Çünkü zaman çabuk geçiyor,Erciyas Özbalı alalı 2 yılı geçmiş,birleşme kararının (Borsa Kote) üzerinden 18 ayı geçmiş..
3 aylık işlem yasağının üzerinden 1 ay geçmiş...
Printable View
ERciyas ÖZBALIN ardından RC mühendislik paylarına da sahip olmuş..
Birleşme değerlenmesinden önce,
Bu kararı 2016 30 Eylülde almışlar...
Karar No : 2016/21
Karar Tarihi : 30.09.2016
Toplantıya Katılanlar : Candan KARLITEKİN, Hasan Tufan BALLI, Mustafa ÖZBEY,
Markus Christian Dr SLEVOGT
Gündem : TÜDEMSAŞ Projesine dayalı kurulan RC Mühendislik Özbal Çelik Boru Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi'ndeki %48'lik payın satışı.
KARAR:
Yönetim Kurulu Üyelerimizden Kamil Emre ERCİYAS ve Yılmaz BAĞ, pay satışın yapılacağı RC Mühendislik ve Makine Sanayi Ticaret Anonim Şirketi firmasında Yönetim Kurulu Üyesi olduklarından huzurdaki Yönetim Kurulu toplantısına katılmamışlardır.
Şirketimiz Yönetim Kurulu Şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki gündemin görülmesine geçilmiştir.
(i) Şirket'in Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. (TÜDEMSAŞ) Projesinde, RC Mühendislik Özbal Çelik Boru Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi'nde sahip olduğu %48 oranındaki payın TÜDEMSAŞ'ın onayının alınmış olması durumunda, 3.000.000.-TL karşılığında ve satış bedelinin işin ifasına uygun vadelerde çek alınması suretiyle tahsil edilmek üzere, RC Mühendislik ve Makine Sanayi Ticaret Anonim Şirketi firmasına Şirketimizin menfaatine uygun olacak şekilde, Sermaye Piyasası ve ilgili mevzuata uygun şekilde satışının yapılmasına,
(ii) Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Seri II.17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'ne istinaden Şirketimizin RC Mühendislik ve Makine Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile yapılacak söz konusu satış işleminde, işlem tutarının, işbu yönetim kurulu karar tarihinden önceki altı aylık günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak hesaplanacak Şirket değerine olan oranının %10'u geçmesi sebebiyle devir işlemi öncesinde Kurulca belirlenen bir kuruluşa değerleme yaptırılmasına,
(iii) Bu kapsamda yapılacak iş ve işlemlerin ifası için gerekmesi halinde başta Sermaye Piyasası Kurulu olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara başvuruda ve bildirimde bulunmaya, KAP'a açıklamalarda bulunmaya, toplantıya katılanların oybirliği ile karar verildi.
Bu tür kararları aldılar arazileri yüksek oranda İpotek ettirmeye çalışılıyor,zira Kuş adasındaki arazi(arsa) üzerinde zaten ipotek bulunmaktaydı.Ne zamandan beri. ÖZBAL'ın ilk yıllarından itibaren sadece oran ve değerler artarak devam etmek de..
para nasıl kazanılır kayseriliden daha iyi kim bilebilir ki
taşın suyunu çıkarmadan birleşmeyecekler
haa taşın suyunu çıktı çıkacak
çok bunalttılar artık
Kimse kalmamış yine Drc de gitmiş bugün yine hüsran bitecek gibi haydi hayırlısı ne yapalım kısmetten öteye köy yokmuş
https://image.prntscr.com/image/D-LL...X2zZdsdbQw.png
https://image.prntscr.com/image/XuaC...7L3Cdg0Q4A.png
fd/favök orannını brsanın ki gibi 7.5 den kabul edin bitsin şu çile
fd/favök 7.5 den birleşirsek 1 OZBAL 0.349 ERCIYAS eder
2 rapordada baz alınan firmaların değerlerine göre ERCIYASIN değeri Türkiye değerinin üstünde çıkıyor
bu kayserlinin her an belki bedelli sermaye artırımı bile yapabilir o kdar cok ipotekler var birlşeme olmassa bunu kart olarak kullanbılır artık aklza herşey gel,r durumda
Erciyas birleşimi masalla,masalla durumuna mı geldi yoksa ?????
Bundan vazgeçip, Şu özbal'ı yabancı birilerine ortak ederler inşallah.
Zeytin sen ve ben kalmışız herkes satmış veya artık buralardan almanın bir faydası yok kanısında sanırım son duruma bakılırsa bunlar yarın akşam birleşmeden vazgeçtik haberi gönderecek sanki son spk reddindede aynı ortam vardı çok sessiz umarım fırtına öncesi kabus sessizliği değildir
SPK bedelliye izin vermez daha önce denediler izin vermedi ,68 kuruştan aldığın şirketi bedelli ile 1,00 ile mi satacaksın dedi ancak bedelsiz yapar ama şu aşamada oda mümkün değil ya birleşecek yada vazgeçip yabancı ortak bulacak veya satacak şu aşamada oda zor Özbalın kaymağı fazla oda yemez bakalım çakallar ne planlıyor
Yanlız değilsin
GM 5 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birleşme ile ilgili şirketten hiç bir adım yok adamlar resmen ipe un serdiler ufak tefek bir harekette kalmadı satsan satılmaz alsan adam ******** durmadan basıyor ipnelik peşinde
Çok o çocuğu spek gördüm ama ozbalin spegi katıksız o çocuğu
ÖZBAL tarihinde yaşanan en kötü günlerden biri desem abartmamışımdır sanırım hacim yok desem yeri özbal batakken iflas söylentisi varken bile bu kadar işlemsiz bir gün geçirmemişti yazıklar olsun KAMİL bey kalıbınızın adamı değilmişsiniz KY nın üç kuruşuna mı göz diktiniz hani genel kurulda bu iş 2,5 aya tamam diyordunuz sonra kıvırıp yönetim kurulu kararı lazım dediniz şimdide şeytanın sessizliğine mi büründünüz
Eto genel kurula katıldım demişti 1.5 ay yada 2.5 ay demişti ne oldu durum bilgin varmı görüşüyormusun etoyla
Arkadaşlar BİMER ve SPK ya başvuru yapmayan varsa yapsın biran önce başvuru sayısı artınca dikkate alıyorlar ky nın ky dan başka dostu yok
Bilidiğim kadarıyla Eto ve gurubu yasak kalkmadan önce ve yasak kalkması ile alım yapılar ama daha sonra sattılar yani kalan iki elin parmağını geçmeyen ky yız Bizim kamil bize göz dikmiş borsada bir Kamil eksikti ky düdüklemeyen oda oldu ama adama helal olsun galip ile rıza bile bu kadar kısa zamanda bu kadar iş yapamazdı adam büyük oynuyor bir taraftan ky yı bir taraftan spk yı bir taraftanda şirketi uyuttu:rtfm::rtfm:
Şirket birleşme kararı alması lazım yönetimi şikayet etmek gerek 2015 de ozvarligi artidaydi şimdi ekside satışları 190 milyondu düştü 100 milyona ozbali kaç liraya aldı ne kadar verdi birleşip buyuyecegiz dedi hani nerede verilen sözler sorun erciyasin yönetiminde birleşme kararını alacak onlar ytdr
9 aylık bilanco yaklaşıyor bari biraz kar aciklasalar
https://www.ruyatabirleri.com/wp-con...ıdı-görmek.jpg
Erciyasa selamlar :rtfm:
Bunu patrano gönder azını silsin
Burayı okuyon Kamil Beyin adamları varsa veya şu ****** SPEK in adamları veya kendisi hepinize ky dan teker teker selam söyleyin o anlar veya okuyorsan anlarsın öpüldünüz gözlerinizden
bedavya aldıkları özbala 40-50 milyon borç ipoteği çakan Erciyas... en kalın borunuz kaçlıksa ..uc uca ekleyip ..karsa kadar !! anladın sen..
Burayı okusaydi patron akşam birleşme kararını alırdı bu kadar lafı kaldiramazdi
Daha yokmu derlerse borusanda takviye yapmak lazim
birleşme kararı aldı zaten..söz değil icraat şart.. icraat içinde adil değerleme ve pay dağılımı şart.. bunlar olmadıkca cacık olmaz..hele hele bu arsa için ipotek koyduktan sonra değerlemenin en az % 60-70 yukarı olması gerek..yoksa kendisiyle çelişrr
Genel kurulda birleşmeye devam yeni rapor hazırlanacak dedimi yada yeni bir karara gerek yokmu
öyle bir değerleme çıkarmışki adamlar
erbosan ve brsanın değerinden fd/favök daha yüksek değer çıkarmışlar
erciyas bu aç gözlülükle bir halt olmaz sizden
bide spek saolsun
ziraat-meril birlikteliği ile kağıdı 3.00 dan 2.50 ye soluksuz çekti
al birini vur diğerine
erciyasta aynı spek te aynı
Aç gözlüler
Tam halay oldu🙂🙂
benim artık lotum yok, bunların pislik olduğunu buradaki bazı kişilrerin nasıl gazlayıp pazarlama yaptıgını fark ettim ve cıktım, ama bunun yüzünden bir cok hisse kacırdım...ahım büyük.. en azından hisse rayındayken spk müdehalesi çok ağıdı bu kararın erciyas tarafından aldırıldıgına adım gibi eminim..
Bu dedigini sorsan Erciyasa.. nasil bu kadar yuksek oran hazirladiniz?
Derler ki efendim.biz degil uzman kurulus hazirladi biz nasil.mudahale edelim onlara :)))
Ama 4 milyon lotu InvestAz de tutarsin raporu da ona hazirlatirsin Spk tabi kabul etmez..
SIKIYORSA DELOITTE HAZIRLATSANIZA??
SIKIYORSA INVESTAZ deki lotlarini baska ADAM gibi Bir kuruma virmanlasan?
paraniz vizyonunuz yetmez sizin 2 yilda birlesmeyi yapamayanlar...Isiniz gucunuz dipten mali al yukardan ky ya sat.Ezan da okunuyor simdi ALLAH SIZI BILDIGI GIBI YAPSIN..
inşallah akıllanırlar bende tekrar yerimi alırım
Kaldı bir ay ozaman sizde gittiniz mi genel kurula
Burda kimse pazarlama yapmadı kimseye zorla mal alın denilmedi sadece görülenler ortaya konuldu ama bunların pislik olduğu konusunda ben kendi şahsıma yanıldım
Adamlar birleşme ile Türkiyenen boru sanayindeki üretimin %25 ine ulaşacak
Adamlar Özbal ı aldıktan sonra özbal geriye düşerken bunlar ISO 500 listesinde büyük bir sıçrama yaptı
Adamların aldığı ihaleler ortada Özbalı aldıktan sonra kendi üzerlerinden aldıkları işi özbala yaptırdıkları işlerde mevcuttur elbet
şimdi bunların hangisi yanlış sizce bu kadar yazdığım aslında yazılacakların çok azı ama bunlar bile normal şartlarda ipnelik olmasa işin içerisinde başka bir hissede şuan fiyatın enaz 6 ile 8 arasında olmasını sağlardı ki SPK yasağını bilmek burda kimsenin aklının ucundan geçen birşey değildi SPK nın tarihinde bir ilk desem yalan olmaz sanırım yasak kalktıktan sonra olanlar zaten açık Ziraat ve Merill in işlemleri zaten bunun içinde gerekli yerlere şikayet ettim şahsımca ama benim veya arkadaşlarımız yüzünden biri zarara uğradı ise çok üzülürüm inan hakkınızı helal edin :(:(:(:(
hatırlayın son değrleme ile ilgili kap a haber gelmeden hisse verilen coşku ile 3,45 görüyor ( önceki zirve ) ikili tepe yaptırılıyor sonra basılıyor.. vs.. bunlar bilinçli yapılan işlemlerdi.. bunu yapanlar bizzat hisseyi spk ile ceza aldıran kişiler
Kendi adima diyeyim borsada 100 kagit soylemissem 5 inde cuvallamisimdir..15inde kar zarar olmamistir..80ni vaktinde cikmistir..Bu kagitta o 5lide..ozbal ozbal olarak kalsaydi o grafige suan 3.15teydik..
Burda alislara hic bir zaman inanmadim..
Ne Sayyin Sancaktar in ne de Sayin Drc nin alislarina hic bir zaman inanmadim. Yanlis anlamasinlar bana alis yazanlarin hepsi koftiden gelmekte..