Sayfa 628/1024 İlkİlk ... 128528578618626627628629630638678728 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 5,017 - 5,024 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Beynim yandı biraz a haber izleyeyim de kafa yerine gelsin. Huzur dolayım.

2.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Abd tahvili ile neden örneklendirdiğinizi anlamadım. CDS nominal +kuponu vermiyor mu? Șimdi benim CDS satıcısı olduğumu düşünelim CDS sözleşmesinin bitimine ve itfaya 3 ay kalmış olsun. Benim gelirim nedir CDS'in son taksidi, yani yıllık CDS ödemesi /2. Peki giderim nedir max olarak eurobond 'un nominali + son kupon. Gelirim giderimden fazla olursa bu işe girmeyeceğime göre şöyle formüle edebiliriz. Giderim : 10.000 (nominal değer karşılığı) + 500 (son kupon) =10.500 ancak ben bunu bedeli sadece sözleşme sonundaki tek CDS taksidinden alabilirim. CDS'in fiyatı yılda iki ödeme bedelinden oluşuyorsa ve bir taksit bedeli 10.500 ise CDS'in fiyatının 10.500 X 2 = 21.000 olması gerekir. Benim hesap bu.

SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abd tahvilini neden kullanıyorum onu da yazayım. abd tahvil faizi %3 iken ve sıfır cds ile hiç risksiz şekilde matbaada dolar basıp verebilecek iken türkiye %2 faizli eurobond çıkarsa kim alır? dolayısıyla diğer tahvillerin faizi %3'ten fazla olmak zorundadır. aradaki fark da cds'tir. dolayısıyla mümkün olan maksimum cds'ten abd tahvil faizini çıkarttım...
    yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ilacını yazıyorum reçeteye veriyorum eline gidip eczaneden almıyorar ilacı
    Başkan "bisiktrol" ilacınada zam gelmiş..
    Pahalı geliyor alamıyorlar herhalde.

4.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Walla eski backupdan sistem yüklemesi yapmış olma ihtimalleri çoook çok düşük, birilerine bu fiyattan mal veriyorlardı millet uyanınca sistemi kapadılar...Bunu IT personelimi yoksa yönetimin bilgisinde mi yaptılar onuda biz bilemeyiz....
    Aynen eski backup'tan kurları yüklemek çok saçma

Bir taraftan da birilerine düşük kurdan döviz satmak isteseler bunun daha kolay yolları vardır

Kur verileri zaten otomatik yükleniyordur sisteme
    bir şekilde karışıklık filan olmuştur, test verilerini canlı'ya atmış olabilirler

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Walla eski backupdan sistem yüklemesi yapmış olma ihtimalleri çoook çok düşük, birilerine bu fiyattan mal veriyorlardı millet uyanınca sistemi kapadılar...Bunu IT personelimi yoksa yönetimin bilgisinde mi yaptılar onuda biz bilemeyiz....
    yine yandaşlar 1 gecede zenginleşti,organize olabilir.Milli piyango demek kesmiyor artık.ne güzel her hafta yenimahalle ve keçiören e çıkıyor. tesadüfe bakkkkk

6.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    cds yıllık sigorta değil mi? yani ek faizi her yıl ve 1 yıllığına ödüyorsunuz. o yüzden itfasına 1 yıl kalmış eurobondu örnek verdim. yani arabayı 1 yıl sigortalatırsanız x birim verirseniz 6 ay sigortalatırsanız x/2 birim verirsiniz sigortaya. 2 kere 6 aylık sigortalatırsanız x/2*2=x veya 4 kere 3 aylık sigortalatırsanız x/4*4=x yıllık sigorta priminiz değişmez...

yılda iki kere ödenen ana para değil kupondur. kuponun sigortası ana paranın sigortası kadar pahalı değildir...
    Tamam ama sigorta sabit bir bedel baştan anlaşıyorsunuz, CDS fiyatı değişken eğer ben batacağınızı düşünüyorsam neden fiyat aynı olsun. Benim dediğim yıllıklandırılmıș 6 aylık bedel, siz yıllık bedeli sabit tutuyorsunuz. Ben size baştan belli olan bedelle 1 yıllık satmış olsam dediğiniz gibi olurdu.

Yani diyelim CDS sözleşmesinin bitimine 3 ay kaldı. 2. Elden CDS aldınız, aldığınız fiyat nedir? Bana göre 3 aylık bedelin yıllıklandırılmıș hâlidir.
    Saygılar.

Yumarta ikizimiz arjantinin CDS görünümü..!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

8.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    abd tahvilini neden kullanıyorum onu da yazayım. abd tahvil faizi %3 iken ve sıfır cds ile hiç risksiz şekilde matbaada dolar basıp verebilecek iken türkiye %2 faizli eurobond çıkarsa kim alır? dolayısıyla diğer tahvillerin faizi %3'ten fazla olmak zorundadır. aradaki fark da cds'tir. dolayısıyla mümkün olan maksimum cds'ten abd tahvil faizini çıkarttım...
    Tamam ama bu zaten eurobond kuponunu içinde değil mi? Kupon neden oluşur. Aynı dönem Abd tahvili faizi + kupon ihraçcısının CDS'i yani hesabımız içinde (kuponu da ödediğimize göre) var. Tekrar hesaba katmak niye?

Saygılar.

Sayfa 628/1024 İlkİlk ... 128528578618626627628629630638678728 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •