S&P ye bakýyorum, yeni dalgaya baþlama amaçlý yukarý dönmüþ. Önceki dalgayý aþmaz diye düþünüyorum. Bu dalgayý yatay yapma ihtimali var.
Son günlerde abd yi etkileyecek ana konu FED tapering ve faiz açýklamalarýydý. Onlardan önemli bir þey çýkmadýki yýllardýr bu þekilde.
abd de piyasaya zarar verecek aþýrý bir þey yapmýyorlar, yapmayacaklar. Ama her seferinde FED e dayandýrýlarak bizde dalga yaratýyorlar. Medya buna destek oluyor.
Çindeki dev emlak þirketi olayý ertelendi, FED olayý aþýldý. Yurt dýþýndan baský azaldý.
Ýçerde ise, TCMB nin yüksek sayabileceðim faiz indiriþi ile BIST vuruldu. USD 9 u aþmazsa, önümüzdeki ayda faiz inecektir. USD 9 u aþarmý.? Buna yazacaðým tahmin, gerçeði yansýtan tesbit'e dayanýyor. Bunu yazarsamda hakaret olarak algýlanabilir yazmayayým. Yanlýz aklý baþýnda bir insanýn tahmin edebileceði bir þey deðil. Ülke aklý baþýnda deðil.
Önümüzdeki hafta yabancýlar banka alacakmý.? Þimdiki konu bu olacak. Alýrlarsa BIST de belki biþeyler kazanýrýz. Almazlarsa oyun tarzýmý tam deðiþtirip oyuncu-yatýrýmcýlýktan vur kaççýlýða dönmem lazým.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Ýkinci çeyrek BIST büyük banka bilançolarýna baktým. Özel bankalar hem önceki çeyreðe göre hemde geçen yýla göre uçmuþ kaçmýþlar. En az kazanan enflasyonun kat kat üzerinde kazanmýþ.
Geçen çeyrekte bankalar aynýydý.
Peki bu 2 çeyrekte ne oldu.? Faizler acaip hýzlý arttý.
Peki TV maymunlarýnýn tekerlemesi neydi.? "Faizlerin yükselmesi bankalara yaramaz, zararýna. Dolayýsý ile faizlerin yükselmesini istemezler."
Peki faizlerin bu kadar çok arttýðý son bir yýlda banka kârlarý ne oldu.? Uçtu kaçtý.
Peki o zaman o maymunlar neden "Faizlerin yükselmesi bankalara yaramaz, zararýna. Dolayýsý ile faizlerin yükselmesini istemezler." tekerlemesini sürekli söylüyorlar.?
Maymunlarda ondan.
Bazýlarý çýkar gruplarýna hizmet ediyor, maddi çýkar saðlýyorlar. Bu tekerlemeyi söyleyerek dovizi bankalarýn yükselttiði gerçeðini gizlemeye çalýþýyorlar. Bankalar halkýn gözünde hedef olmasýn istiyorlar. Tabi dovizi gerçekte yükselten ülkenin çok kötü yönetilmesi. Temel sebep hükümet. Hükümetle ters düþtüðünde, Hükümeti yola sokmak için kendi çýkarlarý amacý ile dovizi ekstradan yükseltende bankalar. Hükümete ders veriyorlar ancak halkýn %60 ýný periþan ediyorlar. Halk ne olmuþ umurlarýnda deðil. Aslýnda özel sektör böyledir umurlarýnda olmamalý. Halk kimin umrunda olmalý, halkýn maaþ verdiði devlet ve hükümet. Detaya girdim uzadý.. sebebe inmeye baþlayýnca ana konu daðýlýyor.
Ayný konuda ben ne diyordum.? Bizim bankalar halký soyuyorlar. Faizlerin artmasýndan kaynaklanan kayýplarý demekki çok az ve baþka yerlerden fazlasý ile çýkarýyorlar.
Kim haklýymýþ.?
Unutmayýn, TV lerde ekonomist adý altýnda gördüðünüz o yaðlý kiþiler, çýkar gruplarýna hizmet ediyorlar ve sizden besleniyorlar. Aynada yað oranýnýza bakýn. Birde TV maymunlarýnýn yað oranýna bakýn. Kimin kimden beslendiði açýk.
Sakýn bunlarý gördüðünüz yerde imzaydý, fotoydu istemeyin, istetmeyin. Ýsteyene "cýk cýk" layýn, kem gözle bakýn. Unutmayýn, O yaðlar zamanýnda sizin yaðýnýzdý.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Bankada bir miktar paramý yýllardýr vadesizde tutuyorum.
Çalýþtýðým bankalarýn çoðu hesap iþletim ücreti garabeti gibi konularla hesaptaki paramý zaten týrtýklýyorlardý. Bende paramý týrtýklamayan iki bankaya bir miktar para ayýrdým ve vadesiz hesapta tutuyorum. Tek bankada sistem çalýþmaz, kartý makina kapar v.s.
yýllýkta binlerce lira faiz kaybým oluyor biliyorum. Yeterki paramý göz göre göre çalmasýnlar.. Müþteri olarak onlara yük oluyorsam ben kendim giderim. Fon bile almýyorum.
Atm kartýmý ve þifremi verdiðim bir kiþi anýnda para çekebilmeli. Fon satmakla , alýþ satýþ saatleri, sistem farklýlýklarýyla uðraþmamalý.
Burasý Türkiye, beþ dakika sonra neye ihtiyacým olacaðý belli olmaz.
Son düzenleme : balýk; 23-09-2021 saat: 21:51.
Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Enflasyon ile mücadele esasýnda çok kolaydýr. Para basmazsýn olur biter. Vergiler ile ortamdaki TL git gide azalýr ve deðerlenir. Fiyatlarýn ucuzlayacaðý beklentisi alýþveriþi azaltýr ve daha da düþer. Ama ortam kazanamýyoruz batýyoruz diyenler ile kaynamaya baþlar. Zayýflar elenir kuvvetli DNA yeni nesile aktarýlýr. Beyaz ayý türer.![]()
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Yer Ýmleri