Sayfa 634/1009 İlkİlk ... 134534584624632633634635636644684734 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 5,065 - 5,072 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1. Birileri fizikiye geçiyor niyeyse...

Bu işin sonu 'pohtir'

Ha bu fizikiye geçenler karşı cenahtan olsaydı şimdiye çoktan deşifre etmişlerdi.

Ya da henüz bilmediğimiz bi şey...misal net hata noksanla girenler...

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Evet gördük düştü....%19 dan %100 e düştü.

Faizler de düştü, gösterge faizi düşürülerek piyasa faizleri nasıl yükseltilir, real time online gördük.

'Meşaz' gelmiş...dedim ne teklifmiş bakayım...kredi teklifi...on onaylı cart curt..

Sana diyor 100.000 TL vereyim %2.9 dan...ama 5 bin TL sini direk keserim sigorta neyim ayağına..en fazla da 12 aylık...

Yok Aga sen bana 250 bin ver, sigortasız olsun 24 aylık olsun misal diyorum....Faiz oranım %4 o zaman diyor.

O baştan kesilen (100.000 de 5.000 TL) para var ya.....o çok şey değiştirir...hem de çok...

Abarak gubarak...yersen. Mesela mümkün olacak, hemen cevap verecen SMS e...ben size 250.000 vereyim siz bana %4 değil, %3.5 verin net aylık...

Daha düne kadar %1.69 du bu oran da...bizim puan yüksekmiş gelin size %1.55 le verelim dediler. Ben de 100.000 TL yi napacam 24 ay, ne çevirecez de ne kazanacaz diye girmemiştim. Verseydi 500-1000 ha bak o olurdu.

Yani...faizler de roketler yakında..
    Bana verseler alırım.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Birileri fizikiye geçiyor niyeyse...

Bu işin sonu 'pohtir'

Ha bu fizikiye geçenler karşı cenahtan olsaydı şimdiye çoktan deşifre etmişlerdi.

Ya da henüz bilmediğimiz bi şey...misal net hata noksanla girenler...

Olası seçim kaybında Yandaş ve arap sermayaderler fiziki aliyordur.

4. Sanırım KKM deki fışkırmanın sebebi bu;

Muhtemelen bir de TL bazlı KKM ye girenler, makas olayından dolayı hapsoldu, devam ediyorlar ileride düzelirse diye.

Kambiyo kârları ve faiz gelirleri istisnası Türk Lirasından kaçışı önleyebilmek için getirilmiş geçici bir düzenleme. Yapılan bu düzenlemenin, bundan yararlanacak mükelleflere ciddi bir vergi avantajı sağlayacağı ortada. Ancak sağlanan bu avantajın bütçe dengesini nasıl etkileyeceğini de ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
    https://cemberymm.com.tr/Kambiyo-Kar...eldi-280u.html

5.  Alıntı Originally Posted by yoktur Yazıyı Oku
    Yine de mantıklı gelmiyor bana...son dakikaya bırakacak halleri yok, ne kadar dışarıda tutulacak ne kadar içeride onu zaten evvelden beri bir düzeni kurulmuştur.

Arap da zaten swapını baştan bi esasa bağlamıştır, piyasa koşullarına tabi değildir.

Geçen bi büyüğümüzün anlatısı vardı, burda mıydı, twitter'da mı, yurt dışına çıkartılan para asla geri dönmez diye...bilemem.

6. Bir gün bu açılan makas TL bazlı girenlere kol kestirebilir.
    Şu an %5 civarında makas.

7. TCDD, TİGEM, Toprak Mahsulleri Ofisi, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, EÜAŞ, TTK, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş, Et ve Süt Kurumu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. ve BOTAŞ...Hepsi birer Kamu İktisadi Teşebbüsü..Nedeni belli değil ama hepsi borç batağına düştü. Hem de 6 yılda 12 kat borcu artarak...Daha önce borç batağına düşen KİT''lerin sonucu belli. Hepsi özeleştirmeye gitti
    Kamu İktisadi Teşebbüsleri''nin 2017 de 49 milyar TL, 2022 başında 350,8 milyar TL olan toplam borcu, 2022 sonu itibarıyla 619,2 milyar TL ye ulaştı.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/b...tu-649425h.htm

KİT lerin borcu 2017 de 49 milyar TL den, 619 milyar TL ye çıkmış, dolar bazında bakarsak 13 milyar dolardan 31 milyar dolara.....misal yani TL borcu bunlar.

BOTAŞ normalin 25 katı borçlandı diye haber vardı bi aralar.

VF nin KİT ler dışında ne borcu var, onu da bilen yok.

TCDD yi de özelleştireceklermiş, en borçlu oymuş (?)

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/d...or-656742h.htm

8.  Alıntı Originally Posted by yoktur Yazıyı Oku
    Ya da bunlar, seçimi kazanırlarsa, makası 'epten' mi açacaklar sermaye kontrolleri artacak da birileri haberi önden aldı??

Faizi daha düşürecem diyor...yani doları daha da küsküleyecek..nakit çekime komisyon...resmi kur piyasa kuru, arası zıbıtmış durumda olacak iyice ???

Sanırsam bize bir şey kabarıyor gene...ama ne onu henüz çözemedim.

Sayfa 634/1009 İlkİlk ... 134534584624632633634635636644684734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •