Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 641/853 ÝlkÝlk ... 141541591631639640641642643651691741 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,121 - 5,128 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 günlük bir þehir deðiþtirmem gerekti. BIST e bakamadým. Yüklü pozisyon taþýmadýðýmdan aldýrmadým.

Nerde kalmýþtýk.

BIST TCMB ve abd korkusu sebebi ile yükelemiyordu, bu sebeple abd endekslerini de takibe baþlamýþtým. Dalga sonu düþüþünün sonuna geldiler yukarý dönmeli demiþtim. Grafiðine bakýyorum, 6 gündür yükselememiþ sadece bir gününü yeþil kapamýþ Dün yaklaþýk %61 fibo dan yükseliþe dönmüþ.

2013 tapering grafiðine bakarsanýz oradada trend aþaðý dönmemiþ yukarý devam etmiþ. Ancak bu sefer aþýrý balon var. Ayný hýzla yukarý gidermi þüpheliyim. Aylar önce yataya sarmasý gerekir dedim, ama þu ana kadar yataya sarmadý. Son yukarý dalga yataya sarma ihtimalini güçlendirdi. Normalde güçlü bir realizasyon gerekir ancak abd deki para bolluðu düþüþü engelliyordu.

Bizde ise abd endeksleri ikinci planda, ana sorun TCMB nin þark kurnazlýðý. Yabancýlar maalesef bu kurnazlýða satýþla karþýlýk verdiler.

Ayný aptalca hareketi tayyip önceki TCMB baþganýný dehlerken yapmýþtý. USD 6 küsürden 8 küsüre çýkmýþ, USD yükseldiði için düþmesi gereken enflasyon yükselmeye baþlamýþtý.

tayyip enflasyonu düþürecem, faizler düþecek derken tam tersi olmuþtu.

Dehlemeseydi, hem usd düþecekti, bu sebeple enflasyon düþecekti, sonuçtada faizler düþecekti. Ancak tayyip ve ekonomi danýþmanlarý olan imamlar bunu görecek kapasitede deðiller. "Ekonomist" imamlar Ayný þeyi yine yapýyorlar. Farklý sonuç bekliyorlar. Düþen USD düþüþü durdurdu.

Kafalarý bu kadar basýyor.

Her neyse bunlarý yazmýþtým.

Bu ayýn 23ündeki TCMB kararýna kadar endeksin çok yükselmesini beklemiyorum. Bu sebeple az pozisyon taþýyýp kazanç görünce kapatacaðým. Tekrar açacaðým filan. Bu tarza dönüyorum. Uzun vadeli yatýrýmcý iken kýsa vadeli oyuncuya döndük, MECBUREN.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada 1465 büçlü direncini geçtikten sonra neden geri döndüðümüzde anlaþýlmýþ oldu. Ben 1510 u göreceðiz diye bekliyordum. Ancak satýþ gelmiþti. Neden geldiðini ben bilemezdim.

Sebep, merkez bankasý baþganý, bankacýlarla yaptýðý toplantýlarda, verdiði sözden döneceðim sinyali vermiþ. O sebeple yabancýlar ve yerliler alýþý kesmiþler. Bunu ben bilemezdim. Makro açýdan takip ediyorum, detaylarý kaçýrýyorum. Hem koskoca adamýn 3den fazla kez kameralar karþýsýnda verdiði sözden döneceði aklýma gelmedi. tayyip in adamý, aklýma gelmiþ olmalýydý ama o kadarda süpermen deðilim.

Defalarca verdiði söz neydi.? "TCMB faizi enflasyon üzerinde olacak."
    Enflasyon faizi geçince kývýrmaya baþladý.

Bu kadarda kývýracaðýný tahmin edemediðimden maalesef bu sefer düþüþe önlem almadým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün eksi kapamamýza raðmen kararsýz bir gün olmuþ. Geçen hafta yabancýlar senet satýp devlet kaðýdý almýþlar. Görüntüden bir sonuca varmam zor. Tutarlý bir görüntü yok.

Tutarlý olan TCMB ye bankalar kýzýnca, hükümete baský kurmak amaçlý hisse satýp USD yi yükseltiyorlar. Kýrýlgan(aciz) bir devlet haline geldiðimiz içinde her seferinde bankalarýn istediðini yapýyoruz. Hoþ akp den öncede ülkemizdeki dev þirketlerin sahibi olan azýnlýklarýn her istediði oluyordu çünki medya nýn tamamý ellerindeydi. Hükümetlere baský kurup istediklerini alýyorlardý. Sol partileri baþa geçirmeyip sað partilerle zenginleþip duruyorlardý. Ecevit den sonrada sol parti kalmadý.

TCMB kararýna kadar ciddi bir yükseliþ beklemiyorum demiþtim. Yukarý aþaðý dalgalanýrýz.

Yabancý satmasaydý baþka sonuca varacaktým. 1465 ve üzerinde satan büyükler sattýklarýný geri almak için BISTi silkeleyip milleti yýldýrmaya çalýþýyorlar diyecektim. Diyemiyorum. Þüphede var.

Korkunç bir 3-4 yýl geçirdik. Sürekli siyasi problemlerle boðuþtuk, üzerine pandemi geldi, üzerine BIST in manipulatörlerinin silkelemeleri.

abd hisse borsasý yeni dalgaya baþlama hazýrlýðýnda görünüyor. Ancak bu kez görüntü biraz daha problemli. Önceki dalgalardan biraz daha fazla zorlanýyor. Sanýrým karar aþamasýnda. Yeni yukarý dalgamý olacak, yoksa trendmi dönecek, yoksa bizim siyonistlerin saldýðý korku gibi güçlü bir realizasyonmu gelecek. Bence en kötü yataya döner.

Oranýn piyasa yapýcýsý ekonomik verilere ters harekete izin vermiyor. Öyle bir görüntü var. Büyük oyuncular bizdeki gibi endeksi kafalarýna göre indirip çýkarsaydý, abd borsalarýna saðlýklý yabancý sermaye ve þirket çekemezlerdi. Bizim aracý kurum ve BIST yöneticilerinin kafasý bu kadarýna basmýyor. Soygundan pay almaktan memnunlar. Soydurmadan daha çok kazanacaklarýnýn farkýnda deðiller.

23 ündeki TCMB kararýna kadar kararsýz bir BIST göreceðimizi düþünüyorum.

Bol þans.

Bu arada benim topik'e site yöneticileri fazla uðramaya baþladý. Dikkatli yazmaya çalýþýyorum ama çok þikayet alýyor olmalýyým. kýlýçdaroðlu hükümette deðil, boþ boþ oturuyor ona raðmen onu çok aðýr eleþtiriyorum ama chp lilerden þikayet gelmiyor. akp 20 yýldýr hükümette, en çok akp konusunda yazýyorum buda doðal 20 yýldýr bizi yönetip geleceðimizi belirliyorlar. Buna raðmen akp liler çok þikayet ediyor olmalý. Buda akp seçmeni ile chp seçmeni aasýnda ki fark. akp li seçmen ülkede ne olup bittiðinin farkýnda deðiller, daha gözü kapalý taraf tutuyorlar. chp liler ise her partide neler döndüðüni akp lilere göre daha çok farkýnda. O sebeple beni þikayet etmiyorlar, az veya çok haklý olduðumun farkýndalar.
    @NeAcaipDunya

4. Yaz rehaveti bitti, piyasalara hareket geldi ve hemen kan gövdeyi götürmeye baþladý. Teknik baþka, temel baþka, piyasa baþka yöne bakýyor, kim kime dum duma takýlýyorlar. 6 ay çok adam doðrayacaklar diye tahmin ediyorum. Roller coaster'a binenlerin emniyet kemerlerini sýký baðlamasýný, özellikle hem iniþ hem çýkýþ için daima 2 senaryoya sahip olmalarýný tavsiye ediyorum.

Sýfýrdan ve yeniden baþladýðým mücadelede altýnýn son çýkýþ ve sert düþüþ dalgasýný yakalamak nasip oldu ve 1-0 la maça baþladým.
    Elimde hafif zararda olduðum bir hisseyi de satýp,yeniden alttan alarak maliyetimi %10 düþürdüm, ayrýca günlük banka shortlarýyla çerez bütçesini denkleþtirdim. 8.40 maliyetli dolar longlarýn yarýsýyla 8.63'ten vedalaþtým.Kafamdan geçen, dolar 8.50 altýna düþerse longlarý geri almak,yukarý devam ederse 8.85 ten kalan longlarý vermek þeklinde. Bist ve altýnda da senaryo çift yönlü, Bist'e hiç bulaþmýyorum, altýnda ise 1750 den tepki çýkýþýna poz aldým, aþaðý devam ederse zararýna verip 1735 den tepki çýkýþý ararým. Madem dolarýmýn %10 unu bozup bu iþlere giriþtim, gazam mübarek olsun. Yaptýðým iþlemleri tavsiye olarak almayýn lütfen.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by cumartesi71 Yazýyý Oku
    Yaz rehaveti bitti, piyasalara hareket geldi ve hemen kan gövdeyi götürmeye baþladý.
    ...
    Yüklü dolardasýn anlaþýlan. tayyip doviz taþýyanlarýn yanýnda, sýrtýnýz yere gelmiyor vallahi.

Aslýnda doviz taþýyanlar birleþip bir bildiri yayýnlasa olay olur. Bildiride tayyip erdoðana teþekkür edeceksiniz onun sayesinde iyi para kazandýðýnýz için.

Kurumsal cehape li kaymak tabakanýn 3 kuruþluk beyni olsa bunu akýl ederlerdi. Halk üzerinde 100 günlük konuþmadan daha etkili olurdu.

Yanlýz bildiriyi cehape adýna yayýnlamayacaklar. Yoksa "cehape yüzünden doviz uçmuþ kaçmýþ" diye akp liler yaygarayý koparýr ve üste çýkarlar.
    Dinleyen kiþi %80 e dahilse, en çok baðýrana en kararlý baðýrana inanýr. Eðitimlide olsa fark etmiyor.

%80 oranýmýz neydi.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada herkesin haberi olsun.

Askerliðini yedek subay olarak yapanlar, emekli olduklarýnda bu görevden dolayý ikramiye almaya hak kazanýyormuþ. 5 yýlda zaman aþýmý varmýþ.

Bu tür þeylerde devlet tam bir derebeyi gibi davranýyor.

10 binlerce belki yüzbinlerce kiþi hem bu durumu öðrenmesi gerekecek hemde dilekçe verip SGK binalarýnda koþturacak.
    Halbuki kanun çýkar çýkmaz ilgili kiþilere mesaj ve mail atýlmalý. Nasýl alabilecekleri söylenmeli. Para alma iþleminide iþkenceye döndürürler ya. TC kimliði ve imza ile veznelerden alýnmalý. e-devletde banka hesap nosu olanlarýnda banka hesap nosuna aktarýlmalý. Zaman aþýmý olmamalý. Ýnsanlar hak etmiþ nasýl hakký gasp edersin ha! Nasýl.?

Görüyorsunuz, beni seçerseniz her þey sizin lehinize iþliyor. Ama maymun genlerinizden dolayý doðru insaný seçemiyoruz.

Dün okuduðum bir maymun deneyi var. Neden hep yanlýþ insanlarý seçiyorsunuz ben biliyorumda, bu deney çok iyi açýklýyor. Herkes anlayabilir.

Önce açýklama yapayým.
    Yanlýþ insanlarý seçme sebebiniz, tek baþýnýza oy vermemeniz. Oy verme iþlemine milyonlarca insan ve çevrenizdeki insanlarda katýlýyor.
    Oy verme hakký bir tek sizde olsa ve ailenizle tek baþýnýza bir adada yaþýyor olsanýz. En doðru seçimi yaparsýnýz. Sizin adanýz ve ailenize en çok yarayacak doðru seçimi yaparsýnýz. Ama o adaya bir kaç aile daha koysak, en kötüyü seçersiniz.

Yeni aileler hariç kalan tüm ihtiyaçlarýnýz ve þartlar ayný ama seçiminiz tamamen deðiþir.

Buda maymun genlerinizden kaynaklanýyor. Keçi olsaydýnýz doðru seçimleri yapardýnýz.

Maymun deneyine gelince, yazmasý uzun yaw... konuyu anladýnýz. Bu deneyi bilmesemde ben zaten neden yanlýþ oylar verildiðini çok yýllar önce çözmüþtüm. Ne kadar süperim ortada. Az önce Kiribati Cumhurbaþganý Sn. Emenike aradý ve tebrik etti. Her þeyi anlamýþ, deneyi yazmama gerek yokmuþ, teþekkür etti. Madalya takmaya bekliyor.
    @NeAcaipDunya

7. Hocam Günaydýn! Tam olarak rahatlatýcý ve yine tevazu örneði guzel bir tatil yazýsý olmuþ. Ilk deðerlendireyim.

Kendi adýma artýk kim oy istiyorsa bir kulak arkasý bile kalmadý yani... Beni benden çook düþünecek, bulunduðum girdaptan kurtaracak, bataklýktan çekip çýkaracak bir kurtarýcý aramaktan vazgeçeli çok oldu. Bir baþkasýný kendim için yormayý istemeyecek kadar naifleþtim üstelik.

Bazý þeyler kaçýnýlmazdýr. Gerek bulunduðunuz coðrafya, gerek o coðrafyaya geliþ þekliniz, gerek komþularýnýz ve onlarla komþu olma biçiminiz, gerek toplumunuz, toplumunuzun eðitim ýcerik, öncelik, nitelik...inanma bicim ozellikleri birçok belirleyici var.

Sonuçta maymun geni varsa fil bekleyemezsin. Deðil mi?

Sahip olmak için ödediðin bedelin daha aðýrýný sahip olmaya devam etmek için verirsin. Surekliliðin bedeli, kirasý vardýr.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    akresta'nýn görüþlerine katýlýyorum.

Konusuda açýlmýþken BIST e gelince.

Cuma günü ilginç bir BIST yaþadýk. Yabancýlarýn aðýrlýklý olduðu bankacýlýk epey eksi kapadý ancak 2 büyük banka artý kapadý. garan yüksek eksi kapadý, garan tahtasýnýn katarlýlarýn kontrolune geçtiðini düþünüyorum. Çünki bazen genelden ciddi ayrýþtýðý oluyor.

Holding ve sýnai dede yabancýlar var ancak sýnai hafif eksi, holdingler epey artý kapamýþ. Yerlilerin aðýrlýkta olduðu diðer endeksler artý kapamýþ.

Sonuca gelirsem obez yabancýlar satmýþ, yerli ise itiraz etmiþ. Burada þaþýrtýcý olan yerli nin almasý deðil yabancýlarýn satýcý olmasý. Çünki sattýklarý bankalar 3 F/K da ve köklü yüksek kazancý olan kalite bankalar.

Onada artýk þaþýrmýyoruz çünki bu kaçýncý. Devlete baský kurmak istediklerinde böyle yapýyorlar. %19 faizi beðenmeyip kendi %1 lik faizine gidiyorlar. Tabi bu mantýklý gelmiyor o zaman yabancý görünümü altýnda TR de konuþlu yerli ve yabancý bankalar bu oyunu oynuyor dersek daha mantýklý oluyor.

Bu oyunu kurabilmek için en az 3-4 büyük bankanýn iþbirliði gerekir. Aralarýnda anlaþmalarý gerekir. Buda suç dur ve cezasý bankalar için çerez parasýdýr. Bu sebeple bu suçu iþlemekten çekinmezler. Zaten yakalamak isteyende yok.

Yaw nereden girsek devletin rezilliðine kadar geliyoruz, orada týkanýyoruz. Açýklayacak, analiz edecek bir þey kalmýyor.

Sonuçda Cuma gününden longcular açýsýndan iyi izlenim edindim. Bazýlarýnýn satýþýna ve USd nin bir günde çok yükselmesine raðmen hisse alanda çoktu. siyonist kanalýn aylardýr Korku aþýlamaya çalýþtýðý gibi abd de ciddi satýþ gelirse, bizde ayný büyüklükte olmayacak izlenimi edindim.

abd endeksi S&P, Cuma günü ciddi eksi kapadý ve %61 fibo olan 4430 civarýnda durdu. Orasý ayný zamanda 50 günlük aðýrlýklý ortalama. Orayý kýrmaya niyetli gibi görünüyor. Normalde kýrmasýný beklemiyorum. Ama grafik kýrma ihtimalim var diyor. Ayrýca usd nin eur karþýsýnda yükselmesi, EM endeksinin düþmesi, abd 10 yýllýklarýn yükselmeside abd borsasýna satýþ devam edebilir diyor.

Satýþ devam ederse bizde ne olur. Cuma günü biþey olmadý ama bu hiç olmayacak anlamýna gelmiyor. Bizdeki asýl olay TCMB ye faiz düþürmesin diye baský kurmak. Bu sebeple abd de satýþ devam ederse, BIST de kýrmýzý olacaktýr. Yerli alýcý Cuma günki gibi ne kadar direnebilir.? abd düþmese bile TCMB sebebi ile yükselmemiz zor görünüyor. Bir gün yeþil kapasak ertesi gün geri verebiliriz.

Sonuçta dün yazdýðým sonuca geldik. TCMB kararýnýn açýklanacaðý 23 Eylül Perþembe gününe kadar dalgalý bir seyir izlemesini bekliyorum.

---

Ons altýnda son bir ayda 3 tahmin yazmýþtým, 2 tanesi þimdilik tutmuþ görünüyor. Fiyat 1800 altýnda iken 1830 görürüz dedim gördük. Sonraki dalgada 1830 üzerindeki önemli bir teknik tepeyi görürüz, o tepe bu seneki son tepe olur dedim.

1830 u geçemedik 1834 den erken satýþa geçtiler ancak 1834 bu seneki son tepe olabilir. Bu tahmin þimdilik tuttu. Sebep daha önce yazdýðým gibi tapering ve faiz yükseltilme ihtimali korkusu. Olurda önümüzdeki aylarda abd verileri kötüye döner, tapering ertelenirse o zaman ons altýn tekrar yükseliþe geçer ve 1834 tepesini geçer.

Þu an 1750 lerde. Peki çok düþermi.? Sanmýyorum, zaten mevcut dünya þartlarýnda fiyatý pahalý deðil. Elimde altýn olmadýðýndan aþaðýdaki desteklere grafikte bakmadým. Ne kadar daha düþer tahminim yok. Kalýcý olarak 1680 altýna düþmesi zor görünüyor.

Bol þans.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 641/853 ÝlkÝlk ... 141541591631639640641642643651691741 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •