Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 141/853 ÝlkÝlk ... 4191131139140141142143151191241641 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,121 - 1,128 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kapitalist-liberal sistemin iþleyiþ tarzýndan bi kaç sefer bahsetmiþtim.

Devlet sadece iþleyiþin kanunlarýný koyar, uzun vadeli politikalar belirler ve þirketler o yöne gitsin diye þirket gözetmeden teþvikler çýkarýr.

Kanunlarýn en önemlisi mutlaka her alanda rekabet olmasýdýr. Yeni buluþlarýn tekel olmamasý içinde bir sürü kanun vardýr. Bu sistemin olmazsa olmazý rekabettir.

Devlet, bu kanunlar uygulanýyormu diye denetler ve ceza verir. Onun haricinde, sistemin belkemiði þirketlere müdehale etmez.

Sistem bu hali ile iþler ve yürür. Çok çalýþan, yetenekli olan, yeni fikirler bulup geliþtirenler yükselir. Diðerleride fabrikalarda, iþyerlerinde çalýþýr.

Fakat bu sistemi icad eden abd ve ingiltere gibi ülkelerde bile bu kurallar uygulanmaz. Korkunç kayýrma vardýr. Tüm gelir belli gruplara aktarýlýr. Sen batarsan sistem iþliyor derler ama o gruptan biri zora düþerse hemen merkez bankalarýnda trilyonlar basýlýr ve o gruba verilir.

Gazete ve TV lerde bu grubun hakimiyetinde olduðundan, millete her þey güzel iþliyor diye anlatýlýr. Bizim yeni damat amerikalý bir doktor. Siyasi konulara girmeyiz ama abd ýrakta suriyede ne yapýyor diye sorsan, oralarý kurtarýyor der.

Bizim TVler bize ne masallar anlatýyorsa, onlarada o masallarý anlatýyorlar.
    Medya elindeyse, herþey sana güzel.

Medya bu kadar önemli. O sebeple devleti yönetenler, belediyeler, halkýn malýný mülkünü medya ile paylaþýr.
    Sen görüp itiraz etsen nereye edeceksin. Veren devlet, alan medya. Devlete gidemezsin, medyada duyuramazsýn.
    Ancak böyle yerlerde yazarsýn, ama ana TV kanalý baþka anlatýyor, ben baþka. Cahil vatandaþ kime inanacak, TV deki ekonomist, prof, dr. etiketli çok önemli gibi görünen insanlaramý, kim olduðunu bilmediði benim gibi insanlaramý.

Batýdada, bizdede devletlere hakim olan çýkar gruplarýna, halkýn emeði akar durur.

Sistemde batmasý gereken þirketler, halkýn parasý ile sürekli ayakta tutulur. Bolluk içinde yaþarlar, sevgililerinin donuna milyon dolarlýk elmas takarlar.(bu gerçek)
    Ama çalýþan halkýn beli doðrulmaz, o gruptan olmayan büyük þirketlerinde iþi zordur, küçük þirketlere ise bakan olmaz. Yükseliyorsan ya o grup tarafýndan satýn alýnýrsýn çünki halkýn tüm parasý onlarda, dað taþ para dolu, istediði þirkete yüksek fiyat verip alýyor. Yada çabalayýp durursun bir türlü onlarýn seviyesine eriþemezsin. Yorulduðunda batarsýn. karþýnda medyada var.
    Bakýn emeklilik þartlarýna. Anormal aðýr çalýþtýðý için erken emeklilik ve normalinden yüksek emeklilik maaþý alacaklar içinde kimler var.? Kömür madeni iþçileri, millet vekilleri, gazeteciler... Kelle koltukta çalýþan, hastanelerden çýkamayan Kömür madeni iþçisi ile talancýlarý ayný yere koymuþlar. üstelik kömür iþçisine 1 ek vermiþlerse kendilerine 10 ek almýþlar.

ABD obez beyinli þirketleri 2008 den beri ayakta tutuyor. Trilyonlarý bastý durdu.
    O þirketlere verilen trilyonlarla EMTIA ve para piyasalarý sapýttý. Doðal seyirlerinde deðiller.

Ekonomiler düþerken hammadde fiyatlarý artar. Alým düþer ama fiyat artar çünki dað gibi parasý olan obez beyinliler o paralarý bi yerlere koymak zorundadýr.
    Son düzenleme : alicemal; 11-04-2019 saat: 11:44.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    damadýn açýkladýðý reform dediði yersen maddelerden, yürütebilecekleri ve niyetlerini yansýtan tek madde. Milleti zorla bireysel emeklilik sistemine sokmak iþi.

Oradan 500 milyar gelir diye hesab etmiþler. Þimdiden o 500 milyarý hangi ihalelerde kullanalým diye hesaba girdiklerinden, þimdiden harcama planlarý yapmaya baþladýklarýndan emin olabilirsiniz.

Ne zaman siyasetçiler hazineyi boþaltsa, ek paraya ihtiyacý olsa, hemen çalýþanýn cebine elini atarlar.
    Geçmiþtede ev edinme fonu, iþsizlik fonu, emeklilik fonu gibi çok uygulama çýktý, hepsindede parayý çar çur eden siyasiler oldu. Millete faydasý olmadý. Tek iþe yarayan iþsizlik fonu oldu ama parayý iþssizden çok devlet bankalarý dolayýsý ile siyasetçi kullanýyor. Önce GAP a para aktardýlar geçen yýlda devlet bankalarýna 11 milyar aktardýlar.

E çok para birikti kullanýlsýn.
    Ýþsize vereceksin kardeþim, çalýþandan topluyosunki iþsiz kalýnca ona veresin diye, onlarýn parasý, senin 1 TL sini almaya hakkýn yok.

Þimdi yeniden halkýn cebine ellerini sokacaklar.

Geri kalan çýkardýklarý maddeler hepsi hikaye. Çalý dikecemde koyunlar geçecekte, yünleri takýlacakta, o yünleri eðirecemde...
    Yapamadýklarý þeyleri anlatmýþlar. Tek yapacaklarý milleti zorla bireysel emekli sistemine sokmak.

SGK yý soydular, oradan alýnan paralar yetmedi, ek emeklilik sistemi çýkarýyorlar... SGK da 3 yýl çalýþtým gördüm nasýl soyulduðunu.
    Þu an bile tüm doktorlar ilaç firmalarý ile anlaþmýþ, firmalarýn ilaçlarýný yazýp duruyorlar. Firmada 10TL lik ilaca 35TL fiyat koyup satýyor.

Nasýl olsa doktorlar yazýyor. Aradaki fark 25 TL, bu farký cebe atan doktorla ilaç firmasý, ödeyen SGK yani vatandaþ. SGK soyulmasa millet daha çok emekli maaþý alacak.

Ama soyuluyor emekli maaþý düþük, hadi bireysel çýkaralým. Lan soyma allahýn hýrsýzý..

tepem attý keseyim...

Hýrsýza soyma demek kadar aptalca biþey yok.. denetleyene ve ceza verene diyeceksin niye iþini yapmýyorsun.

e onlarý seçende kendi baþýna getirende yine soyulan halk. Halk niye böyle yapýyor. Çünki 80 yýlda þartlandýrýlmýþlar.
    Ýþin temeline doðru gidersen her türlü pisliðin dibinden yahudiler çýkýyor... Dünyadaki tüm pisliklerin dibinden çýkýyorlar... Þimdi ÇÝN i ele geçirmeye çalýþýyorlar...

tükkaný kapatalým...yeterince sinirlendim.
    Son düzenleme : alicemal; 11-04-2019 saat: 11:45.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ezberleyemediðim için, karþýlýðýný öðrendiðim pek çok kelimeyi, defalarca tekrar tekrar ezberlemeye çalýþmam gerekir. Yinede aklýmda kalmaz.

Kendini, olduðundan daha deðerliymiþ gibi göstermeye çalýþma çabalarýndan biri, marka hayat sürmek, diðeride yabancý kelimeler kullanmak.

Çok güzel Türkçe karþýlýðý olduðu halde, sürekli yabancý kelime kullanmaya çalýþýrýz. O zaman sizi daha deðerli zannedecekler diye umarýz. Hakkatende iþe yarýyor, oda ayrý mavzu yaw. Bak moral seviyem 1 kademe düþtü þimdi.

Yabancý kelime kullananlarýn en baþta gelenleri, din adamlarý. Türkçesinden önce arapçasýný söyleyerek, daha yüksek bir etkiye ulaþmak isterler. Anlattýklarý daha ulvi biþeymiþ gibi hissedilsin isterler. karþýsýndakinin kafasý ne kadar boþsa, arapça cümlelerden etkilenme oraný o kadar yüksektir. kendinden geçer. O sebeple din adamlarýndan kötü niyetli olanlar arapçadan vazgeçmezler.

Bizim ekonomistlerde ekranda sürekli araya yabancý kelimeler sýkýþtýrdýðýndan, karþýlýklarýný mutlaka öðrenmek gerekiyor. Mesleðin buysa aklýnda kalýyorda, mesleðin deðilse akýldan uçup gidiyor.

Þu bi kaç kelimeyi çok fazla unutuyorum. Burayada asayýmda, belki aklýmda kalmasý kolaylaþýr.

pragmatist madde elde etmeye yönelik hareket. Direk çýkarcý hareket.
    innovation yenilikçi. Teknolojik yeni fikirler ve mevcudu geliþtirme.
    Regülasyon Devletin, piyasalara müdahale ederek mevcut sonuçlardan daha iyi bir sonuç üretmek için getirdiði kurallar, kanunlar, düzenlemeler, müdehaleler. Serbest piyasaya devletin müdehale etmesi.
    Regüle etmek Düzenlemek.

Ege Cansen bugün yine harika bir yazý yazmýþ. Nasýlda sürüyü tokatlamýþ. yermisin yemezmisin.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ermenilerin sahip olduðu odaTV.com sitesi yine benim 2 yazýyý onaylamamýþ.

Birinde akp yi ve baykal ý eleþtirdim. akp ye muhtaç eden chp dir dedim. baykal döneminde parti halktan koptu ve sadece zenginlere hizmet eder hale geldi dedim.
    baykal a göre, "Halk arasýna inmek yerine, sadece gazetelerde, TV lerde görünsek yeter. Çað deðiþti." zihniyetinin oturduðunu yazdým.

Örnek olarakta izmirli chp belediyelerinin, þemikler bostanlýda 30 yýldýr bataklýkta elektriksiz susuz oturan 800 aileyi evlerinden attýðýný, bu ailelere 10 km uzakta, müteahhit fiyatýna toki evleri sattýðýný.
    Diðer yandan ise gazetecilere ayný yýllarda binlerce parsel turistik hazine arazisi BEDAVA daðýttýðýný yazdým. dikili ve urla da. dikilidekini bizzat ben gördüm, utanmadan pul parasýna verdiler diyorlar, bizzat gazetecilerin kendisi.

Ýþin içine baykal ve gazetecilerin talaný girince onaylamýyorlar. baykal gazetecilerle ortak çalýþýyordu maalesef. chp yi baraj altýna indiren zibidi kendisidir. sonra Derviþ e kurtarttý ve Derviþide yine beslediði gazetecilere yazdýrdýðý yazýlarla kovaladý.

odaTV de baykala dokunamýyorsun. Çok iyi beslemiþ olmalý bunlarý. erdoðaný özel çaba sarf ederek hapisten kurtaran, kurtardýktan sonrada siyasete atýlmasý için özel çaba sarfedende baykal.

gazeteciler baykal ý çok sever. Laf söyletmiyorlar.

odaTV tabi o yazýyý onaylamadý. onaylamayýnca sansürledi sandý. Kendilerini zeki sanan embesiller sürüsü. Halkýn sýrtýna çýkmýþ parazit takýmý.
    O iþler öyle yürümüyor. Kafaný kuma gömünce herþey düzgün gitmiyor.

Bak chp yeni örnek. Kafasýný orta sýnýfýn ve zenginlerin içine gömdü. Kýçý açýkta kaldý. Vatandaþ oy vrmedi...

Kim kaybetti tabiki vatandaþ. Seni sýrtýna almadý, gitti akp yi sýrtýna aldý. Sýrtýna aldýktan sonra ne fark ederki.
    Kime verirse versin zaten kaybeden hep vatandaþ oluyor, yahudilerin dünyaya dayattýðý ve yönettiði bu sistemde... vatandaþýn baþka þansý yok. Cahilce çýkýþ arýyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Amma çok yazýyorum. Plan geride kaldý. Öne alayýmda aklýmda kalsýn.

---

Portfoy planýmýn iskeletinde deðiþiklik yok... Bu sabah, vakit ayýrýp planýmý detaylandýrdým.

Endeks 110 bine, S400 krizi çýkmadan yaklaþýrsa. Senet portfoyumden az bir kýsmý satýp nakite geçeceðim. 1/6 gibi biþey satabilirim.
    BIST yükselmiþse, USD az veya çok aþaðý inmiþ demektir, altýna dokunmayacaðým.

Tersine beklenen kriz sebebi ile USD 6 yý geçmiþse. BIST yine 90 binlere, muhtemelen biraz daha aþaðýya inmiþ demektir. O zamanda USDnin tepeye yaklaþtýðýný düþündüðüm yerlerde parti parti altýn satýp. USD nin dönmeye baþlayacaðýný düþündüðüm yerlerdede, sattýðým altýndan gelen nakitlerle BIST banka ve þirket senetlerine ekleme yapacaðým...

Plan bu...

Bu planý yazýp, göreceðim yere koyayým. Sýk sýk bakýp hatýrlamam gerekiyor. kafamda tutmama gerek yok.

---

Tabi her plan, siyasilerin kriz çýkarmamasý üzerine kurulu.
    Geçen yýl papaz. Bu yýl S400, araya seçim sonuçlarýný kabul etmemeyi sýkýþtýrdý.
    @NeAcaipDunya

6.  Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    Örneðin, köyde yaþayan, þehirle baðý olmayan, her problemini kendileri çözmeye alýþmýþ bir köy, bir kadýnýn gözleri git gide kötüye gidiyor. neredeyse kör kalacak. Yýllar geçtikçe eve kapanýyor, ne yaptýysa gözü düzelmiyor, sürünüp duruyor.

Bir gün köye bir doktor geliyor, kadýna denk geliyor. Bakýyor yüzüne "abla senin kataraktýn var. Çözümü çok kolay 2 dakkalýk iþ. Minibüse atla, þehirde þu hastahaneye git, randevunu ben aldým. Kimliðini göster, gözünü düzeltsinler. Parada almayacaklar, devlet bu ameliyatý ödüyor."

Kadýn, yýllardýr içinde olduðu bunalýmdan 1 günde çýkýyor. Tüm köyün göremediði bir çözümü, görüyor ve düzeltiyor.

Çünki köyün hiç bilmediði basit bir konuda bilgiye sahip.

Ýlgili konuda birazcýk bilgi, sorunlardan kolayca çýkmamýzý saðlar.

Bunalýmda olduðumuz, yorgun düþtüðümüz, bezgin hale geldiðimiz için çözüm aramaya mecalimiz olmadýðý durumlarda, konuda bilgili, GENÝÞ BAKABÝLEN, AT GÖZLÜÐÜ TAKMAYAN biri, sorunu kolaylýkla çözebilir.

tek sorun þu ki... yardým ederim diyenlerin çoðu, karþýsýndakinden alabildiðine faydalanma amacýndadýr. Büyük ihtimallede, sorunumu çöz diye gittiðin kiþiler, sana ek yük olacaklardýr.

Elimde proje olmasaydý, sen verileri gönderirdin, bende konuya yoðunlaþýp fikirlerimi söylerdim. Sende bunlar ne abicim ya!!! hastir ordan derdin bende "du bakayim bi daha inceleyeyim" derdim.. derken sen batardýn.

Þaka bi yanada...
    3 yýla kadar bende basit bir sera ve balýk yetiþtirme yeri yapmayý planlýyordum.
    Sen sera deyince merakým uyandý.

Güneyde bir yerde, kendime ve yakýn çevreme yetecek kadar küçük bir sera, bi kaç küçük havuzdan oluþan balýk üretim yeri kurmayý planlýyordum... fazla üretirsemde, bi þekilde satacaktým.
    Belki bikaç keçi ve koyunlada uðraþýrdým...

Evet sayende güzel hayallere daldým...

Netçede demem oki. Ýstisnai hastalýklar hariç, tüm sorunlarýn çözümü var. hele senin durumun epey kolay görünüyor. Tabi uzaktan.

Bol þans. kýsa vadeli al sat yapýyorsan, borsadan uzak dur abicim ya.! hemde VOB dan.

Bak kýzar gibi oldum. Üreten adamýn ne iþi var borsada.?
    ben 37 yaþýndayým, ilkokulu bitirince anneyi babayý kyöde býrakýp onun bunun yanýnda kalarak okudum, üniversite bitirdim. bir makina firmasýnda kalite müdürü idim. puþt patrona kýzdým son maaþý da tazminatý da götüne sok dedim býraktým çýktým. hayat öyle sürükledi ki olduk sütçü, çiðköfteci.
    gelelim iþin özüne. o kadar açlýk sususluk, okuma uðruna milletin kahrýný çekeceðime ilkokuldan sonra okumaz köyde kalýrdým. eminim daha karlý idim. daha düne kadar rahmetli babam tarlalarý eker bende yaz tatilinde ekine oraða giderdim. elimiz týrpan tutardý. þeker pancarý ekerdik bu el tayyip geldi kota koydu onu da býraktýk.

þimdi dedim ya 37 yaþýndayým 2 tane çocuk var, bir tane haným. desek býrakalým devlet baba ömür boyu bakacaksýn diyor býrakamýyoruzda, gel desem köye benimle gelmezde.

þundan eminim ömrümün geri kalanýný istanbulda geçirdiðim sürece bir halt kazanamayacaðým. ticaret yapýyoruz masraflarý ucu ucuna çeviriyoruz. eski ticaretler öldü. cebinde her geçen gün üç beþ biþeyler birikecek ki o ticaretin tadý olsun. elektrik gelmiþ ona para topla kira gelmiþ ona para topla mal almýþsýn ona topla diyerek geçiyor günler.
    sözün özü memlekette ev var, tarla var bizde çalýþacak güç var, aha bugün 8 liraya kuru soðan aldý haným pazardan. süperde soðan olur bizim orda. sulak arazi var kuru arazi var. var oðlu var.
    ancak gel gör ki bu iþleri kývýracak sermaye lazým. traktör lazým, çapa alacak para lazým, lazým da lazým. gidemiyoruz dönemiyoruz olmuyor. aha bu borsada sermayeyi bir doðrultabilsem beni burda tutamazlar. kasýmda gider buðdayý eker dönerim istanbula, martta gider tarlaya ne ekeceksem patates, soðan fasulye neyse artýk eylül ekime kadar. hele hele istanbulda facebook üzerinden oluþturduðum hazýr müþteri portföyüm var. orda yapsam tarhanayý, eriþteyi receli kargo ile gönderip dünya para kazanýrým. dahasý köy yazýn paris gibi oluyor orda kazanýlacak para da cabasý çalýþ yeterki. köyde çalýþacak genç yok. birde kamyon alsam ufaðýndan kýþýn hasat ettiðimiz soðaný patatesi haftada bir getirsem istanbulda 10 tane markete daðýtsam yeter. her aracý çýkmýþ olur aradan.
    para nasýl kazanýlýar, geçtim onu nasýl mutlu yaþanýr biliyoruz da yapamýyoruz.
    allahýn cezasý istanbul boðuyor adamý.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    turk çok güzel yazý yazmýþ, engellesemmi.?
    Benden iyi anlataný yaþatmamalýda 2 bebesi varmýþ... bakcaz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ons altýnda kavga var sanki. Son 1 yýlda, rusya ve çin in dev alýmlarýna bakýnca, fiyatýnýn 2.000 i geçmiþ olmasý gerekirdi. Alým miktarlarýný yazmýþtým ama aklýmda kalmamýþ. Rusya geçen yýl temmuz muydu, 1 ayda 30 yada 50 ton alýyor. ons altýn kýpýrdamýyor.

Dünyada toplam kaç ton vardý ya.? 5bin miydi. Her neyse, net bilmediðim konuda detay vermeye çalýþmayayým. Yazmýþtým geride var. Ama maalesef bu sitenin arama kýsmý iyi deðil.

Ancak pek çok kez anlattýðým sebeplerden, yükselmiyor. yükseltmiyor olmalýlar. Yada hiç bilmediðim biþeyler daha var. Netçede dýþarýdan bakýyorum.
    Tabi yükselmemesi Rusya ve Çin in çok iþine yarar. Uygun fiyata toparlarlar yüzlerce ton altýný.

USD de ne oluyor.
    Geçen hafta yurtiçi yerleþikler alým yapmamýþ.?

Sanýrým bankalar, seçim sonuçlarýný kabul etmeyen kiþiye baský yapmak amaçlý USD yi kullanýyorlar... ya kabul et, yada bizden diilsin diyor olmalýlar.
    Tabi bundan emin deðilim... tüm ülke USD ye gözünü dikmiþ odaklanmýþken, yükselmeside doðal.

Benim plana göre USD 6 yý geçerse, 1 parti altýn satýp, senetlere takviye yapacaðým... Belki 6 yý zorlarken yaparým...
    Fakat son günlere girdik, olay çok hýzlý geliþirse, sat al 3 gün sürüyor, o arada beklemediðim fiyatlardan almak zorunda kalabilirim, yada senet alamadan nakitle kalabilirim...

Her neyse yaw o kadarda önemli deðil.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 141/853 ÝlkÝlk ... 4191131139140141142143151191241641 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •