Sayfa 629/1003 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,025 - 5,032 arası.

Konu: Viop XXXVI

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Elon Musk, Tesla hissesi satışına devam ediyor
    Elon Musk, yaklaşık 687 milyon dolarlık daha Tesla hissesi sattı.

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, şirketteki hisselerinin satışı konusunda Twitter'dan yaptığı anketin ardından bu hafta yaklaşık 5 milyar dolarlık hissesini sattıktan sonra dün yaklaşık 687 milyon dolar değerinde ilave hisse daha sattı.
    Kendisine yönelik hazırlanan hisse senedi opsiyon paketinde(2012) aşama aşama yılda 300.000 adetlik üretim yapılması halinde
    TESLA'nın ,%5 ne denk gelen yaklaşık 50 milyon hisseyi 6.24 USD fiyattan satın alma hakkı kazandı.
    Çarşamba itibarıyla kabaca Musk 50 milyar USD'ın üzerinde kâr sağlayacak.

Bu opsiyonları kullanması halinde sermaye kazancı vergisi ödemekle yükümlü.
    Yapılan hesaplamalara göre 15 milyar USD civarında federal+eyalet vergisi çıkacak..

Bu ikramiyenin vergisini ödemek için 15 milyar USD kadar nakit bulundurmak zorunda.
    Bunun en kolay yolu son derece likit olan TESLA hissesi satmak..!

ABD'de gayrimenkul,hisse senedi gibi yatırımlar elde tutulduğu sürece vergilendirilmiyor.
    Kağıt üzerindeki kazanç, realize edilmemiş olduğu sürece geçici veya sanal kazanç olduğu için verginin konusu değil.

ABD'de yaklaşık 3 trilyon USD civarında realize edilmemiş hisse senedi kârı bulunuyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    burada bir mantık hatası yok mu? 50 milyar dolar kar sağlayacakmış zaten 15 milyar dolar vergi bu kazançtan kesilir ve kendisine 35 milyar dolar kalır...neden 50 milyar dolar kara ulaşabilmek için 15 milyar ödemek zorunda olsun ki? ben bişey satması gerekli olduğunu sanmıyorum...

milli piyangodan ikramiye kazanınca atıyorum 1 milyon kazandık 200 bin vergi olsun...şimdi ben bu 1 milyonu alabilmek için önce 200 bin bulmak zorunda değilim ki...o ikarmiyeden vergi kesilir kalan bana verilir...falan filan...

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Kendisine yönelik hazırlanan hisse senedi opsiyon paketinde(2012) aşama aşama yılda 300.000 adetlik üretim yapılması halinde
    TESLA'nın ,%5 ne denk gelen yaklaşık 50 milyon hisseyi 6.24 USD fiyattan satın alma hakkı kazandı.
    Çarşamba itibarıyla kabaca Musk 50 milyar USD'ın üzerinde kâr sağlayacak.

Bu opsiyonları kullanması halinde sermaye kazancı vergisi ödemekle yükümlü.
    Yapılan hesaplamalara göre 15 milyar USD civarında federal+eyalet vergisi çıkacak..

Bu ikramiyenin vergisini ödemek için 15 milyar USD kadar nakit bulundurmak zorunda.
    Bunun en kolay yolu son derece likit olan TESLA hissesi satmak..!

ABD'de gayrimenkul,hisse senedi gibi yatırımlar elde tutulduğu sürece vergilendirilmiyor.
    Kağıt üzerindeki kazanç, realize edilmemiş olduğu sürece geçici veya sanal kazanç olduğu için verginin konusu değil.

ABD'de yaklaşık 3 trilyon USD civarında realize edilmemiş hisse senedi kârı bulunuyor.

3. Pastaya bakiyoruz pastada longcu gozukmuyor
    Mart ayinda yapilan hareket , sonrasinda gun icerisinde +% 1-2 iken bir anda -%3 e basiyor adamlar, anlik garantiye 46 kademe veriyor
    gecen ay MB karari oncesinde long olup stop olmayan varmidir ?
    forumda long u yakalayip uzerine oturabilen bir tek Abka vardi onun pozisyonuda o gunun dip noktasindan acilmis idi
    sanirim o fiyati gorecegini o gorup onceden girilmis emirdi . ekran basinda olup emir gonderip yakalama sansin yok dip noktasini
    o gun bende gene short vardi
    Vermeye basladiktan sonra kapatmak icin emri gonderdim emir gonderme ve gerceklesme arasinda gecen surede 10 puan daha vermislerdi endekse
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Elon MUSK abimize
    TESLA yön.Kur. bir başka hisse senedi opsiyonu daha verecekmiş. (12 kriteri tutturursa)
    Yeni paketin hediyesi şirketin %12 ne denk gelecek opsiyon.
    Bugün geçerli olan fiyatlarla servetine 80 milyar USD daha ekleyecekmiş.

Hisse senedinden kazan, ilave opsiyonlardan kazan.. ballı kaymaklı börek tarifi az gelir...

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    burada bir mantık hatası yok mu? 50 milyar dolar kar sağlayacakmış zaten 15 milyar dolar vergi bu kazançtan kesilir ve kendisine 35 milyar dolar kalır...neden 50 milyar dolar kara ulaşabilmek için 15 milyar ödemek zorunda olsun ki? ben bişey satması gerekli olduğunu sanmıyorum...

milli piyangodan ikramiye kazanınca atıyorum 1 milyon kazandık 200 bin vergi olsun...şimdi ben bu 1 milyonu alabilmek için önce 200 bin bulmak zorunda değilim ki...o ikarmiyeden vergi kesilir kalan bana verilir...falan filan...
    ZeroHedge ,Elon MUSK'ın bankalarda ,bankerlerde 88 milyon adet TESLA hissesinin rehinli olduğunu yazmıştı.
    SATMAK yerine vergi vermemek için kredi kullanmak, hisse rehni daha cazip gibi..

Kâr kağıt üzerinde. Vergi gerçek

6. https://mobile.twitter.com/e507/stat...70472295522306
    Peki bunu ne kadar sürdürebilir?
    Hak kazandığı opsiyonların vadeleri geldikçe, bir seçime zorlanıyor:

i) piyasa fiyatıyla alım farkını nakden alıp "realize" edecek
    ii) opsiyonun maliyetini ödeyip hisselerini koruyacak

Her durumda büyük bir #vergi ödemesi gerekiyor.

Niye şimdi?
    2012 paketinden son büyük parti opsiyonların vadesi 13 Ağustos 2022'de gelecek. Sağı gösterdikten sonra aşağı kıvrılan ok

Bu tarihten önce seçimini yapıp, vergisini ödemeye hazır olmalı. Tesla yatırımcı dokümanlarında bu tutarlar var ve hisse fiyatına olası etkisi de açıkça bir #risk olarak belirtiyor.
    Tabloya göre 22,8 milyon adet $TSLA hissesini ~$6'dan alacak. Hisse cari fiyatı $1.220! Satsın, satmasın bu realizasyon vergi doğuracak.

$27,7 milyarlık nakdi veya realize edilmemiş kazancı (hisseleri) cebe koyacak. Ödemesi gereken vergi %53! Yani $14+ milyar vergi ödeyecek.

08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

https://apnews.com/article/coronavir...743a05d428079c

ABD'nin ve aynı zamanda dünyanın en zenginleri olan tesla, amazon, google,windows, facebook gibi şirketlerin sahipleri çok büyük bir servet kazanmalarına rağmen,bu servetleri çok büyük ölçüde hisse senetlerinde olduğu için ve satmadıkları için bu devasa kazançları için ödedikleri vergi sıfır.ABD dünyada gelir dağılımının en bozuk olduğu ülkelerden biri.Sadece geçen yılın Mart ayından bu yana ABD'nin 745 milyarderi servetlerini %70 büyütmüşler ve 5 trilyon dolara yükseltmişler, buna karşı yok denecek kadar az vergi vermişler.
    Biden hükümeti bu adaletsizliğe çözüm olarak, vergi beyannamesi için esas alınan dönemin son günü itibariyle (ABD de herkes vergi mükellefidir ve vergi dairesine kazançlariyla ilgili beyanname verir, bizde olduğu gibi maaşlardan otomatik vergi kesilmez)eldeki hisse senetlerinin satılmasıyla elde edilen bir kazanç olmasa bile,piyasa fiyatları üzerinden kağıt üzerinde elde edilen kazançlardan da vergi almaya hazırlanıyor.(Sadece 1 milyar doların üzerinde varlığı olanlardan).Peki, şirket patronları daha sonra hisse senetlerini daha düşük fiyatlardan satar ve daha az kazanç elde ederlerse ne olacak.O zaman vergi dairesinden geri ödeme alacaklar.

Yukarıdaki linkteki yazı bununla ilgili.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://apnews.com/article/coronavir...743a05d428079c

ABD'nin ve aynı zamanda dünyanın en zenginleri olan tesla, amazon, google,windows, facebook gibi şirketlerin sahipleri çok büyük bir servet kazanmalarına rağmen,bu servetleri çok büyük ölçüde hisse senetlerinde olduğu için ve satmadıkları için bu devasa kazançları için ödedikleri vergi sıfır.ABD dünyada gelir dağılımının en bozuk olduğu ülkelerden biri.Sadece geçen yılın Mart ayından bu yana ABD'nin 745 milyarderi servetlerini %70 büyütmüşler ve 5 trilyon dolara yükseltmişler, buna karşı yok denecek kadar az vergi vermişler.
    Biden hükümeti bu adaletsizliğe çözüm olarak, vergi beyannamesi için esas alınan dönemin son günü itibariyle (ABD de herkes vergi mükellefidir ve vergi dairesine kazançlariyla ilgili beyanname verir, bizde olduğu gibi maaşlardan otomatik vergi kesilmez)eldeki hisse senetlerinin satılmasıyla elde edilen bir kazanç olmasa bile,piyasa fiyatları üzerinden kağıt üzerinde elde edilen kazançlardan da vergi almaya hazırlanıyor.(Sadece 1 milyar doların üzerinde varlığı olanlardan).Peki, şirket patronları daha sonra hisse senetlerini daha düşük fiyatlardan satar ve daha az kazanç elde ederlerse ne olacak.O zaman vergi dairesinden geri ödeme alacaklar.

Yukarıdaki linkteki yazı bununla ilgili.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Ülkede miras yoluyla hisse senedi edinme de çok tartışmalı bir konu.
    Elinde hisse senedi bulunan birinin ölümü halinde mirasçılarının o hisse senedini edinme maliyeti
    miras bırakanın ölüm tarihi oluyor.

Örnek.. 1 USD'dan alınan bir hisse 100 dolara çıktığı gün sahibi ölürse
    mirasçının edinme bedeli 100 USD sayılıyor...

Sayfa 629/1003 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •