eee bu akşam konu ne. ?
Printable View
eee bu akşam konu ne. ?
Hbb yi hatırlıyor musun ABey
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Dünya yansa adamların aklı uçkurunda.
https://i.ibb.co/f8sycXW/Screenshot-...6-01-41-26.png
Evet çağın ilerisinde bir kanaldı .
İsmin patentini aldı ise kısaltmadan parayı götürür .
Hibrit yayın tv şeyinden .
Artık tv yayınında geçmiş program vs tv den mümkün olacak .
Yada aynı kanalda alternatifli seçenekte olacakmış ileride
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Aslında kendi adıma salak,izansız,tutarsız,ayarsız düşman iyidir.Çünkü öyle insanlar vardır ki ne savunsalar savundukları şeyden insanı nefret ettirirler,karşı gruba herkes hak verir.Ben bu fatih tezcan,noyan falan gayet memnunum.Bunlar aksine bol bol konuşmalı,her daim konuşmalı,hep konuşmalılar.Bilmem anlatabildim mi:)))))))) O yüzden kesinlikle fatih tezcanın üstüne gitmeyin.Ekrem imamoğlu seçimi kazandıysa turgay güler sayesindendir.O malum programı sayesinde allah bilir imamoğluna kaç puan kazandırdı,seçimin gizli kahramanıdır turgay.Bırakın böyle adamlar konuşsunlar,hep konuşsunlar,hiç susmasınlar.
Manifesto...
Dünyada 650 üniversiteden 3 binden fazla araştırmacı koronavirüs salgınının ardından demokratik toplum ve sürdürebilir bir ekonomi için ekonomik sistemin kurallarının yeniden yazılma çağrısı yapan bir bildiriye imza attı.
5 kıtadaki 29 ülkede 33 medya kuruluşu tarafından 16 Mayıs'ta yayınlanacak bildiride, 3000'i aşkın araştırmacı akademisyen, Covid-19'dan alınan derslere kulak vererek, daha demokratik bir toplum ve sürdürülebilir bir ekonomi için, ekonomik sistemin kurallarını yeniden yazma çağrısı yapıyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/k...estosu-1739088
Dün gece bütün yazdıklarınızı okudum.
Gördüm ki, konu bulamamışsınız.
Yönetici bile konu konusunda konusuzluğa düşmüş, "eee bu akşam konu ne. ?" demiş. Soru işaretini de koyu renk koyumuş. :he:
Sözün özü, konu yok diye dertlenmeyin.
#rehaKayaGelecekDertlerBitecek
konu, cari açık dış borçla birlikte, hatta daha hızlı artarken yandaş basının dolardaki ilk önce 6.4 sonra 5.90 hedefi ne zaman görülür? dolarları ufolar mı getirecek
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevinden alındı.
Nüfüs kontrolü olmadığı sürece dediğiniz mümkün değil. Nüfüs kontrolüde bireyin insiyatifi dışına çıkarsa demokratik olmaz.
İkincil olarak iki tip devlet var diyebiliriz. Birincisi demokratik. Diğeri demokratik olmayan. Amerikan sisteminde batmayacak kadar büyük şirketleri bölüp batmalarına izin vermek istiyor ama veremiyor. Zira bu bankalar bölünürse , çin bankalarının yanında cüce kalacaklar.
O nedenle tek devlet olmadan bu işi zor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dün gece bir arkadaşla telefon sohbeti yaparken bir olay anlattı.
Aklımda kalabildiğince anlatayım.
Arkadaşım bir bankanın önündeki ATM'de para çekmek sıra beklerken, elinde dijital termometre ile bankaya girenlerin ateşini kontrol eden banka güvenlik görevlisi ile bir amcanın konuşmalarına kulak misafiri olmuş.
Güvenlik görevlisi amcayı bir kenara çekmiş, bir kaç metre mesafeden amacaya laf anlatmaya çalışıyormuş..
( Aklımda kaldığı kadarıyla, konuşmalar şu şekildeymiş. İki kelime fazla, iki kelime eksik olabilir. )
-- Amca, sen bekle burada, şimdi gelirler, senin ateşin yüksek.
-- Evladım, sıcaktandır, evden yürüyerek geldim, terledim, ondandır.
-- Amaca bak ben de terliyim, kapıda güneşin altında bekliyorum saatleridir, ama benim ateşim (aha bak diyor kendi ateşini ölçüyor ) normal. Bir sürü kişiye de bakıyorum kaç saattir, hepsi normal çıkıyor.
-- Evladım bırak o zaman geri eve gideyim, bir şeyim de yok zaten, iyiyim, sonra çekerim paramı.
-- Bekle amaca, telefon ettim, şimdi yetkililer gelecek, seni evine götürürler, hem sıcakta bir daha eve kadar yürümemiş olursun.
Sonra arkadaş, hızlıca parasını çekip uzaklaşmış. Sonuç ne olmuş bilmiyor.
Yani, her yerde çok dikkatli olmak lazım.
Not: Bölge ve banka adı paylaşmıyorum.
insanlara bu kadar hakaret etmek sadece sizin gibi düsunenler haklı digerleri yukarda yazdıgınız sıfatlar birde düsman mı göruyorsunuz sizin gibi düsünmeyenleri (sayın hkm size hafızam beni yanlış yonlendirmiyorsa senet sormus ve sızde vakit ayırıp cevap vermiştiniz tarafsız yorumlar yaptıgınz fikrinde idim) ama bu yazınız sizinde bu saydıgınız isimler gibi hakeret ettiginiz fikrini olusturdu bende karsı grup karsı fikirlere bu kadar mı tahammullunuz yok
Dunya GSMH'sinin %83'unu, zengin % 1 aliyor.
Dunyanin hemen hicbir yerinde hukuk , firsat esitligi ve gelir bolusumu adaleti yok.
Bu durumun bu denli yuksek katilimla degismesi talebi , her gecen gun daha kuvvetle dile getirilmeye baslandi.
Dunya, eger bu sekilde devam ederse, sonu kacinilmaz olarak kan, gozyasi ve zulum.
Artik insanlarin umudu iyice azaliyor, degil gida guvenligi, solunacak hava bile sorun artik.
Bence bu manifesto cok onemli,ve bu duyarlilik insallah surer.
3000 den fazla imza.
Bizde olsa, uzun hepsini iceri atardi.
Bu kadarina da sukur.
Misal, hep gıcık olduğum ama bugüne kadar değiştiremediğim bir adam ! 8 ay sonra beni arıyor '' Abiciğim, canım benim. gitmişsin, hiç haberimiz olmadı. Ne yapıyorsun nasılsın, evi satmışsın...... '' devam ediyordu ki,
- kardeş bir dakika. bak kendin söylüyorsun, gittim ve 8 aydır yokluğumun farkında değilsin. O halde neden arıyorsun ? Yine tetikçi mi lazım ? dedim.
- Kem küm.... Abiciğim ya biz senin kıymetini bilemedik. hakketen yokluğunu anladık. Bu yönetici 12 bin tl. yi (p)iç etmiş. Bize bir yol göstersen, evrakları watsaptan atsak, baksan ....
mesele anlaşıldı. Yine çıkar meselesi. İşi yoksa görmezden gelen, işi varsa it gibi yapışan tipler....
Bu adam Tarihçi doçent. Bir müzede düz memur olarak çalışırken, abiciler ( siz anladınız ) okutuyorlar ! Bir ilçeye kültür müdürü yapıyorlar. Sonra bir daha okutuyorlar üniversiteye ( özel ) öğretim görevlisi..... sonra ek görevler, her ay toplanan ve getirisi yüksek olan Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kuruluna üye. Bu adam daha apartmanda haklarını koruyamıyor.
nereden aradında beni sinirlendirdin be adam
Geçenlerde ilber ortaylı ve celal şengör vardı. Virüs konusu konuşulurken. Çinde 1 milyar insan var. Dünyada herkesin evi, yazlığı, arabası olması mümkün değil. Bu dünya bu kadar kaynağı kaldırmaz diyordu.
Belki bizde ülke olarak hazırlık yapmalıyız. Tabi bunun karşılığı ihtiyaç olmayan ürünlere ekstra vergi (ikinci araç, ev, telefon vs) , ithal gıda yerine tercihen 150-200 km çapında gıda tedariği, verimli enerji kullanımı vs.
Açıkçası şu covidin biz gösterdiği gerçek şu oldu. Bizim kendimizi korumamızın yolu yok kollektif çaba gerekiyor. Ben maske takıyorum adam pişmiş kelle gibi gelip yol soruyor. Zorla insanlara maske taktırıyor. Bilin bakalım bu hikayeyi nereden hatırlıyoruz (küresel ısınma)
Sonuç olarak eğer biz bireyler olarak bu çözümü üretemezsek bunu tek sonucu otoriterleşme, onun sonucuda savaş olacak.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
benım üstteki yazım bu yazıya karşı durus olarak yazılmıştır iki taraf gibide dusunmeyen baska bir cıkıs ta var diyen biri olarak (İBRAHİM E SU TASIYAN KARINCA GİBİ YİM YERİM NET ) adalet bir gun herkese lazım oluyor insana söylediginiz sözleri aynı sekilde size soylediklerinde yasayacagınız duygu karşı tafafında yasadıgı duygu olabilir empati biraz empati sayın hkm
sayın tınaz bu yazdıklarınızı ismimizin önüde sıfatlar olmadan da soyluyorduk ne sunuyorlar çözüm olarak ve ne kadar kabul görüyor halk olmak lazım ( halk adamı degil ) sonucta dünyada kalış suremiz var burdan gidecegimizi herkes kabul ediyor o zaman neden sanki burda sonsuz kalacak gibi tüketmek planlamalar yapmak ( cevap bende var da )
olum bizi buldugunda bu kadar buyuk gördugumuz olaylar o kadar degersız kalacak ki imtihan nın bir zamanı birde sonucu oluyor bekleyip görecegiz ( sorunların cözümü belli de )
"İnsan içinden geleni yazıyorsa, içi de yazdığı gibidir." Arnavut atasözü
Şu an ki yapılmış yapılacak bütün swaplar takladır. Başımız dönene kadar swap.
https://twitter.com/i/status/1261227342288076802
usd/try 6.89
Prof. Muttalip Kutluk Özgüven denen adam, bilgisayar mühendisi olmasına rağmen hem dini hem de tıbbi konuda açıklama yapıyor. Bahsettiği süper kadına bir örnek bir çocuk.
https://i.ibb.co/gtdr1Fp/Screenshot-...6-14-24-29.png
Zaten benim aklım almıyor.Biz misal bir iki aylığına TL vereceğiz dolar alacağız,o doları doları baskılamak için şimdi olduğu gibi vatandaşa mı satacağız.E o iş zaten yapılıyor.Swap süresi bitince yani misal bir ay iki ay sonra tekrar adamların dolarını nerden bulup geri vereceğiz.Akıl sır ermez bir işler.Şimdi bu iktidar vatandaşın kafasını karıştırmak için bir laf atıyor bu ne dedi diye millet anlayana kadar konunun özü kaçıyor,davutoğlunun istişkafi görüşmeleri yapıyoruz demesi ,mutmain oldum lafı falan hep bu şekil laflar.Şimdi de ekonomik mecrada da swap aşağı swap yukarı, benim aklıma göre saçma sapan bir eylem.Bizim derdimiz onlarca yıllık dert swap bir iki aylık bir şey.
Swap işinde kaçırdığım bir nokta var mı,mesleği ekonomiye yatkın bir arkadaş kaçırdığım nokta varsa yazarsa sevinirim.Bence tamamen manasız ve etkisiz sadece günü kurtarmak için bir iki ay işe yarayabilecek bir olay.
E ne demeye blooombergte falan dolar konusunda swap çok olumlu bir işmiş gibi gazlıyorlar.Yahu bu bloombergtekilerin de yatacak yeri yok,yahu desenize bu işten bir şey olmaz,palavra diye.Blooombergide iyi kötü tarafsız diye seyrediyoruz işte.