İhtimal vermiyorum 846 dır o
Investing’e göre 01.07.2022 tarihinde 844,80 kapatmış görünüyor.
https://twitter.com/senolbabuscu/sta...0BVF545pg&s=19
İyice kafayı yedirtecekler millete
bundan sonra apartman görevlisi olmayan ev alacağım heralde bir çöpü atmak için dünya kadar para veriyoruz zaten çoğu apartman sakini muhatap olmamak için servis istemiyor yaptığı bir çöp atmak birde canı isterse yılda bir kez apartman kartlarını siler şu an görevlinin kaldığı yer en az 5000 tl ye kiraya verilir pek çok genç mühendisin hayal bile edemeyeceği imkanlara sahipler
eski usul kapıcı kaldı mı artık bu devirde.. elinde sepetle servis yapan..
Bravo aynısını ben yazacaktım ! o yüzden kapıcılık garanti bir iş kapağı attın mı memurluk gibi bir şey maaşın tazminatın barınman her şeyin garanti bir işimiz düşse onda da para veriyoruz kendisine musluk tamiri vb bir gün eczaneden ilaç istedim herifin surat 5 karış oldu
Kahrolsun kapicilar,
Yasasin kat maliklerinin hakli direnisi
Syg,
AKP nin bir şeysi asgari ücretteki artış temmuzda fragmandı, gerçeği Aralık'ta gelecek demiş.
OcaK 2023 de ekmek kesin 10 bin olur.
1990 lar her yönü ile vizyona girdi.
Şimdi kafa yorulacak tek şey mevduatçılar en az zararla bu dönemi nasıl atlatacak?
Ki o dönemde FED tam gaz giderken dünyada resesyon iyice fiyatlanmaya başlayacak.
Bizim TL ler veya KKM ile artık çadır bile alınmaz hale gelir.
Buna kafa yoran var mı?
Yoksa KKM li kurbağa deneyinde kurban olarak KKM suyunun sıcaklığına artık iyice alıştık mı?
BU cari açıkla, bu FED faizleri ile, bu resesyonla, Avrupa doğagaz krizine girdiğinde
yoksa muhteşem kriz sonbaharda teğet mi gececek?
Seçime 70 cent yokluğunda petrol alamayan dönemdeki gibi dolar bulamazsak moratoryum ilan edeceğiz.
Sizce seçime giden bir hükümet dolar bulamazsa SON ÇARE ne yapabilir?
bakıyorum ve görüyorum ki ; kapıcıları atıyormuşsunuz ATtırmam, Yöneticileri tutuyormuşsunuz TUT turmam.. Kemal Kılıçtarevladı.
Birkaç yıl önce yine bu kapıcı meselesini ( oturanlar ile çalışanlar arasındaki seviyesiz ilişki ) ben gündeme getirdiğimde çoğunuz kapıcıları aşağıladığımı yazmıştınız. Oysa , tüm mesleklerde ast- üst / amir memur / çalışan patron ilişkisi bellidir. Hal böyleyken kapıcılık mesleği diğer işçilere göre daha pozitif bir meslektir. Ev kirası olmaması, yol parası ve yolda harcanan zaman- eziyet olmaması , yapacağı işin çok net olması, oturanların her türlü ayni ve zımni yardımlarına açık olması vb.....
O halde çalışana düşen ; samimi olarak işyerini benimsemek. İnsanlara nazik ve saygılı olmak . Görevi olmasa bile yaşlıların küçük işlerine yardımcı olmak ( faturasını yatırmak, ekmeğini getirmek gibi )
Uygulamada bu iş için torpil olanlar genelde binayı yapan müteahhitler veya ilk yöneticiler oluyor. çalışan da kendisine kimden zarar / yarar gelecekse sadece onları kafalıyor.
Daha dün akşam dışardan siteye girerken güvenlik kulubesinin önünde genç bir malik yanında 5 yaşlarında çocuğuyla bir tepsi helva getirdiğini ama güvenlikçiyi bulamadığını söyleyerek bana sordu. '' Siz bu sitede oturmuyormusunuz , aidatlar nedeniyle güvenlik işine 1 temmuzdan itibaren son verildi '' dediğimde adam '' Abi benim 3 dairem var burada , babam, kardeşim ben oturuyoruz ama toplantılara gitmiyoruz . haberimiz olmuyor '' dedi. Güldüm ve size hayırlı işler diyerek uzaklaştım.
Bu tip mal sahipleri oldukça yöneticiler her daim öperler.
Temmuz 2023 de ise biz artık kümes alamacak mevduatlarımızla BİST yatırımcının her dönemde yaşadıklarını pişmanlıklarla anlatıp duracağız bu forumda...
BİST te iki kez başıma gelen ve bir daha yatırım yapmamaya karar verdiğim olay umarım 2023 de tekrarlanmaz.
BÜYÜK EKONOMİK Kriz ve Çöküşlerde önce yerel para aniden en az yüzde 50 değer kaybeder.
Borsalarda panik satışlarla yarı fiyatına inince Borsadaki yatırımcının serveti 1 ay içinde 1/4 e düşer...
Siz o ay kredili veya döviz ile işlem yapmışsanız vah halinize...
Sonuç akıl sağlığı kaybı, intiharlar, aile dağılması...
Yabancı son sürat* BİST ten neden kaçıyor?
*Tahtada alıcı bulduğunda....
Herkes istiyor ki yönetmeyi başkası yapsın kendisi gezsin tozsun, paraları harcasın :d
Son raddede site, grup, apartman, club neyse artık yönetmek zorunda olan vatandaş ise bakıyor ki sen ne yapıyorsun diyecek kimse yok ortalarda bari bu sıkıcı işi yaptığımıza değsin deyip yakaladığını öpüyor.
Ülke de aynı bu şekilde yönetiliyor aslında :D Siyasilere tanınan imtiyazların hiçbiri tanınmasa, emeklilik verilmese, maaş öğretmen maaşı kadar olsa vs kimse gidip milletvekili olmak istemez.
ytd
Sitede kedilere yemek verdiğim için benimle kavga icindeler.yonetici kanunu bilmiyor.evi satıyorum.
Maskenizi takın covid oldum.38 derece yatıyorum.
Dodurga'da seçimi yüzde 86.81'lik oyla AK Parti adayı kazandı
Çankırı Dodurga'da 13 yıl sonra yapılan belediye başkanı seçimini 995 oy alarak yüzde 86.81'lik orana ulaşan AK Parti Adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı.
Parti %86,81
Diğerleri % 13,19
AK Parti 955
Deva 23
T. Değişim 14
Memleket 21
Adalet 23
Saadet 17
Y. Refah 41
ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Dodurga seçimi nedeniyle partisini ve Cumhur İttifakını kutladı. Erdoğan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, %87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Dodurga halkına selam ve muhabbetlerimi iletiyorum.
HABER MERKEZİ
https://www.gazeteduvar.com.tr/dodur...-haber-1571967
yorum ... demek ki
Dodurgalılar durumlarından hoşnutmuş
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 3. maddesine göre, hayvanların Yaşama Ortamı, “Bir hayvanın veya hayvan topluluğunun doğal olarak yaşadığı yeri ifade eder” şeklinde tarif edilmiştir. Bu tanım çerçevesinde incelendiğinde özel yahut kamu ayrımı olmaksızın tüm açık alanların, hayvanların ‘’yaşama ortamları’’nı oluşturduğu anlaşılmaktadır. Kanuna göre, hayvanların doğal olarak yaşam ortamı olarak seçtiği mahal her neresi ise, orada kötü muameleden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır. Kanunun 4/d maddesine göre, ‘’Hiçbir maddî kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insanî ve vicdanî sorumluluklarla, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu Kanunda öngörülen koşulları taşıyan gerçek ve tüzel kişilerin teşviki ve bu kapsamda eşgüdüm sağlanması esastır’’
Dolayısıyla, sahipsiz hayvanların bahçeli alanlarda yahut ortak alanlarda bakılması yasal haktır, buna engel olmaya çalışmak ise yasayı ihlal etmek anlamına gelecektir.
Aynı sorunu sitemizde yaşamış biri olarak, yönetime bu metni gönderdim ve tüm çatlak sesler kesildi, bahçemizde beslemeye devam ediyorum.
Ben anlatamadım yönetime bunu.haykonfed telefon ettim orada yöneticiyi aradılar.yonetici kanun bilmiyor.bana baskı kuruyorlar.
Ortak alanda yiyecek verilebilir.5199 a göre.
Anladım, işimiz zor..
Ben kendi adıma tepki gösteren kim olursa x2 tepki koyuyorum ve şimdilik bu şekilde idare ediyorum..
İskenderoğlu
Etibol duble iskender 450 TL oldu
https://resimyukle.imageupload.worke...B5F6DE96E.jpeg
Yanlız kedi, köpeklere verilen yemekler dışkı olarak da her gün kilolarca çıkıyor.
Sitede yaşayanlar bu kokuları neden çeksinler?
Kaldı ki küçük bebeği, çocuğu olanlar çimenlerde oynayamıyor, Zira çoğu yer köpek kakası dolu.
Kedi köpeğin yeri tüm maliklerden uygunluk almadıktan sonra site içi değildir.
Zira hijjen kuralları, insan sağlığı önde gelir.
Avrupada da köpek beslenir. İnsanlar köpek kakasını sokaktan bile toplamak zorunda.
Özgürlükler diğerlerinin hakları, sağlıkları ile sınırlıdır.
Öyle bir şey yok.5199 nolu hayvan hakları kanununu lütfen okuyun.site de heryer ortak alan dur.kediler gezebilir.yemekte verilebilir.uygunluk almak diye birşey yok.
http://www.haykonfed.org/kategori/hu...man-sorunlari/
Köpekler kocaman oldukları için kocaman çıkarırlar ama kediler öyle değil. Ufacık oldukları için, parmak gibi ufacık çıkarırlar.
Ben de besliyorum site içinde. Apartmana da yazıyorlar yapmayın etmeyin diye. Ama besleyenler beslemeyenlerden fazla galiba pek sesleri çıkmıyor kedi istemeyenlerin :kahkah:
Bu kediler de 2 cins.
1 grup var pişt diyince 2 kilometre uzuyor
Bir de öbür grup var genelde erkek kediler oluyor bunlar, kafasını patlatsan yine gitmiyor yapışıyor. Aşırı yüzsüz, arsız, at hırsızı gibi tipleri. Bu 2. gruba ben de aşırı ayar oluyorum.
ytd
o yalakalık yapanlar; eğer yöneticileri de biraz işi savsakladıysa yada saf ise işten ayrılma esnasında çok yakışıklı bir miktar para ödemek zorunda kalınca görürler yalakalığı.
oturduğu dairenin kirası +elektiriği+suyu +izin günleri vs hepsi gelir olarak yazılıp ,çakal avukatlarca ve kapıcılar derneği nezdinde kıdem tazminatı hesaplanınca şaşırırılar.
Suriye’nin Esad kontrölündeki Lazkiye kenti https://t.co/kRWcnz9OxL
https://twitter.com/etkilihaber/stat...G-vk8O8LQ&s=19
şuan mayıs 20 lerden sonra bağlanan kkmlerin hiçbiri kur farkı alamıyor .bakalım ağustos sonu 17 ,50 ler olabilecek mi yoksa kuru 17 ye talim .