İja +%0.77
Printable View
İja +%0.77
Selamlar
Bu -2.86 yi nasil hesapliyorsun
Nasil yapiliyor.bi anlatsan
Elimde yabanci hisse ve fon sepeti fonlari var Dow s&p ve nasdag danM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
(Bugunku Kur - Dünku Kur ) / Dünkü Kur * 100
Veya asagidaki adrese kurlari gir kendi hesaplasin
https://hesap.guru/yuzdelik-degisim-hesaplama
15:30 mb kuru aciklaninca bir sonraki gun doviz bazinda etkisini gormus olursun
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Myfinans vermişti adresi. https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/kurlar_tr.html
Bu adresteki döviz alış kuru kullanılıyor.
Bugün yayınlanacak fon fiyatlarının hesaplamasında kullanılan $ kuru: 9.4575 (26 Ekim tarihli dolar döviz alış kuru)
25 Ekim tarihli dolar döviz alış kuru ise 9.7362
(9,4575-9,7362)/9,7362 = %-2,86
Evet malesef hesap dogru bugun elimdeki fonlarin hepsi kirmizi ort.
% -2 getirmis
Bu durumu yeni ogrendim.demekki
MB dolarbkuru duserse yabanci fonlar
Karalar bagliyor.
Ne demisler bildigin yoldan sasmayacan
Bize yine nzh.osd.ahu gozuktu
Bu bistin mini rallisi devam edermi acaba. Eıc de fena degilM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
offf psikopata bak mjb satış verdim. para yatınca doğru ija'ya. (burdan sonrasını şener şenin şekerparedeki kurnaz hali gibi okuyun) senin kitabında mezhebinde türev diye birşey yokmu ule imansuz: ))
Kur düşüşünün yansıması bugün olacağı için Çarşamba ,yani bugün düşüş olacağı zaten belliydi. Perşembe yani yarın için ise tahminde bulundum. Şu mantıkla MB kuru 15.30 açıkladığında, eğer o andaki kur seviyesinden yüsek açıklarsa. Örneğin kur saat 15.30 da 9.43 den işlem görürken MB sı kuru 9.47 olarak açıklamış ise ve de kur geri dönüş yapmaz ise perşembe günü için de düşüş olabilir diye düşündüm. Tabi bu bir tahmin. Sonuç Çarşamba günü yabancı fonların düşeceği kesindi. Ama perşembe günü yani yarın ise sadece bir tahmin. Ama şu an itibariyle durum ortada. Artı da yapabilir,eksi de.
Anladim bu durumu bilmiyordum dediginiz gibi bugun elimdeki fonlarin
Hepsi kizardi %-2
Bugunde mb kuru 15.30 acikliyor
Bizimde satma saati 13.30 kararsiz kaldim sanki bugun dolar hafif dususte
13.00 kadar bekleyip duruma gore hareket edicem
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fonlara gunluk trade olarak bakis acisi biraz sikintili. Bugun usd yuzunden fonlariniz kizarmis olabilir ama yarin obur gun usd tekrar 9.75 9.80 olur bu sefer yesil yanar.
Yatirim yaptiginiz fonda sizin bakis aciniza gore genel resminde herhangi bir bozulma yok ise usd yonunden degiskenler kararinizi etkilememeli. Usd yukari yonlu harket ettiginde ciktiginiz fon pozisyonunda tekrar pozisyon aldiginda usd nin gunluk yukari yonunu yakalama sansiniz bulunmamakta.
Bir kac gun once de belirttim dolarin yonu su an TL acisindan buyuk resimde yukari yonlu bu tarz gunluk duzeltmeler vs olabilecektir ama ekonomik verilere gore TL usd karsisinda su an icin deger kaybetmeye devam edecek. TL usd karisinda pozitif tarafa gecer ise usd degerleme yapilan fonlarda tekrar strateji olusturma ancak o zaman dusunebilir.
Dogru soyluyorsunuz.bu tarz fonlarda
Aceleci davranmamak lazim.
Merhaba,
Uzaktan okuyordum üye oldum.
Dolar fonu var mı bu fonlar arasında?
Mjb i $ bazında yatırım olarak düşünmeli. İnternet sitelerinde ayrıntılı açıklamışlar zaten.
Günlük kısa vade düşünürsek doğru söylüyorsunuz işimiz şansa kalır. Başarabilen varsa günlük haftalık yakalayıp yüklü miktar girip karını alıp cıkan alkışlarız hatta burdada bu tür trentlerde başarılı olan varsa paylaşımlar yapsın biz de analiz edip fikir alışverişinde bulunalım. Ben başaramam bu net çünkü işim bu değil, vadeye yayarak alım yapabilirim ancak.
Usd degerlemsi olan fonlar icin benim kendimce takip ettigim 2 Usd-TL grafigim var belki yardimci olabilir takip edenlere kurun yönu acisindan
1.GRAFIK GUNLUK
2. GRAFIK 4 SAATLIK https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...55280e1c94.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...03b3135053.jpg
MB kuru 9.4813
syn Corbaciyan
ilk grafikte hedef fiyat mars sanırım
Ustun ozelikli mkk yine guncellemis verileri :)
ipb yaz aylarını özlemiş belliki:P
IPB pyasayi komple shortlamis galiba :)
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
PPF lerin getirileri iyice düştü. Yeni bir şeyler bulmak gerekli.
O baktığınız karsilastirma ölçütü. Ben bu fonun getirisini dolar bazında takip edilmesini diyorum.
Yani diyelim ki 33 Ekim tarihinde bu fona dolarını bozup 46597 TL 63 kuruş yatırım yaptım. Veya dolarım yok 46597 TL 63 kuruşluk x adet kadar bu fonu aldim. Aldığım tarihteki ortalama benjo kurunu not ederim kaç dolarlık aldığımı yani. Öyle takip ederim. Bu de şu var , Yerli etf lere de yatırım yapabiliyor , normal yerli fonlara da. Gitti diyelim ak bankın yurtdışı teknoloji fonunu kattı portföyüne. O TL yatırımı gibi görünse de portfoyde aslında döviz...
Osd ve nzh M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayrıca, mademki burada hep beraber birbirimize yardımcı olup kazanıcaz, benimde forumda siz değerli arkadaşlara küçük bir katkım olsun. Hem işimiz gereği biliyorum,hemde malûm gıda endeksi hep yukarı gidiyor. Onun için GZL yi de bir inceleyin derim. Bugünden Pazartesiye kadar portföyüme %+2 lik katkısı olmuş. Bence iyi getiri. Saygılar
Tematik fonlara biraz mesafeli dursam da Tarım Gıda ilerleyen dönemlerde farklı şekiller alabilecek potansiyel barıdırıyor. Benim de takibimde ama dağılım raporu görmek istiyorum incelemek için. Merak edenler GZL için fon kısatası aşağıdaki gibidir.
%40 Indxx Global Agriculture Net Total Return USD Endeksi(IGAINT)
%25 S&P Food & Beverage Select Industry Index Net Total Return(SPSIFBN)
%20 BIST Gıda Getiri Endeksi
%15 BIST-KYD ÖSBA Sabit Endeksi
tcmb den bakınız kur + idi
IPB kısa vadeli pozisyon değişikliğine gitmiyor. Orta uzun vade pozisyonu bozmuyor. Uzun zamandır vadeli kısımda short pozisyondalar ki, yükselişlere eşlik edemiyor. Bistin yatay veya hafif aşağı günlerinde artı getiriyor. Değişen fondan beklentimiz olan konjonktüre göre pozisyon alma olayına ivedi olarak katıldığını düşünmüyorum. Yaz aylarından beri yatırımcıların zihnindeki olumlu imajını bozduğunu düşünüyorum. Umarım yanılıyorumdur ve enflasyona karşı koruma sağlayabilir. Ancak yaz aylarından beri elimde bulunan fon, beni memnun etmedi. Hem enflasyona karşı hem dolara karşı doruma sağlayamadı. BIST yükselişine eşlik edemeyince daha da moral bozucu oluyor.
IPB eskinin ACC'si.
ACC hisse fon ama ACC varken bist artacak diye ödüm kopardı.
Ne zamanki bist yatay gider yada düşerdi bizim hisse yoğun fonumuz türevle artı getirirdi.