bu draghi ne zaman konuşsa
Euro coşuyor.
Printable View
bu draghi ne zaman konuşsa
Euro coşuyor.
... :) umutabi, olaya bitcoin penceresinden bakma. her gün yeni, yeni windows lar açılıyor, fiyat gözünü korkutmasın. bitcoin olmaz, ethereum olur, iota olur.. o da olumlu.. :) bak bir sürü beleş satoshi dagitan siteler var.. 100 milyon satoshi. 1 BTC ediyor.. tikla, tıkla at kumbaraya.videosu varmış ben gormedim.. adem oglu veya havva kizi, elaman inat etmiş. ne kadar beleş satoshi dagitan site varsa. hepsine tiklaya, tiklaya, tiklaya, tiklaya aa fenalik gelmemis. azmetmis. 1BTC oluşturmuş. 1BTC su an 16.500 USD. çoluk, çocuk herkesler satoshi kovaliyor.. :). evde coluk, çocuk bilir yol gösterirler sana :)
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...c86fb539dc.png
1,23 için 2018 sonu demek istedin sanırım hatta 2019 mart gibi. çünkü fed in faiz artışlarını unutmamamk lazım.
sanki doların kamyon şöförü bugünkü sarsıntıya dayanamayıp atlayacak gibi duruyor.
tekrar ne zaman biner acaba 3.82 ler uygun mudur ?
Ben kısa dönem yaptım, her içtimada Yarbay ana avrat dümdüz gider, sizden değil asker bir mok olmaz derdi. Derdi demesine ama biz askerliği İSTEYEREK mi yapıyoruz acaba diye bir fikir yürütmezdi de . Yani demem o ki hem zorla yaptırıyorlar hemde beğenmiyorlar. Biz o yarbaya zorla finansçılık yaptırsak yada ne bileyim mühendislik ,doktorluk falan ve kendisine senden bir mok olmaz diye hakaret etsek nasıl olur du diye hep düşünmüşümdür.
bu kadar kisa aralikli obo olusmaz, sen gecen yilin tepesini al bu yilin tepesini al , ona gore bi daha bak..
buralarda biraz yataya baglayip 3.93 yukari kirarsa o zaman formasyon oturacak, gecen yil ki tepesine tekrar bi degmesi lazim, cukur kadar yukari gider o zaman..
tabi dedigimiz formasyon olursa..
yukari atmiyorlarsa bekledikleri baska bi sey daha vardir cunku realize olmuyorlar ve tekrar bi ayi tuzagi acmazlar..
3.93/94 burasi onemli oldu, bu noktalara bakacagiz kisada..benim hedef belli, ben realize olmayacagim 4 ustune atsin veya atmasin..
3.20 den sattigim bntas olmus 4 tl ; pehh
Ben askerliği isteyerek yaptım...
Keyifle...
Zor günlerimde bir kurtuluştu benim için.
Askerlik yapmak yasal bir yükümlülük...
Bu ülkenin bekasını böyle planlamışlar.
Yerine yeni bir sistem gelinceye kadar her vatandaş yapacak.
Kimi kısa kimi uzun.
Ben bu devletin destek verip büyüttüğü, okutup gözettiği, meslek verip onurlandırdığı biriyim.
Benimle devleti ve kurumlarını tartışmak fazla keyif vermez...:)
... dolarda yükseliş kaçınılmaz... hakan atilla'da tanık olmuş.. satan, satana. :)..
tcmb 1 aydır günde ortalama 20-30 milyon rezervlerinden dolar döviz satışı muadili bir işlem yapıyor. (reeskont ödemelerini TL olarak kabul ederek). Bunu nasıl yaptığını daha evvel detaylı anlatmaya çalışmıştım. Bu nedenle 50 baz puanlık faiz artışını küçümsememek gerekli. Zira Mayıs ayına kadar bu döviz satışı muadili işlem devam ettiği sürece yapılan her faiz artışının etkisi artıyor. Örneğin bu döviz satışları hiç olmasaydı şu anki 50 baz puanlık faiz artışının yaptığı etkiyi ancak 100 baz puan ile yapabilecektik.
Burada bahsettiğim döviz satışı muadili işlemi, TL uzlaşmalı vadeli kur satışı ile karıştırmayalım , o ayrı bir işlem ben direk olarak rezervlerine girecek olan döviz miktarından fedakarlık ederek piyasada bıraktığı dövizden yani döviz satışı muadili işlemden bahsediyorum. Bu işlem kararlılıkla devam ettikçe paralel olarak yapılan her faiz artışı çift kat kuvvetle etki edecektir.
yedüzeltiyorum daha yükseği varmış
Çok kısa vadede 3.94xx hedefe girdi..
:oleyo:
"beter olsun dolar" demekle beter olmadığı ortaya çıktı.
belli bir seviyenin altına inmemiş her gun doların lehinedir. örneğin kg başına ihracat rakamın düşük olduğu sürece (ki bu ne kadar sofistike bir toplum olduğunu gösteriyor bir almanya veya abd ye göre) dolar avantajlıdır. her geçen gün ekonominin aktörleri, sanayiciler, işçiler bu rakamlara alışır, bir enflasyon algısı oluşur. ve herkes bunu fiyatlarına yansıtır, yada istedği maaşa.
beklenti olayıdır herşey. adalet beklersin. ormanların talan edilmemesini beklersin. şehirlerin yağma edilmemesini bekllersin. hukuksuzluklar üzerine kurulan büyüme modelinde kontrol edilemeyen tek şey dolardır. borcun artmaya devam ettiği her an dolar lehinedir.
dolar avantajlıdır, zira Türk ekonomisinde denklemde eşitliği sağlayan unsurdur, uzun zamanlar ortalamasında.
er yada geç denklem sağlanacak. uzun yıllar anomali süremez, uzun yıllar sürekli borçlanarak devam edemez. uzun yıllar hem borçlanıp hem de düşük faizle borçlanma isteği sürdürülemez.
Temel makro gerçekler tamam da...
Hadi kabul edelim...
Bugün MB politika faizini GLP ndeki faiz seviyesine çıkarsaydı bambaşka şeyler konuşuyor olacaktık.
Ya da bu başlıkta konuşanlar çok farklı kişiler olacaktı.
Bugün EM lar içinde dolara karşı değer kaybeden bir iki ülkeden birisiyiz biz.
Diğerleri hep değer kazandı.
Temel anlamda gerekli olan dolar miktarını Mahfi hocam gayet net yazmış. Hal böyleyken tek sorun işlem zamanlamaları olacaktır.http://www.mahfiegilmez.com/2017/12/...n-karsyor.html
Kısa vadede dolara fazla bel baglamayin, ocak ayında 3,94 olan kurda merkez faizmi arttirdi da kur 3.39 oldu . Dolar endeks dustu ve kurda dustu. dun usa faiz arttirdi ama dolar endeks yine dusutu ve dusmeye devam ederse dolar tl deki 3.69 olan gap boslugunun dolmasi lazim , ayrica bizim merkez bankasi azda olsa faizi arttirmistir . Yani diyecegim fazla heycanlanmayin gençler.
Viopda dolar short poz actım artık 1 ocak gunu gelir buraya yazarim.
Bitcoin konusuna dikkat edin , bir mal tepe fiyatdan alınmaz. (Yazan 2017 yilinda dolar ve bitcoinden para kazanmis bir kardesiniz)
TA-1024 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
:)
Gençler ha...
Bunu yazan Tosun diye de imzaladı...:)
Artık kendisi kısacıymış.
Anlaşıldı Vehbi'nin kerrakesi...
Şu sanal çok alem bir zamazingo...
%2.5 luk artış ekranda 4,0 ı yeşil yeşil yakar politika faizi en önemlisi orda artış varmı yok diğerleri hava civa şapkadan tavşan çıkartma kimse yemez :party:l
Artırmaz olurmu aofm geçen sene ocak aylarinda 9.25 ti 12.25 lere çıktı 300 baz puan eder. .hatta hiç unutmam dolar 3.90 lardan 3.60 lara gelmişti ..bunun üzerine bile mb nisan ayında 0.75 artırmıştı. .piyasa bile şaşırmışti. .
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu bitcofili (bitcoin seviciligi) muhabbetleri acikcasi biraz sıktı
Isterse 1.000.000 usd olsun pek cogumuzu alakadar etmiyor.
Acin bitcoinde yükseliş kacinilamaz basligi daha guzel olur.
Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
****TCMB ASLINDA HENÜZ FAIZ ARTTIRMADI*****
Bugünakşam saatlerinde yapılan ihalede AOFM de dünkü gibi %12.25 oldu. Yani aslında tcmb faiz artışına gitmedi. (faiz arttırmış gibi gözüktü)
Düne göre tek fark bugünkü AOFM'nin %9.25 lik üst bant ve %12.75 lik güncellenmiş GLP faizinin bir bileşkesi olması.
Dünkü %12.25'lik AOFM ise %0 oranında %9.25 lik üst bant faizi ve %100 oranında %12.25 GLP faizinden oluşuyordu.
Yine aynı şarkıyı çalmak zorunda hissediyorum kendimi. Eyyy tcmb
https://www.youtube.com/watch?v=bglg8rlrTo8&t=92
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...5042cb6b91.png
fincan kulp formasyonu ise hedef 4.50 gösteriyor. şaka gibi
???????? ytd.std.
https://www.youtube.com/watch?v=zSS1pB6mLHw
Akrebin gözlerini yayınlayacağınız zamani bekliyoruz [emoji1]
Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şaka maka değil..... ya tutarsa :kahkah:
22 eylülde ayyıldız topiğinde 157 numaralı gönderide paylaştığım grafikte de 4.40 hayalîm:yes::yahoo:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...p?t=471&page=7
https://i.hizliresim.com/6y0Gpl.png
Her görüş kendi içinde değerlidir benim görüşüme görede zorla yaptırılan hiç bir iş hayır getirmez. Mecburiyet olduğu için seve seve yada seve seve ! yaptık ama tartışılmayan her şey doğrudur demekte benim lugatımda yazmaz. Her neyse bu mevzuyu sizle tartışmak amacı gütmemiştim, siz örnekleme yaptığınız için yazmıştım, zaten burasıda yeri değil. Konumuza geri dönersek, bu ülkede Dolarda yükseliş kaçınılmaz görünüyor.
Usd/try 3,8826 -0,0034 -0,09%
gau/try 156,628 +0,087 +0,06%
usd/zar 13,4988 -0,0111 -0,08%
eur/try 4,5773 -0,0010 -0,02%
eur/usd 1,1784 +0,0006 +0,05%
gbp/try 5,2178 -0,0034 -0,07%
gbp/usd 1,3438 +0,0006 +0,04%
usd/jpy 112,33 -0,06 -0,05%
Bugün tcmb dünkü gibi tekrardan %9.25 lik faiz ile %12.75'lik GLP'yi karma yapıp fonlama yaparsa akrebin gözleri açılmaya başlar, tcmb'nin üzerine dikilir. %12.75'i henüz efektif olarak kullanmayacağı ortaya çıkar. Dün akşam prosedür olarak %12.25'lik eski GLP'nin kullanıldığı belirtiliyor. Yani benim düşündüğüm gibi dün akşamki fonlamada daha yeni GLP'ye girmemiş. Bugün ilk defa %12.75 lik GLP kullanılacakmış. Dağ fare mi doğurdu bugün göreceğiz.