2 günlük bir şehir değiştirmem gerekti. BIST e bakamadım. Yüklü pozisyon taşımadığımdan aldırmadım.
Nerde kalmıştık.
BIST TCMB ve abd korkusu sebebi ile yükelemiyordu, bu sebeple abd endekslerini de takibe başlamıştım. Dalga sonu düşüşünün sonuna geldiler yukarı dönmeli demiştim. Grafiğine bakıyorum, 6 gündür yükselememiş sadece bir gününü yeşil kapamış Dün yaklaşık %61 fibo dan yükselişe dönmüş.
2013 tapering grafiğine bakarsanız oradada trend aşağı dönmemiş yukarı devam etmiş. Ancak bu sefer aşırı balon var. Aynı hızla yukarı gidermi şüpheliyim. Aylar önce yataya sarması gerekir dedim, ama şu ana kadar yataya sarmadı. Son yukarı dalga yataya sarma ihtimalini güçlendirdi. Normalde güçlü bir realizasyon gerekir ancak abd deki para bolluğu düşüşü engelliyordu.
Bizde ise abd endeksleri ikinci planda, ana sorun TCMB nin şark kurnazlığı. Yabancılar maalesef bu kurnazlığa satışla karşılık verdiler.
Aynı aptalca hareketi tayyip önceki TCMB başganını dehlerken yapmıştı. USD 6 küsürden 8 küsüre çıkmış, USD yükseldiği için düşmesi gereken enflasyon yükselmeye başlamıştı.
tayyip enflasyonu düşürecem, faizler düşecek derken tam tersi olmuştu.
Dehlemeseydi, hem usd düşecekti, bu sebeple enflasyon düşecekti, sonuçtada faizler düşecekti. Ancak tayyip ve ekonomi danışmanları olan imamlar bunu görecek kapasitede değiller. "Ekonomist" imamlar Aynı şeyi yine yapıyorlar. Farklı sonuç bekliyorlar. Düşen USD düşüşü durdurdu.
Kafaları bu kadar basıyor.
Her neyse bunları yazmıştım.
Bu ayın 23ündeki TCMB kararına kadar endeksin çok yükselmesini beklemiyorum. Bu sebeple az pozisyon taşıyıp kazanç görünce kapatacağım. Tekrar açacağım filan. Bu tarza dönüyorum. Uzun vadeli yatırımcı iken kısa vadeli oyuncuya döndük, MECBUREN.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri