2 günlük bir þehir deðiþtirmem gerekti. BIST e bakamadým. Yüklü pozisyon taþýmadýðýmdan aldýrmadým.
Nerde kalmýþtýk.
BIST TCMB ve abd korkusu sebebi ile yükelemiyordu, bu sebeple abd endekslerini de takibe baþlamýþtým. Dalga sonu düþüþünün sonuna geldiler yukarý dönmeli demiþtim. Grafiðine bakýyorum, 6 gündür yükselememiþ sadece bir gününü yeþil kapamýþ Dün yaklaþýk %61 fibo dan yükseliþe dönmüþ.
2013 tapering grafiðine bakarsanýz oradada trend aþaðý dönmemiþ yukarý devam etmiþ. Ancak bu sefer aþýrý balon var. Ayný hýzla yukarý gidermi þüpheliyim. Aylar önce yataya sarmasý gerekir dedim, ama þu ana kadar yataya sarmadý. Son yukarý dalga yataya sarma ihtimalini güçlendirdi. Normalde güçlü bir realizasyon gerekir ancak abd deki para bolluðu düþüþü engelliyordu.
Bizde ise abd endeksleri ikinci planda, ana sorun TCMB nin þark kurnazlýðý. Yabancýlar maalesef bu kurnazlýða satýþla karþýlýk verdiler.
Ayný aptalca hareketi tayyip önceki TCMB baþganýný dehlerken yapmýþtý. USD 6 küsürden 8 küsüre çýkmýþ, USD yükseldiði için düþmesi gereken enflasyon yükselmeye baþlamýþtý.
tayyip enflasyonu düþürecem, faizler düþecek derken tam tersi olmuþtu.
Dehlemeseydi, hem usd düþecekti, bu sebeple enflasyon düþecekti, sonuçtada faizler düþecekti. Ancak tayyip ve ekonomi danýþmanlarý olan imamlar bunu görecek kapasitede deðiller. "Ekonomist" imamlar Ayný þeyi yine yapýyorlar. Farklý sonuç bekliyorlar. Düþen USD düþüþü durdurdu.
Kafalarý bu kadar basýyor.
Her neyse bunlarý yazmýþtým.
Bu ayýn 23ündeki TCMB kararýna kadar endeksin çok yükselmesini beklemiyorum. Bu sebeple az pozisyon taþýyýp kazanç görünce kapatacaðým. Tekrar açacaðým filan. Bu tarza dönüyorum. Uzun vadeli yatýrýmcý iken kýsa vadeli oyuncuya döndük, MECBUREN.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri