Ben hesabı nakiten marjin hesaba çevirmiştin sanırım o yüzden gözüküyor.
Printable View
Ben hesabı nakiten marjin hesaba çevirmiştin sanırım o yüzden gözüküyor.
TL pozisyonum olduğu için Interactive Brokers'dan mail gelmiş. TL dediği pozisyonsa sadece 10-15TL bişey onlar da zaten 2-3 gün içinde otomatik USD'ye çevriliyordu.
Turkish Lira (TRY) Placed into Closing-Only Status
Dear Client,
You are receiving this communication because you have a position in Turkish Lira (TRY) in account X****XXXX.
Due to unprecedented volatility in the Turkish Lira (TRY) interest rate and foreign exchange markets, IBKR has placed TRY into a closing-only status. The cost of maintaining short positions in TRY has become extraordinarily high, currently as high as 3% per day (1100% annually) for settled balances. Carry costs for short positions may become even more expensive than those currently predicted by market pricing should rates degrade from the current levels. These costs will be passed on to you for settled short balances as of Monday, 15 May 2023.
To avoid the uncertainty of this short interest expense, please consider whether you wish to maintain your short position in TRY.
Clients wishing to mitigate this expense risk can trade out of their TRY position until 17:00 New York time today, Friday, 12 May 2023.
https://www.youtube.com/watch?v=WZLS9QkxWfc
dolarla aylık ödemeli temettü portfolyosu
Geçen sene koymuştum bağlantıyı. Alman bir yatırımcı. Portföyü aylık (amacı 1.000 euro ama çoktan tutturdu) temettü getirisi üzerine kurulmuş. Hisseleri ona göre seçiyor.
https://www.rente-mit-dividende.de/blog/
Putin soytarısının Ukrayna'ya saldırıp işgal etmeye çalışması üstüne Rusya'ya çok sayıda ambargo/yaptırım gelmişti. ABD borsalarında ETF yatırımı yapan Rusya'da yaşayan bir Rus vatandaşı Artem Voronov'un anlattıkları linkte. Beyaz yakalı, ortalama bir Rus, servet sahibi oligark ya da portföy yöneticisi falan değil. Özetle; yatırımlarına erişimi dondurulmuş, alım, satım, yatırma, çekme hiç bişey yapamıyor. Pek umutlu konuşmamış, "Rusya'yı terketmeyi düşünüyorum, tüm tasarruflarım gitti, umarım kızım bir gün büyüyünce erişebilir" demiş.
Diktatörlüklerde yaşamanın böyle tehlikeleri de var, yağmurdan kaçarken doluya tutulabiliyorsun.
https://jlcollinsnh.com/2023/01/23/w...lobal-outcast/
Eurobondun alış tarihinden bir önceki ayın Yİ-ÜFE ile elden çıkarıldığı aydan bir önceki ayın Yİ-ÜFE arasındaki fark %10 üzerinde ise enflasyon endekslemesi yapabilirsiniz. Yani aradaki fark kadar TL alış tutarınız da artırılmalıdır. Satış tutarının hesaba geçtiği günkü MB alış kurundan da TL satış tutarınızı hesaplayabilirsiniz. İkisinin arasındaki fark kar/zararı verecektir.
Yİ-ÜFE oranlarına buradan erişebilirsiniz.
https://www.hakedis.org/endeksler/yi...-fiyat-endeksi
Teşekkür ederim sağolun varolun..
Merhaba. Yurtdışı hisselerin temettü gelirlerinin vergilendirmesi konusunda bir şey sormak istiyorum.
Anladığım kadarıyla, temettü yatarken, %20 Amerika vergi kesintisi yapılarak kalan tutarı yatırıyor.
Alınan bu net tutar ise o günkü TL kurundan çevirilerek vergi matrahı bulunuyor ve bu tutarın girdiği dilime göre vergi çıkıyor.
Bu %20 amerikan vergi kesintisini, elimizde belgesi olmadığından vergiden düşemiyoruz sanırım?
Evet. Sanırım ABD'ye gidip resmi belge almanız lazım. Burada konuşulmuştu. Yatırımınız yüksekse yurtdışına gidip belgeyi alabilirsiniz.
Merhaba , Yurt dışı işlemler için İnteractive Brokers şirketinde hesap açmaya çalışıyorum kayıt süreci tamamlanmak üzere Kimlik ve adres doğrulama her şey bitti , Deposit yapınca başvuru öncelikli hale geliyor denmişti o yüzden hesaba deneme amaçlı 1000 usd civarıda yatırdım. Şimdi son olarak bana E-posta göndermişler İngilizcem hiç iyi değil Google çeviri yardımıyla anladığım kadarıyla '' Likit varlıklarım yüksek bir yüzdeyi temsil ediyormuş gelirlerimi nasıl yaptığımı kanıtlamamı istiyorlar , varlık ve gelir bölümünü aşağıdaki gibi doldurmuştum
Assets & Income
The financial information below will be used by our Compliance Department to determine whether you are eligible to trade the
investment products you select now or in the future. We never sell your information to any third parties, nor will we call you and suggest
investments for you.
Net Worth 250,000 - 500,000 USD
Liquid Net Worth 75,000 - 100,000 USD
Net Income 100,000 - 150,000 USD
Gelen Mail
Before your account can continue through the approval review process, you must reply directly back to this message with clarification on the below item.
Please provide clarification on your net income given your occupation:
-The Net Income for you, being At Home Trader, represents a high percent range of your liquid net worth figure you entered on your application. Please explain how you are generating these types of returns.
Please reply directly back to this email.
Thank you.
Lora
Interactive Brokers
İşlem-Piyasa kısıtı olmasın tüm piyasalara erişebileyim diye her şeyi seçtim yaklaşık 3-4 yıldır Borsa işlemleri yapmıyorum bırakmıştım eskiden Yurt dışı aracı kurumlarda Futures işlemleri,CFD,FOREX,Viop işlemlerim var geçmiş hesaplar çoğu kapandı ya da hesap özetlerine ulaşsam dahi eski olduğu için kabul etmeyebilirler, Sözlü beyan açıklama yeterli olur mu ? Yoksa kanıt için Belge filan mı sunmam gerekiyor nasıl işin içinden çıkacaz :wu: Bu aşamayı geçenler nasıl halletti bilgi verebilir mi lütfen ?
İngilizceniz iyi değilse böyle platformlardan uzak durun.
Maalesef ingilizce bilmesekte bu Platforma ve yurtdışı işlemlere ihtiyacım var bir şekilde halletmem lazım , Canlı Yardıma bağlandım sordum Sözlü beyan yeterli oluyor mu yoksa kanıt için belge mi sunmam gerekiyor
-Is a verbal statement required from me? Or do I need to submit documents for proof? if so what kind of documents
Siddharth B: Yes, reply to the email.
Your verbal statement is required as per the email message.
Kanıt için herhangi bir belge istenmiyor sanırım sözlü beyan yeterlide başvurunun reddedilmemesi için nasıl bir cevap vermem gerekir bu aşamayı geçen İnteractive Brokers müşterileri varsa yardımcı olsun lütfen
İnteractive Brokers Müşterisi olan yok mu ya Gelir beyanı istiyorlar , Başvurunun reddedilmemesi için nasıl bir cevap vermeliyim ?
tam olarak ne istiyorlar anlamadım ki sözlü beyanda istediğim her şeyi söylerim kanıt yok bir şey yok ne anlamı oluyor ki :wu:
2021 yılında açarken hiç böyle bir şey istenmedi. 30 dk sürmüştü.
Ülkenin durumundan dolayı , gri liste ülkelerini sıkıştırıyorlar.
Halihazırda Kaldıraçlı ETF'lerde işlem yetkisi açmak için gelir beyanı , gelirin kaynağını gösteren ekstreleri istiyorlar.
Midas kullanıyorum bu yüzden.
İş Bankasında yurtdışı hisse hesabı olan var mı? İşlem komisyonları vs bilgisi olanlar varsa yazarsa sevinirim
- Gelirinizi trader olarak elde ediyorsunuz.
- Anaparam 75-100 diyorsunuz.
- 100-150 kazanıyorum diyorsunuz.
O da Druckenmiller mısın mübarek diyor. 75-100 ile nasıl 100-150 kazancın var diye soruyor.
Başka gelirim var onu yazmayı atlamışım diyebilirsiniz ve onun belgesini eklersiniz. Druckenmiller gibi kazanıyorsanız
alış-satış belgesi ya da aracı kurumların yıl sonu size vergi için verdiği kazanç belgesi verilebilir.
Ceo’nun hisse performansına bağlı olarak bonus aldığı şirketler daha mı iyidir yoksa daha mı kötü ?
Bu soruyu neden soruyorum. Bizim borsada hisse düştüğünde sürekli patron uyuma şirketine sahip çık dendiği için.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Konuya cok yazmasamda , takip ediyourm
son 7-8 aydir baya hirpalandim acikcasi
guzel portfoy yapmistim
Apple
Amazon
Tesla
DIS
INTEL
INVIDA
yabanci ayagi
Turkiyeyde guzel bir portfoyum vardi
yurtdisinda faiz dongusu
turkiyede kotulesen ekonomi, secim gerilimi
derken baya zararlar ettim, ama dustukce aldim, ve simdilerde iki portfoyde basa-bas noktalarina gledim
ama tabi yabanci portfoyu bir miktar satmak zorunda kaldim, yoksa BIST portfoyumde baya zarar ediyordum
bu arada kitle fonlamasi islerine baktim. baya hosuma gitti
burda Fonbulucu varmis Turkiyede, cok yuksek olmayan rakamlarla yatirimlar yaptim
Tapusor
NoExit game
PROLICELL HÜCRE FABRİKASI gibi firmalara yatirim yaptim
Ancak benim asil amacim, yurtdisinda ki girisimlere yaptirim yapmak, hem paramis Dolar olarak kalicak hemde yurtdisinda cok daha basarili ve potansiyeli yuksek girisimler cikiyor
burda bir kac siteyi paylasmak isterim
https://www.crowdfunding.com/
GoFundMe
https://www.indiegogo.com/
https://www.kickstarter.com/discover...covery_overlay
JustGiving
bende konuya cok yeniyim ancak dusunce cok guzel
Banka makası fazla olduğu için, kendi kendime wise.com'dan lirayı dolar olarak göndersem daha mı karlı olur? Türkiye'den Türkiye'ye transfer yapabilir miyim ve karım ne olur? Miktar 4 Milyon TL kadar. TL gönderip dolar almak. Maksimum bir tutar var mı?
TL gönderip dolar alın bence. Dolar gönderip dolar çekimde sıkıntı oluyor. Ekşide yazıyor enpara birinin 7000 küsür euro'sunu alıkoymuş açıklamadaki notu beğenmediği için. Hiç bulaşmayın.
ytd
2017 ya da 2018'de, daha ekonomi daha bu kadar kötüleşmemişken ve döviz kıtlığı vs yokken bende bikaç defa daha önceden göndermiş olduğum halde Enpara hesabımı bloke etti. Baya da uğraştırdılar. Sebep olarak meslek(maaşlı çalışanım), gelir düzeyi ile orantısız yurtdışı döviz transferlerini söylediler. Neyse sonra uğraştırdılar baya açıldı ama ben de bir daha direkt usd göndermedim.
Seyahat ederken AB pasaport polisi TC vatandaşlarına nasıl muamele ediyorsa, TC vatandaşının yaptığı yabancı para transferlerine de öyle bakıyorlar. Ülkece sicilimizin geldiği yer malum. Siz dünyanın en tatlı, en çalışkan insanı olsanız da karşı taraf bizi toplumumuzdaki en çürük tip ile aynı kefeye koyuyor kendini garantiye almak için.
Ben parayı asıl gasp edenin enpara olduğunu da zannetmiyorum. Onların üstündeki oluşum ya da işte bu muhabir banka mıdır ne zıkkımdır onlar sıkıntı çıkarıyorlar bence. Sonuçta para AB'nin ABD'nin olduğu için kimin para gönderip gönderemeyeceğine de onlar karar veriyor.
TC'de TL EFT yapıp da parası alıkonulan ben duymadım mesela. Milyonda 1 oluyordur belki haciz borcu vs yüzünden
Arkadaşlar merhaba. Bilen bilir - Döviz krizi daha gelmeden ben 15 yıl önce krizi öngörüp ABD'de konut araştırıyordum (Tr'de krizin geleceğini biliyordum.). Property manager'ları eskiden beri çok araştırdığım için reklam geldi, şurayı buldum, İstanbul'da:
https://www.trusa.com.tr/
Her property manager gibi vergi-tadilat- kiracı çıktı, alım satım işleriyle kendileri uğraşıyor - her şey otomatik, siz hiç bir şey yapmıyorsunuz. Kiracı garantisi de var. Sigortalı.
ABD'de emlak amortisman süresi 9 - 10 yıl kadar yakalarsanız. TR'de bu oran 20 yıl. Yani ABD'de kiraya verseniz, dolar yarıya inse yine TR'de olan aynı fiyatta kira getirisi sağlarsınız. Ayrıca, TR'de property management diye bir şey yok. Kurulu bir düzen ve büyük bir kolaylık. Emlak aldıktan sonra tapu üzerinize ve property manager'ı değiştirip istediğiniz zaman şahsen satarsınız. Her şey sizin üzerinize.
Röportajları için (Youtube):
https://www.trusa.com.tr/basinda-biz
https://www.investing.com/equities/k...ge-tankers-ltd
Golden Ocean Group Ltd (GOGL) hissesinden temettü almaya hak kazandım. Fakat vergi kesilmiyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Merhaba. Revolut'a hesap açamıyorum. Yaşadığım yerler listesinde Türkiye yok. Revolut'tan hesap açabilir miyim Türkiye'den - yoksa Delaware şirketi numarası ile açabilir miyim?
Ben geç gördüm ama benden bu sene başında istedi 2021 ortasından beri müşterisiyim , bordroyu kısa özgeçmişi vs ilettim [emoji3]
Dear Mr. ,
Interactive Brokers (U.K) Limited (“IBUK”) is obligated to maintain up-to-date information about their clients due to regulatory requirements and to achieve this we conduct periodic reviews on all of our existing clients.
As part of this review, we kindly ask you to provide us with the following information and supporting documentation at your earliest convenience.
Please provide us with supporting documents for the following source(s) of wealth:
• Income from employment – payslip(s) showing salary and bonus payments or employer's confirmation of salary (and bonus if applicable) on employer’s letterhead, and/or bank statement showing the salary/bonus payments. Please also provide a breakdown of your career history.
• Interest/dividend income - description on investment, Bank statements showing receipt of funds or brokerage statements which show details of Interest/Dividend Income.
You may reply to this request with the documents attached.
Thank you for your assistance.
ben IBKR de, Midas ta, PhilipCapital de, ve bazı Banka yabancı aracı kurumlarda işlem hesabı açtım. Denedim.
Net sonuç şuna vardım. MİDAS en iyisi. Ekonomik olarak MİDAS artık kar etmeye ve Denizbank Fibabanka tarafından desteklenmeye başladığı için MİDAS ın batma riski kalmadığı için boşuna İBKR ile falan uğraşmayın.
İBKR nın artıları var ama eksileri de var. Herşeye detaylı evrak istiyor. Ayrıca komisyon oranları da MİDAS tan daha iyi değil. Benzer oranlarda komisyon giderleri var. Demem odur ki MİDAS varken boşuna maceraya gerek yok.
Serbest ve Banka döviz kurları tekilleşti. Yakında faizde de aynısı olacak.
Türkiye nin CDS puanları da düştü.Memo dan sonra ülke temerrüt riski de yok. Yabancılar da girmeye başladı.
Hepsini denemiş birisi olarak yorumum budur. MİDAS la devam edin ve İBKR ye hiç bulaşmayın.
"İyi yatırım sıkıcıdır." -Warren Agaogli
ytd
IBKR'de işlem yapıyorum. 0,3 dolar işlem başına ücret var. Ekstra bakım komisyon vs yok. Cash'e %4,6 otomatik faiz veriyor. Gerektiğinde TCMB kurundan dönüşüm yapıyorum. Türkiye'ye havale masrafı ister USD ister TL ayda bir kez ücretsiz gönderebilirim. Eurobond'dan global hisselere kadar her şeye erişimim var. Hisse analizleri, ekrana düşüyor. Masaüstü platformu, Tarayıcı platformu ve Mobil uygulaması sorunsuz çalışıyor.
Eksisi nedir? Her şeye evrak istiyor dediğiniz şeyi anlamadım.