Şimdi `hayali `diyelim ki millet iyice tırstı fiyata bakmadan Tl mevduatlarını bozup Dolara dönmeye başladı ne olur ?
Printable View
Şimdi `hayali `diyelim ki millet iyice tırstı fiyata bakmadan Tl mevduatlarını bozup Dolara dönmeye başladı ne olur ?
KARDEMİR CEO `SU ÜNAL: Kurdaki dalgalanmalardan etkilenmiyoruz...
Aferim Ünal otur yalakalıktan sana 10 veriyorum ama yarın öbür gün battık devlet bize yardım etsin filan diye cığırtırsan ! mıçına tekmeyi koyar miktir çekeriz.
https://pbs.twimg.com/media/Dj8p-bxUYAApbM5?format=jpg
The number and magnitude of shocks hitting EM is notable: (i) G-3 yields rising; (ii) China's RMB deval; and (iii) idiosyncratic stories like Turkey and Argentina. This combination means that many EM currencies have sold off more than in the 2013 taper tantrum (above diagonal).
Belirli bir limit var o aşılırsa ilk önce şok bir yüksek faiz artışı ile bu grup caydırılmaya çalışılır. O da etki etmez ise sermaye kontrolleri uygulanır. Bunun sıralaması tamamen politikacıların kararı. Yani politikacı ikna etmek amacıyla yapılan şok yüksek faiz artışını es geçip direk sermaye sınırlamasına da gitmeyi seçebilir.
Normalde dünya ölçütlerinde politikacıların tercihleri %90 sermaye kontrolüne geçmeden önce şok faiz artışını denemektir. Ancak %10'luk bir grup, muhafazakar ideolojiler ile düşük bir olasılık ta olsa ilk adımı es geçmeye meyil edebilirler.
Kurda gün içinde 10-20 krş hareketler olacak ve bir şirketin `denyosu` çıkıp kurdaki hareketlerden biz etkilenmiyoruz diyecek. Yuh ulan yalakalık ve yalayıcılıkta tepe noktasına ulaşmışlar .
Muratbey Uşak, TBL'den çekildiğini açıkladı
Yönetim: "Bu seviyelerde mücadele etmek ciddi bir maddi kaynağa ihtiyaç gerektirmektedir. Ülkemizin bulunduğu şartlar da göz önüne alındığında altyapıdan beslenmeyen, oyuncu kadrosunu tamamen dışarıdan oluşturarak mücadele eden takımların olamayacağı kanısındayız."
https://twitter.com/dodekabasket/sta...03350783963136
Futbol bir şekilde devam eder de, Basketbol büyük bir % ile yabancı oyuncuya dayalı ve bunun etkisi hemen hemen 2 sene devam edecektir.
Traderları illa ki para piyasası oyuncuları olarak görmemek lazım. Trump ta bir trader. Ve dövizi 50 kuruş speküle ederek Türkiye'ye her istediğini yaptıracağını görürüse bu marja oynayacaktır. Kuvvetli döviz rezervi ve cari fazla bir ülkenin bağımsızlığı için şarttır. Politikacılar bu durumu ya çok geç fark etmişler ya da hala gerekli oranda kavrayamamışlardır.
Borsa başta bankalar olmak üzere kenef den kokular dışarı yayılmasın diye artıda tutulmaya devam ediyor. Demek daha beterin ne olduğunu anlamayanlara ELLER HAVAYA şeklinde mal sokma çalışmaları var.
Koşun koşun bakın bankaların defter değerleri yarı yarıya düşmüş TAŞ gibi bankacılık sektöründe bulunmaz fırsat var mal almayan pişman olur diyorlar.
Sermaye kontrollerine karar veren kılıfını da hazırlar. Sonuçta insanların hayatlarını devam ettirebilmeleri için devletin vergi , altyapı ,sosyal güvence, emeklilik ve güvenlik mekanzmalarını kullanmaları şart. Bu mekanizmalar ile devletin her zaman adil olmyan metotlarla da olsa para arzını kontrol etme gücü var. O nedenle son kertede devlet iradesi isterse yastık altı bu işten zararlı çıkabilir. Ortamı şu anki gibi düşünme.
şu filmi götüreceklermiş hediye olarak: https://www.youtube.com/watch?v=IpM3KoCbq0c
bu da bonus: https://www.youtube.com/watch?v=A7cIFj7xTTQ
YASTIK ALTI cepte 100 $ bulundurmanın suç olduğu yıllarda vardı ve hiç bir zaman zararlı çıkmıyorlardı. Kaldıki adamı İDAM eden MOLLA İRAN rejimi 1-2 ay önce sermaye kontrolü getirdi baktı işler daha moka sarıyor o bile u dönüş yaptı. Bu işler 490 milyar dolar borç yapmış dötündeki donu bile ithal ipilikle yapan bir ülkede öyle çok kolay değil. Yastık altındakiler pişman falan olmaz tam tersi bunu yapan % 10 luk kesim çok pişman olabilir.
Umut abi bi bizimkiler abd den eli boş dönme ihtimalleri var mı acaba ne verecekler papaz ve diğerlerine tamam derler peki İran ambargosuna ve Rusya ilişkilerine de evet derler mi?
Kuvvetli döviz rezervi ve cari fazla bir ülkenin bağımsızlığı için şarttır.Bu cümlenin herf harfi doğru.E bunlar yoksa bağımsız değilsin demektir.Bağımsız olmayan da kendi kararlarını kendi alamaz, adı üstünde birilerine bağımlıdır.Sn rxpu siz biz kendi kararlarımızı artık kendimiz alabilirmişiz gibi düşünüyor ve yazıyorsunuz.Ben o safhayı geçtik diye düşünüyorum.Ekonomimiz göbekten dışa bağımlı.Kararlarımızı kendimiz alamayız.
açıkçası bankada doları olanlar nasıl gece rahat uyuyabiliyor şaşırıyorum, Atilla Yeşilada vs yok öyle bişey olmaz vs diyorda, bu ülkede olamayacak bişey kaldı mı ki!?..
hele yazı böyleyse, kış fena...
Yahudi elinde bir milyon tutar bir ahmağa bakmış,ya bunlar nasıl bir araya geldi ki demiş şaşkınlıkla :)))))))))
ENERJİ BAKANI DONMEZ : İRANDAN DOĞAL GAZ ALIMI DEVAM EDECEK.
Bu tip haber akışı devam etsin ama Dolar hala TÜPÇÜ haberini satsın . Ne kadar gerçekçi onuda DOLARCI arkadaşların takdirine bırakıyorum.
Türkiye'de 80 milyon nüfusun 12 milyonu emekli maaşı ile geçiniyor. Aileleri ile bu sayı 40 milyonu bulacaktır. Bunun dışında her yıl sosyal yardım adı altında devlet tarafından bakılıp beslenen *emeklilerin haricinde* 10 milyon kişinin olduğu tahmin ediliyor. Aileleri ile bu sayı da 20 milyonu bulacaktır. Bu iki kesimin dışındakilerin de çok büyük bir kısmının yine devlet kontrollü işletmelerde asgari ücreti ile çalıştığını ve son büyük grubunda yine devlete bağlı memurlar olduğunu biliyoruz.
Türkiye ekonomisi şaşırtıcı şekilde aslında bir devlet ekonomisidir. Para arzı 2 trilyon TL ise toplanan vergiler 1 trilyon TL'ye varabilir. Devlet işletmelerinin dolaylı yapısı ve ihaleler ile bu rakam belki 1.5 Trilyon TL'lere de ulaşabilir.
Bu koşullar geçmişe göre çok farklı parametreler içeriyor. Geçmişteki tecrübeler bence geçerli olmaz.
Ortam berbat bir hal alır katılıyorum. Ama emekliler ,sosyal yardım alanlar ve geriye kalan asgari ücretlilerin kompozisyonunda yastık altının gücü devlet ile başa çıkmakta zorlanacaktır. İran Türkiye ile benzer bir ülke değil. En azından cari açığı yok diye biliyorum. İhrac edebildiği doğal kaynakları ve petrolü var.
Enerji bakanının söyledikleri Dolarda henüz tam etki yapmadı hala TÜPÇÜ GAZININ etkisi altında gibi duruyor.
Aga bu nasil hesap. Rakamlari toplayinca tc nin tamami devletin karsiliksiz dagittigi parayla geciniyor sonucu cikiyor[emoji23]
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüpçü gazı Doları fena sersemletmiş 5.29 dan ileri gidemiyor. Ama gazın etkisi yavaş yavaş geçiyor gibi TÜPÇÜ yeni GAZ vermezse Dolar kendine gelip kopup gidecei zaten enerji bakanı da Dolara OKSİJEN takviyesi yaptı her an kendine gelip koşuya kaldığı yerden devam edebilir.
TÜPÇÜ GAZININ etkisi geçti mi ne enerji bakanının verdiği oksijen desteği Doları kendine getirmiş gibi...
@cafer76 çok güldürdün allah ta seni güldürsün :D
burada bırak 70leri 80leri; 90ları bile yaşamamış insan çok galiba...???
YALANCININ MUMU yatsıya kadar TÜPÇÜNÜN gazı bir gün sürer.
kenef borsasını ne kadar uğraşırlasa uğraşsınlar yukarı fazla götüremezler o banka hisseleri düşecek düşmeli ki ucuz deyip RİSK almaya kenef çukuruna girmeye değsin.
Bu arada PETROLE dikiz hiç yokmuş gibi davranılıyor ki bu ortamda 80 $ ve üstü normal. Eee ! ötv den yiyerek daha ne kadar ZAM yapmadan duracaklar sizce ?