1.9 trilyonluk paket kabul edildi, altına nasıl yansıyacak acaba?
Printable View
1.9 trilyonluk paket kabul edildi, altına nasıl yansıyacak acaba?
Eğer altın ve gümüş standardı devam ediyor olsaydı, yani dolar altın karşılığı basılıyor olsaydı,
gümüş 4900, altın ise 35bin küsür dolar olurdu şu an.
https://usdebtclock.org/gold-precious-metals.html
Gümüşün $25-30, altının $1700 dolar olmasının tek bir nedeni var: Emek hırsızlığı.
Altın ve gümüş hakettiği fiyatta olsa dünyada üretim durur, ne iphone üretimi kalır ne güneş paneli.
Peki bu sahtekarlık nereye kadar devam edecek? Gittiği yere kadar, taa ki gidemeyinceye kadar.
Şu durumda bana kalırsa altını $1700'den (premium ile $1800+), gümüşü ise $30'dan almamıza izin veriyor olmaları bile mucize. Bir nevi özgürlük ilüzyonu.
O redditteki olay büyür de 1 milyon kişi 100 ons gümüş talep ederse piyasadan bu 100 milyon ons gümüş eder. Dünyadaki yıllık gümüş üretimi 900 milyon ons. Olay büyürse redditle falan da sınırlı kalmaz. Dünya redditten çok daha büyük. O zaman farklı senaryolar devreye girer. O zaman gerçekten özgürmüymüşüz yoksa değil mi belli olur.
not: yatırım batırım tavsiyesi değil hayalgücümdür.
ek:
Gümüşün ve altının aşırı yükselmesi kriptoya falan hiç benzemez. Bitcoin 1 milyon dolara çıksa kimsenin umrunda olmaz alıp-tutanlar haricinde. Altın $10bin dolara çıksa dünya ekonomisi çöker çünkü dünyanın ihtiyacı var.
Dunyada her yil toprak altinda 3 4 milyar dolar altin cikiyor.. gunluk altinda islem hacmi 5 6 milyar dolar deniliyor.. ortada olmayan altin alinip satiliyor yani.. altin 2011 den beri ayi piyasasinda.. taki 2300 dolar ustunu kapatana kadar..
Ben 1300 dolar ve alti bekliyorim 2 3 yil icindr..
Sizler 2500 belki 3000 bin.. sizin yaklasiminiz ve benim ki farkli .. gumus de 26 ustune atamadikca 25 dolar altinda 22 potada.. jp morgan gumus le kimsecikleri zengin edecek dusuncesinde degilim orda da dusus bekliyorumSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa 60 bin olacak diyen adam cahildir kardesim
Yada 530 da altin kisa vade 650 hedef veren cahil oglu cahildir.. kim olursa olsun
Saygilar
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben 2026 da altında 12 000,gümüşte 250 dolar bekliyorum.
Cahil asla değil,sadece o kadar tecrübeli olmasına rağmen you tube gibi bir mecrada vade vermesi,vade derken çok kısa vade vermesi,yoksa o rakamların geleceğine ben kesinlikle inanıyorum.Altının yönü yukarı borsanın aşağı o rakamlar tam olmasa da yaklaşık rakamlar çok uzun olmayan bir vadede görülecek Cahillik göreceli daha sizin ele avuca gelir tahlillerinizi göremediğimden cahilmisiniz değilmisiniz bilemem,ama nasrullah hocaya kolayca cahil diyebildiğinize göre muazzam bir kibiriniz olduğu kesin.
Her vade ve hedef verene cahil diyeceksek misal dolar veya faiz üzerine hedef veren merkez bankası başkanlarımız,berat albayrak veya reis falan da var.Bilmem onlar için hangi sıfatı uygun görürsünüz..
Nasrullah beyin geçmişi bilen bilir.. Çok doğru tespitlerle kısa vadeli doğru yatırımlarla hızlı büyüdüğü görülünce spk marifetiyle batırılma noktasına getirilmiştir.. Nasrullah beyin başarısına bugün ulaşmak imkansıza yakın çünkü meyve veren ağacın taşlanması sistemi çok gelişti.
Valla uzun süredir videolarını seyrediyorum,finansal mantığı bana çok tutarlı geliyor.Yoksa merkez bankasının vıopta oynadığı,doları tutmak için eksi rezervi göze aldığı,hala eksi rezervi kapamadığı bir dünyada bir parametresi dolar tl kuru olan gram altında adamın tahmini tutmadı diye eleştirmek bence insafsızlık.Ha ons tarafı da düştü ama onda da başka çakallıklar var ,bence onda da kabahati yok, şimdi entry fazla uzamasın burda keseyim millet sıkılmasın.
2001 krizinde borsa 20 binden 7 bine dusmusmuydu evet, 2008 yılında 59 binden 21 bine dusmusmuydu yine evet şimdi 60 bine düşebilir grafiginide paylaşabilirsiniz lakin değmez beya, hemde kafamız iyi niye bunları sebeblendirelimki
1998 den 2001 yılına çıkışın yüzde yetmiş beşi 2001 yılında geri alınmış,sonra 2002 yılından 2008 yılına olan çıkışında yüzde yetmiş beşi geri alınmış, şimdi 2009 dan 160 binlere olan cikisin neden yüzde yetmiş beşi geri alınmasın, yandaş gözüyle bakmamakta fayda olacağı kanaatindeyim
Yaklaşik bir ay oldu gr altin tasiyorum belki bir sey kazanamadim ama Hisse senedi piyasasinda hic bu kadar huzurlu olmamistim
Ooo malum yandas trol ekubi geldi..sayisi artarak
Simdi troller yeni hesap acip.once alakasiz sayfalara yazi yazar..muhalif bile gorunur.sonra kendilerini yemleriz ve trol oldugu cikar .. trol simdi alakasiz sayfalaravgitmis yazmis gelmis..asil hedef buralar dolar vs. Hahaha.
Sn. Kızıldağ yazınızdaki büyük elin onsu 2500 ün üzerine getirme fikri ilginç geldi bana..bir şok yada tedirginlik durumunda margin call, dolara hucum vs. gibi nedenlerle daha alttan altın almak varken, neden onsu yüksekten kafasına yesin..malum ortalıkta bir sürü satıcı daha olacaktır..adamlar kağıt altınla oynuyor ve yeri geldiğinde anlık kar zar hesabı yapabiliyor..tabii bizim aynı hesabı özellikle fiziksel altın düşünüldüğünde yapmamız zor..
Ha tabii bunları olağan piyasa koşulları için yazdım..adamın(büyük el)/adamların onsu yükseltmemek için FED le işbirliği yaptığı aşikar bence..selam ve sevgiler..
Elbet bir noktada ONS enflasyonun geldiğini hatırlayacaktır..:he:
Yo sn enki düşüncelerim değişmedi.Önemli olan reel rakamlar,olay gümüşte kopar,fiziki gümüş kaçtan alınıp satılacak o önemli,fiziki gümüş fiyatları bombanın pimi:)))))))))Her şeyin fiyatı artacak,dünyanın dolarını basacaksın altın gümüş ucuz kalacak benim öyle bir dünyada tek aksiyonum olur,altın ve gümüş almak ,gene almak hep almak.Madem altın gümüş ucuz neden kağıt üstünde aynı altını gümüşü on kere satıyorsun derler adama.
Bu arada ilk fiziki gümüşümü almış oldum.Hakikaten 1 kiloluk gümüşün cezbedici bir etkisi var.Elinize aldığınız zaman değerli bir şeye para yatırdığınızı hissediyorsunuz.Yaren gümüşten aldım.Adamı da aradım tek kalemde geçen hafta tek bir müşteriye 90 kiloluk verdim dedi.Pek yalan söyliyen birine benzemiyordu.Dediği bizde bile fiziki talep çok.
Bu kağıt para işinin palavra olduğu,fed in sürekli blöf yaptığı amerikanın ekonomisinin batık olduğu,ortada sadece sürekli eli artırmak zorunda olan bir para basma makinası olduğunu insanlar anladığı zaman altın 5000 dolar da olacak 10 bin de ,önemli olan ne zamana kadar tiyatronun devam edeceği.
Yukarıda belirttim, fiziksel sözkonusu olduğunda bende seninle aynı şeyi yapıyorum ama margin call yada dolara hucum durumlarında fazla ağlamamak lazım(sözüm meclisten dışarı)..Belirtmeye çalıştığım bu..
Yada tabiki zamanlama herşeydir malum, becerebiliyorsanız margin call yada dolara hucum durumlarında altını daha alttan alabiliyorsanız bu daha mükemmel olur..
Tamamda ne zaman?ben 2009 dan beri aşağı yukarı aynı mantıkla altın alıyorum..daha ne kadar bekleyeceğim?
Ayrıca tekrar belirteyim finansal dünyada dolar %80-90 oranlarında hala kullanılıyorsa ve kullanılmaya daha uzun bir süre devam edilecekse, senin tiyatro da daha uzun süre devam edecek demektir(enflasyon konusu hariç)..:)
O piyasa oyunculuğu traderlık.Sn enki ben 2 yıldır gün be gün gümüşü takip ederim.Geçen martda ortalık yıkıldığı zaman gümüş 15 dolardan 12 dolara düştü altın 1700 dolardan 1500 dolara.Yahu bu gümüşe kim ne zaman yatırım yapmış ta margini yiyince elindeki gümüşü satmış:)))))))) O işler bence palavra.Bazı oyuncuların yıllardır yaptığı numaralar,olay margin call değildi ki.Açın bakın altın gümüş grafiklerine 4 aydır kimsenin olmadığı saatlerde gümüşte aniden dünyanın onsu satılıyor.Bu aralar da borsalar yukarı gidiyor ,e neden satılıyor ki margin call falan işin palavrası.Asıl ağlıyacaklar zaten ağlamaya başladı bile, amerikada etf lerde anormal fiyat hareketleri olabilir dikkatli olun diye tüzüklerinde geçen ay değişiklik bile yaptılar.Dünyada insanlar salak değil,ne değerli ne balon herkes görüyor biliyor.Altın ve gümüşte zamanında birileri öyle ağladı ki piyasada altın satışı bile yasaklandı,hunt biraderlerde oyunun kuralları değiştirildi.Elbet birileri ağlıyacak da ağlayanlar elinde altın ve gümüş bulunduranlar olmayacak.
Sn enki benim planım belli daha önce de yazdım.2026 ya kadar fiyatdan bağımsız olarak altın gümüş ve platindeyim.2025 ve 2026 da göçmüş fiyatlardan tüm paramı borsaya dönerim diye düşünüyorum.Şimdi istanbulda deprem olacak,fiyatı ne kadar artarsa artsın,avcılarda bozuk zeminli bir yerden ev alırmısınız.E deprem hala olmadı ,evin fiyatı her gün artıyor hadi gidelim ev alalım denir mi.
Altın tarih boyunca gümüşle beraber hareket etmiş.Gümüş baskılanamaz,kopacak,bundan yüzde yüz eminim.Ondan dolayı göreceli olarak gümüş kadar olmasa da altın da artacak,öngörüm böyle sn enki,finansal piyasalar inanç meselesi,oyun planınızı kurarsınız beklersiniz ,ben böyle biliyorum,düşünüyorum ve uyguluyorum,herkes kendi oyun planını kendi belirleyecek elbet.
Elbet herkesin yatırımı kendine, bizler burada yazarak birbirimize ve izleyenlere fikir vermeye çalışıyoruz sadece..
Burada bilinmeyen konu şu sanırım; Doların güvenli liman olduğunu söyleyince anlaşılmayan şey doların çok güvenilir bir para olduğu fikri..:)oysa durum bu değil..finansal piyasaların yayıldığı meralardan gerçek ağılına dönme hikayesi bu..finansal camia bu meralara dolar bozdurarak giriyor ve bir kaygı durumunda tekrar dolar toplayarak ağılına geri dönüyor..
Ve aynı zamanda dolar ile altın aynı ipte oynayan iki canbaz gibi..yalnız biri ipe çıktığında diğeri aşağıda bekliyor mecburen..:)
Sn enki olay gümüşte kopacak.Altın gümüş rasyosu nedeniyle de altını da yanında götürecek.Gümüşü 4 yıl önceki paladyum gibi düşünün.Açın bakın 10 yıllık paladyum grafiğine dediğimi anlayacaksınız.Bu satanist globallerin finansal tezgahları dışında da işleyen bir dünya var gümüşün arz talep dinamikleri var,paladyumda talep bir arttı açın bakın ne olmuş.Yeni bir çağın arefesindeyiz bu çağ da gümüş ,platin vs çok ama çok ihtiyaç duyulacak madenler.
Abd 10 yıllıklar 1.60 a dayandı..
Geçen hafta; ''Powell tahvil piyasasındaki satışların "düzensiz" olmadığını veya uzun vadeli faizlerin Fed'den müdahale getirecek kadar yükselmesine yol açma ihtimalini düşük bulduğunu belirtti. Bu açıklamaların ardından ABD Hazine tahvil getirilerindeki yükseliş tekrar güç kazandı.''
Geçen hafta FED piyasa oyuncularını ikna edemedi ve satışlar hız kazandı..tabii enflasyon yok, bunlar geçici demekle olmuyor bu işler..tahminim ikinci adım kabulleniş ve sözlü müdehale..üçüncü adım ise fiili müdehale..bence balonlar çok fazla ve Powell fazla dayanmaz..2 limit olabilir..
Yazdıklarım tavsiye içermez, bilgi amaçlıdır..
30 yıllıklarda 3 e dayandı, neredeyse geçen senenin iki katı..dolayısıyla mortgage faizleri de artıyor..ABD de ev önemli..:)
Dolar roketledi de. ons zayıf hala..