Sayfa 636/1048 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon
Arama sonucu : 8382 madde; 5,081 - 5,088 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1. 1.9 trilyonluk paket kabul edildi, altına nasıl yansıyacak acaba?

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sizce gümüş fiyatı normal mi,gümüşün fiyatı kaç olmalı.
    Eğer altın ve gümüş standardı devam ediyor olsaydı, yani dolar altın karşılığı basılıyor olsaydı,

gümüş 4900, altın ise 35bin küsür dolar olurdu şu an.

https://usdebtclock.org/gold-precious-metals.html

Gümüşün $25-30, altının $1700 dolar olmasının tek bir nedeni var: Emek hırsızlığı.

Altın ve gümüş hakettiği fiyatta olsa dünyada üretim durur, ne iphone üretimi kalır ne güneş paneli.

Peki bu sahtekarlık nereye kadar devam edecek? Gittiği yere kadar, taa ki gidemeyinceye kadar.

Şu durumda bana kalırsa altını $1700'den (premium ile $1800+), gümüşü ise $30'dan almamıza izin veriyor olmaları bile mucize. Bir nevi özgürlük ilüzyonu.

O redditteki olay büyür de 1 milyon kişi 100 ons gümüş talep ederse piyasadan bu 100 milyon ons gümüş eder. Dünyadaki yıllık gümüş üretimi 900 milyon ons. Olay büyürse redditle falan da sınırlı kalmaz. Dünya redditten çok daha büyük. O zaman farklı senaryolar devreye girer. O zaman gerçekten özgürmüymüşüz yoksa değil mi belli olur.

not: yatırım batırım tavsiyesi değil hayalgücümdür.

ek:

Gümüşün ve altının aşırı yükselmesi kriptoya falan hiç benzemez. Bitcoin 1 milyon dolara çıksa kimsenin umrunda olmaz alıp-tutanlar haricinde. Altın $10bin dolara çıksa dünya ekonomisi çöker çünkü dünyanın ihtiyacı var.
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 07-03-2021 saat: 14:18.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Eğer altın ve gümüş standardı devam ediyor olsaydı, yani dolar altın karşılığı basılıyor olsaydı,

Gümüşün $25-30, altının $1700 dolar olmasının tek bir nedeni var: Emek hırsızlığı.

Altın ve gümüş hakettiği fiyatta olsa dünyada üretim durur, ne iphone üretimi kalır ne güneş paneli.

Peki bu sahtekarlık nereye kadar devam edecek? Gittiği yere kadar, taa ki gidemeyinceye kadar.

Şu durumda bana kalırsa altını $1700'den (premium ile $1800+), gümüşü ise $30'dan almamıza izin veriyor olmaları bile mucize. Bir nevi özgürlük ilüzyonu.

O redditteki olay büyür de 1 milyon kişi 100 ons gümüş talep ederse piyasadan bu 100 milyon ons gümüş eder. Dünyadaki yıllık gümüş üretimi 900 milyon ons. Olay büyürse redditle falan da sınırlı kalmaz. Dünya redditten çok daha büyük. O zaman farklı senaryolar devreye girer. O zaman gerçekten özgürmüymüşüz yoksa değil mi belli olur.

ek:

Gümüşün ve altının aşırı yükselmesi kriptoya falan hiç benzemez. Bitcoin 1 milyon dolara çıksa kimsenin umrunda olmaz alıp-tutanlar haricinde. Altın $10bin dolara çıksa dünya ekonomisi çöker çünkü dünyanın ihtiyacı var.
    fiziki olarak alınmadığı surece utopik bir düşünce
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

4. Dunyada her yil toprak altinda 3 4 milyar dolar altin cikiyor.. gunluk altinda islem hacmi 5 6 milyar dolar deniliyor.. ortada olmayan altin alinip satiliyor yani.. altin 2011 den beri ayi piyasasinda.. taki 2300 dolar ustunu kapatana kadar..
    Ben 1300 dolar ve alti bekliyorim 2 3 yil icindr..
    Sizler 2500 belki 3000 bin.. sizin yaklasiminiz ve benim ki farkli .. gumus de 26 ustune atamadikca 25 dolar altinda 22 potada.. jp morgan gumus le kimsecikleri zengin edecek dusuncesinde degilim orda da dusus bekliyorum
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

ek:

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Borsa 60 bin olacak diyen adam cahildir kardesim
    Yada 530 da altin kisa vade 650 hedef veren cahil oglu cahildir.. kim olursa olsun
    Saygilar
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Valla nasrullah ayana cahil diyen birine ne demeli bilemem ama altın konusunda da dolar konusunda da görüşlerinize katılmıyorum.Yazınızdaki bir kısmı ben anlıyamadım,reel faiz vermeme kısmı elbet doğru da akp nin geldi geleli ana politikası allem kallem ne olursa olsun doları baskılayarak suni bir refah yaratmaktır.Güçlü tL ekonomik temelleri olmadığı halde ucuz ithalati teşvik etti,ucuza araba aldık,telefon aldık,televizyon aldık,buğday aldık,saman aldık aldık da aldık.Bunlar hep düşük tutulmuş dolar kuru ile oldu.Akp sizin görüşünüzün aksine suni bir refah yaşattı.Ha yüksek faiz verse ne olurdu o faiz ne ile ödenecek ne işe yarıyacak,üretmiyen bir ekonomide yüksek faizle ne çözülür,yüksek faizle düşürülen dolar kuru ne işe yarar cidden sizin entry de ne dediğinizi çözemedim.Akp nin olayı üreten bir ekonomi istememesi,fabrikaları satması,işe yarayan üretim ekonomisini baltalaması habire tüketimle inşaatla büyüyen bir ekonomi yaratması.Yoksa mali politikalarla dünyada kim ne çözmüş ki biz çözelim.İşler keşke faizle kurla falan hallolacak kadar basit olsaydı.

Ben 2026 da altında 12 000,gümüşte 250 dolar bekliyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by palmet Yazıyı Oku
    fiziki olarak alınmadığı surece utopik bir düşünce
    Başka türlüsü aklıma bile gelmez.

8.  Alıntı Originally Posted by buyshell Yazıyı Oku
    Borsa 60 bin olacak diyen adam cahildir kardesim
    Yada 530 da altin kisa vade 650 hedef veren cahil oglu cahildir.. kim olursa olsun
    Saygilar

evet su eskiden yazdıgın yazılar nerede sunları bir link gönder okuiyim.

borsa ile işimiz olmaz..hele malumlar oradayken

Sayfa 636/1048 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •