Ben de PPF'ye alternatif arıyorum. Enflasyon güldür güldür geliyor. Neler olabilir arkadaşlar?
Printable View
Ben de PPF'ye alternatif arıyorum. Enflasyon güldür güldür geliyor. Neler olabilir arkadaşlar?
PPF yerine geçebilecek fonlar, öst fonları olabilir.Tabi riskler bir iki tık daha fazla.
Biraz daha risk derseniz defansif fon sepeti fonları olabilir.
Ama fon sepeti fonları arasında uçurumlar var.Süper riskli AES ve GBC'de fon sepeti fonu, korumacı gibi duran OFS ve ARM'de fon sepeti fonu.
Yada stopajlı defansif değişkeler düşünülebilir.
Ben ppf 'deki kısmı %18'le nkolay'a geçirdim.Ordan parça parça diğer kanallara akacağız artık.
Nkolay'da hiç değilse Mart 2022 sonuna kadar %18 garanti.
nezihin şapkasında özel sektör borçlanma araçları fonu yazmıyor emma , içi özel selektör finansman bonosu , tahvili falan filan şantirifintonla dolu... onu da unutmamak lazım.
nezihe ilk yatırım yapanlardandım , fönün başındaki şahsı da şahsen tanımasam da işin piri olduğunu bildiğim için.... 500 milyonu geçti fön büyüklüğü ... şimdi yeni bi fön daha kurdular...
Günaydın arkadaşlar,
fon sepeti fonlarında stopaj varmı?
Gerçek enflasyon karşısında ppf veya vadeli hesapta duran tl. sürekli ayda %1 üzerinde eriyor, borsa çıkıyor aylar önce aldığım hisse fonlardaki zararım hâla çıkmadı, gbc desen öyle aylardır zararda, borçlanma fonları da yine enflasyonun değerinin çok altında kalıyor. Değişkenler yine fena değil ama sonuçta biz mevduatçıyız riskli fonlardan fazla alamıyoruz.
Ev, araba fiyatları uçmuş, döviz, altın son bir aydır öylesine biz yerimizde sayıyoruz hatta geri gidiyoruz, nasıl olacak bu iş bilmiyorum.
oy verirken tipe kabadayılığa boya değil pratik zekaya ve icraate önem veren aklı başında her yatırımcı bu soruyu soruyor kardeş. bu kadar yüksek seviyeden dolar alamayacağımıza göre, bu ülke 70 senedir yüksek enflasyon ve sürekli eriyen parayla bir şekilde yaşadı gitti napalım demekten başka birşey gelmiyor elden. ben kademeli olarak rpd-ija karması alıyorum her ay, dolar bazlı olmasalar da dolara karşı şimdiye dek koruma sağlıdılar gibi. onların da başarıyı sürdürebilecekleri muamma ama daha iyi fikri olan varsa ben de duymak isterim..düşünce dolar al demek dışında tabi..2018'de yediğim dayaktan sonra o işte yokum. şansına güvenene de saygı duyarım.
herkese merhaba,
mevduat işine son verip para piyasası fonuyla devam etmeyi düşünüyorum vade dönüşünde
uzun süredir PPF ile çalışan arkadaşlardan olumlu olumsuz tavsiye alabilir miyim şimdiden takibe alayım diyorum
Merhaba direk dolar kuru getirisini yansıtan fon yok. Dolar getirisine yakın uzun vadede bir miktar daha fazla getirisi olan Eurobond fonlarını tercih edebilirsiniz. Eurobond fonları içerik bakımından birbirinden farklı eurobondlar tasıyabilir cds ve usd kuruna duyarlıdırlar.
Aşağıdaki grafikte yılbasından itibaren iki eurobondun usd karsısındaki performansı belki size bir fikir verebilir.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ea54256fcb.jpg
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ersunan kardeşim bende sizin gibi hep çekimser kalıp yaşadım. Fakat gördüm ki maalesef RİSK almadan kazanılmıyor. Haklısınız sadece ppf ler benim için hergün erimek anlamına geliyor. Biraz sepet yapmak %10 yada %20 de olsa riske girmek, inanın ppf nin zararını fazlasıyla karşılıyor.Saygılar
Bugün mjb yüzde 1 üzeri günlük getiri
Çok iyi başladı bu fon
Bizim halkimiz enflasyona karsi cok bilincli olmasa da en klasik yontemlerle kendine gore gardini almaktaydi bugun de aliyor ancak global enflasyonist donemlerde bu enflasyonu yenebilmelerinin sansi cok fazla bulunmuyor. Finansal okur yazarlikta olan insanlar bile su an para kazanmaktan cok paranin korunmanin bile cok zor oldugu donemleri gecmekte oldugunun farkinda ve cogumuzun turkiye + global enflasyonist ataklara karsi bir miktar fakirlesebilecegimizi bastan kabul etmekten baska care kalmiyor. Bizim su an olusan ongorulemez fiyat volatilesine karsi guvenli limanimiz bulunmamakta
Allah tek maasa kalanlarin yardimcisi olsun, onlar dislinin en fazla ezdigi kesim. Evini alamamislara ev nasip etsin zira gun gectikce imkansizlasan bir hedef halini aliyor ev almak.
TL de kalsak zaten bitmisiz
USD bir nebze hafifletse de usd bazli enflasyon da ciddi boyutlarda
Altin enflasyonist donemlerde kalkan olmasi gerekirken ons aylardir dar bir bantta kimilerine gore baskilaniyor kimilerine gore abd faizleri artinca daha da asagi salacak
Klasik yontemleri kenara birakip riskli yatirimlara yonelmek de bir tercih ancak derin sulari arastirmadan atlamamak gerekli
Her zaman SEPET yapmak en faydalisi sepet icerik oranlarini da kisisel risk istahina gore belirlenip takip etmekten baska bir sey kalmiyor
Bugün RPD niye eksi getirdi? Dün hisse portföyü artidaydi. Borsa da artidaydi.
Günlük haftalık aylık performansını gönderdim. Içimden bir ses RPDnin faiz den daha iyi getireceğini söylüyorhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8765696f64.jpg
Merhaba,
Resmi gazetede yer alan kararla #fon #stopajindirimi 31.12.21’e uzatıldı.
Buna göre 31.12’e kadar alınan
-Fon Sepeti (Yabancı hariç)
-Para Piyasası
-Kısa/Orta/Uzun Vadeli B.A.
-Kıymetli Madenler
fonlarının stopajı ne zaman satılırsa satılsın %0 olacak
Su an mevcut ppf lerin cogu mevduat alti tabi burada hatiri sayilir bir mevduat mecvut ise banka ile pazarlik yapip iyi bir oran da alabilirsiniz ancak her iki durumda da enflasyona karsi paraniz eriyecektir
sayet ppf tercihiniz gunluk hareket imkanim olsun ppf den firsat gordugum bir diger yatirim aracima gecmek ise mantikli
Yok ben mevduatciyim diger yatirim araclari bana riskli gelir derseniz de mevduat da daha avantajli oranlar alabilirsiniz
RPD den beklentim yüksekti, ciddi bir meblağ tutuyorum, ancak enflasyona karşı koruyamadı. Diğer fonum ise IPB nin de durumu ortada. yaz aylarından beri bu iki fonda kalarak reel anlamda ciddi zarara uğradım. Dövize bağlı fon almamış olmak benim eksiğim olsa da, aslında bu değişken fonlardan beklentim, konjonktüre göre pozisyon alamalarıydı. Ancak böyle bir değişken fon yok sanırım. Belki fon sepeti fonları daha mantıklı bir seçim olabilir. Enflasyona karşı korunmak için emtia fonu alsam zirvedeler, yerli yabancı hisse fonlar da epey pirimli ve düzeltme bekleniyor özellikle yabancı fonlarda. Altın ve gümüş ise tam belirsiz. İşte bu gibi durumlar profesyonellerin parayı yöneteceği durumlar diye düşünerek değişken fonlardan beklentim yüksekti, en azından gerçek enflasyon oranına yenilmemeleri idi. RPD ye güvenim yüksekti, ama olmadı. Zor bir dönemdeyiz.
Faiz 2 puan daha iner ve %14'te uzun süre sabitlenir(USD/TL 10 civarı sabitlenir). Dolar; Ekim 2022 için kurumlarca 11.00 tahmin ediliyor(%15 YoY)
Şahsi görüşüm bu 3 fon 1 senede %50 üzeri getirecektir. :cool:
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GZL
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AES
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TGE
10 günün 3 günü tatildi: ) rpd şovunu aylık bazda yapıyor, dünya yıkılsa sana en azından faizini veririm bonusun da çantada keklik diyor sanki: )..ha aramızdaki bu sessiz sözleşmeyi bozar da aylık bazda ekşi yaparsa ben de vedalaşırım. şimdilik 3 aylık getiri doların getirisiyle hemen hemen aynı, dolar riskine gireceğine bunu al durumu oluştu.
risk almasına aldım zeytinci kardeş ama oradan da zarar ettim, taşıma maliyetini geçtim ana paradan, yüksek miktarda riskli fon almamak tek tesellim oldu, tabi yanlış zamanda yanlış fonları da almış olabilirim. İşin kötüsü bu saatten sonra hangi fonlarda riske girilir onu seçmek çok zor.
Rpd:+%0.25, Osd:+%0.75, Pdd:+%0.14, Acd:+%0.10, Sub:+%0.34
Nzh %0,052+
pdd %0,137+
opb %0,011+
MKK dan bilgiler
KOD GUNLUK
GTL +0,0408
HYV +0,0622
KRF +0,0927
OJT +0,3002
FFP +0,0719
RPD +0,2483
refiye portföyün , rapdiye değişken fönünün 10 günlük şeysi ....
[IMG]https://i.hizliresim.com/hs1pi81.png[/IMG]