Sayfa 643/1013 İlkİlk ... 143543593633641642643644645653693743 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 5,137 - 5,144 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku
    Asıl dikkat çekmeye çalıştığım 3 tane konu vardı bu haberde;

1- Hiç kimse döviz kredisi almaya cesaret edemiyor, bu muhtemelen dövizin yükseleceğini düşündükleri içindir!
    2-Herkes TL kredisine sarılmış enflasyon olur veya döviz yükselirse kar etmiş olacaklar! (dövizin yükseleceğini düşünüyorlar)
    3-Çok önemli diyor ki; Artık Merkez bankası para politikası gücünü kaybetti....

Hafta sonu U.Gürses de köşesinde bahsetmişti, Merkez karşılıksız TL yolu açılıyor diye, bu kadar borç ve olumsuzluk üzerine....

Yoruma bile gerek yok, sadece şimdilik tüm dünya gibi herkes borsa rallisinin keyfini sürsün!!!
    Sevgili latino dersin ki: "hiç kimse döviz kredisi almaya cesaret edemiyor, bu muhtemelen dövizin yükseleceğini düşündükleri içindir!"
    Daha önceki krizlerde acı olayların yaşanmış olmasından dolayı mevcut uygulamada gerçek kişilere döviz kredisi zaten verilmemektedir.
    Finish / Finish / Finish //

2.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    SN.Latino ya katılıyorum... Bugün Vakıfbanka gittim... TL mevduatımın faizi 115 baz puan artmış iken; USD 70 baz indirilmiştir... Şok oldum... USD ın faizini neden indiriyorsunuz dedim... USD ile borçlanmayı banka bile tercih etmiyor, ayrıca USD ile borçlanma ülkede yok dedi.

Yani; bir tür ironi...

Evet USD ın istikameti yukarı... Pahalanacağını bildiğiniz bir emtia ile siz istermisiniz ki borçlanmayı banka istesin?

Yani; bana kısaca USD ı sat gel TL ile yatır dediler... Geçen ay 12,25 olan TL faizi 13,40 olmuş. 2,8 olan USD faizi 2,1 olmuş...

Bu durumda kısa vade de içeride TL değerlenir gibime geliyor...

Trump ile Erdoğan a gelince...

Trump'ın dünyadan haberi yok... Bir tür Ali Ağaoğlunun ABD versiyonu... NATO nun anlamını üye olduğunu dahi bilmeyen biri..

Erdoğan ise fer fecir... Cin gibi.. Usta ve akıllı tecrübeli bir siyasetçi. Siyaset= Erdoğan

Trump büyük bir askeri güç ve şahlanmış bir ekonominin başında...

Erdoğan'ın tüm askeri gücü NATO' ya ait. Askeri yönden Trump'a karşı gelmesi olanaksız. Ekonomide son derece zor zamanlar geçiriyor... İçeride karpuz gibi toplumun %50 %50 bölünmüşlüğü Erdoğan'ın eksisidir...

Bu ziyaretin amacı, maksatı ve gayesinin Trump için bir önemi yok iken; Erdoğan'ın belki de siyasi kariyeri için dönüm noktasıdır...

Trump Züccaciye dükkanı içinde bir FİL iken; Erdoğan kurtlar, çakallar, aslanlar arasından dikenli yollardan kurtulma gayretinde bir Ceylan dır...

Trump kırıp dökebilir; Ama Erdoğan kırıp dökmeden önce bir kez daha dikkatlice düşünmelidir...

Durum budur...

Trump'in artılarıda var eksileride...
    Erdoğan'ın artılarıda var eksileride...

Ama ben Cumhurbaşkanı olsa idim... Madem böyle zor bir süreç olucaktı...

-----İçeride ki referandum ile milleti karpuz gibi ikiye bölmezdim... Daha birleştirici bir siyaset izlerdim...
    -----Ekonomiye dış siyasetten daha çok zaman ayırıp; AB'ye, NATO'ya, BM'e, Hollanda'ya, Almanya'ya,Rusya'ya, Esad'a daha az çatardım...
    ----- Turizm için daha çok çaba sarf ederdim...

Ondan sonra Trump ile görüşürdüm....
    Sayın SELKA,

2019 daki Başkanlık Seçiminde oyum size.

JPMorgan: Dolar/TL'de 2018 1. çeyrek tahmini 3.75
    YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgisi ve yorumlar Kişiseldir. Yatırım Tavsiyesi Değildir...

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    ...
    Ben ümitvar değilim ama piyasalar umutlu görünüyor Erdoğan'ın elinin gücüne...
    Erdoğan'ın elinde ne gücü var ki?
    Şöyle düşünelim BELKİ Erdoğan'ın ucm de ceza almasına sebebiyet verebilecek bilgileri bilen bi adam ABD'DE tutuklu.
    Diğer taraftan Erdoğan ABD'ye gitmeden PYD'ye silah verilmesini onayladı ki bu şu demekti aslında TR'ye "Ortadoğuda müttefik olarak sana mecbur değilim"
    Kısaca TR'nin Erdoğan'in bir kozu yok. Ama piyasa görmek istediğini görüyor.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ekonomik krizlerin, çok bilinmeyen bir diğer habercisi de, sanat eserleri müzayedelerinde katılım ve satışların buıçak gibi kesilmesidir.

Kendi yetiştiğim eğitim kurumuna bağışladığım , Türk resminin önde gelen isimlerinden Nazmi Ziya tablosu, biraz önce öğrendim ki, iki gün önce gerçekleştirien müzayedede satılşmamış.

Hatta telefonda beni bilgilendiren kişi, hiçbir eserin satılmadığı gibi inanılması zor bir şey söyledi.

Ne kadar doğru bilmiyorum.

Ama tablodan hat eserlerine, çok çeşitlikte (tespihten ağızlığa, porselenden mobilyaya, gümüş objelerden cama) bir çok antika eserin de satılmaması önemli bir kriz habercisi.

Malum kriz, önce bu tür antika eserlerin alım satımını vurur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Erdoğan'ın elinde ne gücü var ki?
    Şöyle düşünelim BELKİ Erdoğan'ın ucm de ceza almasına sebebiyet verebilecek bilgileri bilen bi adam ABD'DE tutuklu.
    Diğer taraftan Erdoğan ABD'ye gitmeden PYD'ye silah verilmesini onayladı ki bu şu demekti aslında TR'ye "Ortadoğuda müttefik olarak sana mecbur değilim"
    Kısaca TR'nin Erdoğan'in bir kozu yok. Ama piyasa görmek istediğini görüyor.

Başında Erdoğan gibi uluslararası alanda pek sevilmeyen birisi de olsa Türkiye öyle kolay kolay vazgeçilecek bir ülke değil.

Türkiye'nin düşman edildiği bir Ortadoğu'da o kadar da serbest hareket edemezsiniz.

Ben böyle düşünüyorum.

Ha son kertede vazgeçilmeyecek bir ülke yoktur ama o durumdamıyız emin değilim.

7. 19 Mayıs 2017 Tarihli Pozisyonlar (Tatil Olmasına Rağmen):

USD/TRY:
    3,50 sat miktar= 966mln$

3,53 sat miktar = 100mln$

3,55 sat miktar= 170mln $

3,55 al miktar= 1,8bn $

3,92 al miktar = 100mln$

4,00 al miktar 2,52bn$

Rakamlar çok büyük. Muhtemelen Reisin ABD dönüşü beklentilerine göre alınmış pozisyonlar.

8.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Başında Erdoğan gibi uluslararası alanda pek sevilmeyen birisi de olsa Türkiye öyle kolay kolay vazgeçilecek bir ülke değil.

Türkiye'nin düşman edildiği bir Ortadoğu'da o kadar da serbest hareket edemezsiniz.

Ben böyle düşünüyorum.

Ha son kertede vazgeçilmeyecek bir ülke yoktur ama o durumdamıyız emin değilim.
    Birşeyin alternatifi yoksa ondan vazgeçmek imkansızdır.
    ABD PYD-PESMERGE ile alternatifini oluşturuyor.
    Vazgeçmese düşman ilan etmese bile bu ihtimali koz olarak kullanıyor sanırım.

Sayfa 643/1013 İlkİlk ... 143543593633641642643644645653693743 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •