S&P ye bakıyorum, yeni dalgaya başlama amaçlı yukarı dönmüş. Önceki dalgayı aşmaz diye düşünüyorum. Bu dalgayı yatay yapma ihtimali var.
Son günlerde abd yi etkileyecek ana konu FED tapering ve faiz açıklamalarıydı. Onlardan önemli bir şey çıkmadıki yıllardır bu şekilde.
abd de piyasaya zarar verecek aşırı bir şey yapmıyorlar, yapmayacaklar. Ama her seferinde FED e dayandırılarak bizde dalga yaratıyorlar. Medya buna destek oluyor.
Çindeki dev emlak şirketi olayı ertelendi, FED olayı aşıldı. Yurt dışından baskı azaldı.
İçerde ise, TCMB nin yüksek sayabileceğim faiz indirişi ile BIST vuruldu. USD 9 u aşmazsa, önümüzdeki ayda faiz inecektir. USD 9 u aşarmı.? Buna yazacağım tahmin, gerçeği yansıtan tesbit'e dayanıyor. Bunu yazarsamda hakaret olarak algılanabilir yazmayayım. Yanlız aklı başında bir insanın tahmin edebileceği bir şey değil. Ülke aklı başında değil.
Önümüzdeki hafta yabancılar banka alacakmı.? Şimdiki konu bu olacak. Alırlarsa BIST de belki bişeyler kazanırız. Almazlarsa oyun tarzımı tam değiştirip oyuncu-yatırımcılıktan vur kaççılığa dönmem lazım.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
İkinci çeyrek BIST büyük banka bilançolarına baktım. Özel bankalar hem önceki çeyreğe göre hemde geçen yıla göre uçmuş kaçmışlar. En az kazanan enflasyonun kat kat üzerinde kazanmış.
Geçen çeyrekte bankalar aynıydı.
Peki bu 2 çeyrekte ne oldu.? Faizler acaip hızlı arttı.
Peki TV maymunlarının tekerlemesi neydi.? "Faizlerin yükselmesi bankalara yaramaz, zararına. Dolayısı ile faizlerin yükselmesini istemezler."
Peki faizlerin bu kadar çok arttığı son bir yılda banka kârları ne oldu.? Uçtu kaçtı.
Peki o zaman o maymunlar neden "Faizlerin yükselmesi bankalara yaramaz, zararına. Dolayısı ile faizlerin yükselmesini istemezler." tekerlemesini sürekli söylüyorlar.?
Maymunlarda ondan.
Bazıları çıkar gruplarına hizmet ediyor, maddi çıkar sağlıyorlar. Bu tekerlemeyi söyleyerek dovizi bankaların yükselttiği gerçeğini gizlemeye çalışıyorlar. Bankalar halkın gözünde hedef olmasın istiyorlar. Tabi dovizi gerçekte yükselten ülkenin çok kötü yönetilmesi. Temel sebep hükümet. Hükümetle ters düştüğünde, Hükümeti yola sokmak için kendi çıkarları amacı ile dovizi ekstradan yükseltende bankalar. Hükümete ders veriyorlar ancak halkın %60 ını perişan ediyorlar. Halk ne olmuş umurlarında değil. Aslında özel sektör böyledir umurlarında olmamalı. Halk kimin umrunda olmalı, halkın maaş verdiği devlet ve hükümet. Detaya girdim uzadı.. sebebe inmeye başlayınca ana konu dağılıyor.
Aynı konuda ben ne diyordum.? Bizim bankalar halkı soyuyorlar. Faizlerin artmasından kaynaklanan kayıpları demekki çok az ve başka yerlerden fazlası ile çıkarıyorlar.
Kim haklıymış.?
Unutmayın, TV lerde ekonomist adı altında gördüğünüz o yağlı kişiler, çıkar gruplarına hizmet ediyorlar ve sizden besleniyorlar. Aynada yağ oranınıza bakın. Birde TV maymunlarının yağ oranına bakın. Kimin kimden beslendiği açık.
Sakın bunları gördüğünüz yerde imzaydı, fotoydu istemeyin, istetmeyin. İsteyene "cık cık" layın, kem gözle bakın. Unutmayın, O yağlar zamanında sizin yağınızdı.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Bankada bir miktar paramı yıllardır vadesizde tutuyorum.
Çalıştığım bankaların çoğu hesap işletim ücreti garabeti gibi konularla hesaptaki paramı zaten tırtıklıyorlardı. Bende paramı tırtıklamayan iki bankaya bir miktar para ayırdım ve vadesiz hesapta tutuyorum. Tek bankada sistem çalışmaz, kartı makina kapar v.s.
yıllıkta binlerce lira faiz kaybım oluyor biliyorum. Yeterki paramı göz göre göre çalmasınlar.. Müşteri olarak onlara yük oluyorsam ben kendim giderim. Fon bile almıyorum.
Atm kartımı ve şifremi verdiğim bir kişi anında para çekebilmeli. Fon satmakla , alış satış saatleri, sistem farklılıklarıyla uğraşmamalı.
Burası Türkiye, beş dakika sonra neye ihtiyacım olacağı belli olmaz.
Son düzenleme : balık; 23-09-2021 saat: 21:51.
Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
Enflasyon ile mücadele esasında çok kolaydır. Para basmazsın olur biter. Vergiler ile ortamdaki TL git gide azalır ve değerlenir. Fiyatların ucuzlayacağı beklentisi alışverişi azaltır ve daha da düşer. Ama ortam kazanamıyoruz batıyoruz diyenler ile kaynamaya başlar. Zayıflar elenir kuvvetli DNA yeni nesile aktarılır. Beyaz ayı türer.![]()
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Yer İmleri