Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 5553 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Ben geç gördüm ama benden bu sene başında istedi 2021 ortasından beri müşterisiyim , bordroyu kısa özgeçmişi vs ilettim [emoji3]

Dear Mr. ,

Interactive Brokers (U.K) Limited (“IBUKâ€) is obligated to maintain up-to-date information about their clients due to regulatory requirements and to achieve this we conduct periodic reviews on all of our existing clients.

As part of this review, we kindly ask you to provide us with the following information and supporting documentation at your earliest convenience.

Please provide us with supporting documents for the following source(s) of wealth:

• Income from employment – payslip(s) showing salary and bonus payments or employer's confirmation of salary (and bonus if applicable) on employer’s letterhead, and/or bank statement showing the salary/bonus payments. Please also provide a breakdown of your career history.

• Interest/dividend income - description on investment, Bank statements showing receipt of funds or brokerage statements which show details of Interest/Dividend Income.

You may reply to this request with the documents attached.

Thank you for your assistance.

ben IBKR de, Midas ta, PhilipCapital de, ve bazı Banka yabancı aracı kurumlarda işlem hesabı açtım. Denedim.

Net sonuç şuna vardım. MİDAS en iyisi. Ekonomik olarak MİDAS artık kar etmeye ve Denizbank Fibabanka tarafından desteklenmeye başladığı için MİDAS ın batma riski kalmadığı için boşuna İBKR ile falan uğraşmayın.

İBKR nın artıları var ama eksileri de var. Herşeye detaylı evrak istiyor. Ayrıca komisyon oranları da MİDAS tan daha iyi değil. Benzer oranlarda komisyon giderleri var. Demem odur ki MİDAS varken boşuna maceraya gerek yok.

Serbest ve Banka döviz kurları tekilleşti. Yakında faizde de aynısı olacak.

Türkiye nin CDS puanları da düştü.Memo dan sonra ülke temerrüt riski de yok. Yabancılar da girmeye başladı.

Hepsini denemiş birisi olarak yorumum budur. MİDAS la devam edin ve İBKR ye hiç bulaşmayın.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,699
     Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    ben IBKR de, Midas ta, PhilipCapital de, ve bazı Banka yabancı aracı kurumlarda işlem hesabı açtım. Denedim.

Net sonuç şuna vardım. MİDAS en iyisi. Ekonomik olarak MİDAS artık kar etmeye ve Denizbank Fibabanka tarafından desteklenmeye başladığı için MİDAS ın batma riski kalmadığı için boşuna İBKR ile falan uğraşmayın.

İBKR nın artıları var ama eksileri de var. Herşeye detaylı evrak istiyor. Ayrıca komisyon oranları da MİDAS tan daha iyi değil. Benzer oranlarda komisyon giderleri var. Demem odur ki MİDAS varken boşuna maceraya gerek yok.

Türkiye nin CDS puanları da düştü.Memo dan sonra ülke temerrüt riski de yok. Yabancılar da girmeye başladı.

Hepsini denemiş birisi olarak yorumum budur. MİDAS la devam edin ve İBKR ye hiç bulaşmayın.
    Korkan dolarini yastik altina cekti, korkmayan kkm yapti essek yuku ile fayiz aldi.

Kotumser hakli cikar, iyimser zengin olur.

Hz. Dudu MS 2022

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Korkan dolarini yastik altina cekti, korkmayan kkm yapti essek yuku ile fayiz aldi.

Hz. Dudu MS 2022

Syg,
    En iyi yatırım sizi gece rahat uyutandır. dudu long long time ago

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Hesap hatası var. Seçimden önceki hafta Eurobond alanlar KKM den daha fazla getiri elde ettiler. Bir haftada dolar bazında müthiş kar bıraktı. En iyisi kesinlikle Eurobond idi o zaman. KKM den daha fazla kazanç bıraktı.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Hz. Dudu MS 2022

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,699
    Hesap hatası var. Seçimden önceki hafta Eurobond alanlar KKM den daha fazla getiri elde ettiler. Bir haftada dolar bazında müthiş kar bıraktı. En iyisi kesinlikle Eurobond idi o zaman. KKM den daha fazla kazanç bıraktı.
    Ikisi ayni sey diyorsan benim diyebilecegim bir sey yoktur.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

IBKR'de işlem yapıyorum. 0,3 dolar işlem başına ücret var. Ekstra bakım komisyon vs yok. Cash'e %4,6 otomatik faiz veriyor. Gerektiğinde TCMB kurundan dönüşüm yapıyorum. Türkiye'ye havale masrafı ister USD ister TL ayda bir kez ücretsiz gönderebilirim. Eurobond'dan global hisselere kadar her şeye erişimim var. Hisse analizleri, ekrana düşüyor. Masaüstü platformu, Tarayıcı platformu ve Mobil uygulaması sorunsuz çalışıyor.
    Eksisi nedir? Her şeye evrak istiyor dediğiniz şeyi anlamadım.

7.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    IBKR'de işlem yapıyorum. 0,3 dolar işlem başına ücret var. Ekstra bakım komisyon vs yok. Cash'e %4,6 otomatik faiz veriyor. Gerektiğinde TCMB kurundan dönüşüm yapıyorum. Türkiye'ye havale masrafı ister USD ister TL ayda bir kez ücretsiz gönderebilirim. Eurobond'dan global hisselere kadar her şeye erişimim var. Hisse analizleri, ekrana düşüyor. Masaüstü platformu, Tarayıcı platformu ve Mobil uygulaması sorunsuz çalışıyor.
    Eksisi nedir? Her şeye evrak istiyor dediğiniz şeyi anlamadım.
    İBKR de Maaş bordronu, Faiz gelirlerini, Emlak varlıklarını ne varsa herşeyini istiyorlar belge olarak. Beyanı eksik veya yanlış verirsen İngiliz ve Amerikan hükümetleri her türlü tedbiri ve blokeyi koyma hakkına tek taraflı sahip.

Bir de olur da iş kötüye gelirse anında hesabına bloke koyup hesabı kapatırlar "canları isterse", hiç bir yere de bir şey diyemezsin, başını vurabileceğin bir taş yok. Muhatabın kim. Uzaktaki support. İş kötüye gelirse görürsünüz. ABD veya İngiliz vatandaşı değilseniz tabi.

Bir de komisyon oranlarına yanlış bakmayın. Minimum 1$. Pro olsanız bile ayrıca yüklü alıp satarsanız % olarak artıyor.

Activity statement dan bakabilirsiniz net komisyonlara. Bende 2$ altı komisyon hiç olmadı 10bin$ lık işlemlerde.

IBKR boştaki paraya %4 az üstü bir repo faizi veriyor. Bu güzel.

MİDAS ta iken param boşta kalırsa, hiç işlem yapmayacasam, bankaya geri alıyorum Oradan dolar bazındaki serbest fonlardan alıyorum, bir iki gün valör hariç farkı olmuyor. Ama en azından MİDAS ta artık karşımda bir muhatap var, ve SPK BİST bunlara başvurabilirim.

İBKR iyi, fena değil. Ama MİDAS varken bence çok gerekli değil. Onu demek istiyorum.

İBKR nin artıları da var. Bono alıp satabilme, Boş paraya repo yapma, Alıp satarken kademeleri görebilme. Bunlar İBKR nin artıları.

Ancak komisyon açısından MİDAS tan üstün değil. MİDAS ta bankana havale yapınca 1 saat içinde geliyor gidiyor doların. O açıdan müthiş hızlı MİDAS.

MİDAS tek korktuğum yanı finansal sağlamlığı idi, onu da Fibabanka ve Denizbank işe girip ortak olunca artık kafaya takmıyorum. Bilançoda artık net kar elde etmeye başladılar. Para kazandıkları için batma riski kalmadı bence.

IBKR'yi pek tanımıyorsunuz bence. Ama haklısınız çok detaylı.

Mesela komisyon konusunda Account Type'ı Tiered düzeninden Margin düzenine alırsanız dediğim komisyon oranlarına erişirsiniz. Aşağıda resim ekledim. Boşuna yüksek komisyon ödemeyin. Komisyon açısından çok çok uygun.

Bu yakınlarda hesap açmış olan tanıdıklarım da var ama sizin dediğiniz sorunlardan bahsetmediler.
    Ayrıca hesabım 2,5 milyon dolara kadar FDIC, 250 bin dolara kadar SPIC olmak üzere totalde 2,75 milyon dolara kadar sigorta kapsamında.

Bu Bank Deposit Sweep Program'ın tarafı olan bankalar şunlar:

American Express National Bank

Bank Hapoalim

Bank of East Asia

Camden National Bank

Citibank, National Association

Enterprise Bank and Trust

First Horizon Bank

First Internet Bank of Indiana

First Republic Bank

HSBC Bank USA, N.A.

JPMorgan Chase Bank, N.A.

M&T Bank

Manufacturers Bank

MetaBank

Minnwest Bank

Morgan Stanley Bank, N.A

Morgan Stanley Private Bank, National Association

PNC Bank, National Association

Simmons Bank

State Bank of India

Sterling National Bank

Tristate Capital Bank

Truist Bank
    Midas'ta bu durum var mı bilmiyorum, hesabın güvencesini sağlayan kurum ya da kurumlar kim mesela?
    Midas'tan y.dışı hisse aldığınızda sigortanız var mı, muhatabınız kim Midas'tan başka?
    Havale konusu da gerek USD gerek TL 1 saati geçmeyen sürelerde çift taraflı hesaba geçiyor.
    Money laundering işinde değilseniz bloke'den çekinmenize gerek olduğunu düşünmüyorum.
    Yine de hiçbir kurum %100 güvenilir değildir.

Aşağıya komisyon oranlarını gösterir dünkü işlemlerimi bırakıyorum.

Ekran Alıntısı.jpg
    Son düzenleme : Shiva; 06-06-2023 saat: 18:09.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •