Tekirdağ gold
Printable View
Kendi adına ve sevgili oyunagelenadam adına bir şey söylemem doğru olmaz ..ama kendi adıma bi kaç şey söylemem icap eder :he:
Ben ..seni eskiden tanırım herkesi tanıdığım gibi ..her nickini arkadaş listeme aldım ..beğendiğim yazılarına itibar gönderdim ..özelden bana övgü dolu yazılarını da saymıyorum bile ..hemen hemen herkes seni itin dötüne sokarken ben senin hiç bir yazından alıntı yapmadım ..sana hiç ama hiç bir şey ne direkt ne indirekt yazmadım ..ikidir bana itici diyorsun ve ters yazıştıklarım dahil kimse bunu yazmamışken ..hatta bugün bile şahsıma tek yazı var o da abi diye hitap şekli var ..hal bu iken ..neden bunu ısrarla yapıyorsun?
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 51 kişi okumaktadır. (15 üye ve 36 ziyaretçi)
mert45, ahfado, atilla, ayhan53, baba_baskan+, BUMPER+, HURKUŞ, kaplumba, keremalkm+, Ohac, optra+, Pscyokinesis, Se_M+, İnternational, Zinedrimed
Aşı çavidan hikaye diyenler Bursa vefat sayılarına baksın iki sene önce 34-35 olan ölü sayısı son iki yıldır 75-80 seviyesine çıkmış durumda .
Nüfüs artışının etkisi çok minimal peki sebep nedir acaba
Hadi Caho ..hadiii ..akıllı ol ..efendi ol ..bir bütün olarak ..herkese karşı saygılı ol ..saygıdan zarar eden görmedim bugüne kadar ..
Şahsında tüm vobculara huzurlu hafta sonları :)
https://www.binance.com/tr/trade/usdt_try
buradaki gösterge ne kadar güvenilir?
TetherUS
10.075
₺10.07
24 Saatlik Değişim
-0.013 -0.13%
24S En Yüksek
10.101
24S En Düşük
10.035
katılıyorum...oradaki hayvanlarla bizdeki hayvanlar malesef bir değil...canlı hayvan işi yaptım...yurt dışından gelen hayvanlar belli bir süre karantinada kalır ve sonra millileştirilir artık ona yerli denir...oysa alakası yok...pelet yemler falan filan yiyorlar ne hayır gelir o yemlerden...güney amerika ülkeleri ise devasa alanlara sahipler hayvanlar rahatlıkla yayılıp taze otlarla besleniyor...uruguay ve meksika bu işin piridir...avusturalya'da fena değil...
biz ailece ufak ufak veganlığa doğru gidiyoruz...ben etten ciddi manada soğudum...hele tavuk hiç söylemeyin zaten...balık önceden daha güvenli gelirdi şimdi o işinde tadı kaçtı...çiftlik balığı v.s. tezgahta gördüğün çipura çipura değil levrek levrek değil...somonda yine çiftlik işi...
kala kala hamsi, istavrit ve balıkların kralı LÜFER kaldı...ama onlarda da deniz suyunun durumu malum...
et son derece asidik bir besin...kesinlikle fazla tüketilmemeli...biz normal zamanda bile 3 kişi 1 haftada toplam 1 kg bile et yemezdik...bunu bile azaltıyoruz yavaş yavaş...keza süt ürünleri...marketten aldığın yoğurt yoğurt değil...kalsiyumu almanın da çok farklı yolları var...mesela BADEM...keza pek çok sebze kalsiyum kaynağı...mesela BROKOLİ müthiş bir sebze...falan filan...
biz ailece hayvansal gıdalardan uzaklaşıyoruz...henüz tamamen terketmedik ama yavaş yavaş bırakıyoruz...tam proteini almanın farklı yolları var...mesela KİNOA...
Geçen haftadan sonra şunu gördüm bu yukarı hareket devam eder ve sadece düzeltmeler olur. Borsa eski seviyelere dönmez. Özellikle shorttan para kazanmak için bu dönüşleri yakalamak ve hızlı olmak şart. Hisse tarafından daha kolay olabilir short açmak. Çünkü endeksi 3-5 kağıt ile istedikleri gibi ayarlayabiliyorlar.
shortta para kazanmak kolay ama biraz şans lazım...hareketler çok sert ve hızlı olur...ama long öyle değil her ne kadar bu hareket oldukça hızlı olsa da genelde yavaş olur...long'ta oturmak için ciddi manada sabırlı olmak lazım...
insanların short eğilimli olmasındaki temel sebeb bu bence...oradaki kazancın kısa zamanda geldiğini biliyor ve ona oynamaya eğilimli oluyor...long işi sabır işi...short işi biraz kumarbaz işi :he:
çok doğru gözlemler gerçekten. 79 maliyetli 5 kontrat pegasusum var kenarda unutmuştum başka hisselerle uğraşırken, bi yerden karı çok arttığı için dokunmadım da. Yaptığı kar muazzam. Ama 5 değil 100 falan olsa her gün bakar 10 kademeye satardım sanırım. long işi çok ciddi sabır işi. Bu ralli de %30 ile %50 arası yapan hisseler oldu. Bunları taşıyabilen zengin olmuştu. ama eminim ki çok kısa marjlarla sattı çoğu kişi.
shorttaki esas mantık hedge tir...yani spottaki hisse senetlerini sigorta etmek...ama bu forumda bunu hakkıyla yapabilen çok az insan vardır bence...ben hiç yapmadım mesela...bana çok ters geliyor ama bana ters gelmesi bu gerçeği değiştirmez... sadece short oynamak dediğim gibi biraz kumarbaz işi...yapıyor muyuz? evet :he:
ama robotçuyuz longta yapıyoruz...
Bu ülkenin her ilçesinin kendine has yöresel ve doğal ürünleri var. Tarım kredi üzerinden bunu tüm ülkeye dağıtabilir. Ayrıca turizm sezonunda yöresel ürünler standı kurmuş olup tattırmış olsak kg 50-100 EUR ya peynir satarız.
Avrupalı ve üst gelir grubu müşteri ülkesine buradan 2 kg peynir, 1 kg tarhana, 2 şişe zeytinyağı alayım götüreyim diyecek müşteri grubu değil. Bu dediklerimin bizden daha iyileri İtalya, Fransa, İspanya vb de var zaten. Bu turist grubu iyi restoranlarda gurme lezzetlere 100 euro ve yukarı hesap öder. Ama kastım bodrumdaki 100 tl ye lahmacun satan yerler değil. Üst gelir grubu turist bizi çoktan terk etti çünkü bu insanlara birşey sunamıyoruz. En fazla parası olan kro araplara ve ruslara abuk sabuk hizmetler sunarız.
Çarşıları tamamen çakma ürünler dolmuş, lahmacun ve kebap dışında pek bişey sunmayan, saat 10 dan sonra alkol bile satılmayan bir ülkeyiz biz. Bize maalesef para harcamaya istekli tursit gelmez. Bize ucuza herşey dahil tatil yapacak çarşılardan çakma ürün alacak turist gelir. Ki zaten yıllardır bu kitlenin sayısı artarken diğerlinin ayağı kesildi buralardan.
merhaba,arkadaşlar burası viop,domates tarhana çiçekyagı,gibi hesap yapanlar lütfen burada yazmasın gerçek vopçu günde 10 bin kaybedip veya 30 bin kazanabiliyor,veya ayda olabiliyor,burası aglama duvarı degil,herkesin maddi durumu aynı degil tabiki ama burada GERÇEK VOPÇU ayçiçekyagı fiyatı umrunda degil,lütfen gerçekten vopta pozişyonu olmayan yazmasın buraya pazartesi ne olacak diye bekleyen gerçek vopçular var ya 1000-ya 10000 kazanacak yada kaybedecek,durum budur digerleri lütfen sohbet odalarına LÜTFEN YA
Sn Karatay,
Grafikleri inceleyince bir olasılık daha göründü, olur ya da olmaz bilemem. Eğer Dow, SP500, Nasd** yeni zirveye gidemeden aşağıya bir dip daha yapmaya giderse Dax ta 4. dalga dibini daha düzgün bir şekilde yapabilir. Yani belki 5.1.4 henüz tamamlanmamış olabilir bu üç endekste.
Öyle ya da böyle, sonrasında hep beraber 5.1 zirvesine gitmeli endeksler diye düşünüyorum.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Max Royal'a gittinizmi hic ?
Max Royalda sunulan hizmetleri ve gelen musterileri gordunuz mu ?
Yigidi oldur ama hakkini yeme diye bir soz var .
Konsept ve hizmet olarak cok farkli ,gelen musterilerde bunu bilerek geliyor ve o ucreti oduyor
Max royal da 1 sefer tatile giden bir kisi ve aile Max royal sonrasinda kolay kolay diger otellerde konaklama yapamaz mutlu olmaz
Ana yada Alakart restoranda yanindaki arkadasina , esine keske kuzu cevirme olsada yesek diyemezsin :)
dedin ve bunu 1 tane calisan duydugu anda hemen gelirler oda numarasini sorarlar yarin oglene sizin icin kuzu cevirme yapalim diye
menude olmayan ama caninin istedigi her seyi o dakika senin icin hazirlarlar.
Gece uyuyorsun yastigini begenmedin ararsin 8 farkli yastik getirirler denersin en rahat geleni ile uyursun
Odada kullanilan sampuan, krem , losyon : bottega veneta
Trendyolda 200ml sampuani 250 tl den satiliyor
https://www.trendyol.com/bottega-ven...021-p-32922117
surdada otel konsepti var 3 lu sekilde 140 tl
https://www.modacruz.com/sampuan/cok...akimi_15051804
Max royalda 1 gecelik konaklama [deniz manzarali ] yaklasik olarak 1100$ [Ben deniz manzara kismina ucret odemedim free upgrade yaptirdim]
zaten booking vada benzeri bir yerden satin alma yapamiyorsun ya etstur yada kendi sitesinden
Max royal oncesi dubaide kaldigim otel ile kiyaslama yapiyorum gunluk ucreti 1800$ di [fiyat olarak nerede ise 2 kati] Konsept ve hizmet max in 10 da biri olamaz
her sabah Omlet harici bir sey bulamadim . domates bile 1 gun var 1 gun yoktu
https://i.hizliresim.com/rg5n83r.jpg
Sn JAS Bende birazcik short var suan 187x lere kadar extra short acmam 187x leri gorurse ordan agresif extra acarim
normalde pozisyonda israr etmem stop noktasi her zaman vardir
ama bu sefer stop yok inatla pozisyonu tutacagim
Ha yukariya gitmeden duzeltme yaparsa mesela ykb de 2.7x leri gosterirse pozisyonu kapatip uzun zamandir yapmadigim seyi spotda yuklu mal alirim
Evet maxx royal'e gittim kaldım, müşterilerini de gördüm. Hatta Antalya'ya gelip otelindeki villaya helikopteriyle gidenleri de gördüm. Ancak bu konu benim anlatmaya çalıştığım konu değil ki? Ülkenin turizm dönüşümünü fark etmediniz mi? Lüks otellerimiz olup rus, azeri olgirakları, arap paralı ve paralı gurbetçi tipleri o otelelerde ağırlamamız turizmimizi çok bir yere götürmez. Çünkü maxx royalde deseniz gelen turist kitlesinin çoğu bunlar, paralı çok olsa bile bunlar işte gelenler. Veya daha açık söyleyeyim her şey dahil sistemi otelleri işlettikçe otelin içindeki kaliteyi arttırsanız da dışarıdaki kalite düşüyor.
Benim cevap yazdığım arkadaş gelen turiste 50 euroya peynir satmakdan bahsediyordu onun üzerine yazılmış bir yazıydı.
ralliler ve şelaleler indikatörler aşırı alım-satım bölgelerindeyken olur...momentum indikatörleri yani aşırı alım satım bölgelerini gösteren RSI-RMI gibi indikatörler yatayda sizi pek yanıltmaz ne zaman trend başlar işte o zaman hapı yutturur...
aşırı alım-satım mevzusu yatay piyasada iş yapar...trendlerin sevdiği bölge zaten aşırı alım-satım bölgeleridir...
Kendisine yönelik hazırlanan hisse senedi opsiyon paketinde(2012) aşama aşama yılda 300.000 adetlik üretim yapılması halinde
TESLA'nın ,%5 ne denk gelen yaklaşık 50 milyon hisseyi 6.24 USD fiyattan satın alma hakkı kazandı.
Çarşamba itibarıyla kabaca Musk 50 milyar USD'ın üzerinde kâr sağlayacak.
Bu opsiyonları kullanması halinde sermaye kazancı vergisi ödemekle yükümlü.
Yapılan hesaplamalara göre 15 milyar USD civarında federal+eyalet vergisi çıkacak..
Bu ikramiyenin vergisini ödemek için 15 milyar USD kadar nakit bulundurmak zorunda.
Bunun en kolay yolu son derece likit olan TESLA hissesi satmak..!
ABD'de gayrimenkul,hisse senedi gibi yatırımlar elde tutulduğu sürece vergilendirilmiyor.
Kağıt üzerindeki kazanç, realize edilmemiş olduğu sürece geçici veya sanal kazanç olduğu için verginin konusu değil.
ABD'de yaklaşık 3 trilyon USD civarında realize edilmemiş hisse senedi kârı bulunuyor.
burada bir mantık hatası yok mu? 50 milyar dolar kar sağlayacakmış zaten 15 milyar dolar vergi bu kazançtan kesilir ve kendisine 35 milyar dolar kalır...neden 50 milyar dolar kara ulaşabilmek için 15 milyar ödemek zorunda olsun ki? ben bişey satması gerekli olduğunu sanmıyorum...
milli piyangodan ikramiye kazanınca atıyorum 1 milyon kazandık 200 bin vergi olsun...şimdi ben bu 1 milyonu alabilmek için önce 200 bin bulmak zorunda değilim ki...o ikarmiyeden vergi kesilir kalan bana verilir...falan filan...
Pastaya bakiyoruz pastada longcu gozukmuyor
Mart ayinda yapilan hareket , sonrasinda gun icerisinde +% 1-2 iken bir anda -%3 e basiyor adamlar, anlik garantiye 46 kademe veriyor
gecen ay MB karari oncesinde long olup stop olmayan varmidir ?
forumda long u yakalayip uzerine oturabilen bir tek Abka vardi onun pozisyonuda o gunun dip noktasindan acilmis idi
sanirim o fiyati gorecegini o gorup onceden girilmis emirdi . ekran basinda olup emir gonderip yakalama sansin yok dip noktasini
o gun bende gene short vardi
Vermeye basladiktan sonra kapatmak icin emri gonderdim emir gonderme ve gerceklesme arasinda gecen surede 10 puan daha vermislerdi endekse
Elon MUSK abimize
TESLA yön.Kur. bir başka hisse senedi opsiyonu daha verecekmiş. (12 kriteri tutturursa)
Yeni paketin hediyesi şirketin %12 ne denk gelecek opsiyon.
Bugün geçerli olan fiyatlarla servetine 80 milyar USD daha ekleyecekmiş.
Hisse senedinden kazan, ilave opsiyonlardan kazan.. ballı kaymaklı börek tarifi az gelir...:)
https://mobile.twitter.com/e507/stat...70472295522306
Peki bunu ne kadar sürdürebilir?
Hak kazandığı opsiyonların vadeleri geldikçe, bir seçime zorlanıyor:
i) piyasa fiyatıyla alım farkını nakden alıp "realize" edecek
ii) opsiyonun maliyetini ödeyip hisselerini koruyacak
Her durumda büyük bir #vergi ödemesi gerekiyor.
Niye şimdi?
2012 paketinden son büyük parti opsiyonların vadesi 13 Ağustos 2022'de gelecek. Sağı gösterdikten sonra aşağı kıvrılan ok
Bu tarihten önce seçimini yapıp, vergisini ödemeye hazır olmalı. Tesla yatırımcı dokümanlarında bu tutarlar var ve hisse fiyatına olası etkisi de açıkça bir #risk olarak belirtiyor.
Tabloya göre 22,8 milyon adet $TSLA hissesini ~$6'dan alacak. Hisse cari fiyatı $1.220! Satsın, satmasın bu realizasyon vergi doğuracak.
$27,7 milyarlık nakdi veya realize edilmemiş kazancı (hisseleri) cebe koyacak. Ödemesi gereken vergi %53! Yani $14+ milyar vergi ödeyecek.
https://apnews.com/article/coronavir...743a05d428079c
ABD'nin ve aynı zamanda dünyanın en zenginleri olan tesla, amazon, google,windows, facebook gibi şirketlerin sahipleri çok büyük bir servet kazanmalarına rağmen,bu servetleri çok büyük ölçüde hisse senetlerinde olduğu için ve satmadıkları için bu devasa kazançları için ödedikleri vergi sıfır.ABD dünyada gelir dağılımının en bozuk olduğu ülkelerden biri.Sadece geçen yılın Mart ayından bu yana ABD'nin 745 milyarderi servetlerini %70 büyütmüşler ve 5 trilyon dolara yükseltmişler, buna karşı yok denecek kadar az vergi vermişler.
Biden hükümeti bu adaletsizliğe çözüm olarak, vergi beyannamesi için esas alınan dönemin son günü itibariyle (ABD de herkes vergi mükellefidir ve vergi dairesine kazançlariyla ilgili beyanname verir, bizde olduğu gibi maaşlardan otomatik vergi kesilmez)eldeki hisse senetlerinin satılmasıyla elde edilen bir kazanç olmasa bile,piyasa fiyatları üzerinden kağıt üzerinde elde edilen kazançlardan da vergi almaya hazırlanıyor.(Sadece 1 milyar doların üzerinde varlığı olanlardan).Peki, şirket patronları daha sonra hisse senetlerini daha düşük fiyatlardan satar ve daha az kazanç elde ederlerse ne olacak.O zaman vergi dairesinden geri ödeme alacaklar.
Yukarıdaki linkteki yazı bununla ilgili.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ülkede miras yoluyla hisse senedi edinme de çok tartışmalı bir konu.
Elinde hisse senedi bulunan birinin ölümü halinde mirasçılarının o hisse senedini edinme maliyeti
miras bırakanın ölüm tarihi oluyor.
Örnek.. 1 USD'dan alınan bir hisse 100 dolara çıktığı gün sahibi ölürse
mirasçının edinme bedeli 100 USD sayılıyor...
seyde biraz düzeltme olur mu sizce?
saykolojik baraji gecmesi iyi olmadi gibi...
ışık ökTE, fX TV'de
YAbancının TR nin temerrüt riskinin olabileceğini düşündüğünü ve
o zaman piyasalara giriş yapacağını söyledi..
İlginç...
Doların her gün %0.5 ila %1 gitmesinin
Faiz kararı ile ilgili olduğunu/olabileceğini düşünmüyorum..!!
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış yere atmışım [emoji4]
Şeyin , ötekinin yada berikinin yükseldigi yokki biz kafa ustu dusuyoruz. Bizim parada kimse hedef veremez. Hepimiz yasayarak ogrenecegiz bizim paranin dibi neresi. Bu kadar olmaz dedigimiz hersey bu ulkede oluyor. Demekki sosyolojik bir durumdan ekonomik bir cikarim yapabiliriz. Olmaz dedigin her fiyat ekranda yanabilir.