Beynini fetöye satan çaresizliği gibi ama bunlar sadece beynini değil ruhunu ve bedenlerini de satmış köleler. Gel gel, otur otur, kalk kalk, mıçma dese 6 ay mıçamazlar korkudan.
Tiplere bak yaaa, insanlığınızdan utanın
Printable View
Belçika’da merkezde bir Mc Donalds şubesi,
14 çalışanın 11’i suriyeli.
Göçmenler olmasa avrupanın işi zor.
Aç kalırlar açççç...
https://twitter.com/aykiricomtr/stat...bOyyoBv5w&s=19
Bağcılarda tamamı akp li kayınvalidelerdeyim.allah bunları başımızdan eksik etmesin vs 30 dk dır dinliyorum.
Bu arada evde ki 3 ailenin de evleri kentsel dönüşüme girdi ancak hepsinin evleri yıkılıp 5 senedir 1 çivi çakılmadı.suç chp deymiş. :)
Ben olsam yanlış biliyorsun anne şöyle böyle konuşurum , sonra "hayırsız damat , damat anarşik olmuş , " damgasını yer otururum.
Ama şunu bir sorun mümkünse , " valideciğim bütün zamları Kılıçdaroğlu yapıyormuş hep onun yüzünden ekonomi bozulmuş meğerse , RTE gitsin diye zam yaptiriyollar mış . "
Cevap ne olur kine ???
:). :). :)
Ne anlatsan boş.bu millet akıllanmaz.seçimde mevcut iltidar ve yönetim şekli biterse mülk, taşınmaz vs olaylarımı gözden geçireceğim.
Sadece üzüntüm 80 milyon içinde aday olmasın denecek tek kişi aday oldu , o da seçimi kaybetmek için zaten.
Daha dün bile bizim gibi dini konuda hassas ülke de baktı KK chp oyları yine artıyor ne yaparsa yapsın, aleviyim diyince şimdi o lafını bile konuşuyorlar.
Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 163,5 milyar liraya ulaştı
https://www.trthaber.com/haber/ekono...ti-761820.htmlAlıntı:
Türk lirasıyla gerçekleştirilen dış ticaret hacmi yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 141,6 artarak 163 milyar 491 milyon lira olarak hesaplandı.
Avrupa dedigin nedir? Almanya haric hicbirsey uretmeden sirtini turizme dayamis ulkeler toplululugu. Hem ceplerinde para yok hemde millete iskembeden sosyal hak dagitarak battilar. Dunyada gocmen olarak alinacak bir suru irk varken sen git bedevileri topla. Suzme salak bunlar
Eğer ki Kılıştaroğlu seçime 23 gün kalmışken, çok bariz bir hata yaparsa, çok bariz bir yanlış söylemde bulunursa, çok yoğun tepki çekeceği kesin olan bir olayın içinde olursa, kafamdaki bazı soru işaretlerinin cevaplarını almış olacağım.
Diğer yandan oy konusuna gelirsek. Kime ve kimlere oy vermeyeceğim kesin olduğu için kime oy vereceğim de kesinleşmiş durumda.
Ama gönül isterdi ki vicdan rahatlığı ve kendi hür iradem ile şuna oy veriyorum diyebilseydim.
Çok karışık mı oldu bilmiyorum ama anlayan da anlamıştır diye düşünüyorum.
Aslında sizin çevrenizden gördüğünüz üzere endişenizi iyi anlıyorum zira Bağcılar , Güngören, Esenler'de K.K. nin yetenekleri mezhebi konuşulacak ve belki de oy kaybettirecektir , benim de akrabalarım içinde benzer tipler var herkesin vardır .
Ancak K.K. aday olmayıp Ekrem İ. veya Mansur Y. Veya İnce Kazansa idi , ben K.K. dışında diğer hiçbirinin net olarak parlementer sisteme dönüp donmeyeceginden emin değilim biraz fazla şüpheci görünmekle birlikte bu geçiş sürecinde ortak bir yönetim anlayışı için daha uygun diye düşünüyorum , umarım yanilmamişimdir .Hem kazanma hem de sistem değişikliği açisindan.
Şimdi bu konuya odaklanıp insanlara K.K nin aslında bir ortak yönetim anlayışı sahibi olduğunu anlatmak gerekiyor . Kazanmak için .
Bu seçimde meclis ne olursa olsun başkanlık rte olursa anlayın ki bu ülkenin fişi çekilmiştir. Bir sonraki seçim formalite icabı olur. Cumhuriyet 99. Yılını doldurmak üzere iken millet olarak bunun kararını verecegiz.
Almanya’nın ekonomisi de yabancılara muhtaç...
Alman siyasetçiler işgücü darboğazı ile yükselen milliyetçilik arasında sıkışıyorlar...
https://panorama-news.de/gundem/alma...atci-alinacak/
Forumda kendini gizlemeye çalıştıkları halde heskesin tanıdığı, ne mal olduğunu bildiği birkaç kripto hariç herkesin bayramını kutlar, sağlık mutluluklar dilerim...
Diğerlerine de güzel bir bayram mesajı dilemiş elemanın biri...
https://www.youtube.com/watch?v=lUKMMezMTC8
Ayhan bey haberin orijinal başlığı ile özetini alıntıladım. Ayrıntıları merak edenler için de link paylaştım.
Siz merak edip haberi okumuşsunuz. Evet dediğiniz gibi açık vermişiz...
116 milyar liralık ithalatı tl ile yapamasaydık, ithalatçılarımız o ithalatı gerçekleştirmek için 5,8 milyar dolar bulmak zorunda kalacaklardı. Keşke açık vermeseydik ama Abd de kendi parası ile yaptığı dış ticarette açık veriyor....
Bayramınız kutlu olsun...
Erdoğan: Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez faiz devamlı düşecektir. Göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecektir
KK adaylığını beğenmeyenler 5. aday için pusulaya chatGPT yazıp işaretlesinler
kullananlar ne demek istediğimi anlarlar, geleceğin başkanı işte bu olmalı diyeceklerdir..
Son 3 gündür ciddi ciddi düşündündüm. Cb adayım soğandı, ancak bu seçimde bu iktidarı değiştiremezsek, bir daha ne soğana ne de bir başkasına oy verme şansımız daha asla olmayacak..
Ancak iktidarı değiştirirsek, onlarda ps geçerseler, soğan a oy verme şansınımız zaten olacak.
Umarım oy veren elime sövdürmezler.
Bundan sonra seçime kdr, kk nu eleştirmeyeceğim. Hanım ve çocukların oyu zaten belli.
Neyse, bir sene içinde hallediyormuş, daha önce verdiği bütün 2023 hedeflerini tutturduğuna göre bunu da halledecek demektir, rahatladım valla...
“Enflasyon meselesini bu yıl sonuna kadar kontrol altına almış, önümüzdeki yıl çözmüş olacağız. Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Türkiye’de faiz düşecek. Göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecek”
https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...=alt_surmanset
Evet gördük düştü....%19 dan %100 e düştü.
Faizler de düştü, gösterge faizi düşürülerek piyasa faizleri nasıl yükseltilir, real time online gördük.
'Meşaz' gelmiş...dedim ne teklifmiş bakayım...kredi teklifi...on onaylı cart curt..
Sana diyor 100.000 TL vereyim %2.9 dan...ama 5 bin TL sini direk keserim sigorta neyim ayağına..en fazla da 12 aylık...
Yok Aga sen bana 250 bin ver, sigortasız olsun 24 aylık olsun misal diyorum....Faiz oranım %4 o zaman diyor.
O baştan kesilen (100.000 de 5.000 TL) para var ya.....o çok şey değiştirir...hem de çok...
Abarak gubarak...yersen. Mesela mümkün olacak, hemen cevap verecen SMS e...ben size 250.000 vereyim siz bana %4 değil, %3.5 verin net aylık...
Daha düne kadar %1.69 du bu oran da...bizim puan yüksekmiş gelin size %1.55 le verelim dediler. Ben de 100.000 TL yi napacam 24 ay, ne çevirecez de ne kazanacaz diye girmemiştim. Verseydi 500-1000 ha bak o olurdu.
Yani...faizler de roketler yakında..
Birileri fizikiye geçiyor niyeyse...
Bu işin sonu 'pohtir'
Ha bu fizikiye geçenler karşı cenahtan olsaydı şimdiye çoktan deşifre etmişlerdi.
Ya da henüz bilmediğimiz bi şey...misal net hata noksanla girenler...
Sanırım KKM deki fışkırmanın sebebi bu;
Muhtemelen bir de TL bazlı KKM ye girenler, makas olayından dolayı hapsoldu, devam ediyorlar ileride düzelirse diye.
Kambiyo kârları ve faiz gelirleri istisnası Türk Lirasından kaçışı önleyebilmek için getirilmiş geçici bir düzenleme. Yapılan bu düzenlemenin, bundan yararlanacak mükelleflere ciddi bir vergi avantajı sağlayacağı ortada. Ancak sağlanan bu avantajın bütçe dengesini nasıl etkileyeceğini de ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
https://cemberymm.com.tr/Kambiyo-Kar...eldi-280u.html
https://pbs.twimg.com/media/FuJbkTsX...g&name=900x900
Yine de mantıklı gelmiyor bana...son dakikaya bırakacak halleri yok, ne kadar dışarıda tutulacak ne kadar içeride onu zaten evvelden beri bir düzeni kurulmuştur.
Arap da zaten swapını baştan bi esasa bağlamıştır, piyasa koşullarına tabi değildir.
Geçen bi büyüğümüzün anlatısı vardı, burda mıydı, twitter'da mı, yurt dışına çıkartılan para asla geri dönmez diye...bilemem.
Bir gün bu açılan makas TL bazlı girenlere kol kestirebilir.
Şu an %5 civarında makas.
TCDD, TİGEM, Toprak Mahsulleri Ofisi, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, EÜAŞ, TTK, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş, Et ve Süt Kurumu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. ve BOTAŞ...Hepsi birer Kamu İktisadi Teşebbüsü..Nedeni belli değil ama hepsi borç batağına düştü. Hem de 6 yılda 12 kat borcu artarak...Daha önce borç batağına düşen KİT''lerin sonucu belli. Hepsi özeleştirmeye gitti
Kamu İktisadi Teşebbüsleri''nin 2017 de 49 milyar TL, 2022 başında 350,8 milyar TL olan toplam borcu, 2022 sonu itibarıyla 619,2 milyar TL ye ulaştı.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/b...tu-649425h.htm
KİT lerin borcu 2017 de 49 milyar TL den, 619 milyar TL ye çıkmış, dolar bazında bakarsak 13 milyar dolardan 31 milyar dolara.....misal yani TL borcu bunlar.
BOTAŞ normalin 25 katı borçlandı diye haber vardı bi aralar.
VF nin KİT ler dışında ne borcu var, onu da bilen yok.
TCDD yi de özelleştireceklermiş, en borçlu oymuş (?)
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/d...or-656742h.htm
Ya da bunlar, seçimi kazanırlarsa, makası 'epten' mi açacaklar sermaye kontrolleri artacak da birileri haberi önden aldı??
Faizi daha düşürecem diyor...yani doları daha da küsküleyecek..nakit çekime komisyon...resmi kur piyasa kuru, arası zıbıtmış durumda olacak iyice ???
Sanırsam bize bir şey kabarıyor gene...ama ne onu henüz çözemedim.
Neyse sildim millet yanlış anlar yayılır felan filan şaka kaka olmasın
Valla tam oturmuyor denklem, niye tam seçim öncesi doları kontrolden çıkarsınlar/çıkartacak işlere girsinler, bu topuklarına sıkmak olur. Her şeyin iyiye gidiyor görüntüsü devam ettirilmeli onların penceresinden..
Bakın enflasyon da tepe, yaptı, dolar da hala 20 yi geçemedi 1 yıldır külliyen zarar filan gibi..yani...
Başka bir şey sanki...net hata noksanla gelen?. Gelen kim, giden kim. Veya laf geçiremedikleri kendi elemanları?
Vergilendirme nasıl olacak ?
Hangi doviz büfesi üstünden olacak ?
yurt dışı türevlerde kafadan 100% kur farkı mı sokacaklar ?
1 birim teminata şakkadanak 1 birim vergi.
burasının mekaniği arjantin vb değil.
şimdilik benzer kavis çiziliyor diye benzer sonuca gidilmeyecektir.
Filmin ikinci yarısı logaritmik bir hızla geçebilir yalnız.
Net hata noksan ciddi bir değer ama o zaten yabancı para olarak gelmiyor mu?
Mb taşımak nedir ? Anlamadım. Bunu biraz açarsanız fena olmaz .
İki seçenek sunalım birincisinde esas şahıs ne olacağını tahmin edemez ve konuşur durur.
İkinci seçenek ,şahıs millete karşı panikle - rezervi desteklemek için konuşur zira para bulmuştur para gelince kuyruğa girenlere acayip gol atacaktır . Bu seçenek çok zayıf geldi doğrusu nedense :)
Yakında çok ilginç şeyler ifşa olacak gibi, tabi ne kadar doğru bilememekle birlikte....
https://www.youtube.com/watch?v=gLdOLl-UZ1M