Sayfa 628/1003 İlkİlk ... 128528578618626627628629630638678728 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,017 - 5,024 arası.

Konu: Viop XXXVI

Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Teşekkürler...

Son zamanlardaki hareketleri gerçekten biraz kafa karıştırıyor, eski zirvesinin biraz üzerinde olması da diğer sıkıntılardan biri...Ama aşağı gelmek gibi bir niyeti yok gibi şimdilik..
    Dediğiniz gibi Dow'un bir sonraki ara düzeltmesiyle ancak yapacak gibi...
    Sn Karatay,
    Grafikleri inceleyince bir olasılık daha göründü, olur ya da olmaz bilemem. Eğer Dow, SP500, Nasd** yeni zirveye gidemeden aşağıya bir dip daha yapmaya giderse Dax ta 4. dalga dibini daha düzgün bir şekilde yapabilir. Yani belki 5.1.4 henüz tamamlanmamış olabilir bu üç endekste.
    Öyle ya da böyle, sonrasında hep beraber 5.1 zirvesine gitmeli endeksler diye düşünüyorum.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Max Royal'a gittinizmi hic ?
    Max Royalda sunulan hizmetleri ve gelen musterileri gordunuz mu ?
    Yigidi oldur ama hakkini yeme diye bir soz var .
    Konsept ve hizmet olarak cok farkli ,gelen musterilerde bunu bilerek geliyor ve o ucreti oduyor
    Max royal da 1 sefer tatile giden bir kisi ve aile Max royal sonrasinda kolay kolay diger otellerde konaklama yapamaz mutlu olmaz
    Ana yada Alakart restoranda yanindaki arkadasina , esine keske kuzu cevirme olsada yesek diyemezsin
    dedin ve bunu 1 tane calisan duydugu anda hemen gelirler oda numarasini sorarlar yarin oglene sizin icin kuzu cevirme yapalim diye
    menude olmayan ama caninin istedigi her seyi o dakika senin icin hazirlarlar.
    Gece uyuyorsun yastigini begenmedin ararsin 8 farkli yastik getirirler denersin en rahat geleni ile uyursun
    Odada kullanilan sampuan, krem , losyon : bottega veneta
    Trendyolda 200ml sampuani 250 tl den satiliyor
    https://www.trendyol.com/bottega-ven...021-p-32922117
    surdada otel konsepti var 3 lu sekilde 140 tl
    https://www.modacruz.com/sampuan/cok...akimi_15051804
    Max royalda 1 gecelik konaklama [deniz manzarali ] yaklasik olarak 1100$ [Ben deniz manzara kismina ucret odemedim free upgrade yaptirdim]
    zaten booking vada benzeri bir yerden satin alma yapamiyorsun ya etstur yada kendi sitesinden
    Max royal oncesi dubaide kaldigim otel ile kiyaslama yapiyorum gunluk ucreti 1800$ di [fiyat olarak nerede ise 2 kati] Konsept ve hizmet max in 10 da biri olamaz
    her sabah Omlet harici bir sey bulamadim . domates bile 1 gun var 1 gun yoktu

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Bu turist grubu iyi restoranlarda gurme lezzetlere 100 euro ve yukarı hesap öder. Ama kastım bodrumdaki 100 tl ye lahmacun satan yerler değil. Üst gelir grubu turist bizi çoktan terk etti çünkü bu insanlara birşey sunamıyoruz. En fazla parası olan kro araplara ve ruslara abuk sabuk hizmetler sunarız.
    Çarşıları tamamen çakma ürünler dolmuş, lahmacun ve kebap dışında pek bişey sunmayan, saat 10 dan sonra alkol bile satılmayan bir ülkeyiz biz. Bize maalesef para harcamaya istekli tursit gelmez. Bize ucuza herşey dahil tatil yapacak çarşılardan çakma ürün alacak turist gelir. Ki zaten yıllardır bu kitlenin sayısı artarken diğerlinin ayağı kesildi buralardan.
    Son düzenleme : Culpable; 14-11-2021 saat: 03:45.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

3. Sn JAS Bende birazcik short var suan 187x lere kadar extra short acmam 187x leri gorurse ordan agresif extra acarim
    normalde pozisyonda israr etmem stop noktasi her zaman vardir
    ama bu sefer stop yok inatla pozisyonu tutacagim
    Ha yukariya gitmeden duzeltme yaparsa mesela ykb de 2.7x leri gosterirse pozisyonu kapatip uzun zamandir yapmadigim seyi spotda yuklu mal alirim
     Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Sn Karatay,
    Grafikleri inceleyince bir olasılık daha göründü, olur ya da olmaz bilemem. Eğer Dow, SP500, Nasd** yeni zirveye gidemeden aşağıya bir dip daha yapmaya giderse Dax ta 4. dalga dibini daha düzgün bir şekilde yapabilir. Yani belki 5.1.4 henüz tamamlanmamış olabilir bu üç endekste.
    Öyle ya da böyle, sonrasında hep beraber 5.1 zirvesine gitmeli endeksler diye düşünüyorum.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Max Royal'a gittinizmi hic ?
    Max Royalda sunulan hizmetleri ve gelen musterileri gordunuz mu ?
    Yigidi oldur ama hakkini yeme diye bir soz var .
    Konsept ve hizmet olarak cok farkli ,gelen musterilerde bunu bilerek geliyor ve o ucreti oduyor
    Max royal da 1 sefer tatile giden bir kisi ve aile Max royal sonrasinda kolay kolay diger otellerde konaklama yapamaz mutlu olmaz
    Ana yada Alakart restoranda yanindaki arkadasina , esine keske kuzu cevirme olsada yesek diyemezsin
    dedin ve bunu 1 tane calisan duydugu anda hemen gelirler oda numarasini sorarlar yarin oglene sizin icin kuzu cevirme yapalim diye
    menude olmayan ama caninin istedigi her seyi o dakika senin icin hazirlarlar.
    Gece uyuyorsun yastigini begenmedin ararsin 8 farkli yastik getirirler denersin en rahat geleni ile uyursun
    Odada kullanilan sampuan, krem , losyon : bottega veneta
    Trendyolda 200ml sampuani 250 tl den satiliyor
    https://www.trendyol.com/bottega-ven...021-p-32922117
    surdada otel konsepti var 3 lu sekilde 140 tl
    https://www.modacruz.com/sampuan/cok...akimi_15051804
    Max royalda 1 gecelik konaklama [deniz manzarali ] yaklasik olarak 1100$ [Ben deniz manzara kismina ucret odemedim free upgrade yaptirdim]
    zaten booking vada benzeri bir yerden satin alma yapamiyorsun ya etstur yada kendi sitesinden
    Max royal oncesi dubaide kaldigim otel ile kiyaslama yapiyorum gunluk ucreti 1800$ di [fiyat olarak nerede ise 2 kati] Konsept ve hizmet max in 10 da biri olamaz
    her sabah Omlet harici bir sey bulamadim . domates bile 1 gun var 1 gun yoktu

Evet maxx royal'e gittim kaldım, müşterilerini de gördüm. Hatta Antalya'ya gelip otelindeki villaya helikopteriyle gidenleri de gördüm. Ancak bu konu benim anlatmaya çalıştığım konu değil ki? Ülkenin turizm dönüşümünü fark etmediniz mi? Lüks otellerimiz olup rus, azeri olgirakları, arap paralı ve paralı gurbetçi tipleri o otelelerde ağırlamamız turizmimizi çok bir yere götürmez. Çünkü maxx royalde deseniz gelen turist kitlesinin çoğu bunlar, paralı çok olsa bile bunlar işte gelenler. Veya daha açık söyleyeyim her şey dahil sistemi otelleri işlettikçe otelin içindeki kaliteyi arttırsanız da dışarıdaki kalite düşüyor.
    Benim cevap yazdığım arkadaş gelen turiste 50 euroya peynir satmakdan bahsediyordu onun üzerine yazılmış bir yazıydı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Sn JAS Bende birazcik short var suan 187x lere kadar extra short acmam 187x leri gorurse ordan agresif extra acarim
    normalde pozisyonda israr etmem stop noktasi her zaman vardir
    ama bu sefer stop yok inatla pozisyonu tutacagim
    Ha yukariya gitmeden duzeltme yaparsa mesela ykb de 2.7x leri gosterirse pozisyonu kapatip uzun zamandir yapmadigim seyi spotda yuklu mal alirim
    Endeksin aşırı alımda olduğu doğru ancak yükselen trendde long-flat gidilmesi daha doğru diye düşünüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    ralliler ve şelaleler indikatörler aşırı alım-satım bölgelerindeyken olur...momentum indikatörleri yani aşırı alım satım bölgelerini gösteren RSI-RMI gibi indikatörler yatayda sizi pek yanıltmaz ne zaman trend başlar işte o zaman hapı yutturur...

aşırı alım-satım mevzusu yatay piyasada iş yapar...trendlerin sevdiği bölge zaten aşırı alım-satım bölgeleridir...

Alıntı Originally Posted by AmigoOrhan Yazıyı Oku
    Endeksin aşırı alımda olduğu doğru ancak yükselen trendde long-flat gidilmesi daha doğru diye düşünüyorum.
    Yükselen trendin neresinde olduğunuza bağlı. 5.3 sonrasında longu aklıma bile getirmem.

8. Pozisyon karli kapanmadigi surece dogru diyemeyiz zaten yazdigim gibi 187x lerden shorlara fazlaca ekleme yaparim
    o zaman stop mecburen koyarim ama o noktaya kadar stop olmak yok endeks birde all time high
     Alıntı Originally Posted by AmigoOrhan Yazıyı Oku

Sayfa 628/1003 İlkİlk ... 128528578618626627628629630638678728 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •