Üzerine koyarak ilerliyorsunuz devam edin .
Zaman içinde tahtaların karekterislik özelliklerini farketmeye başlıyacaksınız.
Printable View
Yorumum al/sat/tut kesinlikle değildir... sadece tartışma var diye yazıyorum...
Kozaa ve gubrf i karşılaştırmak o kadar saçma ki...
Gubrf fiyatı ne olduğu belli değil.
Çünkü şirket muhtemelen 2018/2019 getirisini borcu azaltmak için kullandı/kullanıyor. İleri ki zamanda tekrar bakarız ancak şuan ki fiyatı bana göre spekülasyon...
Kozaa ise gerçekten altın... kasası para dolu, borçluluk seviyesi en düşük şirketlerden biri.. yani 1 dönemlik karıyla direk uzun vade borçlarını sıfırlayabilir..
Cari oranı muazzam..kasa tamamen altın...
Benim bilanço fiyatlamam 360 TL..
Ütopik gelebilir ama bana gelmiyor... bunun ne kadarı borsaya yansır bilemem..
Kozaa nın viop daki kaldıracı çok düşük.. çünkü olur da biri long biriktirir tutar zengin olur tedirginliği...
O yüzden potansiyel bedelsiz her sene hatta senede 2 kere bile verebilir kanaatindeyim..
Ben borsada başka kozaa gibi şirket göremiyorum...
En azından uzun vade tutulabilir hisselerden biri..
Şuan ederinin altında diye devretmiyorlar... kaymağını yedikten sonra yabancının birine satacaklar..
RTE altın hassasiyeti olan biri. Kasada dolar yok altın var dikkat ederseniz. Bu nedenle kozalaklar asla satılmayacak çünkü stratejik, bunu bilin. Satılmazsa devletin olanaklarından yararlandığı gibi dost ülkelerden (bazı arap ve türki cumh.) madencilik konusunda faydalanacağız rte nin kişisel ilişkileri sonucu. bu durum şirketin bir dev olmasına neden olacaktır. bu arada kozalakların borcu bir dönemlik değil benim bildiğim 15 günlük kazancı kadar yani borcu yok sayılır. Kasasında 5 milyardan fazla nakiti olan şirket neden borçlansın..
Bana göre bugünlerde ya da bir ay içinde gübreyle yine eskisi gibi ortaklık kuracaklar. Ortaklığın bozulma nedeni bana göre kozaanın sahibinin terör örgütüne yardım etmesiydi sonrasında devlet kozalakların hisselerinin pek çoğuna el koydu. Bu süreçte akın ipekin para kazanmasını istemediler.. şimdi tekrar ortak olabilirler engel kalmadı yani. fakat özel durum açıklamasında koza şirketinin altın çıkarma işini savsaklaması olarak gösterildi. kozalak gübrenin altın çıkarma işini neden savsaklasın? Bu çok saçma. Benim anladığım gübre ve koza hala gizli bir işbirliği içindeler ve belki de gübrenin genel kuruluna kadar (sanıyorum 2 gün sonra) anlaştık diyecekler. ve hatta koza ciddiyeti göstermek için 300-350 milyon dolar nakit bile teklif edebilir. ön ödeme olarak, gübre borçlarını ödesin sermaye yükseltsin diye vb. Bu nedenle gübre borsada fiyat çıkışını hızlandırmış olabilir ve bu nedenle koza uzun vade dolar ve tl direncini kırmış olabilir. Bunlar benim kişisel düşüncelerim tabi.
Ve yine bana göre gübreye o araziyi satın aldırtan devlet, daha öncesinde mta dan devlete bilgi verilmiş olmalı. Şu da unutulmamalı ki dünyadaki altın şirketlerinin fk oranı 35 civarı sadece bu veri dahi koza ya da gübrenin ne kadar ucuz olduğunu gösteriyor. Unutulmaması gereken bir şey daha var. Altın %100 arttığında kozalaklar %300 artar çünkü giderlerin %75i tl bazında.
Bu endeks kontratı py sinde her yol var. Salıncağa bindirip şaplak da atıyor, pencere arasına da kıstırıyor. Yeri geliyor tokatlıyor. Denemediği şey yok. Bize bazen düşen kenardan seyretmek. Olaya dahil olmak her zaman sanıldığı kadar keyifli olmayabiliyor
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada dikkat edilmesi gereken bir şey daha. ABD 6 ay kadar sonra parasını altın karşısında devalüe edecek. Ben bunun %30-50 arasında olacağını tahmin ediyorum fakat bu bir seferliğine değil aralıklarla birkaç seferde olacağını düşünüyorum. Ve bir yıl sonra yuksek enflasyonda başlayacak ve altın 3-5 yılda bugünkü fiyatının 70 katına çıkacak. (gümüş çok daha fazla) Fakat Türk parası dolarda yaşanan devalüe oranında sorun yaşamayacak ama mutlaka çok etkilenecek. Dolar rezervimiz yok altın rezervimiz var ve krize rağmen alımlara devam ediyoruz.. Birisi vardı dolar 5 lira olacak diyen yani o kişi haklı çıkacak. Bu nedenle dolar pozisyonu alırken iki sefer düşünün derim. Ya da illa dolar alacaksanız bir miktar altınla sepeti dengeleyin derim. ABD bunu 100 yıl önce de yaptı. Altının fiyatını biraz yukseltti ve halka altınlarınızı getirin dedi hatta yasakladı altın yatırımını ve sonrasında altının fiyatını yukarı uçurdu. Bugün de aynısını yapacak ama bu sefer dünya paralarına karşı yapacak. Önce devalüe sonrasında hiper enflasyon ve dolar wc kağıdı olacak. Geriye altın zenginlerine devredilmek üzere devlet tarafından ele geçirilmiş borsa kalacak. Ha bir de wc kağıdı olmadan önce trilyonlarca dolar karşılığı alınmış ve hazineye konulmuş altın kalacak. İşte bu altını yeni dolara endeksleyecekler. Küresel aklın planı bu. Altında ilk çok sert hareketin 12. ayda olacağını düşünüyorum.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR, YAZAR HAYAL DÜNYASINDA YAŞAMAKTADIR. SEVGİLER..
Kötü haber en tepede geliyor daima, adamlar %65 den 50 ye düştüler ve haberi patlattılar.
Marked deterioration in investability of the MSCI Turkey Index
Additionally, MSCI announced that it may launch a consultation on a reclassification proposal for the
MSCI Turkey Index to Frontier Markets or Standalone Markets status if the already deteriorating
accessibility level of the Turkish equity market were to worsen further. As highlighted in the MSCI 2020
Market Accessibility Review released on June 17, 2020, the accessibility level of the Turkish equity
market has been adversely impacted by the introduction of short selling and stock lending bans in
October 2019 and February 2020, respectively. These bans severely restrict the ability of institutional
investors to express active investment views and hedge portfolio risk.
https://www.msci.com/market-classification
https://www.msci.com/documents/12961...d-531277880294
Çok güvenilir dediğimiz İsviçre frankı 15 ocak 2015 tarihinde %30 devalüe edilmişti. Fakat bu dünyada yeteri kadar yankı bulmadı. Yankı bulmasın istediler çünkü. Bunu sağlamak için de bir hafta önce yani 7 ocak 2015 de pariste charlie hebdo katliamı yapıldı. Bu katliamın gürültüsünde milyonlarca yatırımcının feryadı duyulmadı.
Güvenli para yoktur, para altındır.
Orta vade stratejimi paylaşayım.. eur/usd paritesi bu ay 1300 üzerinde kapar ise 2,000 e kadar long taşıyamaya başlayacağım..
Usdtry paritesinde ise; 6.15 den beri longum.. her ay vade değişerek taşımaya devam ediyorum.. teori de 3.69 dan beri düzenliyim..
Emtiada;
Xauusd ise long taşıyorum; 1580 den beri. Hedefim 1700 lerdi.. 1700 lerinde üzerinde kapar ise bir hedefim yok önü açık.. rekor kıracağına inanıyorum. Dönüşe sonra bakarız..
Xautry ise düzenli longum en son 244 tl maliyetli xautry longları 377 liradan bozdurdum, beklemeye geçmiştim. 360 ları gördü.. beklentim 340 larda tekrar giriş yapmaktı.. ancak 385tl den tekrar long taşımaya devam ediyorum.. temmuz ayının ilk haftası taşıyıp taşımamaya rakamlar belli olunca bozduracağım.. ya da devam edeceğim..
Endeks tarafında ise 125k dan beri stobum. 3-4 aydır pozum yok. Senede 1-2 sefer anca taşıyorum. Long girebilmem için 138-139bin kapatması lazım.. stobum da 132 ler olur..
Onun dışında hisselerde günlük olarak alım-satıma devam ediyorum, kalıcı olarak bimas 55 tl maliyetli devam ediyor
Kozaa 11.85 de stoptum, 12.58 de tekrar long girdim..
Akibetleri ayın ilk 2 haftası belirliyorum..
Kalıcı long beklentilerime ise
Sise, trkcm, soda grubunu eklemeyi planlıyorum.. özellikle soda ağırlıklı...
Yeter ki bu fiyatlarda kapanış yapsınlar bu ay..
Matriks'de çeşitli şirketlerin bilançolarını yan yana koyup inceleme imkanı var. Hangi şirketin hangi konuda avantajlı veya dezavantajlı olduğu bir nebze karşılaştırılabilir.
https://i.hizliresim.com/H1Lumf.png
Hacim lazım oluyor o bakımdan o kısımlara geçmek istemiyorum..
Şimdilik viop tarafındayım, kaldıraç problemi ara ara yaşıyorum, hesapları yönetmek zor olabiliyor. O yüzden bir çok hesap açtım, her hesapta farklı argüman var. Yönetmesi daha basitleşti...
Yeterli sermaye oluşturduğumda zaten viop dan komple spota geçeceğim..
Ondan sonrada viop ı bir tek hedgelemek için kullanacağım..
5-6 ayı daha var henüz..
Siz böyle yazınca grafiği açıp inceledim. 14 Ocak'da 0,98 olan CHF / USD paritesi 15 Ocakda 1,34 görüp 1,19 kapatmış. Sonraki 2 ay içerisinde 1 seviyesine inmiş 5 yıldır 0,97 - 1,07 aralığında gezmiş. 2012 - 2015 arası değeri de oldukça stabil, hep 1,05 artı eksi %10 civarında dalgalanmış.
Dolayısıyla burada bir devalüasyondan ziyade tek günlük bir spike yapmış ve 2 aylık normalleşmeden sonra gayet düşük volatilite görülmüş. Altın konusunda düşüncelerinize kısmen katılmakla birlikte CHF de devalüasyon oldu demek bence doğru değil. O volatilitenin yaşandığı 2015 Ocak ayında yanlış hatırlamıyorsam İsviçre AB üyeliği veya Euro birliğine girmesi gibi bir mevzu vardı sanki.
Grafik aşağıdaki gibi.
https://www.tradingview.com/x/sRF4FUNb/
MSCI: Türkiye yi alt endekse düşürebiliriz
Dünyanın en büyük endeks sağlayıcısı MSCI, Türkiye'yi gelişmekte olan ülkeler endeksinden çıkarıp bir alt endekse alabileceği uyarısında bulundu. Uyarı açıklamasında, açığa satış yasağının piyasaya erişimi olumsuz etkilediği belirtildi. Uluslararası fonlar, MSCI endeksine bakarak yatırım kararlarını veriyor. Bu endeksteki değişim, Türkiye'de borsada son dönemde azalan yabancı payını daha da düşürebilir.
Yükseliş belki durmuştur, dinlenmesi gerekiyordur ama bu hisselerin düşeceği anlamına gelmez.
1-2 ay sürecek max %3-5'lik yatay-aşağı bantta düzeltmesini tamamlayarak yoluna devam edebilir.
Merkez bankalarının ve hükümetlerin sonuna kadar açtığı musluklar nedeniyle piyasalarda tarihî büyük bir balon oluşabilir. Borsalar akıllara durgunluk veren seviyelere ulaşabilir.
Hiç kimsenin tahmin edemeyeceği çok büyük bir olumsuzluk olmadıkça shorttan para kazanma dönemi bitti gibi görünüyor.
Kısa vade stratejı - vıop30
hazıran vade endeks sozlesmelerı genel olarak yukselıs trendı ıcerısınde ıslemlerını surdurmektedır. Kuresel pıyasalar ıle paralel hareketlerımız devam etmektedır. Sozlesmeler trendın ıcerısınde dırenc noktasını test ettı ve hafıf gerı cekılmeler yasanmıstır. Sozlesmelerın yenı gune yatay acılıs ıle baslayacagını dusunuyoruz. Acılısın ardından yukselıslerın hızlanması ıcın 134,300 sevıyesının kırılması durumunda alımlar 135,000 dırenc noktasına kadar hızlanabılır. ? Sozlesmelerde gerı cekılmeler yasanması durumunda 133,000 destek noktasını takıp edecegız. 133,000 destek noktasının kırılması durumunda ana destek 132,500 sevıyesıdır.
Murat barısık
ata yatırım menkul kıymetler a.s.
www.atayatırım.com.tr/
gune bakıs
gune yukselısle baslangıc yapan endeks kontratı normal seansı % 0,53 yukselıse 133.800’den (uzlasma) kapattı. Endeks kontratı aksam senasını 133.725’den kapattı. Global rısk alma ıstahı guclu gorunumunu devam ettırırken, yurtdısı borsalar almanya pmı verılerının ıyı gelmesının de destegıyle gunu yukselıslerle kapattı. Vıx endeksı 29 sevıyelerıne kadar gerılese de 31 sevıyelerınde seyredıyor. Volatılıtenın ortadan kalktıgının teyıdı ıcın endeksın 25 sevıyesı altına gelmesı gerektıgını dusunuyoruz. Dxy dolar endeksı artan rısk ıstahıyla gerılemeye devam ederken, em para bırımlerı deger kazanclarını devam ettırdı. Tl ıse negatıf ayrısmaya devam ederek gunu sınırlı deger kaybı ıle kapatırken, cds’ler gunu 473 sevıyelerınden kapattı. ıkıncı dalga endıselerının hafıflemesıyle borsalardakı yukselıs devam edebılır. Ancak covıd-19 vaka sayılarının artmaya devam etmesı ve ıkıncı dalga endıselerıyle borsalarda kar satısı rıskı devam edıyor. Endekste guclu yukselıs sonrası yukselıs egılımının momentum kaybedebılecegını ve kar satısları yasanma rıskının yukseldıgını dusunuyoruz. Abd ve almanya vadelı endekslerı bıst kapanısına yatay hareket edıyor. Asya borsalarında karısık bır egılım var. Endeksın gune yatay yakın bır egılımle baslaması ve yukselıslerın kar satısı fırsatı olarak kullanılması beklenmektedır.
Seker yatırım menkul degerler a.s.
www.sekeryatırım.com
KISA VADE ORNEK STRATEJI - VIOP30
131,500 SEVIYESI TEKNIK DESTEK OLARAK IZLENEBILIR.
USTUNDE LONG YONLU POZISYONLAR TAKIP EDILEBILIR.
134,200 - 135,100 VE 136,000 ISE
TEKNIK DIRENC SEVIYELERI OLARAK KARSIMIZA CIKMAKTADIR.
MEKSA YATIRIM MENKUL DEGERLER A.S.
MEKSA.COM.TR
Kötü haber iyi oldu msci mı işte neyse. Bizi bitirecek olan iyi haber pazarı. Oda 1 tane olmaz diye umut doluyum.
Bir de üstüne not düşürse birileri çok iyi olur.
Kara para aklama yeri olabilir mi msci dan cikinca
orasını bilmemde yerel ligde top oynayan amatör futbol kuluplerine döneriz. 1 yıl olacak nerdeyse açığa satış yasağı geleli. Damat çıkıyor finans merkezi olucaz diyor. Tüm dünyada uygulanan açığa satış bizde yasak. Saçma sapan işler devam ediyor. Bu şuna benziyor şampiyonlar liginde ben ofsaytı tanımam ona göre topumu oynarım. Şampiyonlar liginde kalıcaksan ofsayta (açığa satışa) uyacaksın. Uymuyorsan git kendi annenin liginde oyna diyor kısaca msci.
ilginç işler oluyor. sabah sabah KCHOL Vadelide 17.10 dan 290 lot satış gönderdi vatandaşın biri... gereğini yaptık bakalım kısmet :)
Türkiye'nin endekste mevcut durumu nasıl?
Türkiye halihazırda aralarında Güney Afrika, Rusya, Çin, Hindistan ve Yunanistan’ın da olduğu MSCI gelişen piyasalar endeksleri kategorisinde yer alıyor. MSCI’ın öncü gelişen piyasalar kategorisinde Hırvatistan, Romanya, Sırbistan gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Bahreyn, Ürdün ve Lübnan gibi Ortadoğu ülkeleri bulunuyor. “Ayrık†kategorisinde ise Bosna, Ukrayna ve Filistin gibi piyasalar yer alıyor.
birde adama kızarsınız açılışta bile short fırsatı verdi... Nerdeyse 134,000 e kadar aldı...
https://i.hizliresim.com/8Z91ut.jpg
tuhaf vade sonuna kalmış 1 hafta 14.000 kontrat taze poz açılmış haziran vadede...
Açılan 14.000 şortun maliyeti de 133.900...
Bugünün sonunu gerçekten çok merak ediyorum...
kimseyi etkilemek gibi olmasın ama akşam abd açılışında sert bir hareket olursa olur aşağıya doğru başka bir bahanesi de yok artık yoksa düşüşler artık en fazla 2 bin puanı geçmez bence.
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
İsviçre Frangı dakikalar içinde yüzde 30 yükseldi
İsviçre Merkez Bankası'nın İsviçre Frangının Euro'ya olan çıpasını kaldırmasıyla Euro sert düştü. TL karşısında 1.5 yılın en düşük seviyesini gören Euro'nun karşısında Frank, dolar, Euro ve TL karşısında yüzde 30 değer kazandı.
Euro/dolar paritesi 1.1577 ile son 11 yılın en düşük seviyesini gördü. Daha sonra toparlanan parie tekrar 1.1740 seviyesine geldi.
Euro/dolar paritesinde görülen sert hareket yurt içinde de Euro'yu düşürdü. Paritedeki harekete bağlı olarak Euro, TL karşısında yüzde 1 düşüşle 2.6574'e kadar indi. Euro en son 19 Eylül 2013 2,6511'i görmüştü. Euro'nun düşmesinde İsviçre merkez bankası'nın İsviçre Frangını Euro'ya sabitleme politikasından vazgeçmesi oldu.
İSVİÇRE MERKEZ BANKASI'NDAN FLAŞ KARAR
Beklenmedik derecede erken gelinen bu kararla İsviçre Merkez Bankası Euro-İsviçre Frangı kurunda 1,20 çıpasını kaldırdı. İsviçre Frangı'nın değeri için Euro cinsinden alt sınır belirleyen İsviçre Merkez Bankası bu sınırı korumak için önemli miktarlarda Euro alımı yapıyordu. Bankanın bu kararının ardından bu zorunluluk ortadan kalktı ve Euro'nun önemli bir alıcısının çekilmesiyle Euro'da önemli değer kayıpları yaşandı.
FRANK YÜZDE 30 DEĞER KAZANDI
Bu karar karşısında Frank, dolar, Euro ve TL karşısında yüzde 30 değer kazandı. Karar açıklanmadan önce saat 11:30'da 2,2322 TL seviyesinde bulunan frank 20 dakika içinde yüzde 30 artarak 2,9312 TL'ye kadar çıktı. İsviçre Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı da açıklaması sonrası sakinleşen Frank TL karşısında şu dakikalarda düne göre yüzde 15 artışla 2.5560 TL'ye geldi.
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/201...de-30-yukseldi
Açığa satamayan viopa üşüşüyor.Viopta long olana da yazık oluyor böylece.Kesinlikle bi düzenleme gelmeli bununla ilintili
Spot alan 1 hafta satma yasağı gelsin ki ben dahil. Süper olur.
Viop long short olana da 1 gün kapatmama yasağı gelsin ki ben de dahil o daha super olur. Kim pozuna güveniyor ortaya çıkar hem .
Viob düşüyor mu,öyle gibimi yapıyorg.
BİST’i yeşillediler
tam bankalara gelmişti gitme sırası yine olmadı...
Banka denen copler yine yerlerde
gizli bir el ( bim-thy-ekgyo ) bekliyoruz borsayı alması için.
Dunyada kendi finans sistemine düşman bunlar gibi bi hukumet olamaz
Es kaza garanti eski seviyesine gelse kayyum atamaya kalkarlar
Balli akp inanilmaz bir döneme denk geldi basilan paralar yaptiklari tum hatalari kapatiyor ama az ama cok
Thy temmuz vade - 2 thy +1 e yakın...