Budur.
Durustlugun icin saglasin Fatih Kardes.
Printable View
Bu NEF betoncusunu takibe almış durumdayım. Bir projesi daha başlar başlamaz aynı bölgede 2. ye başlaması bir yana aynı anda yaklaşık 10 projeye birden girmesi, üstüne üstlük NEF `in projelerinden beton alanların epey bir çoğunluğunun yaşadıkları çeşitli olumsuzluklardan dolayı bitmek bilmeyen türlü şikayetlerine rağmen şirketin başladığı bir projede neredeyse başlar başlamaz yarısının satıldı ilanları ( herhalde İstanbulda NEF mazoşistleri diye bir güruh var) kafamda deli sorulara neden oluyor. Bu bana ne hikmetse TİTAN saadet zincirini hatırlatıyor . Zincirin kopmadan devam etmesi için zincire devamlı kaynak sağlayacak yeni KURBANLAR bulunmak zorunda, bulunamazsa ! Eee ! onuda TİTAN da ne oldu bilenler bilmeyenlere anlatsın bir zahmet.
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, moderatörlügünü TSPB Başkanı İlhami Koç`un yaptığı panelde önemli mesajlar verdi. Gayrimenkul sertifikasında ilk uygulamanın istenileni vermediğini belirten Ertaş, İkinci bir düzenlemeyle ayağa kaldıracağız diye konuştu.*
MEALİ : İlk uygulama güzel oldu, yandaş AKP müteahhidinin mötünü kurtarmak için uydurduğumuz GYS iyi sonuç verdi , gördük ki bu ülkenin BETON bağımlılığı hiç bitmez, şimdi en kısa zamanda bir öncekinden daha fazla BETON hastasına nasıl ulaşır onlarıda düdükleriz bunun araştırmasını ve çalışmasını yapıyoruz.
NOT: 7 ay önce büyük bir buluşmuş gibi halka 42.5 TL den IRZ edilen PARKMAVERA GYS an itibariyle 36 Tl den işlem görüyor almayanı dövüyorlar.
http://searchlist.net/index.php?a=search&q=daire
bedafaaaaaa :)
pazarı yurt dışı bile keşfetmiş.
http://searchlist.net/index.php?a=search&q=emlak
:shh::shh:
günümüz sistemi, yani kapitalist sistem kutuplarda birikime yol verir, yani sistem zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasına yol açıyor.. eski türkiye'de örnekler daha mütevazi ülkelere yönelik verilirdi, mesela 90'larda çalış senin de olur' örneği yunanistan yada italya'ya atfedilirdi, yada irlanda'ya.. artık TR'nin geride kalmasına ilişkin örnek en ileri ülkeler bazında veriliyor, mesela almanya'ya.. almanya, avrupa'nın en yüksek gelişmişlik kriterlerine sahip, nitelikli sanayi üretimi onlarda, işsizlik sigortası vs vatandaşlık haklarının en yükseği onlarda, teknoloji onlarda, eğitim onlarda.. AB projesi almanya lehine yürüdü şimdiye kadar, kimse alamazken 800 bin suriyeli mülteciyi sadece onlar alabildi.. çalışan hakları, minimum vatandaşlık hakları vs sosyal devlet idealinin vücut bulmuş hali olan bir ülkeden söz ediyoruz, almanya derken..
bugünkü deutsche welle haberi
http://666kb.com/i/dofjwybgs00w50vwc.jpg
talepsiz ve durgun olmasının esas sebebi satıcı taraftan kaynaklanıyor olabilir mi ? yani mülk sahipleri (olması gereken) fiyat indirimine yanaşmadığı içim olabilir mi ??
mesela 2001-2002 döneminde bodrum'da satıık olan bir yazlık inşaat maliyetinin altında bir fiyata kadar gerilemişti (çünkü satıcının nakde acil ihtiyacı vardı ve alıcı yoktu).. ama şu anda bu tarz bir satılık göremiyoruz.. son beş yılda enflasyon+10 puan nispetinde gelişmiş bir rayiç var, ve bu max rayice kıyasla %20-30 iskonto ötesi yok.. oysa bugünkü finansal/ekonomik koşullar, şişmiş rayice göre %50 iskonto gerektirmiş olmalıydı, lakin bu fiyata inen pek yok.. bu yüzden işlem hacmi düştü..
1-2 yıl daha bu koşullar devam ederse, çatlayan/patlayan mallar düşebilir piyasaya.. mesela en kötü senaryo vuku bulur, TR'ye iran/rusya tipi sanction uygular batı (mesela halkbank'a 10- 20 milyar ceza kesilir zarrab davasından vs) mal sahipleri yine sağlam durabilir genel olarak.. iran ekonomisi bu işlere 10 senedir dayanabildiyse teorik olarak TR ekonomisi çok rahat dayanabilir.. TR ekonomisi zaten %30-40 kayıtdışı dönüyor, reel bir etki yaratması zor.. en kötü senaryoda dahi, gayrimenkul fiyatlarının düşebileceği limitler bugünkünden çok uzak değil bence..
günümüz sistemi, yani kapitalist sistem kutuplarda birikime yol verir, yani sistem zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmasına yol açıyor..
Hirsizlik ve soygunu mesrulastirmak icin neler yaziyor neler.
Kapitalizm diyor.
Ekonominin %30 -40'i kayit disi diyor.
Ama devletin catisina coreklenmis soygun cetesini bir turlu yazmiyor.
Adamina gore hukuk demiyor.
Secimlerde calinan oylari, YSK'yi zinhar agzina almiyor.
Ekonomi ile ilgili yorum yapiyor.
Allah akil fikir versin, ne diyelim.
Devlet bütçesi ekim ayında 3.3 milyar lira, ocak-ekim döneminde ise 34.9 milyar lira açık verdi. Nereye harcandığı gizli tutulan “örtülü ödenek†harcamasında da bu yılın rekoru kırıldı. Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlığın kullanımında bulunan “örtülü ödenekten†ekim ayında 297.2 milyon lira harcama yapıldı. Yıl başından bu yana yapılan harcama toplamı ise 1.7 milyar liraya çıktı.
Bu durumu kapitalizminin neresine koyuyor acaba.
16 yildir, soyulan bir millet demiyor, diyemiyor.
Ya bunlar dunyanin her yerinde oluyor diyecek, ya da kapitalizm bu is'te.
Mesrulastiracak ki, vicdani rahatlasin.
Cunku bunar kendi vicdanlarina bile yalan konusurlar.
Yoksa SGK'nin 21 Milyar TL.lik acigini, 16 yil oncesine, Kilicdarogluna nasil baglayacak.
http://t24.com.tr/haber/romadaki-dil...koyacak,491178
İstanbul ve ankara belediyesinin ne kadar borcu var acaba.
soru su:
eger bu kadar dusuk talep varsa ve bu kadar durgunsa Istanbul'da fiyatlar neden dusmuyor?
asagidakilerden hangisi
a) Saticilarin cogu tok satici
b) Gelecekte fiyat artisi olur beklentisi cok yuksek
c) Istanbul'da arsa kalmadi o yuzden talep olmasada gelecek yillarda arzda potansiyel cok dusuk
d) Hisse.net te adamin teki Istanbul bedava diyip duruyor millette baya inandirici buluyor.
e) Yakinda hukumet degisir emsal oranlari artik degismez beklentisi var yani yeni insaatlara eskisi kadar izin verilmez diye dusunuluyor
f) Dolar cok artti girdilerin cogu dolar cinsinden o yuzden yeni insaatlarin maliyeti daha yuksek buda eskilerin fiyatinin dusmesini engelliyor
Izmir in ici ne kadar mahvolsada 1 saat disina ciktinmi billur gibi deniz seni bekliyor
civarindaki koyler sahiller karsinda Yunan adalari nispeten modern insanlari. Heralde Istanbul disinda aksansiz Turkce konusan tek sehir Izmir dir. Buda benim tahminim yaniliyor olabilirim.
Ama sehrin ici beton blok resmen cok kotu ona katiliyorum. Biraz disindaki siteler garajli guvenlikli yesillikli. Zenginleri orada yasiyor. Mesela Urla Cesme gibi.
Urla belkide çeşme şehrin biraz dışında demek iddalı olmuş.
İzmirin içi dışı betonlaşıyor. Gidişat kötü
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
birader, sen yazıyon ya onları hergün, senin gibiler 7/24 yazıyor.. benden de duymaktan muradın nedir ?
elbette var devlet içinde çöreklenmiş irili ufaklı rant çeteleri, rüşvetler, hortumlar, belediyelerde devasa imar yolsuzlukları.. az yada çok herkes gözüyle görebiliyor bunları.. eskiden de vardı, şimdi de var tabii ki.. yok mu dedim ben ?
pekii, batı ülkelerine en küçük bi eleştiri duyduğunda kuyruğuna basılmış fino gibi celallenmeniz nedendir ?? hiç mi eksik gedik yönü yok batılıların sisteminin ? sen kendini niye batılıyı her şartta %100 savunmaya adadın böyle ?? senin ülkenle bir batılı arasındaki her durumda- sorgusuz sualsiz batılının yanında durmayı niye marifet zannediyorsun ??
Fiyatlarin düsmedigi algisi olusmus sanirim. iki yildir tl bazinda fiyatlar sabit. Üstune sürekli bir devalüasyon ve orani yuksek bir enflasyonu hesaba katarsak bence 40% - 50% oraninda düsme var. (Ikici el fiyatlara bakin, hayal satan projeler bence piyasanin disinda zaten)
1.500.000.- usd den 600.000 usd ye düşmüş , hala satamadı ....
2014 -2017
2014 te , aynı binada dubleks 2.300.000. - usd den işlem görmüş.
bu arkadaşa hangi şıkkı yakıştıralım ?
Aynen bugün şahit olduğum durum 6 ay önce 570k satılığa çıkmış şimdi 535k diyor. 500k önerdim 515k dedi. O kedi bıraya gelecek. Ama o zaman bende heves olurmu bilmem.
LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiyatlar neye göre düşmüyor denip duruyor anlamak mümkün degil. Dolara karşı sadece 1 senede yüzde 20 çakıldı, üstüne para mı verilsin ne yapılsın. Tüik'in rakamlarına bakarak yorum yapan yanlış yapar, 1 yabancı şirket dahi 2014ten bu yana o rakamlara itibar etmiyor.
neden izmire hayranim?
buyrun seyredin
https://www.youtube.com/watch?v=Dud4rOdQcE0
bir baskadir Izmir
havayollarında yönetici bi arkadaşım var, son bir kaç senede en az on kere abd'ye gitti, söylediği- ortalıktaki hatunların berbat olduğu.. fat, ugly & stupid.. bi başka arkadaş california napa vadisi mi ne, üzüm bağlarıyla meşhur bölgeye gitmiş, yaz günü saat 8'den sonra hayatın durduğuna hayret etmiş.. yemek yiyecek yer bulamamışlar akşam 9' .. ne umdum, ne buldum diye hayıflanıyor.. hayat yok
hayat istanbul'da, hayat ege sahillerinde, hayat türkiye'de.. bu hayatı daha güzelleştirmek elimizde, çok daha iyi bir hayatı yaratmak mümkün.. 7/24 ülkeyi kötüleyen, ülke insanını aşağılayan tiplerden baydım artık.. çünkü bu objektif eleştiri değil, daha iyiye yol gösterme amaçlı bir eleştiri değil, tamamen kötücül bir enerji üretmeye odaklı yıkıcı bir tavır.. devleti şunlar mı yönetsin, bunlar mı yönetsin düzleminde siyasi bir tartışma yok, suni bir tayyip nefretini maksimize etmeye odaklanmış- başka hiç bir insani değer tanımayan yıkıcı bir tavır var sadece.. bu kadar kısır, at gözlüklü, hayatı hiç bir yere taşımayan bir bakış açısı olamaz..
dünya hızla değişiyor, muazzam bir değişim süregidiyor, küresel statüko sallanıyor- 1945 sonrası kurulmuş jeo-politik statükonun bu değişimi taşıması söz konusu bile değil.. 1970'lerde yıkılan bretton-woods sonrası hakim olan fiat-currency düzeni değişecek, bu muhakkak.. 80'lerden itibaren gelişen küreselleşme ilk başta hegemonların dayattığı bir şeydi, ama bilgi tekelinin kırılmasının faturası batıya çıkmakta, özgürlük- eşitlik- insan hakları gibi batılı insani kavramların 3.dünya açısından sömürüyü meşrulaştırma amaçlı bir cila olduğu açığa çıktı.. bilgi tekelinin yıkılması çok dramatik bir yenilgiye doğru gidiyor hegemonlar için (finans-kapitale, medyaya, akademiye ve ulusüstü kurumlara tahakküm etmiş olan hegemonlar).. komik değil mi, trump yada brexit oylamalarında rusların sosyal medya üzerinden reklam vererek falan seçimi manipüle ettikleri iddiası ?? iddia edilen rus reklam bütçesinin yada sosyal medya manipülasyonun en az onbin katını soros- open society benzeri karşı taraf yapmadı mı ??
neyse.. dünya büyük ve hızlı bir değişim içinde, bütün taşlar yerinden oynuyor, batının 200-300 senedir dikte ettiği ve başarılı olduğu soft-power artık cilası dökülmüş bir mezbeleye dönüşüyor.. hayat yeni baştan inşa edilecek.. biz ne yapıyoruz ?? birbirimize düşman olmakla, düşmanlığın altına odun taşımakla meşgulüz, herhangi yaratıcı bir ışık yükselemiyor.. tayyip gidince hayat cennete dönüşecek gibi bir saplantıya gömülmüşüz, tayyip-sonrasına ilişkin hiç bir dönüştürücü fikir yok.. bu kadar anlamsız bir kutuplaşma/düşmanlık kısır döngüsü olamaz.. çok yazık..
Tepenin tepesi, Dibin dibi yoktur.
Arz Talep Kanunu ne derse o olur.
Benim yabancı olsam, param olsa Türkiye dev ev alır mıyım? Önce Avukatıma mevcut Kat Mülkiyeti Kanununu inceletirim. Bakarım ki mevcut Kanun berbat. Vazgeçerim.
Türkiye nin başının belası Kat Mülkiyeti Kanunun yetersiz olmasıdır ve kötü uygulanmasıdır. Konut fiyatları daha da düşecek. Ya da Kanunu adam gibi değiştirecekler.
Kavgalı olmayan iyi yönetilen bir tane site gösterin bana! Yabancı olsam deli miyim buradan ev alayım?
Sn. Karakemal Ak partiliyiz galiba?
Bu forumu yıllardır takip ederim, mandrake hep vardı sanki.. ben bildim bileli istanbul şöyle güzel böyle iyi dedi.. ki benim içinde öyleydi..
bu zaman zarfında kafama yatan lokasyonda evimi de almak nasip oldu..zerre pişman değilim..oturacağım ev sonuçta..
istanbul şöyle iyi böyle güzel diyen şahıs şimdi izmir güzellemesi yapmakta..
takip ettiğim kadarıyla aldığın tek mülk yok..üstüne ev, arsa vs satma için zaman zaman akıl danışmalar gördüm forumda..
almayacaksan bişey boş yapma arkadaşım..
icraatın sıfır...millete ahkam kesiyosun halen burda...
bi de şunu merak ediyorum bu genel..bizim çekirge sürülerimiz bu kafayla gidersek 10 seneye izmiride belleriz sonra neresi olur acaba... sonra sen nereleri güzellersin acaba!?...
Tekirdağ ve Silivriye Fenerbahçenin dev eğitim ve spor yatırımının ardından metrobüs müjdesi geldi...
Metrobüs hattı Silivri'ye kadar uzatılıyor!
İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbulluların beklediği metrobüs müjdesini verdi. Emecen, "Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." açıklamasında bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Kasım toplantılarının dördüncü birleşiminde İETT Genel Müdürlüğü'nün "2018 Yılı Bütçesi ve Performans Programı" görüşüldü. Toplantıda İETT Genel Müdürü Arif Emecen faaliyetlerini anlattı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Metrobüsle yolculuklardaki konforu artırmanın ilk hedefleri olduğunu ve iyileştirme projelerine devam ettiklerini ifade eden Emecen, "Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." dedi.
https://emlakkulisi.com/metrobus-hat...tiliyor/553099
Haliç kıyısında kat sınırı 4 ten 10 a çıkarıldı !
İBB Meclisnde yapılan plan tadilatı ile Haliç kıyısındaki 10 bin metrekarelik alan için kat sınırı 4 ' ten 10 ' a çıkarıldı.
https://emlakkulisi.com/halic-kiyisi...karildi/553123
Bankalara ait 10 bin gayrimenkul satışta!
Ödenemeyen kredilerin teminatı olarak bankalara geçen ve satışa çıkarılan gayrimenkul sayısı 8 bin 412 olarak açıklandı. Henüz satışa konulmayan ve birkaç bankanın elinde bulunanlar ile birlikte bu rakam 10 bini geçiyor.
https://emlakkulisi.com/bankalara-ai...satista/553109
Türkiye konut fiyat artışlarında yine dünya şampiyonu!
İngiltere merkezli gayrimenkul şirketi Knight Frank'in yayımladığı son küresel emlak fiyatı artışı raporu verileri açıklandı. Knight Frank'in verilerine göre, dünyanın en pahalı evleri nerelerde?
https://emlakkulisi.com/turkiye-konu...mpiyonu/553005
107 bin lojman satışa çıkıyor!
Torba tasarıda yapılan değişiklikle 10 yılını doldurmayan lojmanları da listeye ekledi. 107 bin 894 lojmana satış yolu açıldı.
https://emlakkulisi.com/107-bin-lojm...cikiyor/553103
hayırdır ülkeye girerken arkadaşınıza bu yönde bir garanti mi verilmiş? bir de körle yatan şaşı kalkar, arkadaşınız mandrake Bey ile mi takılmış? Fat, ugly, stupid yazarken maşallah eliniz hiç titrememiş 👏🏻
Arama motorunda akşam 9 ve sonrasındaki açık restoranlar görülebiliyor. 💡
millete kayıtsız şartsız eleştirmeyin vs. diye bir paragraf tavsiye verirken arkadaşlarınıza da biraz fısıldayın beyefendi, yakın çevrenize de bir faydanız olsun 😉
http://evimyuksekdag.com/?utm_source...SAAEgLNvfD_BwE
Şantiyeden naklen yayında var bir bakın bakalım bu BETONLAR biterde millet içine girer mi ! Bu projeden beton alan varsa olurda teslim edilirse içinde oturmaya başladığında bizle paylaşsın bende yerin dibine girip mahçup olayım. Düşenin dostu olmaz, helede bunca uyarılara rağmen illa düşeceğim diyorlarsa yarın öbür gün sakın ola ağlayıp sızlamasınlar.
Elden cikartma sansi yok ki Bankanin. kim alacak. ?
Ornek dairede Banka'nin zarari diyelim ki 100.000 TL. banka verdigi paraya faiz isletir, bir sene sonra o daireye 140.000 TL. ister, daha gecen yil o konuta 100.000 veren yoktu ki, buna 140 verecek alici ciksin.
Bunlar bir punduna getirir, devlete satar bu konutlari, lojman mojman kullansinlar diye.
Yoksa hicbir sekilde satis sanslari yok.
Burada defalarca yazdik, 100.000 ISYAT senede 15.000 TL. getirir, bunun aylik getirisi 1.250 TL. kira gibi dusunulebilir dedik.
ISYAT'i ben aldim, konutu banka, bunda bir terslik yokmu sizce ?
Ben enter'e basip bi tamam parami aliyorum, banka devlete gidip agliyor. Bu zarari millet sok diye.
Iyi laf.
mötüne girsin beton senin.
Elinden çıkarma şansı var, ben 1998 - 2002 de gördüm , daha önce YİMPAŞ`ın yaptığı tanesine 450 bin Dolar istenen daireler bankalar tarafından 120-150 Bin Dolar arasında satılmıştı. Ben bunu demek istedim mötlerine girsin derken. Akılları sıra ilk öten horoz olup piyasayı bozmayalım derdindeler ama geçti Bor`un pazarı sür eşeğini Niğde`ye. Öğrenmeleri zaman alsada mötlerine girdiği an ite ite satacaklar o betonları.
Sayın HISIM,
31.08.2017 ISYAT birim değeri: 1,450081 TL
17.11.2017 ISYAT birim değeri: 1,478254 TL
Portföyün kabaca yarısı yabancı menkul kıymet
Sözkonusu dönemde 0,019 artış oranı
Aynı dönemde USD ve EURO kur artışı %10'lar civarında.
Yabancı menkul kıymet portföyünde TC eurobond ağırlığı fazla olabilir. Faiz artışı eurobond değerlerini düşürdüğünden kur artışı portföy TL değerine yeterince yansımıyor.
Hocam bilmiyoruz bu konuyu, ihtimaller uzerine konusmak bizi takip edenleri yanlis noktalara goturur.
Eurobond faizleri 3 ayda bir doviz odemeli, ana para ile birlikte geri odemeler yil sonuna dogru yogunlasiyor.
Benim tek bildigim, bunlar ne TL. ne de Doviz uzerinden risk almazlar.
Bu kiymetleri alirken de, dovizin yil sonu degerini dogru hesaplayarak islem yapmislardir.
O nedenle bizlerin cok net bilgiler olmadan yorum yapmamiz dogru olmaz diye dusunuyorum.