47 ,63 ilk 3 aylık 78 6 aylığa bakmadım
Printable View
47 ,63 ilk 3 aylık 78 6 aylığa bakmadım
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-fin...412ae6d6630538
94 müş
2020 v2021 sonu dolar kuruna bölmek lazım
2019 6 TL kur ile 7.900
2020 8.5 kur ile 6.350
2021 12. Kur ile 5.300
2022 6 ay ise. 5.300
Usd olarak böyle gibi
Yanı kabaca böyle hesap ettim
Genel tablo ile benzer düşüş varmış
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sana ve Deniz hocama can kurban, şöyle derli toplu koyayım alta.
1. ÇEYREKLİK ORTALAMA MB Kurları kullanılmıştır.
2. Genel trend içinde dolar enflasyonunu koymadım - onu da koyarsak trend kötüleşir ama son çeyrek sonuçları güzel.
3. Israrla boynuzlu dememin nedeni belki daha iyi anlaşılır - bankacılık sektöründen net ayrışıyor.
https://i.hizliresim.com/8jup7p2.PNG
Sn Bozkurt
Sevgili Deniz Hocam yazıda belirtmiş.
Orta ölçekli veya daha büyük şirketlerde durum öyle değil.
Fabrika var usd ile kuruluyor.
Makine ekipman usd ile
Ama bankalara borç TL ile.
Özetle TL cinsi kredi ile borçlanıp iş yapan yada yatırım yapan firmalar süreçten pozitif etkileniyor.
Bunu kendi şirketimizin de biliyoruz.
Aslında
Bankalar için belki de tek olumlu taraf bu.
Yanı bankaların çok çok büyük alacakları var idi.
Batmak üzere olan ve değerleri borçlarını ödeyemeyecek olan.
Şimdi ise o varlıklar para ediyor ve bankalar göreceli olarak daha az batak verecek.
Tek olumlu yer burası sanırım SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz eski stil sn Cağrı kardeşim
Teşekkür ederiz.
Evde telefonla bir şeyler yapmaya çalıştım.
Sizinki güzel olmuş.
Erime var bu net SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gece viopa bakarsak
Düşmeye hiç niyeti yok
Dow da saatlikte sıkıntılı bir formasyon mevcut.
kapanış önem arz edecek.
ykb 800 subesi var
Kuveytturk 460 subesi var
Ozel fiyat almadan internet subesi oranlarina bakalim
YKB
Ihtiyac kredisive arac kredisi oranlari 3.1
Kuveyturk Ihtiyac kredisive arac kredisi oranlari:2.1-2.2
Ykb den dolar icin %4 Faiz alabilirsin
Kuveytturkden 2.5 almak bile imkansiz
Gun icerisinde kucuk olcekli bir ykb subesine gidip 50bin $ cekmek istesek buyuk ihtimal bugun git yarin gel diyecek
Kuveyturk un kucuk olcekli bir subesinden 1 gun once haber vermeden 300-500k$ cekebilirsin
Gecen sene YKb yazdiginda o gun de qnb ornegi vermistim cunku Qnb o zamanlar iyi idi bir cok musteriyide cekti
Ama bu sene Kuveyt daha iyi
Butun bankalarda dolar blokajli istedigin miktarda Ihtiyac kredisi cekebilirsin
Dolar blokajli cekemiyecegin tek banka Kuveyt turk
Suriye tarafında bir hareketlilik var gibi
Bankacilik eskisi gibi degil artik
onceleri ykb garanti kullaniyordum 25k$ lik swift icin 250$ komisyon aliyorlardi[muhabir banka masrafi haric]
qnb ile tanisinca bu rakamin binde 1 oldugunu gorduk ve yillarca bu iki banka bizi ..... dedim .
gecen yil qnb cok iyi idi miles and smiles yuzunden ve diger bankalardan cok musteri cekti + miles and smiles oranlari yuzunden mevduat tutmak zorunda kaliyorduk mesela 1.4m mevduat oldugu zaman yurtdisi kullanimindan %60 oraninda bil kazaniyorduk internette alisverislerden %50 mil gibi mukemmel rakamlar benim gibi kasaci bir kisi bile mevduat tutmak zorunda kaliyordu qnb de
bu sene oranlari degistirdiler eskisi avantajlari kalmadi Kuveyt turk daha avantajli hale geldi o yuzden hemen qnb den kuveyt e gectim ki Turkiye de en son tercih edecegim banka olurdu normalde
Qnb gecen yil miles and smiles tarafina yaklasik 400 milyon$ lik bir harcamada bulundu o musterileri cekmek icin.
Miles and smiles deyip gecmemek lazim bir bankanin tercih sebebi olmasi icin en buyuk sebeblerden bir tanesi
suan 3 banka veriyor bu hizmeti Garanti QNB ve bu sene kuveyt basladi
en basit ornegi mesela miles and smiles kartlarda avans mil cekip hemen musteri hizmetlerini arayip avans mili kapatip cezasini odemek [ alisveris ile biriktirme odeme gerek yok]
QNB cezasi 15 kurus
Kuveyt turk cezasi 10 kurus
diger ornek
diger bankalarda son seviye ozel kur tanimlamasi yapilmasi icin 2milyon uzeri mevduata sahip olman gerekiyor[ki burda tanimladiklari ozek kur makasi kuveytturk in ilk seviye ozel kur makasindan bile daha kotudur
Kuveyt turk de 250bin tl gibi bir rakamda bile son seviye ozel kur veriyorlar
Garanti ve qnb den miles and smiles kart kullanıyorum.
Kuveyt de başlamış demek.
Zaten kurumsalda çalışıyoruz.
İnş iyi mil veriyordur.
Muracaat edelim
Gece seansı günlük sigara çay kahve çorba parası çıksın DİE vur kaç yapıyorum dar alanda
Bugün de nasibi aldık masrafı çıkardık
https://i.hizliresim.com/4u8n8op.jpeg
https://i.hizliresim.com/d5gt9qs.png
dow da bahsettiğim formasyon coni yarına göre hazırlık yaptı.
powel lın konuşması grafta yönü belirler.
bu yüzden 2 yönlü gösterdim.
Kurumsal daha iyi dediler biraz inceledim ama cikarmadim cazip gelmedi .
https://milesandsmiles.kuveytturk.com.tr/
bireysel ve ozel kategorisi cok iyi yurt disi harcamalarinda %40 veriyor eticaret sitelerinde %30
kurumsalda bu rakamlarin 3 de biri felan
Yeniden yazayim Miles and smiles kart sahibi olmak mil biriktirme degil :) her sene verilen avans mili cekip ayni dakika avans mili kapattirip cezasini odemek [Garanti ve qnb kullaniyorsan zaten sadece bunun icin bulundurmak lazim onlari cunku mil kazanimlari kisitli ve oranlari az]
gecen yil 70.000 liralik 2 kisi businesi biletini 11.500 tl ye almistim bu sekilde
Bu sene gene ayni sekilde adana paris / amsterdam - adana 2 kisi busines 65.000 gibi bir rakamdi miles and smiles sayesinde 10.000 tl ye almistim
Cagri yurt disi ikamet oldugu icin 3 bankadan da miles and smiles cikartip ekonomiden daha dusuk fiyata business uc daha iyi :)
https://i.hizliresim.com/o1uet0l.png
buda pıst 100 saatlik kanal dibinde yarınki powel konuşması burayıda etkiler.
2530 altı saatlik barlarda graf çalışır.
Anadolu çomarı ne anlar abi bizinıstan, geçen şirket sistemden zorla verdiler, içim sıkıldı gidene kadar kasıldım alkole verdim. Bize para yakışmıyor sen oyna devam et.
Bu arada lufthansa bizınıs THY ekonomiyle başa baş yarışır bu kadar rezil hizmet görmedim diyip fitili ateşliyorum o zaman :)
Bilançosu gelmedi ama. Çohacayib bi teknik buldum. Bi baksanıza anlayan varsa.
ULKER kodu. Gofletci. çok mu zengin olacaz bana mı öyle geldi yoksa?
Yemekci Abi sormus ona yazdim burayada yazayim insanlar faydalansin
Miles and smiles ile bilet alirken Ekonomi almiyacaksin avantajli degil
senede 1 sefer 75 bin ile 150bin arasi avans mil kullanim hakki var
yurt ici ucuslarda kullanmak mantikli degil
Tarihlerinizin esnek olmasi gerekiyor
Ekim ayinda Ispanya Ya gezi planliyorsunuz
Internet sitesinden degil THY musteri hizmetlerini ariyorsunuz ve diyorsunuzku ekim ayinda istanbul ispanya - isp[anya istanbul dusuk miller ile business bilet almak istiyorum su kadar gun kalacagim diye
onlar ekranlarinda inceleyip dusuk miller ile uygun olan zamani size soyluyorlar
Dusuk miller ile ugrasmam hemen alip gideyim derseniz 30bin mil gidis 30bin donus toplamda 60bin mil + 2000-3000 tl vergi
biriktirdiginiz miller kalsin :) hemen internet subesine gidip 60bin avans mil cekiyorsunuz biletinizi aliyorsunuz sonrasinda internet subesinden yada musteri hizmetlerini arayip avans milimi cezasini odeyerek kapatmak istiyorum diyorsunuz
60bin milin cezasi bankaya gore degismekte Kuveyt 6000 tl alirken QNB 9000 aliyor
kuveyt ten hesap yaparsak 6000 millere verdiniz 3000 de vergi = toplam odediginiz 9000 tl
o bileti normal para ile almak isteseniz alacaginiz rakam en az 30bin tl
dedigim gibi dusuk miller ile yer buldugunuzda 60bin degil 30bin oduyorsunuz hatta bazen kampanya oluyor 20bin oduyorsunuz
Mayis ayinda ben adana paris / amsterdam adana 42bin mil +4000tl vergi vermistim yani kabaca maliyeti 10.500 e gelmisti
o bileti normal alacak olsam odeyecegim rakam 56bindi sanirim
gecen yil 150bin avans mil veren bankalar bu yil 75 bine dusurdu. bu avans mili kullanan insan sayisi fazla degil insanlar kullandikca bankalar mil miktarini dusuruyor :) seneye belki 35bine dusurecekler
3 de 1 fiyatindan bile dusuk
+ ekonomi fiyatindan daha dusuk sekilde business ucuyorsunuz
https://i.hizliresim.com/q3szr6d.png
https://i.hizliresim.com/3ogxf9o.png
Çok ucuz kağıt. Amma ve lakin borçlar, devretme devralma, kardeş şirketler derken binbir dolap entrikası mevcut.
İhlas vakası olabilecek potansiyeli mevcut.
Hani şu 3 TL üzerindeyken milletin evini arabasını satıp girdikten sonra 18 kuruşlara düşürülen kağıt.
Bi önce forumuna uğrayın isterseniz. Bu kağıdı almak öyle gofret almaya benzemez. Anlatsınlar.
Ne zaman O grubun ürün yesem cırcır oluyorum artık içine ne katıyorlarsa bilmiyorum
gunaydın bugün bozgurt dayumu uzecez biraz ama olsun yapcak bşey yok öncekı gazandıklarına saysın artık:)
Günaydın vob esnafı bol kazançlar dilerim
TOFAS, beklentiler dahilinde ama ARCELİK, beklentilerin altında kar açıklamış..
ykbnk,mükemmel kar açıklamış.