maydonoz doðru diyorsun.
turk, senin plan hazýrmýþ ve iyi görünüyor abicim. Anladýðým kadarý ile eðitimli orta sýnýfa satýyorsun.
Müþteri kitlen böyle ise ve elinde tutmuþsan, þark kurnazlýðýnada kaçmýyorsun demektir.
Yani arada kötü malý kaktýrmayý marifet saymýyorsundur.
Kafama takýlan konu ise, kiralamak bu dönemde pahalýya gelir. geçmiþ 10 yýllýk bolluk yüzünden, mülk sahipleri yüksek kira almaya alýþtýlar. Perakendecilerde yüksek kiralara ses çýkarmadýlar çünki yaðma dönemi bolca satýyorlardý.
Dönem deðiþti. Gýrtlaða kadar borç. Satacak þey azaldý. Ucuza borç bulmak yok. Satýþ düþtü, perakendeci eskisi kadar kazanamýyor.
Ama mülk sahipleri hala yüksek kira istiyor.
Perakendecilerde kirayý, müþteriye yansýtýyor. Hali ile poþet oluyor 25 kuruþ. 1 kg lýk ambalajlar bakýyorsun 820 gram yazýyor filan. Direk müþteriye geçiriyorlar.
Sonuca gelirsem, kiralamak þu an cazip gelebilir ama bi kaç yýl sonra piþman olabilirsin. Arsaya sahip olma yöntemlerini araþtýr derim.
Ailenden yakýn akrabalarýndan parasý olanlara ayný bölgede iþine yarar arsa aldýr. CÝRO ya ortak yap. Kira verme derim.
Küçük birde sera kurabilirsin. Kimyasal olmayan doðal ürün olursa, sera ürünlerinide peynir ekmek gibi satarsýn. Serayý topraksýz, ranzalý üretim yapabilirsin. Duvarlarýda bile sebze yetiþtiriyorlar. tek santimi bile boþa harcamýyorlar.
Tarlandan samaný getir hayvana yedir. hayvanýn gübresini tarlanda ve serada kullan. Topraksýz üretimdede bitki için besin þurubu yapmada kullanýyorsun. Üretim zinciri süper oldu.
Hayvanlalarýndan, kaliteli doðal peynir üretirsen, ben bile müþterin olabilirim. Börekçi dükkaný açar, senin peynirlerden börek üretir satarým. Yine gaza geldim. Düþününce yorgunluk bastý.
Altýn satýþtan kazanç yok yaw. Ne yemesi.
Geçen yýl ve bu yýl %30 paramý artýrabilirsem, o zaman enflasyona karþý korumuþ olacaðým. Yani param yerinde saymýþ olacak.
Geçen yýlý %4 artý ile kapadým. Enflasyonu sayarsan %26 zarar.
Bu yýl %30 kazanmalýyýmki zarar oluþmasýn. Geçen yýlýn %26 zararýnýda sayarsan. Bu sene basit hesapla %56 artý kaparsam. Ne kâr ne zarar olmuþ olacak.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri