiyatı düşürüyor, bazen şirketin karı düşünce cazip fiyatlar ortaya çıkıyor. Kordsa'da hem yabancı satışı hem de pandemi etkisi ile benzersiz bir fırsat oluştu bence.
Geçmişte de fiyatı potansiyelinin çok gerisinde olan şirketler vardı (mesela sasa) bu şirket yüksek düzeyde temettü dağıtmadı dağıtmıyor ama fiyatı uzaya gitti. Örnekler çoğaltılabilir.
Bir şirket temettü dağıtmak isterse dağıtır, hem kendi karını hem de iştiraklerinden temettü almak sureti ile tümünü dağıtır. Kordsa tüm karını temettü dağıtmak ister mi? Nakde ihtiyacı olmadığı zaman ister ama bu kadar borç varken ne tutarda temettü dağıtmak isterse o kadar dağıtacaktır. Şirketin geçmişten gelen 50-60 milyon TL nominal temettü dağıttığı görülüyor. Bu rakamı gelecek yıllarda 200-300 milyon TL seviyesine çekmek isterse konsolide kar yarattığı sürece dağıtır. Dediğim gibi iştiraklerinden kar payı alır ve dağıtır. Mevcut bilanço ile dağıtması saçmalık olur tabii. Önce borçlar makul seviyeye gelecek ondan sonra kar dağıtımı kademeli olarak artacaktır. Keza Avrupa'da da şirket alımı yapıldığı zaman borç bir kademe daha artacak. Dolayısı ile net karın temettü olarak dağıtılmasını beklemek çok mantıklı değil.
Kurumsal yönetilen ve paranın iç edilmediği şirketlerde temettü dağıtılması dağıtılması şirketin değerini etkilemez. Aslolan her zaman büyüme ve karlılıktır, temettü nasıl olsa arkadan çığ gibi gelecektir. Sabancı Holding iştiraklerinden aldığı temettü ile faaliyetlerini sürdürüyor.
tavsiye değildir
Enine boyuna çok güzel irdelenip brisaya göre neden düşük verilerle fiyatlandığının cevabı bulunmaya çalışıldı, herkese teşekkürler,
ben hep kordsayı brisaya tercih ederim derim hala öyle.
fikrim değişmedi perçinlendi.
Kritik hatalarınız var. En az 10 yılda, bilinçli olarak edinilecek tecrübeyle telafi edilebilecek hatalar. Bunları yazıyorum çünkü canım sıkılıyor ve paylaşmak istiyorum.
1- Doğrudan esas faaliyetinden kar elde eden ve karın kasasına girdiği şirket başkadır. Holding başkadır. Merak edenler Froto'nun pd'si ile ona sahip olan Kchol'un pd'sine baksın, yeterli. Bu husus kilit. Tartışılamaz. Ama elbette herkes istediğini düşünmekte serbest.
2- Sasa direkt esas faaliyet. Holding yapılanması değil. Ve sahipleri salak olmadığı için gelecekteki kar ve temettüleri şimdiden satın aldılar.
Her şeyi birbirine karıştırıyorsunuz dostlarım. Ama fikir alışverişidir bu. Vakit geçiriyoruz.
Diğer yandan mesele şu.. Ben mesela bunu bilerek geldim buraya:
Ortalama bir gelecekte Brisa 800 mio, Kordsa 800 mio yıllık kar açıklayacaklar diyelim. Pd'leri ne olur?
Kords 6-7 milyar tl..
Brisa 10-12 milyar tl.
Yani tahta değerleri üzerinden bakarsak, ikisinde de aynı rakama ulaşıyoruz gelecekte. Çünkü ödenmişleri farklı.
Kords şu anda da ucuz. O gün de ucuz olacak pd olarak. Ama prim marjı Brisa'dan iyi bile olacak belki. Çünkü Brisa zaten pahalı, üstelik ödenmişi bunun %50 fazlası. Bu ise ucuz. Fakat Kords'daki temettü kesin olarak düşük olacak, bana göre. Bunu o gün geldiğinde konuşuruz.
Ben burada olacağım.
Ve dilerim sizin dediğiniz gibi olur. Hepsini dağıtır. Ve değeri benim öngörümün iki katı olur. Çünkü ben de taşıyorum.
Polemik yapmak için yazmıyorum, tartışma güzel.
Kordsa gibi büyüme şirketlerinin karının tümünü dağıtacağını düşünmek ve beklemek hata olur, tümünü dağıtmaya kalksa borçlarının altından kalkamaz, yatırım dönemi sonrası temettü dağıtmak yerine borçları azaltmak doğru strateji. Karının tamamını dağıtan şirket iyidir demek te yersiz olur.
En iyi şirket cirosunu ve karını istikrarlı olarak büyüten şirkettir. Aynı değere sahip olan 2 farklı şirketten; Elde ettiği 100 Milyon TL karın tamamını dağıtan ve karı yılda %10 büyüyen şirketin hissesini mi alırsınız yoksa 100 milyon TL kar eden ama hiç kar dağıtımı yapmayan karını yılda %15 büyüyen şirketi mi?
Türkiye'de temettü konusu tartışılırken konu iyi ve kötü şirketler karşılaştırmasına dönüyor. Kar eden ve temettü dağıtan şirket tabi ki iyidir. Ancak dağıtmadığı karlar ile büyüme ivmesini artıran şirketler çok daha iyidir ve değerlidir.
İyi yönetilen hiçbir şirket gereksiz nakit pozisyonu üzerinde oturmaz, Kordsa'yı iyi yönetilmediğini düşünsek zaten burada olmazdık. Bu durumda Kordsa kendini temettü dağıtmak için rahat hissettiğinde karını çok daha yüksek oranda (dilerse %80 üzerinde dağıtır, çoklu şirket yapısında bunun da mekanizmalarını kurmak kolaydır) dağıtacaktır. Sabancı'nın birçok şirketi de karının büyük kısmını dağıtagelmektedir.
Kordsa örneğine gelirsek ABD kompozit şirketlerini alarak kötü mü yapıldı? Bu şirketler ile yasal olarak birleşilemeyeceği için bu pozisyon devam edecek. Bu durum bir iskonto sebebi mi? Tabi ki hayır. Bunların dışında birçok ülkede faaliyet göstermek için ayrı şirketler kurulması gereği var. Buradan bakarsanız global ölçekte iş yapacak şirket hissesi almamak gerekir. Kordsa Avrupa'da kompozit üzerine şirket satın alımı yaptığında tüm hisseleri satalım mı?
Kordsa'nın kelepir fiyatına yakıştırma yapmak yerine pozisyon artırmak daha doğru olur çünkü bir süre sonra kelepir fiyat kalmayacak.
tavsiye değildir
Çok iyi özetlemişsiniz teşekkürler bunun üzerine başka bir söz söylemek gereksiz. Nokta
Ara ara güzel hareketler yapıyor fakat sanki mal boşaltma gibi duruyor......
Artık çıkalım. 2 yıl uzun süre :)
Dar bandda kaldikRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim temennim o, 2 yıl daha bekletsin böyle. Zaten piyasası da bozuk. Pandemi 1-2 yıl daha devam. E bunu da tutsunlar burada :)
Bizim derdimiz, çorbamız kaynasın. Çorbayı içmekte gözümüz yok. Hafif kokusu gelse yeter bize kış günü. İki kış, üç kış daha görürüm ben böyle.
Haklısınız. Su donemde bile iyi durdu. 12 aylık düşük ve yükseği bile dar band.
İki yılı bir yıl yapalım. Ortada buluşalım :)
Güzel günler geçirmemiz dilegiyle ortakRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamam 1 yıl da yeterli benim için, ortada anlaşalım. :)
Ama korkarım o kadar tutmaya niyetleri yok. Eğer en kötünün geride kalacağını biliyorlarsa (bu ortamda bile 100 milyona yakın karımız var 3 çeyrek içinde), daha fazla mal kaptırmamak için 15 üzerine atmayı da deneyebilirler kısa-orta vadede. Kimsenin beklemediği bir hareket. Zaten toplayayım diyor, belli bir periyotta 5-10 bin lot topluyor diyelim, ama onun en az iki katını kaptırıyor.
İki yolu var, ya daha da sıkacak ve benim de istediğim bu... Ya da 15 altı mal kaptırdığını, kaptırmaya devam edeceğini anlayıp yukarı sürecek.
Nasa nın en uzak mesafeye göndereceği orion kapsülüne kompozit malzeme sağlıyacak kords...
Prestij zaman gelir ödüllendirilir
Ah birde şu elektrikli araçlara kompozit malzeme işi artsa satış yaptığımız otocular açıklansa.. Asıl devrim orda ama işler yavaş yürüyor
Mühendislerle görüşüyorum kompozit üretim bandına geçmek çok maliyetli diyorlar ama ev ler yeni teknoloji olduğu için uyum daha yüksek olabilir..
örneğin Mercedes ağır vasıtada kompozit kullanmak istediği halde eski üretim bantlarını değiştirmek çok külfeti geliyor olsa da yavaş yavaş dönüşüm başlamış..
Kompozit de büyüme için en az 2 çeyrek geçer bu arada izliyoruz bakalım ne kadar hızlı büyüyecek..
Allah mahçup etmesin inşallah bizi bir an önce yükselsin hedefimize
https://s12.directupload.net/images/201106/5vw6f7um.jpg
yılbaşından bu yana alan satanlar
A1 bir şeyler yapıyor takoz gibi
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim merak ettiğim bir şey var aslında. Eğer otomotiv firmaları kompozite geçmek isterse, Kordsa'nın lastik sektörüne sağlayabildiği gibi bu alanda da öncü sayılabilecek boyutta tedarik oluşturabilecek kapasitesi var mı? Bana sanki o boyutta bir seri üretim altyapısı yok gibi geliyor bu alanda..
Özellikle Sordum arzı arttırmak, ne maliyet nede zaman açısından hiç sorun değil dediler onlar da benzer bir gelişme bekliyorlar ve hazrılıklılar anladığım kadarıyla..
Ama bakalım olacak mı böyle bir şey..
Yeni mi sordunuz, daha önce sorulmuş bir soru muydu bu?
Çünkü bildiğim kadarıyla (yanlış da biliyor olabilirim), Amerika'da alınan şirketler çok yüksek üretim kapasitesine sahip olan şirketler değil. Önde gelen otomotiv firmalarına gerekli noktada tedarik sağlayabilmek için çok kapsamlı bir altyapı gerekir. Mesela Brisa, ne yaptı? Yeni fabrika kurdu, yıllar sürdü faaliyete geçmesi. Yüksek kapasitede üretim demek, büyük fabrikalar demek. Ar-ge ve arka plana sahip olmak başkadır, onu seri üretim eşliğinde piyasaya sunmak başkadır. Mesela Aksa, DowAksa isimli bir şirketi kurdu, ona göre bir üretim altyapısı sağladı. Bu tür büyük bir yatırım gerekli olacaktır düşüncesindeyim.
Kompozit konusundaki detaylara daha net bir şekilde hakim olabilsek iyi olurdu. Bana Kordsa'nın kompozit yatırımları ve mevcut tesisleri, sanki sadece birkaç firmaya gerektiğinde katma değeri yüksek ürünler dahilinde tedarik sağlayabilecek potansiyeldeymiş gibi geliyor. Gelecek zamanlarda Ford, Mercedes ya da benzer markalar seri üretim gerektiren belli ürünleri istediğinde acaba bu konuda çalışmalar yapılacak mı... Bunun boyutu ne olacak... Bu alanda Kordsa'nın, ana sektörü olan lastik güçlendirme alanında olduğu gibi öncü rol oynamasını çok isterim. Elbette tamamen yabancı olduğumuz bir alan. O nedenle ben şu andaki mevcut altyapıyı merak ediyorum. Bu ve benzer detaylar hakkında sorular sorabilsek, daha detaylı bilgiler edinebilsek iyi olurdu...
Bu konuda bilgisi olan arkadaşların düşüncelerini duymak isterim...
Evet yeni sordum 1 ay olmuştur onlar kompozit kokusunda talep artışı olursa kapasite artış maliyeti çok düşük dedi burda da paylaştım cevapları yanlış hatırlamıyorsam...
Ben neden sormuştum ; tesla ana sayfasında kompozit arz sıkıntısı yaşıyoruz havacılık bu konuda önümüze geçiyor bizde ürünü homojenleştririp sorunu çözdük yazıyor..
kordsa ya bu yazı açık davet değil mi dedim tesla özelinde cevap vermediler ama bir otomobilciye kompozit verdiklerini anlıyorum 4 şirket var 3 ü raporlarında yazıyor zaten 1 şirket belli değil gizlilik var falan dediler bunlar benim çıkarmım henüz net değil rakamlara da çok yansımamış.. 2 3 çeyrek içinde belli olur..inşallah tahminlerimzin ötesinde kompozit satış ağı oluştururlar... Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben ortalama 1 yıl daha vaktimiz olduğunu, biraz daha bekleteceğini tahmin ediyor ve umuyorum. Zaten elimden geldiğince de takoz koydum götüremesin diye. Tahta yapıcısı da götüremiyor. Piyasa gidiyor, bu kalkamıyor :)
Şöyle biraz daha beklesin. Elimizdeki kağıtlar bir %100'e yakın daha artsın. Sonra buraya dönüp, buradaki pozisyonu %100 artıralım.
Kompozit yatırımları ve oradan gelecek olan dönüşler uzun soluklu bir süreci kapsayacak gibi. Şirket Ceo'su, Avrupa'da da Amerika'daki yapının bir ikizini oluşturacaklarını dile getirmişti. Bunun içinde piyasanın biraz düzelmesini, açılmasını bekliyorlar. Sanırım 2021-2022 gibi yeni şirketleri satın almış olurlar Avrupa'dan, bu konuda kesin bir şey diyemeyiz ama onların açıklamalarından bu tür bir anlam çıkarıyorum, çok istekliler. Zaten tüm bu şirketlerin oturması da 2025'i bulur. Ne yapabilirsek 1-2 yıl içinde yapacağız yatırımcı olarak.
Sonrasında yetişemeyiz. Bizi aşar.
takoz koyma yöntemi nedir?
O zaman A1 deki takozcu siz misiniz
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
havacılık düşerse onlarla düşüyor, çıkarsa çıkmıyor !!!