Sayfa 645/1004 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 5,153 - 5,160 arası.

Konu: Viop - XXX

1. Selamlar

Son bir iki senedir kendimi borsa ve piyasa enstrumanlari uzerine gelistiriyorum. Opsiyon islemlerini anlama adina forexte emtilar endeksler ve kurlar uzerinden islemlerde bulundum.

Bist spot piyasasinda da kisa ve orta vadeli yatirimlarda bulundum. Bu son geldigimiz surecte de deger yatirimi ve temel analiz odakli takiplerde bulunuyorum.

Firsat oalrak gordugum hisseler viopta bulunuyorsa onu viop uzerinden degerlendirme fikri biraz benio heyecanlandirdi, Bunun uzerine aklima bir kac soru takildi. Cevap alabilirsem ve degerli tavsiyeleriniz varsa paylasirsaniz memnun olurum.

1- Viop ve uzun vade kavramini nasil goruyorsunuz. Kontratlar nasil tasinabiliyor. Ay sonu ilave bbir islem yapmak gerekiyor mu yoksa kendisi otomatik bir osnraki ayin kontratina geciyor mu ? Bu gecislerin maliyeti bulunuyor mu ? ( forekste kontrati bir sonraki gune tasimanin swap maliyeti bulunuyordu )

2- Ortalama 10 kaldirac var diye biliyorum viopta. Peki ben onu 5 kaldiraca 3 kaldiraca ayarlayabiliyor muyum ?

Cunku 50 bin TL ile 10 kaldiracla islem yapmak demek yuzde 10 luk bir dususte ana parayi kaybetmek demek oluyor. 10 kaldirac biraz fazla olabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by chrzgs Yazıyı Oku
    Selamlar

Son bir iki senedir kendimi borsa ve piyasa enstrumanlari uzerine gelistiriyorum. Opsiyon islemlerini anlama adina forexte emtilar endeksler ve kurlar uzerinden islemlerde bulundum.

Bist spot piyasasinda da kisa ve orta vadeli yatirimlarda bulundum. Bu son geldigimiz surecte de deger yatirimi ve temel analiz odakli takiplerde bulunuyorum.

Firsat oalrak gordugum hisseler viopta bulunuyorsa onu viop uzerinden degerlendirme fikri biraz benio heyecanlandirdi, Bunun uzerine aklima bir kac soru takildi. Cevap alabilirsem ve degerli tavsiyeleriniz varsa paylasirsaniz memnun olurum.

1- Viop ve uzun vade kavramini nasil goruyorsunuz. Kontratlar nasil tasinabiliyor. Ay sonu ilave bbir islem yapmak gerekiyor mu yoksa kendisi otomatik bir osnraki ayin kontratina geciyor mu ? Bu gecislerin maliyeti bulunuyor mu ? ( forekste kontrati bir sonraki gune tasimanin swap maliyeti bulunuyordu )

2- Ortalama 10 kaldirac var diye biliyorum viopta. Peki ben onu 5 kaldiraca 3 kaldiraca ayarlayabiliyor muyum ?

Cunku 50 bin TL ile 10 kaldiracla islem yapmak demek yuzde 10 luk bir dususte ana parayi kaybetmek demek oluyor. 10 kaldirac biraz fazla olabilir.
    VİOP uzun vadede değil vade içinde mantıklı otomatik geçiş olmaz hisselerden birkaçı likit ama geneli likit değil. Kaldıracı sen ayarlayabilirsin. Her kontrat 100pay kontrat fiyatı sabit ama kaldıraçlı işlem yapmanı kesinlikle tavsiye etmem paylarda anlık saçma hareketler piyasaya göre ters hareketler vadeler arası anlamsız sapmalar oluyor. VİOPta endeks dışındakilerde grafik bile çizme şansın olmuyor genelde.

Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.

3.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    borsaya yeni gelen civcivler büyük düşüşlerle tanışmadı...

bir başlangıç menüsüyle tadmaya başladılar.. daha bunun ara sıcağı var.. ana yemeği var tatlısı var...

varda var...
    Orası öyle ama ekşi sözlüğü açın bakın. Genelde elinde XTUMY endeksinden kağıt olan genç arkadaşlar bu düşüş hakkında neler yazmışlar. Bu düşüş çok fenaymış öyle diyorlar Malınıza sahip çıkın diyorlar.

Bu arada Günaydın

155xx bekledim de gelmedi. Gelirse flat.gelmezse duruma göre flat. Ordan long olmak bence cazip. Sabırla. Ytd değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    Orası öyle ama ekşi sözlüğü açın bakın. Genelde elinde XTUMY endeksinden kağıt olan genç arkadaşlar bu düşüş hakkında neler yazmışlar. Bu düşüş çok fenaymış öyle diyorlar Malınıza sahip çıkın diyorlar.

Bu arada Günaydın
    35 yılda 1 milyon yatırımcı biriktiren BİST bir yılda 650 bin yeni yatırımcı çekmiş. Altına hücum. İşin kötüsü bu adamların çok büyük kısmı wc kağıtlarında. Canlarını yakacaklar. Bist düşmüş çıkmış değil gelecek ekonomik tufanda çoğunun tahtası kapanacak olacak olan o.

6.  Alıntı Originally Posted by chrzgs Yazıyı Oku
    Selamlar

Selamlar,

2. sorunun cevabını kendiniz bulamadıysanız kaldıraçlı piyasalarda henüz yolun çok çok başındasınız demektir. Naçizane tavsiyem bu konuları tamamen anlayıp özümsemeden deneme işlemleri haricinde bu piyasaya girmemeniz yönünde olur. Hele vadeli işlem kontratlarını iyice öğrenmeden opsiyon ve varant piyasasından uzakta durmak çok iyi olabilir.

1- Kontratların vadesi var. Vade sonunda diğer vadeye kendiniz taşımak zorundasınız. Bunun maliyeti iki kontrat arasındaki makas kadardır. Foreksde olduğu gibi gecelik swap yoktur. Sizin bahsettiğiniz konu gecelik swap. Benim kontrat için bahsettiğim ise vade geçişi. İkisi farklı konular. Ayrıca hisse vadelilerinde vade sonunda fiziki teslimat vardır.

2- Her tür kaldıraçlı piyasada bahsedilen kaldıraçlar maksimum kaldıraçlardır. Bunun altına inmek sizin elinizdedir. Viop kontratı 1600 TL diyelim. 16.000 TL'lik hesapta maksimum 10 kontrat alabilirsiniz. Bu durumda kaldıraçınız yaklaşık 10 olur. Ama siz aynı hesapta 2 kontrat açarsanız kaldıraç yaklaşık 2 olur. Kaldıraç düşürmek sizin elinizde.

7.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    35 yılda 1 milyon yatırımcı biriktiren BİST bir yılda 650 bin yeni yatırımcı çekmiş. Altına hücum. İşin kötüsü bu adamların çok büyük kısmı wc kağıtlarında. Canlarını yakacaklar. Bist düşmüş çıkmış değil gelecek ekonomik tufanda çoğunun tahtası kapanacak olacak olan o.
    Yeni yatırımcıların bir kısmı sadece halka arz furyasına katılan kişiler. Mesela emekli anne babasına hesap açıp halka arza katılan çok kişi tanıdım. Arz bitince parayı geri çekiyorlar ama o hesap hep açık. Veya normalde borsayı riskli bulan insanlar bu arzlara ciddi talep gönderip bunun haricinde hisse senedi alıp satmıyorlar. Yeni açılan hesap rakamlarının şişmesinde halka arzların önemli rolü olduğunu düşünüyorum. Ama milleti alıştırmak için iyi bir yol.

Bu düzeltme hareketi bittikten sonra yukarıda bahsettiğim pasif yatırımcılar da devreye girecek. Asıl balonu o zaman göreceğiz. Fezaya mı gidecek dediğimiz saçma sapan kağıtlar cidden fezaya gidecek.

Görüntü 158X Viop30 tekrar çalışacağı yönünde, biraz daha alıcaz oralardan öyleyse dün misali.. ✅

Sayfa 645/1004 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •