Sayfa 639/1023 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 5,105 - 5,112 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yaşayabiliriz.Sonuçları şöyle olabilir.

300 baz puan ile halledilebilecek bir müdahale işin döviz ayağı topal kalacağı için daha yüksek bir faiz ile müdahale gerektirebilir.

Çünkü karşı rakip oyuncu tcmb'nin elinde sadece tek bir silah kaldığını bilecek. Ayrıca döviz rezervi sıfırlandığında faiz ile ilgili fiili bir mecburiyet doğacak. Bu mecburiyet dahi sadece tek başına faiz artışı oranı üzerinde baskı yapacaktır.

Karşı trader'ı şöyle düşünün ben bir tokat attığımda rakibin bir eli bağlı olduğu için ancak tek eliyle yüzünü kapatabilecektir. Ve bir daha tokat atmak istediğinde yine tek yapabileceği tek eli ile yüzünü kapatmak olacaktır. Karşı trader'ın ise iki eli serbest olduğu için bir eli fazladan darbe için hazır olacaktır ve bir eli bağlı kalan tamamen savunmasız kalacaktır.

O nedenle faizin etki etmesi için minimum bir döviz rezervi ve desteği bana göre şart. Böyle bir hataya düşülmemeli. Merkez bankasının iki elini de serbest bırakacak altyapı bir an evvel sağlanmalı.
    Biz karşı traderlarla mücadele mi ediyoruz.Hem de sorosla falan 21 milyar net dolar rezervi ile öyle mi.Bence öyle bir şey yok adamlar için bütün sistemimizi yıkmak bir günlük iş.Ama demek ki günü gelmemiş başka hesaplar var,şu anda külliyen oyun dışı olmamız istenmiyor.Yoksa merkez falan ne yapacak bu faizleri artırdığı miktarda reel sektörün boğazını sıkıyor demektir.Bence amerika irana karşı bizi kullanmak için şimdilik patron kim onu göstermek istiyor.Batırırsınız ama bu seferde irana karşı kullanamazsınız falan.Tabi bunlar benim kendimce analizimdir ,doğru yanlış zaman gösterir.

Alıntı Originally Posted by cankan Yazıyı Oku
    umutabi herşey biliniyor, yalnız önemli bir nokta var; bizde olan , onlarda olmayan birşey var.. bu bilgi, akıl, zeka vs değil.. onların içinde "insan" yok. sadece akıl dan ibaretler o yüzden "düşünemedikleri" şeyler var..

mesela insanlar ne olacak düşünemiyorlar, intiharmı edecekler, psikolojik ciddi sorunlarmı yaşayacaklar umurlarında değil.. işte insan tanrı aklından koparsa böyle sonuçları oluyor.. gerçek insanı anlayamıyorsun, zira ondan kopmuşsun..

tanrının yarattığı doğal insana akıl almaz eziyetler yapıyorlar.. bunun psikolojik temellerini araştırmaları lazım insanoğlu nasıl bu hale geldi.
    Eee ! ama hepsinin ALNI SECDEYE değiyormuş peki şimdi bunlar kandırıkçı mı ?

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Biz karşı traderlarla mücadele mi ediyoruz.Hem de sorosla falan 21 milyar net dolar rezervi ile öyle mi.Bence öyle bir şey yok adamlar için bütün sistemimizi yıkmak bir günlük iş.Ama demek ki günü gelmemiş başka hesaplar var,şu anda külliyen oyun dışı olmamız istenmiyor.Yoksa merkez falan ne yapacak bu faizleri artırdığı miktarda reel sektörün boğazını sıkıyor demektir.Bence amerika irana karşı bizi kullanmak için şimdilik patron kim onu göstermek istiyor.Batırırsınız ama bu seferde irana karşı kullanamazsınız falan.Tabi bunlar benim kendimce analizimdir ,doğru yanlış zaman gösterir.
    hocam bir insanı öldürürseniz yada bir devleti bitirirseniz "onu kullanamazsınız" yani kendi ayağınıza kurşun sıkarsınız.. abd türkiye yi "köle" gibi kullanmak istiyor. ve abd gibi bir dev den bu beklenir.. peki ya türkiye deki insanların hali nolacak derseniz; eh işte gerçek insan artık yok derim.. akıl ve ego savaşları , rakamlar vs sistem bunlara bakıyor. 2ayaklı, 2 gözlü insan çoktan öldürüldü (zihinlerde)

bütün mesele insan aklı doğrumu yapıyor, gidilecek nokta ne?

Misal gavur olsanız kanal istanbul ihalesi ile devlet garantili projenin yapılmasını istemezmisiniz.Durgunluğa giden bir dünyada böye bir projeyi nasılsa gavurlar yapacak,malum inşaat şirketleri ile beraber ihaleyi gavurlar alacak.Bizde kanalı yapacak teknoloji yok benim bildiğim.E gavur olsanız bu ihaleyi yapacak iktidar zor duruma düşsün istermisiniz))))))

Soros denilen adam koskoca BRITISH EMPIRE , batmayan güneş imparatorluğu MB nı dize getirip servetine servet katmış bir manipülatör Türkiye yi çekirdek gibi çitler.

Alıntı Originally Posted by cankan Yazıyı Oku
    hocam bir insanı öldürürseniz yada bir devleti bitirirseniz "onu kullanamazsınız" yani kendi ayağınıza kurşun sıkarsınız.. abd türkiye yi "köle" gibi kullanmak istiyor. ve abd gibi bir dev den bu beklenir.. peki ya türkiye deki insanların hali nolacak derseniz; eh işte gerçek insan artık yok derim.. akıl ve ego savaşları , rakamlar vs sistem bunlara bakıyor. 2ayaklı, 2 gözlü insan çoktan öldürüldü (zihinlerde)

bütün mesele insan aklı doğrumu yapıyor, gidilecek nokta ne?
    Sn cankan gidilecek nokta yıllar önceden biliniyordur.Mescidi aksa yıkılacak , büyük israil iki nehir arasında kurulacak falan.Bu plana herkesi uyduruyorlar öyle ya da böyle işte.Bak deli deli diyorlar, trump ne kadar akıllı olduğunu kudüsü israilin başkenti olarak ilk tanıyan lider olarak gösterdi.O yüzden insan üzülüyor.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Misal gavur olsanız kanal istanbul ihalesi ile devlet garantili projenin yapılmasını istemezmisiniz.Durgunluğa giden bir dünyada böye bir projeyi nasılsa gavurlar yapacak,malum inşaat şirketleri ile beraber ihaleyi gavurlar alacak.Bizde kanalı yapacak teknoloji yok benim bildiğim.E gavur olsanız bu ihaleyi yapacak iktidar zor duruma düşsün istermisiniz))))))
    Ekonomik tetikçiler (ET'ler) yerküre üzerindeki ülkeleri trilyonlarca dolar dolandıran yüksek ücretli profesyonellerdir. Dünya Bankası, ABD Uluslar arası Kalkınma Ajansı ve diğer yabancı "yardım" kuruluşlarından büyük şirketlerin kasalarına ve gezegenimizin tabii kaynaklarını kontrol eden birkaç varlıklı ailenin ceplerine para aktarırlar. Kullandıkları araçlar arasında sahte finansal raporlar, hileli seçimler, rüşvet, zorbalık, seks ve cinayet bulunmaktadır. Oynadıkları oyun imparatorluklar kadar eski olmasına rağmen, günümüzdeki küreselleşme sürecinde yeni ve korkutucu bir boyuta ulaşmıştır. Nereden mi biliyorum; ben de bir ET idim. Dünyamızı kimler yönetiyor? Kirli aileler, kirli şirketler.

Kalkındırma yalanı altında -milyarlarca dolarlık- şişirilmiş projeler ve bu projeleri 'bilimsel' gösteren, üniversite kitaplarına bile geçmiş raporlar, teoriler. Maalesef bu kez komplo değiller! Hedef ülkeler, hedef yöneticiler; ya satılacaklar, ya da ölecekler. Hepsi yaşanmış, hepsi gerçek Yöntem çok, amaç tek: Şirketokrasi İle Yönetilen 'Küresel İmparatorluk'
    John Perkins 'Ekonomik tetikçiler
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Şimdi sokağa çıkıp bir röportaj yapsanız bidon kafalara sorsanız SOROS kimdir ? Balık mı abi diyeninden Japon yemeği abi diyenine kadar cevap verirler ama sonra dönüp Doların artış sebebini sorup ne olacak bu iş deseniz önce en baba trader dan daha fazla ahkam keserler sonunda da dış mihraklar var abi bize ne Doların çıkışından demeyi unutmazlar.

Sayfa 639/1023 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •