Originally Posted by
chrzgs
Selamlar
Son bir iki senedir kendimi borsa ve piyasa enstrumanlari uzerine gelistiriyorum. Opsiyon islemlerini anlama adina forexte emtilar endeksler ve kurlar uzerinden islemlerde bulundum.
Bist spot piyasasinda da kisa ve orta vadeli yatirimlarda bulundum. Bu son geldigimiz surecte de deger yatirimi ve temel analiz odakli takiplerde bulunuyorum.
Firsat oalrak gordugum hisseler viopta bulunuyorsa onu viop uzerinden degerlendirme fikri biraz benio heyecanlandirdi, Bunun uzerine aklima bir kac soru takildi. Cevap alabilirsem ve degerli tavsiyeleriniz varsa paylasirsaniz memnun olurum.
1- Viop ve uzun vade kavramini nasil goruyorsunuz. Kontratlar nasil tasinabiliyor. Ay sonu ilave bbir islem yapmak gerekiyor mu yoksa kendisi otomatik bir osnraki ayin kontratina geciyor mu ? Bu gecislerin maliyeti bulunuyor mu ? ( forekste kontrati bir sonraki gune tasimanin swap maliyeti bulunuyordu )
2- Ortalama 10 kaldirac var diye biliyorum viopta. Peki ben onu 5 kaldiraca 3 kaldiraca ayarlayabiliyor muyum ?
Cunku 50 bin TL ile 10 kaldiracla islem yapmak demek yuzde 10 luk bir dususte ana parayi kaybetmek demek oluyor. 10 kaldirac biraz fazla olabilir.
Yer İmleri