https://www.youtube.com/watch?v=xN1MT3J9RWA
Printable View
Onumuz de yaz var.
Yazin normalde turist gelir.
1 turist 800 1000 dolar birakir.
3 sene once ucuyorduk.
40 45 milyon turist e cikacaktik.
Teror suriyeliler rusya almanya krizi bitirdi.
Turist var mi ?
Yok
Doviz geliyor mu ?
Gelmiyor.
Gelir derseniz siz bilirsiniz.
Kiz evde 45 yasinda
Bizim kiz i brad pitt alacak.
Onu bekliyoruz.
Oldu.
Tarihler ile hisse de kazanc gozukur.
Zarar da.
Su tarihten su tarih e.
Oyna tarihle.
Hesap bozulur.
2002 de dolar 1.7 den almislar tutmus 2017 3.5 mus.
Salak mi bu ?
2000 de 0.6 da alir 2002 de iner koyar yuzde 80 90 faize.
Cunki imf ye teslim olmusuz.
Sonra gecer hisselere .
Fed faiz artiriyorum dikkat der2008 de iner hisselerden.
Fed yanlis yaptik ohaaa der faizi gene 0 yapiyoruz der.
Gene alirsin hisselerini.
Bunlar uv hareketlerdir.
Simdi fed faiz artiriyor.
Bizde
Ulkenin durumu belli.
Silah fuari vardi
500 tanktan 250 sonra 32 tank a dustuk
Hala altay a siparis gelmedi.
Niye?
Sahsen.
Fed artirmiyorum faizi demeden
Hisseye gecmem.
Ha hissem yok mu var.
Dolardan cok kazandiriyormu
Evet. Hemde eze eze.
Ama risk.
Risk yonetilir olmali.
Gerisi guvenlik.
Bir cok kisi ondan dolarda.
Bu buradayiz.
Daha cekinenler biliyorsunuz.
Satip savip gidiyorlar bu ulkeden.
1 2 ev satan degil.
Bankasini satan var.
Niye! ??
Bankan var..
Banka satilirmi?
Neyse sans hazir olana guler.
Gecen yazda
2.9 da durdu.
Isteee
Deniyordu.
Oh guzel faiz deniyordu.
8 9 .
Simdi
15 16 cok iyi deniyor.
3.57 dolar.
Eylul ekim de gorecegiz.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BALIK HAFIZALI TOPLUMLAR SİTTİN SENE GEÇSE DE BİR SANTİM İLERLEMEZLER.
Artan faiz oranları konut kredilerine olan talebi azaltmış, böylece konut fiyatları da düşüşe geçmişti.
Yer yer değişim gösterse de değer kayıpları oldukça yüksek oranlara varıyor, örneğin fiyatı 120.000 Dolara çıkan evin fiyatı 60.000 Dolarlara kadar düşüyordu.
Bankalar tahsil edemedikleri konut kredi taksitleri ve teminat altındaki konutların azalan değeri ile baş başa kaldıklarında büyük zararlar yazıyorlardı.
Böylece kriz patlak verdi. Bu ürünleri sigortalayan sigorta şirketleri ile bankalar tek tek batmaya başladı.
2008’in Eylül’ünde Türkiye Bankacılık Sektörünün tamamından daha büyük olan Lehman Brothers adlı yatırım bankası 600 milyar Doların üzerinde bir borç ile battığında, küresel bir kriz içine girildiği artık herkes tarafından kabul ediliyordu.
Bu süreçte ABD’de 400’den fazla banka battı. Varlığa dayalı menkul kıymetleri başta Avrupa bankaları da satın aldığı için, krizin Avrupa’ya bulaşması çok zaman almadı.
ABD BUNLARI YAŞAMAMIŞ GİBİ TR ŞUAN AYNI YOLDAN GİDİYOR.
BANKALARI BATIRMAK İÇİN HERŞEY YAPILIYOR.
TCMB sının USD üzerinde spekülasyon yapma ihtimalinin oldukça zor ve mantıksız buluyorum. TCMB sının Net kullanılabilinir rezervi 17,000,000,000 USD dır.. Net altın miktarı da 16,000,000,000 USD dır... Ülkemiz 80,000,000 kişi olduğuna göre bırakın DTH ları ödemeyi yada piyasada spekülasyon yapmayı; MB bu ülkede adam başına net 200 USD dahi ödeyemez... Onun için TCMB sının kurları 3,94 TL ye getirip Dolarları orada verip TL yaptı fikrine katılmıyorum..
Karıştırılan bir diğer husus ise Kredi Derecelendirme Kuruluşları ve yaptıkları Ekonomik Değerlendirme ve Not tur... Hep kızarız; bunlar yanlı.. Taraflı sen kimsin bize eksi verdin yada yatırım yapılamaz dedin filan...
Halbuki bu kredi derecelendirme kuruluşları için Türkiye'nin zerre kadar önemi yoktur.. Ve asla taraflı ve duygusal davranmazlar... bu kredi derecelendirme kuruluşları için varsa yoksa; milyar usd lık yatırımcıları ve bu rating kuruluşlarının yönlendirmesi ile bu dev fonların geleceğidir...
Mesela Norway Fund Türkiye'de 1,000,000,000 USD üzerinde ilaç sanayii, bankacılık, gıda, iletişim hizmetleri, ulaşım ve beyaz eşya sektörlerinde faaliyet gösteren büyük şirketlerin hisselerinin sahibi...
Mesela National Standard Finance 5,000,000,000 USd üzerinde yatırım....
Mesela Franklin Templeton Investments Türkiye de tüm mobilya fabrikalarının sahibidir...
Mesela merrill lynch... UniCredit yada BBVA vb....
Yani; bu adamlar bu rating kuruluşlarının ne dediğini yaparlar. Sizin siyasetçilerinizin ne dediğini değil.. Yani; bu rating şirketleri yanlış bir şey yaparlar yada yanlı bir karar alırlar ise kendi müşterileri olan bu fonların ciddi zarar etmelerine neden olup kendi geleceklerini risk ederler...
O sebeble bu kuruluşlar Türkiye ye not verme yerine kendi müşterilerine bizim ülkemizin görüntüsü hakkında brifing veriyorlar.. Biz ise kendi kendimize gelin güvey olup, Don Kişot misali Yel Değirmenleri ile kavga ediyoruz...
Şöyle ki; BU yabancı yatırım fonlarının sözleşmelerin de; eğer yatırım yaptıkları ülke için en az 2 adet YATIRIM YAPILAMAZ notu almış ise en az 5,000,000,000 USD ın çıkması ve ağırlıklarını şiddetli olarak azaltmaları gerekmektedir...
S&P zaten direkt çaktı... Hemde 2 yada 3 kademe bir anda alta aldı bizi.. Biz kızdık.. İstediğin kadar kız.. S&P nin birlikte çalıştığı en az 100 adet dev fon var... Türk Ekonomi Bakanını değil S&P yi dinler...
Neyse Geçtik...
MOODY's de çaktı... Onun da beraber çalıştı en az 100 adet fon vardır... Onlar şok oldular...
Hemen ardından 2.ci ve kritik YATIRIM YAPILAMAZ FITCH'den geldi... Onunla çalışan fonlarda Soktan ziyade DUMUR..
Benim kanaatim bu ülkeden en az daha 10,000,000,000 USD bu ülkden çıkacak... Düşünün bu notlar geldiğinden USD artmadı düştü borsa yükseldi... Neden? Çünkü Yabancı zengin de olsa ALIK değil... Tıpkı senin gibi benim gibi o da 4 TL den USD almak yerine 3,50 TL den USD ını almak istiyor...
Geçen aylarda değil 10 milyar USD; piyasadan 800,000,000 USD ı emdiler USD nefessiz 3,94 TL yi gördü...
Yani; adam çıkacak, ama o da 4 TL den almak istemiyor.. Dikkat edin zaten 3,94 TL olunca TCMB piyasaya tek bir USD dahi sürmedi bile...
Çünkü 17 milyar USD ile çaresiz olduğunu bildiği için piyasaya sürdüğü her bir usd ın bu yabancı fonlar aracılığı ile toplanacağından adı gibi emindi... Bıraktı...
Yabancı da bir yerde durmak zorunda kaldı...
Kısaca bu para çıkacak. Fonlar da diyor ki; "Allahım nerden düştük buraya.. Çıkacaz çıkamıyoruz" durumu...
Tartışmak anlamsızdır. Neden? Çünkü fonların sözleşmelerinde var.. 2 adet yatırım rating kuruluşu yatırım yapılamaz derse % şu kadar ağırlık azaltılmalıdır...
Ama bu ağırlık akşamdan sabah azalatılamaz.. Boyacı küpü değil ki bu.. Dediğim gibi bu parayı ani çıkaramazlar... Bence en az 3 yıl bizi süründürecekler... 1 ileri 2 geri... Bunun için USD ın grafiği yukarıdır...
Ayrıca 2012 yılından beri faizler inecek diye konuşuluyor.. Nerdeyse o zamandan bu zamana ortalama her ay 10 baz puan faizler arttı ve artmaya devam ediyor...
Son birşey; Türkiye'de her zaman kriz kriz denilir ama kriz çıkmaz deniliyor...
Bakın Türkiye'de yaşım icabı en az 15 adet finansal kriz gördüm... Bu krizlerin sadece 1gün öncesi evet sadece 1 gün öncesi ülkede günlük hayat tüm sıradanlığı ile devam eder..
Akşam yatar sabah kalkarsın.. Kıyamet kopmuştur... Peki nedir bu kıyametler ve krizler...
1970 lar Askeri Darbeler
1980 ler Bankerler ve siyaset
1990 ler Bankalar
2010 lar FETÖ
ile bu millet hep soyuldu ve düzen asla değişmedi... Ve bu ülkede birşeylerin değiştiğine ben hala zerre kadar inanmıyorum.
DELİL 1 ; USD Ocak 2014 de 2,01 TL den 24 saatte 2,38 TL oldu. %20 TL de devalüasyon. 500 BAZ FAİZ ARTIŞI
DELİL 2 ; USD Ekim 2016 da 2,91 TL den 1ayda 3,94 TL oldu.%40 a yakın devalüasyon Örtülü 300 Açık 150 BAZ FAİZ ARTIŞI
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. SESLİ DÜŞÜNCEDİR.. İNANMAK OKUMAK ZORUNDA DA DEĞİLSİNİZ.
Arkadaşlar bu fiyatlardan dolar alınır mi
Borsa endeksi 2000 başında 20 cent değildi. 70 centti.
Rahmetli Sakıp Sabancı. Borsamız 2 dolardan aşağı düştüğünde şöyle demişti.
_yav zaten bu borsa 70 centti, döndük dolaştık, yine geldik 70 cente oturduk.
Böyle demişti.
SM-T350 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatirimciali adlı üye sapla samanı karıştırmaya devam ediyor. Borsa şuydu şu oldu diye örnek verilemez.
Üst gönderide yazıldığı gibi 2000 yılında eur bazında bist30 44400 idi, şu anda 30000. o tepede mala girdiyseniz paranızın yüzde35 ini kaybettiniz demektir, birde euro faiz kaybınızı hesaplarsanız yaklaşık yüzde47 sini kaybettiniz demektir.
Yok o değilde 1-2 yıl sonra görülen dipten mal aldı iseniz euro bazında 12200 puandan mal aldınız demektir. Şu an ise 30000 olduğuna göre paranızı 2,5 katına çıkardınız demektir.
2010daki tepeden malı aldı iseniz euro bazında paranızın yüzde52 sini kaybettiniz demektir.
Yani borsadan bu şekilde örnek verip kazandınız ve kazanacaksınız demek zırvalamaktan başka bir şey değildir. Hesap kitap bilmemektir.
Bu şahıs bulunduğu pozisyonu savunuyor. Bu savunma ise gayet alışık olduğumuz küçük yatırımcı pofili.
Bu şartlar altında 3,60 ile 3,52 arasında kademeli olarak USD almayı mantıklı buluyorum.
Lakin; AB ile müzakerelere yeniden başlar fasıllar açarsak, Rusya ile yeniden barışır Turizm eskisi gibi coşarsa, ABD ile ilişkiler düzelip; ABD için PYD terör örgütü olursa, ESAD devrilir yeni hükümet kurulur, FETÖ nün siyasi ayakları da tutuklanıp hapse atılırsa; idam rafa kalkarsa; piyasaya güven gelir...
Millet yastık altında ne var ne yok; Altın, USD satıp TL alır. TL kıymetlenir; TCMB sı da kademeli faiz indirir..
İşte o zaman USD sırası ile 3,50 TL-3,40 TL-3,30TL -3,20 TL ve 3,15 TL ye kadar iner....
Yok bunlar olmaz ise; piyasa gerilir, ABD ile anlaşamaz, idam gelir, AB bizi dondurur, PYD ye ABD silah vermeye devam eder. ESAD yerinde kalırsa, FETÖ nün siyasi ayağı ile ilgili hiçbir şey yapılmaz ise;
Piyasaya, siyasete, hukuka ve ekonomiye güven kalmaz...
İşte O zaman da USD 3,60 TL-3,70 TL-3,80 TL-3,90TL-4,00 TL-4,10 TL-4,20 TL ye kadar Eylül ayında ulaşır...
Bunun ortası olan 3,60-3,50 TL yi o sebeple kademeli alım için uygun diyorum.
Ama mevcut bu şartlarda DİP 3,52 TL dir...
TCMB ne yaparsa yapsın... Senaryo budur..
Gelecekte neler olabiliri tahmin edebiliyorsanız; durum budur....
YTD
FAİZDE UÇURUM DÖNEMİ
TL mevduat faizlerindeki bu artışa karşılık döviz mevduat faizlerinde hızlı bir gerileme yaşanıyor. Özellikle bankalar döviz kredisi vermede zorluk çekince dövizle mevduat toplamaktan da kaçınıyorlar. İki hafta önce dolar mevduatına bütün vadelerde ağırlıklı ortalama yüzde 1.26 faiz veren bankalar 5 Mayıs’la biten haftada faizi yüzde 1.15’e çektiler. Euro mevduatın faizini de 2.61’den 2.46’ya düşürdüler.
Bu işten şirketler, bankalar ve hükümet bütün kesimler memnun. Ama birinin de bedeli ödemesi lazım. Bunun bedeli de mali gevşemedir. Merkez Bankası’nın yüksek enflasyonu ve kuru kontrol altına almaya dönük sıkı para politikasının gevşetilmesi ve etkinliğinin azaltılmasıdır. Artık Merkez Bankası’nın para politikası gücünü kaybetti. Bu mali gevşemenin parasal gevşemeye dönüşmesi halinde ise bedel çok daha yükselir.
http://www.haberturk.com/yazarlar/ab...-ucurum-donemi
Kumarbaz piyasalar, Erdoğan'ın ABD ziyaretinden olumlu sonuçlar çıkacağını umuyor.
Ya da partili cumhurbaşkanının alacağı tedbirlerin ne kadar uygun ve olumlu olacağını.
Aynen hemen tüm konularda zıtlaştığımız gibi bu konuda da, aşırı iyimserlerle aşırı kötümserler piyasada kendi tarafgirliklerine uygun pozisyon almış durumdalar.
Bugün durup dururken BİST'te haberci piyasaların zıplaması buna işaret.
Trump'la Erdoğan ilk defa yüzyüze gelecekler.
Birbirlerinin dillerini anlamasalar da vücut dillerinden yeterince etkilenecekler.
Bakalım göreceğiz el mi yaman bey mi...
Erdoğan'ın, virgüllü noktalı gözdağının etkisi ne olacak...
Canı epey sıkkın Erdoğan, Nato'ya ABD'ye, AB'ye "anca gidersiniz" diyebilecek mi?
Yoksa Trump, o bildik tacirliğiyle Erdoğan'ın hafif gazını alıp, "fış fış kayıkçı"ya talim edecek mi?
Ben ümitvar değilim ama piyasalar umutlu görünüyor Erdoğan'ın elinin gücüne...
Inanmayın bu tür sipariş haberlere, tamamen ard niyetli algı yönetimi; kamu bankaları usd'a verdikleri faizleri yüksetiyorlar % 4 ve üzeri faiz vermeye başladılar; Burganbank bugün yukarı yönlü revize yapmış o da % 4,00 dü % 4,35 vermeye başlamış, düşme bunların neresinde ? Hadii ordan hadi; ayrıca bugün açıkladılar, neymiş işsizlik düşüyor, yersen...
Asıl dikkat çekmeye çalıştığım 3 tane konu vardı bu haberde;
1- Hiç kimse döviz kredisi almaya cesaret edemiyor, bu muhtemelen dövizin yükseleceğini düşündükleri içindir!
2-Herkes TL kredisine sarılmış enflasyon olur veya döviz yükselirse kar etmiş olacaklar! (dövizin yükseleceğini düşünüyorlar)
3-Çok önemli diyor ki; Artık Merkez bankası para politikası gücünü kaybetti....
Hafta sonu U.Gürses de köşesinde bahsetmişti, Merkez karşılıksız TL yolu açılıyor diye, bu kadar borç ve olumsuzluk üzerine....
Yoruma bile gerek yok, sadece şimdilik tüm dünya gibi herkes borsa rallisinin keyfini sürsün!!!
SN.Latino ya katılıyorum... Bugün Vakıfbanka gittim... TL mevduatımın faizi 115 baz puan artmış iken; USD 70 baz indirilmiştir... Şok oldum... USD ın faizini neden indiriyorsunuz dedim... USD ile borçlanmayı banka bile tercih etmiyor, ayrıca USD ile borçlanma ülkede yok dedi.
Yani; bir tür ironi...
Evet USD ın istikameti yukarı... Pahalanacağını bildiğiniz bir emtia ile siz istermisiniz ki borçlanmayı banka istesin?
Yani; bana kısaca USD ı sat gel TL ile yatır dediler... Geçen ay 12,25 olan TL faizi 13,40 olmuş. 2,8 olan USD faizi 2,1 olmuş...
Bu durumda kısa vade de içeride TL değerlenir gibime geliyor...
Trump ile Erdoğan a gelince...
Trump'ın dünyadan haberi yok... Bir tür Ali Ağaoğlunun ABD versiyonu... NATO nun anlamını üye olduğunu dahi bilmeyen biri..
Erdoğan ise fer fecir... Cin gibi.. Usta ve akıllı tecrübeli bir siyasetçi. Siyaset= Erdoğan
Trump büyük bir askeri güç ve şahlanmış bir ekonominin başında...
Erdoğan'ın tüm askeri gücü NATO' ya ait. Askeri yönden Trump'a karşı gelmesi olanaksız. Ekonomide son derece zor zamanlar geçiriyor... İçeride karpuz gibi toplumun %50 %50 bölünmüşlüğü Erdoğan'ın eksisidir...
Bu ziyaretin amacı, maksatı ve gayesinin Trump için bir önemi yok iken; Erdoğan'ın belki de siyasi kariyeri için dönüm noktasıdır...
Trump Züccaciye dükkanı içinde bir FİL iken; Erdoğan kurtlar, çakallar, aslanlar arasından dikenli yollardan kurtulma gayretinde bir Ceylan dır...
Trump kırıp dökebilir; Ama Erdoğan kırıp dökmeden önce bir kez daha dikkatlice düşünmelidir...
Durum budur...
Trump'in artılarıda var eksileride...
Erdoğan'ın artılarıda var eksileride...
Ama ben Cumhurbaşkanı olsa idim... Madem böyle zor bir süreç olucaktı...
-----İçeride ki referandum ile milleti karpuz gibi ikiye bölmezdim... Daha birleştirici bir siyaset izlerdim...
-----Ekonomiye dış siyasetten daha çok zaman ayırıp; AB'ye, NATO'ya, BM'e, Hollanda'ya, Almanya'ya,Rusya'ya, Esad'a daha az çatardım...
----- Turizm için daha çok çaba sarf ederdim...
Ondan sonra Trump ile görüşürdüm....
Sevgili latino dersin ki: "hiç kimse döviz kredisi almaya cesaret edemiyor, bu muhtemelen dövizin yükseleceğini düşündükleri içindir!"
Daha önceki krizlerde acı olayların yaşanmış olmasından dolayı mevcut uygulamada gerçek kişilere döviz kredisi zaten verilmemektedir.
Finish / Finish / Finish //
JPMorgan: Dolar/TL'de 2018 1. çeyrek tahmini 3.75
Erdoğan'ın elinde ne gücü var ki?
Şöyle düşünelim BELKİ Erdoğan'ın ucm de ceza almasına sebebiyet verebilecek bilgileri bilen bi adam ABD'DE tutuklu.
Diğer taraftan Erdoğan ABD'ye gitmeden PYD'ye silah verilmesini onayladı ki bu şu demekti aslında TR'ye "Ortadoğuda müttefik olarak sana mecbur değilim"
Kısaca TR'nin Erdoğan'in bir kozu yok. Ama piyasa görmek istediğini görüyor.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekonomik krizlerin, çok bilinmeyen bir diğer habercisi de, sanat eserleri müzayedelerinde katılım ve satışların buıçak gibi kesilmesidir.
Kendi yetiştiğim eğitim kurumuna bağışladığım , Türk resminin önde gelen isimlerinden Nazmi Ziya tablosu, biraz önce öğrendim ki, iki gün önce gerçekleştirien müzayedede satılşmamış.
Hatta telefonda beni bilgilendiren kişi, hiçbir eserin satılmadığı gibi inanılması zor bir şey söyledi.
Ne kadar doğru bilmiyorum.
Ama tablodan hat eserlerine, çok çeşitlikte (tespihten ağızlığa, porselenden mobilyaya, gümüş objelerden cama) bir çok antika eserin de satılmaması önemli bir kriz habercisi.
Malum kriz, önce bu tür antika eserlerin alım satımını vurur.
Başında Erdoğan gibi uluslararası alanda pek sevilmeyen birisi de olsa Türkiye öyle kolay kolay vazgeçilecek bir ülke değil.
Türkiye'nin düşman edildiği bir Ortadoğu'da o kadar da serbest hareket edemezsiniz.
Ben böyle düşünüyorum.
Ha son kertede vazgeçilmeyecek bir ülke yoktur ama o durumdamıyız emin değilim.
19 Mayıs 2017 Tarihli Pozisyonlar (Tatil Olmasına Rağmen):
USD/TRY:
3,50 sat miktar= 966mln$
3,53 sat miktar = 100mln$
3,55 sat miktar= 170mln $
3,55 al miktar= 1,8bn $
3,92 al miktar = 100mln$
4,00 al miktar 2,52bn$
Rakamlar çok büyük. Muhtemelen Reisin ABD dönüşü beklentilerine göre alınmış pozisyonlar.
Birşeyin alternatifi yoksa ondan vazgeçmek imkansızdır.
ABD PYD-PESMERGE ile alternatifini oluşturuyor.
Vazgeçmese düşman ilan etmese bile bu ihtimali koz olarak kullanıyor sanırım.
RTE Donaldo görüşmesi YPG falan hikaye.
Siyaset çok yavaş ilerler.
Para piyasaları ise çok hızlı.
Aradaki bu süre farkı spekülatörlere yarar.
Haberleri istedikleri gibi sunup yorumlayıp ona göre hareket çekerler..
USD dünyada güçlenmesine ara verdi.ZAR RUB BRL biraz zıpladı hepsi gerisin geri çekildi.
Önümüz yaz..Turizm batacak bitiyoruz laflarına inanmıyorum.2016 dan daha kötü olmamız çok zor.
Bu sene avrupalı turist düşebilir ama ruslar yine akın edeceklerdir.
Bir daha ki sene de rekor kırılır (bizim kiler yeni bi skandala imza atmadıkları sürece)
Bu işlerin kontrollü olduğunu düşünüyorum..
Bilerek ve isteyerek kriz!!! çıkartılıyor herşey kontrolden çıkmış gibi yapılıyor ama ne hikmetse ben yıllardır bu ülkede hiç birşeyin kontrolden çıktığını falan görmedim..
Hepsi belli sınırlar içinde gider gelir..
Hiç bir mantıklı veri ile dolarda yükseliş beklemek şu aşamada imkansız..
Yazları dolar sakin geçer genelde zaten.Geçen sene darbe bile yükseltemedi..
Bu süre zarfında TL de yüksek faizin keyfini çıkarıp cukkayı artırmak lazım.
Son baharda bi daha bakarız çok beklenmedik birşey olmazsa..
Sn.Sermo teşekkür ederim... İnşallah... :wave::one:
Bu arada Suriye krizi ve gerginliği %4,75 lerden olan politika faizimizi %11,50 lere kadar çekti...
%1 faiz artış yükü bu ülkede yıllık 1,000,000,000 USD ın üzerindedir...
Yani yıllık 10,000,000,000 USD faiz yükü binmiştir...
Acaba Ortadoğu'da ki olaylara tarafsız kalıp; faize giden para ile petrolümüzü alsak %5 faizimiz olsayadı; daha mı rahat edermiydik diye kendime sormadan edemiyorum?
3.62 3.65 ler önemli..
3.65 üzerinde fokurdama başlar.
3.80 üzerine kocaman bi yeşil çubukla çıkılırsa yeni zirve gelir.
3.65 in altında 3.50 çeker..
3.50 nin altında 3.30
Onun altı için sağlam ve düzenli sermaye akışı gerekir diye düşünüyorum.
Zaten merkezi yönetim tarafından da istenmez..Faiz indirimi ile dengelemeye çalışırlar.
Dikkat ederseniz mevduat faizi 11 lerde iken yahuu çok yüksek bu faiz diyenler bir anda sustu...
ses çıkmıyor oysaki faiz 15..
Bir alanda ne kadar gürültü koparsa o alana doğru bi yığılma olacak demektir..
Faiz faiz dediler..Düşürecez dediler..Yükseldi ..tısssss..
2013 nisan da bir bakan çıktı dolar yatırım aracı olmaktan çıkmıştır dedi..
1 ay sonra ralli başladı..
Bu işler ne yazıkki böyle..
Herkese bol kazançlar.
SİZİNLİ BİRAZ KENDİ KENDİNİ İKNA OLMUŞ.
BU YAZ ÇOK SICAK GECECEK.
İncirliğin Alternatifleri belli oldu.
https://bipartisanpolicy.org/incirli...ative-airbase/
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü: Türkiye'de Hızlı Bir Şekilde Gerilim Artacak
https://www.sondakika.com/haber/habe...ye-de-9604944/
Bugünkü Yeni Şafak ön sayfası.
https://i.hizliresim.com/8MANpr.jpg
Eksen kayması.
Pull back yaptı yaptı yoksa alideverci :)
https://i.hizliresim.com/r3n11V.jpg
..........edit
HAMİDO AĞA KULAKLARIN ÇINLASIN.
Bu Adamdan Ne Umduk; Ne Bulduk.
https://i.hizliresim.com/ALWDVQ.jpg
Bu başlık görevini yaptı, herkesi dolarda yükseliş kaçınılmaz olduğuna inandırdı.
Biz küçükler dolar aldıkça büyükler mecburen doları düşürecek, yoksa zarar ederler.
Böylece, Türk ekonomisini büyük fedakarlık yaparak bir kez daha kurtarmış olduk.
Hamido Ağa dolar 9 olacak diyordu, herkesi dolar almaya ikna etti ve gitti. Öyle çok parası olan birinin bu forumda zaman harcaması saçma zaten, demek ki görevli gelmiş, doları pazarladı ve gitti, artık yok.
Havalardan dolayı sıcak geçebilir ona bişi diyemem ama bu ülkede tarih verilecek şu şu olacak şeklindeki önermelerin hiç birisinin tuttuğunu görmedim ben..:)
Pazarladı da ne geçti eline..:)
Geçiniz yahu..Adam 2.90 3 tl lerde iken söyledi almadık ...Yüzde 30 bıraktı..Haksız mı çıktı..
7-8 tl olabilir dikkat dedi..deee..
Bir süre mi verdi de süre doldu yanıldın diyelim..
Şu anda görünen sonbahara kadar sakiniz..:)
Benim fikrim, Tayyip Erdoğan'ın başına bir kaza bela gelmezse, artık dolarda sert yükseliş olmaz.
2019 seçimlerinden önce biraz yükselebilir.
Bu sonbaharda sert bir hareket olacağını zannetmiyorum.
Burası Türkiye.. heran herşey olabilir...
Amerikada adalet hızlı işler diye bilirdim ben bu zarrab davası ıkıde bır nıye ertelenip duruyor acaba birde oyle sorgulamak lazım .