Örneðin, köyde yaþayan, þehirle baðý olmayan, her problemini kendileri çözmeye alýþmýþ bir köy, bir kadýnýn gözleri git gide kötüye gidiyor. neredeyse kör kalacak. Yýllar geçtikçe eve kapanýyor, ne yaptýysa gözü düzelmiyor, sürünüp duruyor.
Bir gün köye bir doktor geliyor, kadýna denk geliyor. Bakýyor yüzüne "abla senin kataraktýn var. Çözümü çok kolay 2 dakkalýk iþ. Minibüse atla, þehirde þu hastahaneye git, randevunu ben aldým. Kimliðini göster, gözünü düzeltsinler. Parada almayacaklar, devlet bu ameliyatý ödüyor."
Kadýn, yýllardýr içinde olduðu bunalýmdan 1 günde çýkýyor. Tüm köyün göremediði bir çözümü, görüyor ve düzeltiyor.
Çünki köyün hiç bilmediði basit bir konuda bilgiye sahip.
Ýlgili konuda birazcýk bilgi, sorunlardan kolayca çýkmamýzý saðlar.
Bunalýmda olduðumuz, yorgun düþtüðümüz, bezgin hale geldiðimiz için çözüm aramaya mecalimiz olmadýðý durumlarda, konuda bilgili, GENÝÞ BAKABÝLEN, AT GÖZLÜÐÜ TAKMAYAN biri, sorunu kolaylýkla çözebilir.
tek sorun þu ki... yardým ederim diyenlerin çoðu, karþýsýndakinden alabildiðine faydalanma amacýndadýr. Büyük ihtimallede, sorunumu çöz diye gittiðin kiþiler, sana ek yük olacaklardýr.
Elimde proje olmasaydý, sen verileri gönderirdin, bende konuya yoðunlaþýp fikirlerimi söylerdim. Sende bunlar ne abicim ya!!! hastir ordan derdin bende "du bakayim bi daha inceleyeyim" derdim.. derken sen batardýn.
Þaka bi yanada...
3 yýla kadar bende basit bir sera ve balýk yetiþtirme yeri yapmayý planlýyordum.
Sen sera deyince merakým uyandý.
Güneyde bir yerde, kendime ve yakýn çevreme yetecek kadar küçük bir sera, bi kaç küçük havuzdan oluþan balýk üretim yeri kurmayý planlýyordum... fazla üretirsemde, bi þekilde satacaktým.
Belki bikaç keçi ve koyunlada uðraþýrdým...
Evet sayende güzel hayallere daldým...
Netçede demem oki. Ýstisnai hastalýklar hariç, tüm sorunlarýn çözümü var. hele senin durumun epey kolay görünüyor. Tabi uzaktan.
Bol þans. kýsa vadeli al sat yapýyorsan, borsadan uzak dur abicim ya.! hemde VOB dan.
Bak kýzar gibi oldum. Üreten adamýn ne iþi var borsada.?
Yer Ýmleri