Annan planýna evet diyenleri ve kýbrýs 'ýn çýkarlarýný satanlarý bize seyrettirecekler anlaþýlan
Annan planýna evet diyenleri ve kýbrýs 'ýn çýkarlarýný satanlarý bize seyrettirecekler anlaþýlan
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Bence de içten yanmalý motor devri bitti. Son 10 15 yýlýný yaþýyor olabilir.
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
TCMB 200 puan indirdi. Çekirdek enflasyonu baz alacaðýz dedi. oda yalan çýktý. Eylül ayý çekirdek enflasyon %16.98. Politika faizi ise 16 ya indi.
Enflasyonun altýnda olmayacak diye kaç kez söyledi yalan çýktý. çekirdeðe döndük dedi. Oda yalan çýktý.
Ben 100 puan bekliyordum doðrusu. piyasada 50 puan desede 100 puan bekliyorlardýr. Ama 200 puan yaptý. 3 TCMB baþkan yardýmcýsýnýn atýlmasýnýn sebebi buydu demekki.
Ýþin kötüsü arabada giderken tam 13:58 de cep telefonundan long kontratlarýn bir kýsmýný 1585 den sattým.
TCMB kararý ile viop hýzla düþünce çok þanslýyým demiþtim.
O arada viop indi. Biraz long alayým dedim, aracý kurumun al-sat ekranýna girdim. Kaç kontrat long kalmýþ bakayým dedim. Gözlerime inanamadým. Saat 13:58 de 1585 den sattým dediðim kontratlarý satmamýþ tersine 1585 den long almýþým. Satýþ yerine alýþ yapmýþým ve farkýnda deðilim.
Lanet aracý kurumun yazýlýmý çok kaliteli olmadýðýndan, alýþ yapmýþým farkýnda deðilim.
neyseki viop tekrar yükseldi ve fazladan aldýklarýmý 3 kuruþ zararla kapadým.
Aracý kurum 6 ay kadar önce yazýlýmýný deðiþtirmiþti. Yeni yazýlýmýn tonla eksiði yanlýþý vardý. hepsini yazdým gönderdim. Çoðunu yapmýþlar bir kaç hafta önce yenisini aktif ettiler. baktým dediklerimi yapabildikleri kadar yapmýþlar ama yinede yeterince kullanýþlý çözümler bulamamýþlar ve görüldüðü üzere hata yapmaya elveriþli bir yazýlým olmuþ.
Tekrar hatalarýný yazýp göndermeyede üþenirim. Uygulamayý e-ticaret paketi yazar gibi yazmýþlar. Borsa oynayanlardan yeterli veri toplamadan yazmýþlar yada topladýklarý veriyi yanlýþ kiþilerden toplamýþlar veya aldýklarý veriyi tasarýma dökememiþler.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Gelelim bundan sonra ne olacaðýna. Aðýr TCMB kararý sonrasý BIST in bu kadar hýzlý toparlamasý, BIST manipulatörlerinin pozisyonunun long olduðunu gösteriyor. Ancak yabancýlar yinede satabilirler.
Durumu anlamak için yarýný bekleyeceðim.
@NeAcaipDunya
Dün TCMB kararýndan sonra beklenmedik hareket oldu.
Aylardýr TCMB nin her faiz indirimine yönelik karar ve açýklamasýnda BIST çakýlmýþtý. Hatta tayyip TV de faizin inmesi gerekir dediðinde bile BIST çakýlmýþtý. Faiz her arttýðýndada BIST yükselmiþti.
Dün ne deðiþtide BIST 200 puanlýk çok yüksek faiz indirimine raðmen yükseldi.?
Bunu anlamak için bankalara bakmak gerekir. Bankalar uzun yýllardýr hep batýlý yabancýlarýn elindeydi ve hükümete her kýzdýklarýnda aylarca satýyorlardý.
Dünki bankalara bakýyorum, anlam veremiyorum.
Tabi benim iþime geldi az da olsa longdaydým. hatta yaptýðým aðýr bir hata vardý, long kapadým derken ilave Aralýk vade long almýþým dünki saat 14:00 öncesi en tepede. Sonrada ekraný kapamýþtým long sattým kafam rahat diye. Yani BIST çakýlsaydý, büyük zarar yazacaktým. Bir dahada toparlayamazdým çünki TCMB faiz düþürmeye çok olmasada devam edecek.
Her ne kadar "inecek yer kalmadý" desede yine yalan söylüyor. "inecek yer kalmadý" demek enflasyon düþmezse faiz düþürmeyeceðim demek. Enflasyon ayný kalsa bile yýl sonuna kadar en fazla 50 baz puan filan düþüreceðim demek. Yalan. O lafý tamamen koyunlarý sakinleþtirmek için söyledi. Aðýlda koyunlar saða sola koþunca ne dersiniz "bürrrrsst" dersiniz. Ýþte TCMB de "bürrrrsst" dedi. Elinde býçaðý ile kasap hala orda, ama koyunlar yatýþtý.
Bi dakka yaw, sýðýrlaramý denirdi "bürrrssst" diye yoksa eþeðemi.? Þimdi teknik yazý yazýyorum yanlýþ deyim kullanmayayým.
Neticede bu yükseliþ benim hatamý kapadý.
Bugün, dünki hareketin devamý beklenir. Çünki dün yükseltenler büyük para yatýrdýlar. Güçleri yeterse bugün devam ettirirler. yetecek gibide görünüyor.
Bugün duruma göre kemik longlara ilave yapabilirim. Son oynama tarzým iyi. Devam ettireceðim. Endeks düþsede büyük kayýp yaþamadým ve her seferinde çabucak artýya geçtim. Ýþ, ana dirençleri yakalayýp long kapatmakta. Azaltmak yerine tam kapasam daha iyiydi.
Zaten büyük þirketlerden bir kaçýnýn bilançosu açýklandý. Ýyi geldiler. Önceki çeyrek bilanço döneminde bilançolar süper gelmiþti ama TCMB faiz düþürecek diye endeks yükselmemiþti hatta düþmüþtü. Þimdi ise tam tersi oluyor. Buda BISTin manipulatorlerin oyuncaðý olduðunu açýkça gösteriyor.
Hayýrlý olsun.
@NeAcaipDunya
Belkide 15 yýldýr TV de haber dinlemem. Eðer beyniniz varsa, o haberlerde bizi nasýl soyduklarýnýn haberini yapýp durduklarýný görüyorsunuz. haberi yapanlarda soyanlar.
O sebeple haber dinlemeyi býrakmýþtým, cehape liderleri dahil herhangi bir kanalda siyasi lider görsem saniyesinde kapatýrým. Sadece internetten ekonomik etki yaratan konuþmalarý olmuþsa mecburen özetine bakarým. o kadar býktýrdýlar.
kýlýçdaroðlu nun söyledikleri hakkýndada kaç gündür internette konuþmalar oluyor. Nihayetinde dayanamadým "lang ne demiþ bu ktipiyoz" diye araþtýrdým.
"pazartesiden itibaren(geçen pazartesi), hýrsýzlýða bulaþan devlet çalýþanlarý ayaklarýný denk alsýn. akp gidici biz geliyoruz, hesap soracaðýz. Kanun dýþý iþ yaptým ama emir aldým demekte sizi kurtarmayacak" demiþ.
Adamýn bir tarafý kalkmýþ.? neden kalkmýþ.? iyi iþ baþardýðý içinmi.? Oylarýnýmý yükseltmiþ. hayýr. tarihin gelmiþ geçmiþ en kötü hükümetine karþý oylarýný artýramamýþ. akp gidecek diye havaya girmiþ.
Üstelik pazartesiden önceki talaný da af ediyor. Sen padiþahmýsýn ki af etme yetkin olsun. Adam beni soymuþsa, seni soymamýþsa, sen o soygundan yasalda olsa pay almýþsan, ne haddine beni soyaný affetmek.
Hapistekilere af çýkarýyorlar, o çýkan katiller ve azýlý hýrsýzlar yine adam öldürüp gasp-soygun yapýyorlar. Ne haddinize sizin af etmek. padiþahmýsýnýz.? Siyasi suçlarý affedersin, ilk hafif suçunu iþleyen gençleri af edersin. Ama suç iþlemeyi iþ edinmiþ kiþileri af edemezsin.
Adam 40 yýl hapis cezasý almýþ. Azýlý suçlu. Öldürmüþ soymuþ. Aflarla filan 7 yýlda çýkmýþ. Çýkýnca yine soymuþ, adam öldürmüþ. Ne haddinize sizin bu suçluyu af etmek. Bizzat sizi yargýlamak gerekiyor çünki o adamý çýkararak suç ortaðý oldunuz. Çünki af çýkararak oy artýrdýnýz veya oy artýrmayý umdunuz, yani olaydan menfaat saðladýnýz, saðlamak istediniz. Aftan menfaat saðladýðýnýz için, af ile çýkanlarýn iþlediði soygunlardan, öldürmelerden, tecavüzlerden sizde sorumlusunuz. Suç ortaðýsýnýz.
Vekiller kendi maaþ ve ek ödemelerini her yýl bolca artýrýyorlar. Yükü çalýþan vatandaþ çekiyor. Soyulan vatandaþ. Sen kimsinki beni soyaný af ediyorsun. lang kimsin sen...
Pardon gaza geldim.
Bu yazýyý cehape liderine yazabiliyorsunuz ama diðer parti liderlerine korkar yazamazsýnýz. Buda, o kadar kötü olmasýna raðmen cehape nin diðer meclis partilerinden üç beþ gömlek üstün olduðunu gösterir. Ülkenin en iyi partisi bile rezaletse, ülke afrika ülkeleri seviyesinde demektir. Hýzla daha dibe doðruda gidiyoruz.
.
Son düzenleme : alicemal; 22-10-2021 saat: 10:03.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri