Sayfa 621/1001 İlkİlk ... 121521571611619620621622623631671721 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 4,961 - 4,968 arası.

Konu: Viop-XX

1.  Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Sn bb79 kucuk yatirimcinin para yonetimi ile buyuk paranin yaptigi hareketi birbirine karistirmayalim. 100 bin puan terste kaldik diyelim hangi para yonetimi sizi kurtarir?

Evet para teknigi cizer. Yani piyasa yapici ilk hareketi baslatir. Teknik bunun bir tik gerisinden gelir ama bir sonraki hedefi size soyler. Olacak olani. Cok ani haberler harici. Ki piyasa yapicilarda bunlara cok karsi koyamazlar.

Kapsamli calisma evet. Ama sadece bunlar degil tum periyot hareketleri ve yeni gelistirilmis indikator korelasyonlari. Satranc gibi dusunun. Kafanizda herseyi analiz edip oyle hamle yapmalisiniz.

Neyse ben cok calisip sizlere olmasa da kendime kanitliyacagim.
    Hepinize bol kazanclar.
    Üzerine koyarak ilerliyorsunuz devam edin .
    Zaman içinde tahtaların karekterislik özelliklerini farketmeye başlıyacaksınız.

2. Yorumum al/sat/tut kesinlikle değildir... sadece tartışma var diye yazıyorum...
    Kozaa ve gubrf i karşılaştırmak o kadar saçma ki...

Gubrf fiyatı ne olduğu belli değil.
    Çünkü şirket muhtemelen 2018/2019 getirisini borcu azaltmak için kullandı/kullanıyor. İleri ki zamanda tekrar bakarız ancak şuan ki fiyatı bana göre spekülasyon...

Kozaa ise gerçekten altın... kasası para dolu, borçluluk seviyesi en düşük şirketlerden biri.. yani 1 dönemlik karıyla direk uzun vade borçlarını sıfırlayabilir..
    Cari oranı muazzam..kasa tamamen altın...

Benim bilanço fiyatlamam 360 TL..
    Ütopik gelebilir ama bana gelmiyor... bunun ne kadarı borsaya yansır bilemem..
    Kozaa nın viop daki kaldıracı çok düşük.. çünkü olur da biri long biriktirir tutar zengin olur tedirginliği...

O yüzden potansiyel bedelsiz her sene hatta senede 2 kere bile verebilir kanaatindeyim..
    Ben borsada başka kozaa gibi şirket göremiyorum...
    En azından uzun vade tutulabilir hisselerden biri..

Şuan ederinin altında diye devretmiyorlar... kaymağını yedikten sonra yabancının birine satacaklar..

3.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Yorumum al/sat/tut kesinlikle değildir... sadece tartışma var diye yazıyorum...
    Kozaa ve gubrf i karşılaştırmak o kadar saçma ki...

Gubrf fiyatı ne olduğu belli değil.
    Çünkü şirket muhtemelen 2018/2019 getirisini borcu azaltmak için kullandı/kullanıyor. İleri ki zamanda tekrar bakarız ancak şuan ki fiyatı bana göre spekülasyon...

Kozaa ise gerçekten altın... kasası para dolu, borçluluk seviyesi en düşük şirketlerden biri.. yani 1 dönemlik karıyla direk uzun vade borçlarını sıfırlayabilir..
    Cari oranı muazzam..kasa tamamen altın...

Benim bilanço fiyatlamam 360 TL..
    Ütopik gelebilir ama bana gelmiyor... bunun ne kadarı borsaya yansır bilemem..
    Kozaa nın viop daki kaldıracı çok düşük.. çünkü olur da biri long biriktirir tutar zengin olur tedirginliği...

O yüzden potansiyel bedelsiz her sene hatta senede 2 kere bile verebilir kanaatindeyim..
    Ben borsada başka kozaa gibi şirket göremiyorum...
    En azından uzun vade tutulabilir hisselerden biri..

Şuan ederinin altında diye devretmiyorlar... kaymağını yedikten sonra yabancının birine satacaklar..
    RTE altın hassasiyeti olan biri. Kasada dolar yok altın var dikkat ederseniz. Bu nedenle kozalaklar asla satılmayacak çünkü stratejik, bunu bilin. Satılmazsa devletin olanaklarından yararlandığı gibi dost ülkelerden (bazı arap ve türki cumh.) madencilik konusunda faydalanacağız rte nin kişisel ilişkileri sonucu. bu durum şirketin bir dev olmasına neden olacaktır. bu arada kozalakların borcu bir dönemlik değil benim bildiğim 15 günlük kazancı kadar yani borcu yok sayılır. Kasasında 5 milyardan fazla nakiti olan şirket neden borçlansın..
    Bana göre bugünlerde ya da bir ay içinde gübreyle yine eskisi gibi ortaklık kuracaklar. Ortaklığın bozulma nedeni bana göre kozaanın sahibinin terör örgütüne yardım etmesiydi sonrasında devlet kozalakların hisselerinin pek çoğuna el koydu. Bu süreçte akın ipekin para kazanmasını istemediler.. şimdi tekrar ortak olabilirler engel kalmadı yani. fakat özel durum açıklamasında koza şirketinin altın çıkarma işini savsaklaması olarak gösterildi. kozalak gübrenin altın çıkarma işini neden savsaklasın? Bu çok saçma. Benim anladığım gübre ve koza hala gizli bir işbirliği içindeler ve belki de gübrenin genel kuruluna kadar (sanıyorum 2 gün sonra) anlaştık diyecekler. ve hatta koza ciddiyeti göstermek için 300-350 milyon dolar nakit bile teklif edebilir. ön ödeme olarak, gübre borçlarını ödesin sermaye yükseltsin diye vb. Bu nedenle gübre borsada fiyat çıkışını hızlandırmış olabilir ve bu nedenle koza uzun vade dolar ve tl direncini kırmış olabilir. Bunlar benim kişisel düşüncelerim tabi.
    Ve yine bana göre gübreye o araziyi satın aldırtan devlet, daha öncesinde mta dan devlete bilgi verilmiş olmalı. Şu da unutulmamalı ki dünyadaki altın şirketlerinin fk oranı 35 civarı sadece bu veri dahi koza ya da gübrenin ne kadar ucuz olduğunu gösteriyor. Unutulmaması gereken bir şey daha var. Altın %100 arttığında kozalaklar %300 artar çünkü giderlerin %75i tl bazında.
    Son düzenleme : yasemin5566; 24-06-2020 saat: 01:01.
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Bu endeks kontratı py sinde her yol var. Salıncağa bindirip şaplak da atıyor, pencere arasına da kıstırıyor. Yeri geliyor tokatlıyor. Denemediği şey yok. Bize bazen düşen kenardan seyretmek. Olaya dahil olmak her zaman sanıldığı kadar keyifli olmayabiliyor

RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Bu arada dikkat edilmesi gereken bir şey daha. ABD 6 ay kadar sonra parasını altın karşısında devalüe edecek. Ben bunun %30-50 arasında olacağını tahmin ediyorum fakat bu bir seferliğine değil aralıklarla birkaç seferde olacağını düşünüyorum. Ve bir yıl sonra yuksek enflasyonda başlayacak ve altın 3-5 yılda bugünkü fiyatının 70 katına çıkacak. (gümüş çok daha fazla) Fakat Türk parası dolarda yaşanan devalüe oranında sorun yaşamayacak ama mutlaka çok etkilenecek. Dolar rezervimiz yok altın rezervimiz var ve krize rağmen alımlara devam ediyoruz.. Birisi vardı dolar 5 lira olacak diyen yani o kişi haklı çıkacak. Bu nedenle dolar pozisyonu alırken iki sefer düşünün derim. Ya da illa dolar alacaksanız bir miktar altınla sepeti dengeleyin derim. ABD bunu 100 yıl önce de yaptı. Altının fiyatını biraz yukseltti ve halka altınlarınızı getirin dedi hatta yasakladı altın yatırımını ve sonrasında altının fiyatını yukarı uçurdu. Bugün de aynısını yapacak ama bu sefer dünya paralarına karşı yapacak. Önce devalüe sonrasında hiper enflasyon ve dolar wc kağıdı olacak. Geriye altın zenginlerine devredilmek üzere devlet tarafından ele geçirilmiş borsa kalacak. Ha bir de wc kağıdı olmadan önce trilyonlarca dolar karşılığı alınmış ve hazineye konulmuş altın kalacak. İşte bu altını yeni dolara endeksleyecekler. Küresel aklın planı bu. Altında ilk çok sert hareketin 12. ayda olacağını düşünüyorum.
    YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR, YAZAR HAYAL DÜNYASINDA YAŞAMAKTADIR. SEVGİLER..
    Son düzenleme : yasemin5566; 24-06-2020 saat: 01:17.

6. Kötü haber en tepede geliyor daima, adamlar %65 den 50 ye düştüler ve haberi patlattılar.

Marked deterioration in investability of the MSCI Turkey Index

Additionally, MSCI announced that it may launch a consultation on a reclassification proposal for the
    MSCI Turkey Index to Frontier Markets or Standalone Markets status if the already deteriorating
    accessibility level of the Turkish equity market were to worsen further.
    As highlighted in the MSCI 2020
    Market Accessibility Review released on June 17, 2020, the accessibility level of the Turkish equity
    market has been adversely impacted by the introduction of short selling and stock lending bans in

October 2019 and February 2020, respectively. These bans severely restrict the ability of institutional
    investors to express active investment views and hedge portfolio risk.

https://www.msci.com/market-classification

https://www.msci.com/documents/12961...d-531277880294

7. Çok güvenilir dediğimiz İsviçre frankı 15 ocak 2015 tarihinde %30 devalüe edilmişti. Fakat bu dünyada yeteri kadar yankı bulmadı. Yankı bulmasın istediler çünkü. Bunu sağlamak için de bir hafta önce yani 7 ocak 2015 de pariste charlie hebdo katliamı yapıldı. Bu katliamın gürültüsünde milyonlarca yatırımcının feryadı duyulmadı.
    Güvenli para yoktur, para altındır.

8. Orta vade stratejimi paylaşayım.. eur/usd paritesi bu ay 1300 üzerinde kapar ise 2,000 e kadar long taşıyamaya başlayacağım..
    Usdtry paritesinde ise; 6.15 den beri longum.. her ay vade değişerek taşımaya devam ediyorum.. teori de 3.69 dan beri düzenliyim..
    Emtiada;
    Xauusd ise long taşıyorum; 1580 den beri. Hedefim 1700 lerdi.. 1700 lerinde üzerinde kapar ise bir hedefim yok önü açık.. rekor kıracağına inanıyorum. Dönüşe sonra bakarız..

Xautry ise düzenli longum en son 244 tl maliyetli xautry longları 377 liradan bozdurdum, beklemeye geçmiştim. 360 ları gördü.. beklentim 340 larda tekrar giriş yapmaktı.. ancak 385tl den tekrar long taşımaya devam ediyorum.. temmuz ayının ilk haftası taşıyıp taşımamaya rakamlar belli olunca bozduracağım.. ya da devam edeceğim..

Endeks tarafında ise 125k dan beri stobum. 3-4 aydır pozum yok. Senede 1-2 sefer anca taşıyorum. Long girebilmem için 138-139bin kapatması lazım.. stobum da 132 ler olur..

Onun dışında hisselerde günlük olarak alım-satıma devam ediyorum, kalıcı olarak bimas 55 tl maliyetli devam ediyor
    Kozaa 11.85 de stoptum, 12.58 de tekrar long girdim..

Akibetleri ayın ilk 2 haftası belirliyorum..

Kalıcı long beklentilerime ise
    Sise, trkcm, soda grubunu eklemeyi planlıyorum.. özellikle soda ağırlıklı...
    Yeter ki bu fiyatlarda kapanış yapsınlar bu ay..

Sayfa 621/1001 İlkİlk ... 121521571611619620621622623631671721 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •