Originally Posted by
alicemal
İkinci çeyrek BIST büyük banka bilançolarına baktım. Özel bankalar hem önceki çeyreğe göre hemde geçen yıla göre uçmuş kaçmışlar. En az kazanan enflasyonun kat kat üzerinde kazanmış.
Geçen çeyrekte bankalar aynıydı.
Peki bu 2 çeyrekte ne oldu.? Faizler acaip hızlı arttı.
Peki TV maymunlarının tekerlemesi neydi.? "Faizlerin yükselmesi bankalara yaramaz, zararına. Dolayısı ile faizlerin yükselmesini istemezler."
Peki faizlerin bu kadar çok arttığı son bir yılda banka kârları ne oldu.? Uçtu kaçtı.
Peki o zaman o maymunlar neden "Faizlerin yükselmesi bankalara yaramaz, zararına. Dolayısı ile faizlerin yükselmesini istemezler." tekerlemesini sürekli söylüyorlar.?
Maymunlarda ondan.
Bazıları çıkar gruplarına hizmet ediyor, maddi çıkar sağlıyorlar. Bu tekerlemeyi söyleyerek dovizi bankaların yükselttiği gerçeğini gizlemeye çalışıyorlar. Bankalar halkın gözünde hedef olmasın istiyorlar. Tabi dovizi gerçekte yükselten ülkenin çok kötü yönetilmesi. Temel sebep hükümet. Hükümetle ters düştüğünde, Hükümeti yola sokmak için kendi çıkarları amacı ile dovizi ekstradan yükseltende bankalar. Hükümete ders veriyorlar ancak halkın %60 ını perişan ediyorlar. Halk ne olmuş umurlarında değil. Aslında özel sektör böyledir umurlarında olmamalı. Halk kimin umrunda olmalı, halkın maaş verdiği devlet ve hükümet. Detaya girdim uzadı.. sebebe inmeye başlayınca ana konu dağılıyor.
Aynı konuda ben ne diyordum.? Bizim bankalar halkı soyuyorlar. Faizlerin artmasından kaynaklanan kayıpları demekki çok az ve başka yerlerden fazlası ile çıkarıyorlar.
Kim haklıymış.?
Unutmayın, TV lerde ekonomist adı altında gördüğünüz o yağlı kişiler, çıkar gruplarına hizmet ediyorlar ve sizden besleniyorlar. Aynada yağ oranınıza bakın. Birde TV maymunlarının yağ oranına bakın. Kimin kimden beslendiği açık.
Sakın bunları gördüğünüz yerde imzaydı, fotoydu istemeyin, istetmeyin. İsteyene "cık cık" layın, kem gözle bakın. Unutmayın, O yağlar zamanında sizin yağınızdı.