en mantıklı yorum şu bence..
*yapilan islemler iptal edilir, bosuna ümitlenmeyin derim..
ancak bu hataya sebebiyet veren it ekibi pazartesi sabahi 10 sayfa cv hazirlasa iyi olur.
Printable View
Geçen günlerde yine bir bankada böyle bir durumu o sitede gözlemlemiştim. 4,5 li bir rakamdan al sat yazıyordu, websitesi hatası diye düşünmüştüm.
Bundan 1 ay önce garanti bankasının serverları 6 saat kadar çalışmadı. Ne kredi kartı çekti ne de mobil-web sitelerinden işlem yapılabildi.
Ara ara bu tür arızalar olabiliyor. Paniğe gerek yok.
Abd tahvili ile neden örneklendirdiğinizi anlamadım. CDS nominal +kuponu vermiyor mu? Șimdi benim CDS satıcısı olduğumu düşünelim CDS sözleşmesinin bitimine ve itfaya 3 ay kalmış olsun. Benim gelirim nedir CDS'in son taksidi, yani yıllık CDS ödemesi /2. Peki giderim nedir max olarak eurobond 'un nominali + son kupon. Gelirim giderimden fazla olursa bu işe girmeyeceğime göre şöyle formüle edebiliriz. Giderim : 10.000 (nominal değer karşılığı) + 500 (son kupon) =10.500 ancak ben bunu bedeli sadece sözleşme sonundaki tek CDS taksidinden alabilirim. CDS'in fiyatı yılda iki ödeme bedelinden oluşuyorsa ve bir taksit bedeli 10.500 ise CDS'in fiyatının 10.500 X 2 = 21.000 olması gerekir. Benim hesap bu.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
düşünsene.. fırsat bu fırsat diye 100K dolar alıyorsun 3,80 den diye.. ertesi gün düzeltiyorlar.. kapalı piyasa kuru 6,92 tl den hesabına geçiyorlar 55K doları. mazallah
Komik banka .... resmen
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abd tahvili ile neden örneklendirdiğinizi anlamadım. CDS nominal +kuponu vermiyor mu? Șimdi benim CDS satıcısı olduğumu düşünelim CDS sözleşmesinin bitimine ve itfaya 3 ay kalmış olsun. Benim gelirim nedir CDS'in son taksidi, yani yıllık CDS ödemesi /2. Peki giderim nedir max olarak eurobond 'un nominali + son kupon. Gelirim giderimden fazla olursa bu işe girmeyeceğime göre şöyle formüle edebiliriz. Giderim : 10.000 (nominal değer karşılığı) + 500 (son kupon) =10.500 ancak ben bunu bedeli sadece sözleşme sonundaki tek CDS taksidinden alabilirim. CDS'in fiyatı yılda iki ödeme bedelinden oluşuyorsa ve bir taksit bedeli 10.500 ise CDS'in fiyatının 10.500 X 2 = 21.000 olması gerekir. Benim hesap bu.
Bende bayram öncesi 5.70 den 5100 $ daha + totem 53100 şuan $ ların kaç olduğunu söylememe gerek yok keyifler 10#5☆ [emoji28]
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de Twitter'da gördüm demin. Halkbank'ta internet erişimi engellenip 3.88 dolar satmışlar. Hatta ekran görüntüsü vardı. Alanlar yandaşlar yazmışlar, bankanın içi boşaltılıyor demişler. Neler oluyor
cds yıllık sigorta değil mi? yani ek faizi her yıl ve 1 yıllığına ödüyorsunuz. o yüzden itfasına 1 yıl kalmış eurobondu örnek verdim. yani arabayı 1 yıl sigortalatırsanız x birim verirseniz 6 ay sigortalatırsanız x/2 birim verirsiniz sigortaya. 2 kere 6 aylık sigortalatırsanız x/2*2=x veya 4 kere 3 aylık sigortalatırsanız x/4*4=x yıllık sigorta priminiz değişmez...
yılda iki kere ödenen ana para değil kupondur. kuponun sigortası ana paranın sigortası kadar pahalı değildir...
https://pbs.twimg.com/media/Dl6IBtVX4AYDYP1?format=jpg
:kahkah::kahkah:
Beynim yandı biraz a haber izleyeyim de kafa yerine gelsin. Huzur dolayım.
abd tahvilini neden kullanıyorum onu da yazayım. abd tahvil faizi %3 iken ve sıfır cds ile hiç risksiz şekilde matbaada dolar basıp verebilecek iken türkiye %2 faizli eurobond çıkarsa kim alır? dolayısıyla diğer tahvillerin faizi %3'ten fazla olmak zorundadır. aradaki fark da cds'tir. dolayısıyla mümkün olan maksimum cds'ten abd tahvil faizini çıkarttım...
Aynen eski backup'tan kurları yüklemek çok saçma
Bir taraftan da birilerine düşük kurdan döviz satmak isteseler bunun daha kolay yolları vardır
Kur verileri zaten otomatik yükleniyordur sisteme
bir şekilde karışıklık filan olmuştur, test verilerini canlı'ya atmış olabilirler
Tamam ama sigorta sabit bir bedel baştan anlaşıyorsunuz, CDS fiyatı değişken eğer ben batacağınızı düşünüyorsam neden fiyat aynı olsun. Benim dediğim yıllıklandırılmıș 6 aylık bedel, siz yıllık bedeli sabit tutuyorsunuz. Ben size baştan belli olan bedelle 1 yıllık satmış olsam dediğiniz gibi olurdu.
Yani diyelim CDS sözleşmesinin bitimine 3 ay kaldı. 2. Elden CDS aldınız, aldığınız fiyat nedir? Bana göre 3 aylık bedelin yıllıklandırılmıș hâlidir.
https://pbs.twimg.com/media/Dl7hzUyXsAAnCBH?format=jpg
Yumarta ikizimiz arjantinin CDS görünümü..!!
Tamam ama bu zaten eurobond kuponunu içinde değil mi? Kupon neden oluşur. Aynı dönem Abd tahvili faizi + kupon ihraçcısının CDS'i yani hesabımız içinde (kuponu da ödediğimize göre) var. Tekrar hesaba katmak niye?
IT personelinden herşey beklenir...Malumkel adaın bankasında bir yazılımcı virgülden sonraki 3.cü rakamı kendi hesabına aktaran bir patch veya trojen artık ismi ne ise sisteme eklemiş... Çocuğun hesabında sürekli biriken ve farklı ATM lerden nakit olarak çekilme işi 6 ay-1 yıl arası bir zamanda bonus bankası tarafından farkediliyor...Yazılımcı bu arada voleyi vurmuş tabii....O trojeni kaldırması ve tazminat olarak da epey güzel bir para verilerek sorun çöüzülüyor ve medyaya yansımıyor ....
Şimdi halkbank olayında da eğer o fiyattan mal satıldı ise bunu yine yukarıdaki örnekteki gibi birileri yapmış olabileceği gibi yukarının bilgisinde de yapmış olabilirler....Bunu bilmemiz mümkün değil.....
2008 de 1000 leri gördü biliyorum cds ler. Rekor 2001 krizi olarak biliyorum.
Kur fiyatları güncelleniyormuş anlık hataymış açıklaması yapmış bir yetkili. Senin sürülerin inanır bu açıklamaya. Hata, yanlışlık falan yok. Boşalttılar bankanın içini. Böyle düşünmek için bin sebep var aksini düşünmek için bir sebep yok.
aynen.....
* yarın ya da en geç pazartesi sabah, bu kurdan dolar alanlara, internet ve mobil bankacılıkta döviz kurundaki hesaplama hatalarından kaynaklı oluşacak problemlerde çözümün nasıl sağlandığı ile alakalı, banka ile yaptığınız sözleşmede ki ilgili maddeyi içeren uzunca bir aydınlatma metni gönderecek ve para hala hesabınızdaysa tekrar tl'ye çevirecek, parayı çektiyseniz ya da havale ettiyseniz, "ya seve seve ya da sike sike bize o parayı getir" diyecek olan bankadır.
hani o okumayıp her sayfasını imzaladığımız gılgamış destanı gibi olan sözleşmeler var ya, işte onlarda dünyayı uzaylılar bile istila etse seninle banka arasındaki ilişkinin nasıl olacağına dair maddeler var. o yüzden "hobareeey yarı fiyatına dolar aldım" diye boşuna sevinmeyin. hiçbir şeyden tutturamazlarsa sebepsiz zenginleşme davası açarlar, o parayı yine alırlar.
https://eksisozluk.com/entry/80839160
Syn umutabi , y adam mahkemeye gitse satışın iptalini önleyemez mi? Sonuçta biri tezgaha mal koymuş indirimli satıyor sen-ben de bu maldan alıyoruz.......
2001 de YKB de benzer bir olay yaşanmıştı ,Millet kredi kartından ve sabit kurdan dolar çekmişti...Banka işlemleri iptal etmedi ama adamları fena si... mişti....
Neyse iddialı değilim. Zihin jimnastiği yapmış oldum. CDS piyasasını erişim olsaydı da görseydik. Saygılar.
Bankalardaki hesap hareketleri banka içinden teftiş muhasebe iç denetim hazine ilgililerin şubeler vs gibi pekçok birimin takibindedir.
Banka dışından ise maliyesinden spk sına bddk sına kadar çok daha fazla denetim otoritesinin takibi söz konusu.. Dolayısıyla komplo teorisine gerek Yok bu konuda.. belli ki muhtemelen ıt kaynaklı bir hata var. Ancak affedilir bir hata olmadığı aşikar..
Bu vahim hatadan daha vahim olanı ise böylesi bir hatadan yola çıkılarak getirilen yorumlar.. mesela başka bir ilginç yorum da sabit kura geçiş provası gibi birzırva..
Demem o ki; piyasadaki güven bunalımı baştan ayağa içten dışa tüm unsurları ve katılımcıları etkiler vaziyette..
Gündem dışı bir sorum var...
-Haftaya Çocuğun kaydını yapmak için istanbul dan İzmire otomobille gideceğim...Uzun adamın uzun köprüsünden geçmeden daha kestirme bir yol var mı?