Artan

484,00 10 18:10
286,25 9.99 18:10
289,25 9.98 18:10
12,24 9.97 18:10
295,50 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

78,40 -9.99 18:10
39,54 -9.97 18:10
37,04 -9.97 18:10
16,09 -9.96 18:10
229,90 -9.93 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.047.116.287,75 18:10
7.132.495.674,06 18:10
6.016.189.385,14 18:10
5.796.789.847,70 18:10
5.651.868.803,60 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8697 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Ons 2000 dolar üzerinde geldi. Küresel riskleri gören büyük el bunu 2500 üstünde tutsaydı, elinde yeteri kadar var zaten ve bize almak İçin fırsat vermeseydi, hatta orada ihtiyacı olanlarda satardı, sonrada istediği rakama götürebilirdi. Ama bunu yapmadı, daha pandemi zirve yaşarken 530 liradan 397 liraya getirdi. Malasef ciddi yatırımcı bu türbülansı değerlendiremedi. Gözler tekrar 530 da, ne zaman gelir bilmek zor. Şahsen bende başka bir piyasada örneğin dolar yada borsa piyasasında işlem yapanların alternatif piyasayı iyi okuması gerektiğini düşünüyorum. Sizi okuduktan sonra 1929 yılları sebep ve sonuçları daha iyi anlaşıldı. Salt olarak 15 bin dolar onsa hedef verip dünyadan kopmak asla doğru değil. Teşekkürler.
    Sizce gümüş fiyatı normal mi,gümüşün fiyatı kaç olmalı.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sizce gümüş fiyatı normal mi,gümüşün fiyatı kaç olmalı.
    Eğer altın ve gümüş standardı devam ediyor olsaydı, yani dolar altın karşılığı basılıyor olsaydı,

gümüş 4900, altın ise 35bin küsür dolar olurdu şu an.

https://usdebtclock.org/gold-precious-metals.html

Gümüşün $25-30, altının $1700 dolar olmasının tek bir nedeni var: Emek hırsızlığı.

Altın ve gümüş hakettiği fiyatta olsa dünyada üretim durur, ne iphone üretimi kalır ne güneş paneli.

Peki bu sahtekarlık nereye kadar devam edecek? Gittiği yere kadar, taa ki gidemeyinceye kadar.

Şu durumda bana kalırsa altını $1700'den (premium ile $1800+), gümüşü ise $30'dan almamıza izin veriyor olmaları bile mucize. Bir nevi özgürlük ilüzyonu.

O redditteki olay büyür de 1 milyon kişi 100 ons gümüş talep ederse piyasadan bu 100 milyon ons gümüş eder. Dünyadaki yıllık gümüş üretimi 900 milyon ons. Olay büyürse redditle falan da sınırlı kalmaz. Dünya redditten çok daha büyük. O zaman farklı senaryolar devreye girer. O zaman gerçekten özgürmüymüşüz yoksa değil mi belli olur.

not: yatırım batırım tavsiyesi değil hayalgücümdür.

ek:

Gümüşün ve altının aşırı yükselmesi kriptoya falan hiç benzemez. Bitcoin 1 milyon dolara çıksa kimsenin umrunda olmaz alıp-tutanlar haricinde. Altın $10bin dolara çıksa dünya ekonomisi çöker çünkü dünyanın ihtiyacı var.
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 07-03-2021 saat: 14:18.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Eğer altın ve gümüş standardı devam ediyor olsaydı, yani dolar altın karşılığı basılıyor olsaydı,

Gümüşün $25-30, altının $1700 dolar olmasının tek bir nedeni var: Emek hırsızlığı.

Altın ve gümüş hakettiği fiyatta olsa dünyada üretim durur, ne iphone üretimi kalır ne güneş paneli.

Peki bu sahtekarlık nereye kadar devam edecek? Gittiği yere kadar, taa ki gidemeyinceye kadar.

Şu durumda bana kalırsa altını $1700'den (premium ile $1800+), gümüşü ise $30'dan almamıza izin veriyor olmaları bile mucize. Bir nevi özgürlük ilüzyonu.

O redditteki olay büyür de 1 milyon kişi 100 ons gümüş talep ederse piyasadan bu 100 milyon ons gümüş eder. Dünyadaki yıllık gümüş üretimi 900 milyon ons. Olay büyürse redditle falan da sınırlı kalmaz. Dünya redditten çok daha büyük. O zaman farklı senaryolar devreye girer. O zaman gerçekten özgürmüymüşüz yoksa değil mi belli olur.

ek:

Gümüşün ve altının aşırı yükselmesi kriptoya falan hiç benzemez. Bitcoin 1 milyon dolara çıksa kimsenin umrunda olmaz alıp-tutanlar haricinde. Altın $10bin dolara çıksa dünya ekonomisi çöker çünkü dünyanın ihtiyacı var.
    fiziki olarak alınmadığı surece utopik bir düşünce
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

4.  Alıntı Originally Posted by palmet Yazıyı Oku
    fiziki olarak alınmadığı surece utopik bir düşünce
    Başka türlüsü aklıma bile gelmez.

5. Dunyada her yil toprak altinda 3 4 milyar dolar altin cikiyor.. gunluk altinda islem hacmi 5 6 milyar dolar deniliyor.. ortada olmayan altin alinip satiliyor yani.. altin 2011 den beri ayi piyasasinda.. taki 2300 dolar ustunu kapatana kadar..
    Ben 1300 dolar ve alti bekliyorim 2 3 yil icindr..
    Sizler 2500 belki 3000 bin.. sizin yaklasiminiz ve benim ki farkli .. gumus de 26 ustune atamadikca 25 dolar altinda 22 potada.. jp morgan gumus le kimsecikleri zengin edecek dusuncesinde degilim orda da dusus bekliyorum
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

ek:

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •