Sayfa 622/1001 İlkİlk ... 122522572612620621622623624632672722 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 4,969 - 4,976 arası.

Konu: Viop-XX

1. Matriks'de çeşitli şirketlerin bilançolarını yan yana koyup inceleme imkanı var. Hangi şirketin hangi konuda avantajlı veya dezavantajlı olduğu bir nebze karşılaştırılabilir.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Orta vade stratejimi paylaşayım.. eur/usd paritesi bu ay 1300 üzerinde kapar ise 2,000 e kadar long taşıyamaya başlayacağım..
    Usdtry paritesinde ise; 6.15 den beri longum.. her ay vade değişerek taşımaya devam ediyorum.. teori de 3.69 dan beri düzenliyim..
    Emtiada;
    Xauusd ise long taşıyorum; 1580 den beri. Hedefim 1700 lerdi.. 1700 lerinde üzerinde kapar ise bir hedefim yok önü açık.. rekor kıracağına inanıyorum. Dönüşe sonra bakarız..

Xautry ise düzenli longum en son 244 tl maliyetli xautry longları 377 liradan bozdurdum, beklemeye geçmiştim. 360 ları gördü.. beklentim 340 larda tekrar giriş yapmaktı.. ancak 385tl den tekrar long taşımaya devam ediyorum.. temmuz ayının ilk haftası taşıyıp taşımamaya rakamlar belli olunca bozduracağım.. ya da devam edeceğim..

Endeks tarafında ise 125k dan beri stobum. 3-4 aydır pozum yok. Senede 1-2 sefer anca taşıyorum. Long girebilmem için 138-139bin kapatması lazım.. stobum da 132 ler olur..

Onun dışında hisselerde günlük olarak alım-satıma devam ediyorum, kalıcı olarak bimas 55 tl maliyetli devam ediyor
    Kozaa 11.85 de stoptum, 12.58 de tekrar long girdim..

Akibetleri ayın ilk 2 haftası belirliyorum..

Kalıcı long beklentilerime ise
    Sise, trkcm, soda grubunu eklemeyi planlıyorum.. özellikle soda ağırlıklı...
    Yeter ki bu fiyatlarda kapanış yapsınlar bu ay..
    uzun vade buğday almayı düşünebilirsiniz.
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    uzun vade buğday almayı düşünebilirsiniz.
    Hacim lazım oluyor o bakımdan o kısımlara geçmek istemiyorum..
    Şimdilik viop tarafındayım, kaldıraç problemi ara ara yaşıyorum, hesapları yönetmek zor olabiliyor. O yüzden bir çok hesap açtım, her hesapta farklı argüman var. Yönetmesi daha basitleşti...
    Yeterli sermaye oluşturduğumda zaten viop dan komple spota geçeceğim..
    Ondan sonrada viop ı bir tek hedgelemek için kullanacağım..
    5-6 ayı daha var henüz..

4.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    Çok güvenilir dediğimiz İsviçre frankı 15 ocak 2015 tarihinde %30 devalüe edilmişti. Fakat bu dünyada yeteri kadar yankı bulmadı. Yankı bulmasın istediler çünkü. Bunu sağlamak için de bir hafta önce yani 7 ocak 2015 de pariste charlie hebdo katliamı yapıldı. Bu katliamın gürültüsünde milyonlarca yatırımcının feryadı duyulmadı.
    Güvenli para yoktur, para altındır.
    Siz böyle yazınca grafiği açıp inceledim. 14 Ocak'da 0,98 olan CHF / USD paritesi 15 Ocakda 1,34 görüp 1,19 kapatmış. Sonraki 2 ay içerisinde 1 seviyesine inmiş 5 yıldır 0,97 - 1,07 aralığında gezmiş. 2012 - 2015 arası değeri de oldukça stabil, hep 1,05 artı eksi %10 civarında dalgalanmış.

Dolayısıyla burada bir devalüasyondan ziyade tek günlük bir spike yapmış ve 2 aylık normalleşmeden sonra gayet düşük volatilite görülmüş. Altın konusunda düşüncelerinize kısmen katılmakla birlikte CHF de devalüasyon oldu demek bence doğru değil. O volatilitenin yaşandığı 2015 Ocak ayında yanlış hatırlamıyorsam İsviçre AB üyeliği veya Euro birliğine girmesi gibi bir mevzu vardı sanki.

Grafik aşağıdaki gibi.

https://www.tradingview.com/x/sRF4FUNb/

5.  Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Kötü haber en tepede geliyor daima, adamlar %65 den 50 ye düştüler ve haberi patlattılar.

Marked deterioration in investability of the MSCI Turkey Index

Additionally, MSCI announced that it may launch a consultation on a reclassification proposal for the
    MSCI Turkey Index to Frontier Markets or Standalone Markets status if the already deteriorating
    accessibility level of the Turkish equity market were to worsen further.
    As highlighted in the MSCI 2020
    Market Accessibility Review released on June 17, 2020, the accessibility level of the Turkish equity
    market has been adversely impacted by the introduction of short selling and stock lending bans in

October 2019 and February 2020, respectively. These bans severely restrict the ability of institutional
    investors to express active investment views and hedge portfolio risk.

https://www.msci.com/market-classification

https://www.msci.com/documents/12961...d-531277880294
    bişey olcak bişey gelicek hissediyordum bir cisim yaklaşıyor gibi...

kafana göre finansal enstrumanlarla oynayamazsın yoksa seni endeksten şutlarız demişler.

6. MSCI: Türkiye yi alt endekse düşürebiliriz
    Dünyanın en büyük endeks sağlayıcısı MSCI, Türkiye'yi gelişmekte olan ülkeler endeksinden çıkarıp bir alt endekse alabileceği uyarısında bulundu. Uyarı açıklamasında, açığa satış yasağının piyasaya erişimi olumsuz etkilediği belirtildi. Uluslararası fonlar, MSCI endeksine bakarak yatırım kararlarını veriyor. Bu endeksteki değişim, Türkiye'de borsada son dönemde azalan yabancı payını daha da düşürebilir.

7.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    bişey olcak bişey gelicek hissediyordum bir cisim yaklaşıyor gibi...

kafana göre finansal enstrumanlarla oynayamazsın yoksa seni endeksten şutlarız demişler.
    Bugün pala az bassa iyi olur...
    Kırmızıyı özledik..

8. Yükseliş belki durmuştur, dinlenmesi gerekiyordur ama bu hisselerin düşeceği anlamına gelmez.
    1-2 ay sürecek max %3-5'lik yatay-aşağı bantta düzeltmesini tamamlayarak yoluna devam edebilir.
    Merkez bankalarının ve hükümetlerin sonuna kadar açtığı musluklar nedeniyle piyasalarda tarihî büyük bir balon oluşabilir. Borsalar akıllara durgunluk veren seviyelere ulaşabilir.
    Hiç kimsenin tahmin edemeyeceği çok büyük bir olumsuzluk olmadıkça shorttan para kazanma dönemi bitti gibi görünüyor.

Sayfa 622/1001 İlkİlk ... 122522572612620621622623624632672722 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •