sonunda doları dürttüm..:)
Printable View
consensus dow pek dibini bulamadilar satanlar yoruldu acildigindan bu yana en diptente kapatirlar powell takmadilar pek sirada biden var bakalim o kurtaracakmi
borsaya yeni gelen civcivler büyük düşüşlerle tanışmadı...
bir başlangıç menüsüyle tadmaya başladılar.. daha bunun ara sıcağı var.. ana yemeği var tatlısı var...
varda var...
Umarım longlar minimum zararla kurtulmuştur. Düşüşler çok vahşiydi bugün. Stopu olmayanı leblebi çerez niyetine yedi adamlar
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın viob30 da 1548 li seviyeden tepki gelebilü gaydirigubbak hesaplarıma göre, tabii bu işler güçler belli olmaz, bakarsın orayı hiç görmez, kimbilebilü ki
Sallıyoruz işte ya tutarsa hesabı
dow 200 puan yukari teptirirlerse tehlike biraz gecer yoksa dunyanin geri kalan yarisida sabaha kizarir
güzel ve gerekli bir gündü..işte işin psikolojisi böyle bir şey.. bu sayfalarda viop işlemleri yapan arkadaşların alışkın olduğu bir durum, ama hisse mantığıyla "şurayı geçerse böyle olur burayı geçerse böyle olur, şunu kesmeden düşmez" gibi konuların önemsizliğini bir kez daha gösterdi..
piyasa sattı hiç bir "gerekliliğe" aldırmadan.. bir mesajda 10 grafikle açıklanmaya çalışılan "long" gerekliliği, "asla düşemez" gerekliliği derin bir kırmızı barda yerle bir oluyor, o derin kırmızı bar gelişmeye devam ederken (yani 10 gün sonra grafik üzerinde geriye bakarken değil şu anda) ve nerede duracağı belli değilken gelişen psikoloji, adrenalin, kararsızlık ve karışık duygular psikolojinin önemini net gösteriyor: bu derin barda yine bir çok farklı piyasa yorumu (yani bizlerin yorumları) aldığımız pozlarla kendini gösterdi.. o anda aldık kararımızı ve bunu yaparken biz itiraf etmesekte etkileyen tek şey dehşet gelişen bir kırmızı bar ve seslerdi.. kemik sesleri..
yalnız bugun her yeri tarumar eden bofa bunda niye böyle aldı...
tcell de 5 milyon lot önemli bir rakam neden böyle bişey yaptı onu çözemedim.
https://i.hizliresim.com/I0EzYC.jpg
Günlerdir 1507 çok önemli, çok sağlam destek heryerde aynı
yazılar vardı adamlar okuyor deniyor iyi okuyorlar oraları
bariyerleri yıkan sel gibi yıktılar iki dakikada.Destek direnç hikaye oldu.
KOÇ forumda$ iyi durumlardadır umArım, harbi garan’ı tarumar ettik elele.. )
DowF alına, al.
Gezegen balinalarına 2 gün mühlet..
Süre başladı..
Kapanış sonrası gelen kötü bilançolar
Abd endeks vadelilerinde kayıpları derinleştiriyor
:)Trt spikeri gibi yaparlar adamı
Cumhuriyet tarihinin en saygın ve değerli kurumlarından olan bir bankanın hisse hareketleri düşüşü dün önden haber vermişti aslında. Farkedebilene.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HSBC bankası al vermişti yoncaya acizade tavsiyem burayı okuyan yeni arkadaşlar varsa garanti bankası 10.80 gördü buralardan 9.10 alalım diye düşünüyorlarsa canları yanacaklarını unutmasınlar ama kimseyede ne al ne saat tavsiyesi vermiyorum geldigi yer 6.60 buralara geldigini unutmasınlar öyle grafiklerle mirafiklerle bu işler olmuyor bu gün gördünüz ytd
Ben sesli patladım o haberi okuyunca bahane hazır kulp bulundu bir de shortları patlatan KYlara suç atmışlar :D
Concerns over increasing speculative trading in companies like GameStop and AMC, plus disappointing earnings, sent U.S. stocks tumbling on Wednesday.
The Dow was down 2.1%.
The S&P 500 slid 2.6%.
The Nasd** dropped 2.6%.
https://t.co/MVa1GUM9ZZ https://t.co/UAOnvr938D
YTD
Yarın kan gövdeyi götürecek gibi tabii dow vadeliler düzelmezse...
Ama bu pala son zamanlarda çok ters hareketler yapmadı da değil , du bakali neler olacak:oleyo:
sosyal medyayı gezdim..resmen''MALINIZA SAHİP ÇIKIN,GEREKİRSE ALTTAN EK ALIM YAPIN ve ASLA SATMAYIN-SATMAYACAĞIZ''
Kampanyası başlatılmış...ciddiyim alttaki yorumlarda bu var..mesela bu kardeşimizin 60 k takipçisi var..güzel bir kararlılık örneği göstermiş..KENDİNE GÜVENMEK !:)
https://i.hizliresim.com/pC0B1R.png
derin hocamda aynı kanaatte:205 k takipçisi var..
derinhisse ����
@derinhisse
·
10s
#borsa da yine panik hali var. Maalesef bin defada söylesek yine aynı durum. Düşerken hisse satılmaz derim satış olacaksa yükselirken satılır. Sattığını yatırımcı sonrasında yüksekten alıyor. Çok ilginç çokkkkk...
derinhisse ����
@derinhisse
·
39d
Kesinlikle doğru bir istatistik ������ Birde ben yarın eksi açmasını beklerim ancak sonrasında artı olacaktır. Artı açarsa eksiye devam derim. Bu söylemim sadece kısacılar için uzuncular için değer yatırımcılığına devam . Hep boğa modu yani ��
benim 100 takipçim oldu.:)
hepsini engelledim..milletin beklentisiyle UĞRAŞAMAM..ÖZGÜR OLMAM LAZIM..BAŞKA ŞEYLERDE NEYSE DE,borsada hele vobda elini açık etmek,kamuya açık alanda, ağın bir tarafta dolmasını sağlamak akıl işi değil...
ha kötü niyet için çok takipçi avantaj..şu atçı borsacı gibi..önce hisseyi al sonra tavsiye et....kendin yukardan sat...
garanti ve akbankda büyük hissediyorum.
10 yılda bir gelecek cinsten.
garantinin grafiğini inceledim.
bikaç kademe daha ya düşer ya düşmez gibi sanki.
emin olmak için yarını görmek ilazım.
9 altına sarkacağını sanmıyorum.
yukarıda tek duş 12+
ama ben 13+ ya kadar beklerim sanki.
bence ve gelirse ve tutarsa. :he:
pozun etkisi de olabilir pek tabi.
haylice garanladık.
925 ve civar köylerinden. asdas.:he:
Garantide değil ama diğer bankalarda ve sağlam bulduğum hisselerde kamyonla mal aldım bugün(gerçi tek tek isim, isim yazmayınca biri çıkıyor... yok almamışınızdır diyor), yani bende de pozun etkisi olması lazım ama sizin kadar pozitif değilim. Yonca ve isc de aşağı yönlü kemiksiz bir %10 marj daha var BENCE. O kadar düşer mi? Bilemem. Bilsem, burdan kamyon dayamazdım :P Ama düşebilir duruyor teknik olarak. Ben planımı ona göre yaptım, düşerse faiz fln herşeyi bozar borsaya gömer ve üstüne yatarım. 5.5TL den yarınlar yokmuş gibi isc alırım. Gerçi bunları yazıyoruz diye, badem filan ilan ederler bizi. Malum short açan muhalif, hisseciler badem gibi bi algı yaratılmaya çalışıyor ya :)
Bugün ki şelale mükemmeldi shortçular için. Bu olduğu sürece insanların short sevdası çok normal. Hakkaten kovalamalık bir olay. Pozisyondaysan çok keyifli bir doğa olayı haha... Short da ısrar eden ve kazananlara tebrikler. Bol kazançlar...
şimdi baktım da
değişik çap ve ebatta obolar mevcut.
8.91 ve 8.73 hedefli.
matruşka obolar silsilesi,
tırışka hariç bir tanesi :he:
o da 9.19 hedefli. :he:
hasılı kelam 8.50 yi nerden çıkardın anlamadım.
neyse 8.99 benim.
8.98 senin olsun. :he:
kazanan diğerine büyüksün üztad diyecek. asdas. :he:
Başarılı iş adamları ders kitaplarına giriyor mu diye merak ettim. Sosyal Bilgiler 5.sınıfta Nuri Demirağ'dan bahsedilmiş. Ona bakarken "Girişimcilik" adında 9. sınıf ders kitabı gözüme çarptı.
Zamanında Ticaret Bilgisi diye bir ders vardı fuar, panayır, sergi nedir anlatılmıştı diye hatırlıyorum. Grişimcilik dersinde SWOT analizi vs bir çok konu var. Genelde girişimcilik açısından yazılmış gibi. Çok incelemedim ama olayın vergi, SGK, sendika vs kısımlarını yazıp da korkutmayalım demiş olabilirler. 2 versiyon var, Sistem Ofset Yayıncılık daha güzel, Devlet Kitapları daha zayıf anlatmış.
Internette açık şekilde ikisi de var, copyright vs ile başımız derde girmesin ama güzel bir kitap o yüzden link vermeyeyim.
Finansal yatırımcı açısından da ayrı bir ders konulur ise orada da mevduat, tahvil, bono, repo, altın, hisse senedi, yatırım fonu, gayrimenkul yatırımı, vadeli piyasalar, stopaj, temettü, fiyat/kazanç, teknik indikatörler vs anlatılabilir.
https://i.hizliresim.com/hg0wBD.jpg
Selamlar
Son bir iki senedir kendimi borsa ve piyasa enstrumanlari uzerine gelistiriyorum. Opsiyon islemlerini anlama adina forexte emtilar endeksler ve kurlar uzerinden islemlerde bulundum.
Bist spot piyasasinda da kisa ve orta vadeli yatirimlarda bulundum. Bu son geldigimiz surecte de deger yatirimi ve temel analiz odakli takiplerde bulunuyorum.
Firsat oalrak gordugum hisseler viopta bulunuyorsa onu viop uzerinden degerlendirme fikri biraz benio heyecanlandirdi, Bunun uzerine aklima bir kac soru takildi. Cevap alabilirsem ve degerli tavsiyeleriniz varsa paylasirsaniz memnun olurum.
1- Viop ve uzun vade kavramini nasil goruyorsunuz. Kontratlar nasil tasinabiliyor. Ay sonu ilave bbir islem yapmak gerekiyor mu yoksa kendisi otomatik bir osnraki ayin kontratina geciyor mu ? Bu gecislerin maliyeti bulunuyor mu ? ( forekste kontrati bir sonraki gune tasimanin swap maliyeti bulunuyordu )
2- Ortalama 10 kaldirac var diye biliyorum viopta. Peki ben onu 5 kaldiraca 3 kaldiraca ayarlayabiliyor muyum ?
Cunku 50 bin TL ile 10 kaldiracla islem yapmak demek yuzde 10 luk bir dususte ana parayi kaybetmek demek oluyor. 10 kaldirac biraz fazla olabilir.
VİOP uzun vadede değil vade içinde mantıklı otomatik geçiş olmaz hisselerden birkaçı likit ama geneli likit değil. Kaldıracı sen ayarlayabilirsin. Her kontrat 100pay kontrat fiyatı sabit ama kaldıraçlı işlem yapmanı kesinlikle tavsiye etmem paylarda anlık saçma hareketler piyasaya göre ters hareketler vadeler arası anlamsız sapmalar oluyor. VİOPta endeks dışındakilerde grafik bile çizme şansın olmuyor genelde.
Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.
155xx bekledim de gelmedi. Gelirse flat.gelmezse duruma göre flat. Ordan long olmak bence cazip. Sabırla. Ytd değildir. :)
35 yılda 1 milyon yatırımcı biriktiren BİST bir yılda 650 bin yeni yatırımcı çekmiş. Altına hücum. İşin kötüsü bu adamların çok büyük kısmı wc kağıtlarında. Canlarını yakacaklar. Bist düşmüş çıkmış değil gelecek ekonomik tufanda çoğunun tahtası kapanacak olacak olan o.
Selamlar,
2. sorunun cevabını kendiniz bulamadıysanız kaldıraçlı piyasalarda henüz yolun çok çok başındasınız demektir. Naçizane tavsiyem bu konuları tamamen anlayıp özümsemeden deneme işlemleri haricinde bu piyasaya girmemeniz yönünde olur. Hele vadeli işlem kontratlarını iyice öğrenmeden opsiyon ve varant piyasasından uzakta durmak çok iyi olabilir.
1- Kontratların vadesi var. Vade sonunda diğer vadeye kendiniz taşımak zorundasınız. Bunun maliyeti iki kontrat arasındaki makas kadardır. Foreksde olduğu gibi gecelik swap yoktur. Sizin bahsettiğiniz konu gecelik swap. Benim kontrat için bahsettiğim ise vade geçişi. İkisi farklı konular. Ayrıca hisse vadelilerinde vade sonunda fiziki teslimat vardır.
2- Her tür kaldıraçlı piyasada bahsedilen kaldıraçlar maksimum kaldıraçlardır. Bunun altına inmek sizin elinizdedir. Viop kontratı 1600 TL diyelim. 16.000 TL'lik hesapta maksimum 10 kontrat alabilirsiniz. Bu durumda kaldıraçınız yaklaşık 10 olur. Ama siz aynı hesapta 2 kontrat açarsanız kaldıraç yaklaşık 2 olur. Kaldıraç düşürmek sizin elinizde.
Yeni yatırımcıların bir kısmı sadece halka arz furyasına katılan kişiler. Mesela emekli anne babasına hesap açıp halka arza katılan çok kişi tanıdım. Arz bitince parayı geri çekiyorlar ama o hesap hep açık. Veya normalde borsayı riskli bulan insanlar bu arzlara ciddi talep gönderip bunun haricinde hisse senedi alıp satmıyorlar. Yeni açılan hesap rakamlarının şişmesinde halka arzların önemli rolü olduğunu düşünüyorum. Ama milleti alıştırmak için iyi bir yol.
Bu düzeltme hareketi bittikten sonra yukarıda bahsettiğim pasif yatırımcılar da devreye girecek. Asıl balonu o zaman göreceğiz. Fezaya mı gidecek dediğimiz saçma sapan kağıtlar cidden fezaya gidecek.
Görüntü 158X Viop30 tekrar çalışacağı yönünde, biraz daha alıcaz oralardan öyleyse dün misali.. ✅