-

Originally Posted by
cerento
Yabanci hisse fonlarin eksi getirecegini nasil tespit ettiniz
Dow.s&p nasdag 2 gun selalemi yapicak
M2007J20CG cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kur düşüşünün yansıması bugün olacağı için Çarşamba ,yani bugün düşüş olacağı zaten belliydi. Perşembe yani yarın için ise tahminde bulundum. Şu mantıkla MB kuru 15.30 açıkladığında, eğer o andaki kur seviyesinden yüsek açıklarsa. Örneğin kur saat 15.30 da 9.43 den işlem görürken MB sı kuru 9.47 olarak açıklamış ise ve de kur geri dönüş yapmaz ise perşembe günü için de düşüş olabilir diye düşündüm. Tabi bu bir tahmin. Sonuç Çarşamba günü yabancı fonların düşeceği kesindi. Ama perşembe günü yani yarın ise sadece bir tahmin. Ama şu an itibariyle durum ortada. Artı da yapabilir,eksi de.
-
Anladim bu durumu bilmiyordum dediginiz gibi bugun elimdeki fonlarin
Hepsi kizardi %-2
Bugunde mb kuru 15.30 acikliyor
Bizimde satma saati 13.30 kararsiz kaldim sanki bugun dolar hafif dususte
13.00 kadar bekleyip duruma gore hareket edicem

Originally Posted by
Tbey35
Kur düşüşünün yansıması bugün olacağı için Çarşamba ,yani bugün düşüş olacağı zaten belliydi. Perşembe yani yarın için ise tahminde bulundum. Şu mantıkla MB kuru 15.30 açıkladığında, eğer o andaki kur seviyesinden yüsek açıklarsa. Örneğin kur saat 15.30 da 9.43 den işlem görürken MB sı kuru 9.47 olarak açıklamış ise ve de kur geri dönüş yapmaz ise perşembe günü için de düşüş olabilir diye düşündüm. Tabi bu bir tahmin. Sonuç Çarşamba günü yabancı fonların düşeceği kesindi. Ama perşembe günü yani yarın ise sadece bir tahmin. Ama şu an itibariyle durum ortada. Artı da yapabilir,eksi de.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-

Originally Posted by
cerento
Anladim bu durumu bilmiyordum dediginiz gibi bugun elimdeki fonlarin
Hepsi kizardi %-2
Bugunde mb kuru 15.30 acikliyor
Bizimde satma saati 13.30 kararsiz kaldim sanki bugun dolar hafif dususte
13.00 kadar bekleyip duruma gore hareket edicem
M2007J20CG cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fonlara gunluk trade olarak bakis acisi biraz sikintili. Bugun usd yuzunden fonlariniz kizarmis olabilir ama yarin obur gun usd tekrar 9.75 9.80 olur bu sefer yesil yanar.
Yatirim yaptiginiz fonda sizin bakis aciniza gore genel resminde herhangi bir bozulma yok ise usd yonunden degiskenler kararinizi etkilememeli. Usd yukari yonlu harket ettiginde ciktiginiz fon pozisyonunda tekrar pozisyon aldiginda usd nin gunluk yukari yonunu yakalama sansiniz bulunmamakta.
Bir kac gun once de belirttim dolarin yonu su an TL acisindan buyuk resimde yukari yonlu bu tarz gunluk duzeltmeler vs olabilecektir ama ekonomik verilere gore TL usd karsisinda su an icin deger kaybetmeye devam edecek. TL usd karisinda pozitif tarafa gecer ise usd degerleme yapilan fonlarda tekrar strateji olusturma ancak o zaman dusunebilir.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Dogru soyluyorsunuz.bu tarz fonlarda
Aceleci davranmamak lazim.

Originally Posted by
Corbaciyan
Fonlara gunluk trade olarak bakis acisi biraz sikintili. Bugun usd yuzunden fonlariniz kizarmis olabilir ama yarin obur gun usd tekrar 9.75 9.80 olur bu sefer yesil yanar.
Yatirim yaptiginiz fonda sizin bakis aciniza gore genel resminde herhangi bir bozulma yok ise usd yonunden degiskenler kararinizi etkilememeli. Usd yukari yonlu harket ettiginde ciktiginiz fon pozisyonunda tekrar pozisyon aldiginda usd nin gunluk yukari yonunu yakalama sansiniz bulunmamakta.
Bir kac gun once de belirttim dolarin yonu su an TL acisindan buyuk resimde yukari yonlu bu tarz gunluk duzeltmeler vs olabilecektir ama ekonomik verilere gore TL usd karsisinda su an icin deger kaybetmeye devam edecek. TL usd karisinda pozitif tarafa gecer ise usd degerleme yapilan fonlarda tekrar strateji olusturma ancak o zaman dusunebilir.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-

Originally Posted by
dell14
içindeki hisse ler bist e mi bagli , biliyormusunuz ?
Evet ama hisse yatirimi yok tam olarak al sat tarzi hizlica
-

Originally Posted by
Corbaciyan
O zaman da borsadaki fırsat kaçmış olacak. Yani şans olacak birazda
-
Merhaba,
Uzaktan okuyordum üye oldum.
Dolar fonu var mı bu fonlar arasında?
-

Originally Posted by
Kullanici41
Evet ama hisse yatirimi yok tam olarak al sat tarzi hizlica
acilimda %60
civari hisse yazıyorda